Monday, December 14, 2009

1+1= 233 (!!!)

Διαβαζω σε ιστοσελιδες, και ακουω, και βλεπω, και μερικες φορες δεν εχω λογια, δεν ξερω τι να πω, με τα πραγματα που συμβαινουν στην Ελλαδα τα τελευταια χρονια.
Φυσικα θα τρεξουν πολλοι, εχουν ηδη εδω και καιρο, και θα πουν "ααα... εσυ δεν τα ξερεις τα πραγματα εδω, εχεις φυγει εδω και χρονια, ζεις στην Αμερικη επι χρονια, και βλεπεις τα πραγματα με αλλο ματι... "
Ακομα και συγγενεις εχουν πει πριν καιρο και καιρο στους γονεις μου... "τα παιδια σας δεν σκεφτονται πιά σαν Ελληνες..."
Ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω τι ακριβως σημαινει να σκεφτομαι σαν "Ελληνας" ή "Αμερικανος" ή "Κινεζος"...
Παντα ηθελα να σκεφτομαι σαν "ανθρωπος" πανω απ ολα.
Ουτε σαν Ελληνας ουτε σαν Αμερικανος...
Απλα σαν ανθρωπος... 
Και σαν ανθρωπος, που ποναει και σεβεται την πατριδα που γεννηθηκε και μεγαλωσε, και καθως διαβαζω ολα τα σεναρια περι οικονομικης καταστροφης...αναρωτιεμαι...
Η Ελλαδα εχει περιπου 10.000.000 κοσμο και 300 βουλευτες...
Η Αμερικη εχει 300.000.000 κοσμο και 535 μελη στο Κογκρεσο...
Αν η Ελλαδα ειχε 300.000.000 κοσμο... ποσους βουλευτες θα ειχε;;;

37 comments:

Hfaistiwnas said...

Νομίζω ότι εννοούν αυτό ακριβώς, ότι δεν σκέφτεσαι σαν Κινέζος... ;)

gay super hero said...

Στους 535 που λες θα πρέπει να προσθέσεις και τους 100 γερουσιαστές. Και μετά η καθεμία από τις 50 Πολιτείες έχει το δικό της Κυβερνήτη, τη δική της Βουλή των Αντιπροσώπων και τη δική της Γερουσία.

Αν τους προσθέσεις όλους αυτούς, πόσοι βγαίνουν;

sCaTterBraiN said...

το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι πολλοί. το θέμα είναι ότι πολλοί ασχολούνται με ρουσφέτια και "δουλειές", αντί να βοηθάνε τη χώρα. αλλά σ' αυτό φταίμε κι εμείς που στηρίζουμε αυτό το σύστημα. και πάλι δεν ισχύει αυτό για όλους.
όσο για την αμερική, θεωρώ ότι έχει πολύ χειρότερο πολιτικό σύστημα, είναι υποταγμένο στο "κεφάλαιο" πολύ περισσότερο απ' ότι η ελλάδα.

b|a|s|n\i/a said...

το θέμα δεν είναι ίσως πόσους έχει ή θα έχει μα πόσα καταναλώνουν. σε όλα τα επίπεδα.
καλημέρα σου!

mahler76 said...

το θέμα είναι πόσοι Πολίτες υπάρχουν στα 10.000.000 και στα 300.000.000.

STELIOS PENTARVANIS said...

Ασε,πριν από ένα χρόνο και λιγότερο,τα media ολου του κόσμου μιλούσαν για την οικονομική καταστροφή της Αμερικής,τώρα στην Αμερική μιλάνε για την καταστροφή της Ελλάδας. Θέλω να δώ πόσα νέα καταστήματα θα ανοίξουν στην Αθήνα μεγάλοι οίκοι μόδας και πόσα υπερλούξ ξενοδοχεία μέσα στους επόμενους μήνες. Αν μεταφράζαμε τα κινέζικα που μας λένε ,ο καθένας στη γλώσσα που καταλαβαίνει ,ίσως να είχαμε τρομοκρατηθεί λιγότερο.

gay super hero said...

@ scatterbrain

Δεν νομίζω ότι είναι αλήθεια αυτό που λες. Τουλάχιστον στην Αμερική τα πράγματα είναι πολύ πιο "θεσμικά" και υπάρχουν οι δυνατότητες για διαφάνεια και δημόσια παρέμβαση. Αντίθετα στην Ελλάδα όχι μόνο τα πάντα είναι πλήρως υποταγμένα σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα αλλά αυτό γίνεται και με εντελώς παρασκηνιακό και πολλές φορές με "μαφιόζικο" τρόπο.

