Wednesday, January 28, 2015

Απ' την αλλη πλευρα...

Απ' την αλλη πλευρα... συμφωνω απολυτα με τον Κο Βαρουφακη οταν λεει "Είμαστε υπέρ του λιτού βίου" !
Θα ηθελα κι εγω να εχω το λιτο σπιτι της οικογενειας Βαρουφακη στην Αιγινα, και να ζω την λιτη ζωη της κορης του Κου Μηλιου στην Ελβετια!
Τι λεγαμε;;; ...α ναι! οτι... ο Ελληνικος λαος εχασε την αξιοπρεπεια του (α-πα-πα!) αλλα την βρηκε ο Κος Βαρουφακης και θα του την δωσει πισω (ευτυχως)!!!
Και μετα μερικοι λενε οτι το Αγγλικο χιουμορ ειναι πολυ μαυρο! ...το Ελληνικο να δεις!!!

29 comments:

mahler76 said...

Αυτό που εννοούσε ο κύριος Βαρουφάκης αγαπητέ μου, και έχετε πέσει να τον φάτε όσοι ακούτε ΣΚΑΙ και Πορτοσάλτε, είναι πως πρέπει να ζεις όσο γίνεται, και ως κράτος αλλά και ως ιδιώτες με αυτά που βγάζεις και όχι the American way με 100 πιστωτικές κάρτες και χρεωμένος μέχρι 3ης γενιάς. Αν έχεις φράγκα πάρε και καγιέν, και ελικόπτερο. Όμως το φαινόμενο που είχαμε και στην Ελλάδα να διάγουν βίο πλουσίων μικρομεσαίοι επειδή έπαιρναν αβέρτα δάνεια από τράπεζες τα οποία τώρα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει. Iphone των 800-1000 ευρώ να πάρουν όσοι βγάζουν αρκετά το μήνα, όχι το κάθε παιδάκι που πάει και χρεώνει τους γονείς του. Είτε μας αρέσει είτε όχι δεν μπορούμε όλοι να ζούμε ξοδεύοντας ομοίως.

ασωτος γιος said...

απαπα! ξινιλα! εχει να πεσει πολυ γελιο τους επιμενους μηνες με ολους αυτους που ειναι αβιαστα συνασπισμενοι
θα συμφωνησω με την αναρτηση!

Ephemeron said...

@ mahler76
Εσυ το γνωριζες οτι, οπως λεει ο Βαρουφακης ξανα και ξανα, "η Καλιφορνια πτωχευσε αλλα την βοηθησε η αμερικανικη κυβερνηση;;;
Ουτε εγω που ζω στην Καλιφορνια το γνωριζα αυτο, αλλα ο Βαρουφακης τα ξερει ΟΛΑ!!!

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Μακαρι να πεσει γελιο! Κλαμα να μην πεσει!

Ephemeron said...

@ mahler76
"..έχετε πέσει να τον φάτε"

Καθολου! Προσωπικα τον Βαρουφακη δεν θελω να τον "φαω" γιατι σιγουρα θα εχω δυσπεψια!
Αλλα οχι τωρα να καταπιουμε οτι "ο Ελληνικος λαος εχασε την αξιοπρεπεια του (!) και θα του την δωσει πισω ο Βαρουφακης και ο Τσιπρας με την βοηθεια του.. Καμμενου και του Τερενς Κουϊκ!!!
ΕΛΕΟΣ!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

Ephemeron said...

@ mahler76
Εχω βαρεθει να ακουω "αριστερους" να σνομπαρουν και να ξεσκιζουν ολους οσους εχουν χρηματα και ξοδευουν αλλα "δεν ανηκουν στην κλικα", και οταν ενας απο αυτους τους "αριστερους" κανουν high life κανουν καλα (!) γιατι τα κερδισαν με τον ιδρωτα τους (!) γιατι ολοι οι αλλοι που δεν ειναι "αριστεροι" τα κερδισαν με κλεψιες και ειναι καπιτάλες και πουλημενοι στο συστημα!
Οπως ειπε και καποιος...

"...ανησυχώ για τα πανεπιστήμια, για την παιδεία γενικά για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παλαβές ιδέες· ανησυχώ για τη διπλωματική του ικανότητα (οι Ευρωπαίοι δεν είναι «φιλαράκια»)· επίσης, πολλά στελέχη του φαίνονται ψυχικά ασταθή και αναχρονιστικά, παγωμένα στις κοσμοθεωρίες, στη συνθηματολογία και στην αισθητική του 1970"

mahler76 said...