@ mahler

Επίσης ο μέσος αμερικάνος ασχολείται πολύ περισσότερο και πολύ πιο άμεσα με τα κοινά (σε επίπεδο γειτονιάς, σχολείου, επαρχίας σε εκκλησίες, non-profit οργανώσεις κτλ - όλο αυτό που αποκαλείται grass-roots) σε σχέση με το μέσο έλληνα που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την προσωπική του περιουσία και δεν ασχολείται ούτε με το πάρκο της γειτονιάς ή το σχολείο που σπουδάζει το παιδί του.

Ας μην μπερδεύουμε την πολιτικοποίηση με το κομματικό βόλεμα ή τις καφενόβιες συζητήσεις.

mahler76 said...

@gay super hero
επίσης η αμερικανίδα αδερφή ασχολείται και με τα κοινά και γενικότερα με τα κοινωνικά προβλήματα και όχι μόνο με τα του οίκου της όπως οι ελληνίδες, μην τυχών και ταυτιστεί με ακραίες ομάδες όπως είχες πεί κι εσύ σε σχόλιό σου στο μπλόγκ μου.

Tales from the other side of town said...

Φούρνος θα γκρέμισε - ο ήρωας υπερασπίζεται τους αμερικάνους...

Βρε εφήμερε, αυτό είναι το πιο παράλογο που βρήκες για την Ελλάδα; Δεν θέλει και πολύ κόπο για να κάνεις έναν μακρύ κατάλογο, έτοιμο να σε στείλει για πολλά κουτιά λεξοτανίλ. Για να μή σου πώ ότι, μπορεί να πέσεις και στα πιο "βαριά" (σοκολατάκια πχ :p).

Και λοιπόν;E allora? said...

Η Ελλαδα εχει περιπου 10.000.000 κοσμο και 300 βουλευτες...
Η Αμερικη εχει 300.000.000 κοσμο και 535 μελη στο Κογκρεσο...
Αν η Ελλαδα ειχε 300.000.000 κοσμο... ποσους βουλευτες θα ειχε;;;


ένα από κάθε μεγαλοοικογένεια για να κανονίζονται καλά τα ρουσφέτια και οι χάρες

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

thn erwthsh kaneis den tha thn apanthsei?
17,8333333333333333333333333333

Giati mou gainetai Ephemeron oti ta post sou vriskoun gia na ksekatiniazontai edw mesa ara as to riksoume kai ligo xioumoraki

mahler76 said...

@Ο ψεύτικος Πέτρος
e pali kala pou ksekatiniazomaste kai den psonizomaste lololol

Allwste emeis xekatiniazomaste opou ki an vrethoume. An diavazame to blog sou tha xekatiniazomastan ki ekei min anisiheis.

Ephemeron said...

Φιλοι μου αυτο δεν ειναι ξεκατινιασμα...
Πραγματικο ξεκατινιασμα ειναι οταν δικαστης βγαζει αποφαση οτι η Χ εταιρια μπορει να απολυσει καποιον που ειναι HIV+ ...
Και ακομα χειροτερο ξεκατινιασμα ειναι το "μουγκο" ξεκατινιασμα, ολων αυτων των ταχαμου "προοδευτικων" και των ανθρωπων της "διανοησης"- χα ας γελασω- που ακουνε πραγματα οπως η αποφαση του δικαστη και το κανουν μουγκα...
Και μετα αναρωτιεμαι ποσους βουλευτες θα ειχε η Ελλαδα;;; Πολλους παρα πολλους, που να το κανουν κι αυτοι μουγκα ολοι μαζι, γιατι στην Ελλαδα μονο οταν το κανεις μόκολα κι αφηνεις το κοσμο να πεσει στο γκρεμο, μονο τοτε "ενδιαφερεσαι για τον κοσμο". Αλλα δεν σταματαει εκει, παει παραπερα, αφου ολα τα σουργελα αφησουν να πεσει ο κοσμος στο γκρεμο, μετα μαζευονται ολοι μαζι και το παιζουν αρχαια τραγωδια, και κλαινε για τον κοσμο που επεσε στο γκρεμο καθως ορκιζονται να βρουν ποιος ειναι υπευθυνος...
Αυτο ειναι to πραγματικο γνησιο Ελληνικο ξεκατινιασμα...

Unknown said...

Μη συγκρίνεις Ελλάδα με Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το λέει και το όνομα. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδιακό πολίτευμα κι έχει μόνο μία βουλή.
Η Αμερική έχει πρόεδρο και 55 κυβερνήτες, και η κάθε πολιτεία έχει και βουλή.
Οπότε αναλογικά πόσους βουλευτές έχει;

Ομως δεν είναι εκεί το θέμα.
Τα άλλα είναι το θέμα όπως το hiv κλπ.

Ephemeron said...

bear,
εχεις δικιο αλλα... οι κυβερνητες κλπ σε καθε πολιτεια, δεν ειναι Congressman. Φαντασου κατι αντιστοιχο (οχι ακριβως αλλα...)οπως ειναι στην Ελλαδα με τις νομαρχιες, ο Νομαρχης δεν ειναι βουλευτης.
Ναι... με μεγαλη μου πικρα βλεπω ατομα που αντι να ειναι υπερ αυτων που χρειαζονται μια υποστηριξη, ενα καλο λογο, αντι γι αυτο να τα κυνηγανε και απο πανω. Δυστυχως σε τετοια ξεφτίλα εχουν φτασει πολλοι... Και τι παραπανω να περιμενουμε απο τετοια ατομα;;; Να ειναι σωστοι σε αλλα θεματα;;; Απο την πισω πορτα...

gay super hero said...

@ tales

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που γράφεις :-) Ο αντιαμερικανισμός είναι για τους ανεγκέφαλους. Υπάρχουν πράγματα που θαυμάζω στην αμερικανική κοινωνία όπως και πράγματα που δεν μου αρέσουν καθόλου. Το ίδιο ισχύει για όλες τις κοινωνίες.

Tales from the other side of town said...

ήρωα, σε πειράζω βρε :-)

εφήμερε, κάνεις πολύ καλά, που υπενθυμίζεις, αν καταλαβαίνω καλά, την υπόθεση που υπήρξε προ μηνών με τον οροθετικό που απολύθηκε (μετά μάλιστα από απαίτηση των συναδέλφων του) και ο άρειος πάγος στην ουσία το αποδέχτηκε. Αυτό ήταν πράγματι πολύ σοβαρή υπόθεση. Και τελικά πέρασε στο ντούκου.

Ephemeron said...

gay super hero,
Συμφωνω, δεν υπαρχει καμια χωρα που να ειναι παραδεισος.
Στην Ελλαδα ομως μερικα πραγματα εχουν παραγινει... Μολις διαβαζα στα ΝΕΑ on line, οτι... "τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2009 οι ακάλυπτες επιταγές ανήλθαν σε 2,8 δισ. ευρώ"
2,800,000,000 ευρω σε ακαλυπτες επιταγες!!! απιστευτο κι ομως ελληνικο (κατα το αληθινο)!!!
Και τελικα ποιος θα πληρωσει τα σπασμενα;;; ο καθημερινος πολιτης που τον εχουν τυφλωσει καποιοι "εξυπνοι" για να κανουν οτι θελουν χωρις να δινουν δεκαρα για κανενα αλλο...

Ephemeron said...

Tales,
αυτο η υπόθεση με τον οροθετικό που απολύθηκε, μου εχει πραγματικα καθησει στο λαιμο...
Αυτος ο δικαστης που πηρε την αποφαση πρεπει να καθησει στο σκαμνι και να απολογηθει,και μαζι του ολα τα ζωα που δεν ηθελαν να δουλευουν με καποιον ορεθετικο...
Ολοι αυτοι οι καφροι που γυρισαν εναντιον του οροθετικου, ας βγουν τωρα τα χριστουγεννα ν αγορασουν κανενα Gucci και κανενα Armani για να πεισουν τον εαυτο τους οτι δεν ειναι τριτοκοσμικοι...
Ου ρε ξευτιλες, πατσαβουρια!!!
Αν αυτος ο ανθρωπος ηταν παιδι σας θα το κανατε αυτο;;;

Ephemeron said...

Tales,
οχι οτι εδω ειμαστε καλυτερα...
Ααα ασε... εδω μιλαμε για τα απιστευτα...
Ακου εδω τωρα.. καποιος καρφωσε ενα μαχαιρι στο στηθος ενος 19χρονου και τον σκοτωσε, γιατι... ο 19χρονος μπηκε μπροστα του στη σειρα που περιμενε, για ν' αγορασει σουβλακι γυρο!!!
Αυτο εγινε downtown New York.
Αθανατη Ελλαδα!!! για το σουβλακι σου, ο κοσμος μαχαιρωνεται!!!

http://gothamist.com/2009/12/11/falafel_line_cut_stabbing_trial_sta.php

Ephemeron said...

Hfaistiwna, gay super hero, sCaTterBraiN, b|a|s|n\i/a, mahler76, the wrong man, Tales from the other side of town,
Και λοιπόν;E allora?, Ο ψεύτικος Πέτρος, bear,

γεια σας,
παντου τα ιδια και τα ιδια...
εχθες εδω βρηκαν 22 εκατομυρια e-mail της κυβερνησης του Μπους, που "χαθηκαν κατα λαθος"...
(τα τυπωσανε σε λαδοκολες για να τυλιγουν σουβλακια LOL)

the boy with the arab strap said...

Ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω τι ακριβως σημαινει να σκεφτομαι σαν "Ελληνας" ή "Αμερικανος" ή "Κινεζος"...
Παντα ηθελα να σκεφτομαι σαν "ανθρωπος" πανω απ ολα.
Ουτε σαν Ελληνας ουτε σαν Αμερικανος...
Απλα σαν ανθρωπος...συμφωνω απολυτα με αυτο που εγραψες , οσο για τα αλλα με εχουν καλυψει τα σχολια των παραπανω , μηπως το 300 εχει καποια δυναμη (300 του λεωνιδα π.χ.) :))) kalimeres

Ephemeron said...

off,
αν μαθαιναμε να σκεφτομαστε σαν ανθρωποι... σε πολλες χωρες δεν θα σκοτωναν ομοφυλοφιλους αυτη τη στιγμη...
Ποσο εχουμε εξευτελισει αυτο που ονομαζουμε "ανθρωπος" δεν λεγεται...

Το Λαγωνικό said...

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, το τονίζω,όσο περισσότεροι βουλευτές αναλογούν σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των πολιτών τόσο περισσότερο αντιπροσωπεύεται η θέληση των πολιτών στην διακυβέρνηση της χώρας.

(οπότε αυτές οι ιδέες περί μείωση των βουλευτών μου φαίνονται πολύ ύποπτες)

ΠΡΑΚΤΙΚΑ τώρα, αυτό δεν είναι αρκετό για να λειτουργεί μια Δημοκρατία σωστά και "από το λαό για τον λαό".

Άλλωστε το λέει και το Σύνταγμα προς το τέλος του: "Η εφαρμογή του Συντάγματος επαφίεται στο φιλότιμο των Ελλήνων" ή κάπως έτσι τέλος πάντων, και νομίζω ότι αυτή η φράση περιέχει όλη την ουσία της ορθής λειτουργίας οποιασδήποτε Δημοκρατίας, όχι μόνο της Ελληνικής.

Ephemeron said...

Λαγωνικο,
Ααα.... εγω προσωπικα εχω αν σου πω τοσες ιστοριες για το " φιλότιμο των Ελλήνων"... απο που να αρχισω και που να τελειωσω...
Ομως.. αυτο που δεν μπορεσα ΠΟΤΕ να καταλαβω ειναι πως μας εχουν πεισει οτι οι Ελληνες εχουν μεγαλυτερο φιλοτιμο απο ολους τους αλλους λαους...
Ναι-ναι...ξερω... το ραδιο αρβυλα και η Κατινα της γειτονιας, για αλλη μια φορα, εβγαλαν στη δημοσιοτητα τα αποτελεσματα... "οι Ελληνες εχουν μεγαλυτερο φιλοτιμο απο ολους τους αλλους λαους" WOW!!!
Ποσο χρονων φαινομαι οτι ειμαι;;;
5 ή 50...
Αντε ...
Να μεγαλωσουμε καποια στιγμη...

Το Λαγωνικό said...

Άλλα μου λέει η θειά μου,
άλλα ακούν τ' αυτιά μου.

Αρπάζεις μια λέξη από το σχόλιο του άλλου στέκεσαι σε αυτήν και αρχίζεις να λες τα δικά σου....

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

"Να μαστε εμεις καλα και οι αλλοι...ας κουρευονται"
Μαλλον αυτη ειναι η λογικη ολων.
Στο ολων και εμενα με βαζω. Και δεν εχω κανενα "τουλαχιστον εγω..." να με κοροιδεψει.
Ελπιζω μοναχα αυριο να ειμαι, οχι ως δια μαγειας, καλυτερος ανθρωπος.

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

@μαλερ
χαιρομαι για σενα

υγ: αληθεια, η επιλογη ειναι ή ξεκατινιαζομαι ή ψωνιζομαι;

Ephemeron said...

Λαγωνικο,
εσυ το εγραψες "επαφίεται στο φιλότιμο των Ελλήνων" και εγω το σχολιασα... αλλα δεν καταφερομαι εναντιον σε κατι που εσυ ειπες, αλλα σε κατι που αλλοι ειπαν και το κανουν γιατι εχουν λογο...
Για μενα δεν υπαρχει φιλοτιμο των Ελληνων, των Αμερικανων ή των Κινεζων...
Απλα, υπαρχει το φιλοτιμο ή δεν υπαρχει.
Και ιδιως σημερα που ο καθενας μας μπορει να ζει σε οποια χωρα θελει...

Ephemeron said...

Ψευτικε Πετρο,
...δεν τα πηγαινα ποτε μου καλα με την "λογικη των πολλων"...
Με αρωσταινει...

mahler76 said...

@Ο ψεύτικος Πέτρος
no, but at least με την πρώτη επιλογή δεν μαθαίνει όλη η μπλογκόσφαιρά what a lousy fuck you are.
Κοινώς μακριά από μπλόγκερς διότι υπάρχουν κι αλλού άντρες για γαμήσι. On the other hand there are not fags enough for a good ξεκατίνιασμα.

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

@ ephemeron dystyxws exei megalh dynamh h "koinh logikh". Allotriwtikh

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

@mahler exeis kati sygekrimeno sto myalo sou? giati den exw katalavei poios syneirmos se odhgei se ayto to sxolio.
Apo thn allh thanks gia thn symvoulh alla an erwteyteis enan blogger einai tooooso kako?
Sto katw katw blogger eimaste kai emeis...
h toulaxiston etsi nomizw!

mahler76 said...

@Ο ψεύτικος Πέτρος
πολλούς και πολλά έχω στο μυαλό μου. Κυρίως άτομα που δεν μπορούν να βρούν άντρα αλλιώς (I wonder why) και ψωνίζουν μέσα από το δήθεν σοβαρό μπλόγκ τους πουλώντας αισθήματα. Διότι όταν κάποιος σου λέει οτι σε 4 μήνες που είναι μπλόγκερ έχει κάνει "σχέση" με 6 μπλόγκερς τότε κάτι βρωμάει. Όταν δε σε ρωτάει "καλά έχεις γνωρίσει τόσους μπλόγκερς και δεν σου άρεσε κανείς να κάνεις κάτι μαζί του?" τότε καταλαβαίνεις ότι ο τύπος είναι σούργελο. Και επειδή υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που έχουν κάνει το μπλόγκρολ τους χειρότερο ψωνιστήρι και από facebook προτιμώ αυτούς με το ξεκατίνιασμα. είναι πιο νορμάλ και αντρίκιο.

Υ.Γ: Μπλόγκερς talk, and they talk a lot :))

Ο ψεύτικος Πέτρος said...

@μαλερ
καταλαβαινω τι εννοεις αλλα ειμαι της αποψης "κανε οτι θες απλα μην ενοχλεις τον διπλανο". Επομενως αν καποιος τσιμπαει σε αυτο που πουλίεται απο μπλογκ, ή απο οπουδηποτε αλλου, καλα να παθει. Ακολουθειται πιστα ο νομος της προσφορας και της ζητησης. Επειτα δεν νομιζω οτι ονομαζεται σχεση (ουτε καν σε εισαγωγικα)το 4 μηνες/6 μπλογκερς. Ειναι πηδημα. Loosy or not, we were not there to say.
Οσο για την ερωτηση που αναφερεις οτι σου εγινε ειναι φως φαναρι οτι συμπετριλαμβανε και τον εαυτο του. Δηλαδη σε γουσταρε!!! Αντε βρε τυχερουλη! Παλι εκαψες καρδιες!!!
Υ.Γ.: Ναι οι μπλογκερς μιλανε πολυ, αυτη ειναι και η δουλεια τους αλλωστε, αλλα οπως και εμεις εδω και ο καθενας, ξερεις πολυ καλα οτι λενε την δικια τους πλευρα της ιστοριας ;)
καλημερουδιαααααααααααααα

mahler76 said...

@Ο ψεύτικος Πέτρος
γιαυτό λέμε πως όποιος πολυανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες χαχαχαχαχα

xomeritis said...

Θα συμφωνήσω με όσους παρατήρησαν ότι η ΗΠΑ έχει ομοσπονδιακό πολίτευμα και την ενασχόληση εκεί με τα κοινά του μέσου πολίτη σε επίπεδο grass roots και μέσω ΜΚΟ. Είναι δύσκολη η σύγκριση εαν λάνει κανείς θπόψη του τους δύο αυτούς παράγοντες.

Ο καθένας πρέπει να μάθει να σκέφτεται σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας που ζει και όχι από που προέρχονται οι πρόγονοί του. Αν ήταν έτσι όλοι θα έπρεπε να σκεφτόμαστε ως Κενυάτες.