Ο φιλελεύθερος λαϊκισμός του ΣΚΑΙ βλάπτει όπως βλέπω. Απο ότι καταλαβαίνω εσύ έχεις θέμα επειδή ο Βαρουφάκης είναι αυτός που λέει για την πτώχευση της Καλιφόρνιας. Γιαυτό και οτι λέει το βλέπεις με παρωπίδες Πορδοσάλτε. Διότι ο άνθρωπος είπε απλά πως ότι έχεις πρέπει να ξοδεύεις για να μην φτάνεις να καταστρέφεσαι από τα χρέη. Δεν τα έβαλε με τους πλούσιους, αλλά με τα ανθρωπάκια της μεσαίας κυρίως τάξης που υπερκατανάλωναν γεμίζοντας χρέη που τώρα καλείται το δημόσιο να τους κουρέψει. Αν αυτό δεν το βλέπεις σωστό και πιστεύεις πως πρέπει να ζούμε αλλά αμερικάνα με πιστωτικές κάρτες και κάθε άλλου είδους δάνειο τότε πάω πάσο.

Όσο για τις υπόλοιπες ανησυχίες, εγώ περισσότερο τις είχα τόσες δεκαετίες που δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν είναι νωρίς ακόμα.

CsLaKoNaS said...

Να δω το Βαρουφάκη να πείθει το Σόιμπλε για τις εναλλακτικές του προτάσεις και τι στον κόσμο!!!

Ο Βαρουφάκης είναι εντελώς γελοίος. Σε όλη της διάρκεια της κρίσης, σε Ευρώπη και Αμερική, έβγαινε και έκανε προβλέψεις. Δεν πέτυχε ούτε μία! Είναι από τις περιπτώσεις ακαδημαϊκών μετρίου αναστήματος που αρπάζουν μία κρίση για παίζουν τη μούρη τους δεξιά-αριστερά. Άλλη (πολύ χειρότερη περίπτωση) είναι ο Λαπαβίτσας ο οποίος λίγοι ξέρουν πως ΔΕΝ είναι οικονομολόγος.


υ.γ. ο Mahler76 δίνει ρέστα! :) Ρε αρχηγέ όλο χάνονται τα σχόλια που αφήνω στο blog σου. Δύο άφησα στον Ιδομενέα.

mahler76 said...

@ CsLaKoNaS
Άρχισες την λάσπη πάλι φιλελέ; Το ένα και μόνο σχόλιο που άφησες στο μπλόγκ μου και μια χαρά το ανάρτησα και επίσης σου απάντησα. Και μάλιστα εδώ και 2 μέρες.

mahler76 said...

By the way, σας αρέσει δεν σας αρέσει ο Βαρουφάκης συμφωνείτε ή όχι πως πρέπει να ξοδεύεις ανάλογα με τα όσα έχεις και να μην δανείζεσαι συνεχώς; Γιατι για αυτό βλέπω κοκοκό και τουμπεκί.

CsLaKoNaS said...

Χαλάρωσε λίγο ρε mahler76! Αυτό σου λέω...έχω αφήσει απάντηση ! Τι κόλημα είναι αυτό που έχεις πάθει;

mahler76 said...

Εγώ ή εσύ ρε καημένε; Βγαίνεις και γράφεις πως δεν σου αναρτώ τα μηνύματα ενώ δεν γίνεται αυτό. Απάντηση δεν έχεις στείλει. Θέλεις να σου στείλω screen capture από το πεδίο των σχολίων που αναμένουν έγκριση για να σε πείσω. ήδη υπάρχει σχόλιό σου ανεβασμένο και απαντημένο. Απορώ που το συνεχίζεις.

mahler76 said...

Εμένα πάντως πολλές φορές σε άλλα μπλόγκ όταν αφήνω σχόλιο και πατάω αποστολή χάνεται αντί να σταλεί. Μου έχει συμβεί και στο δικό μου μπλόγκ όταν απαντάω σε κάποιον. Τότε όμως δεν υπάρχει μήνυμα πως θα ανέβει μετά από έγκριση οπότε απλά το ξαναγράφω.

CsLaKoNaS said...

Διότι έστειλα αμέσως απάντηση, πριν δυο μέρες! Χωρίς πλάκα....κάτι γίνεται. Δεν έχω λόγω να λέω ψέματα ούτε τότε, ούτε τώρα... Ειδικά τώρα δε σε κατηγόρησα ότι δεν το ανέβασες...Ξεκόλα λίγο!!!

CsLaKoNaS said...

Άλλο αυτό. Ο μπλόγκερ μπορεί να το χάσει και δε γράφει ότι "το μήνυμα θα φανεί μετά από έγκριση". Αυτό όμως μπορεί να το κάνει ανεξάρτητα από τον έλεγχο μηνυμάτων. Πάντως στο ξαναλέω ότι είναι βλακεία όλο αυτό με τον έλεγχο...αν δεν έχεις ακόμα τα troll να σε πρήζουν καλύτερα να το βγάλεις...

mahler76 said...

Έγραψες πως έχεις αφήσει 2 σχόλια που δεν έχουν ανέβει. Από την στιγμή που το ένα έχει ήδη απαντηθεί καταλαβαίνεις γιατί τσαντίζομαι.

CsLaKoNaS said...

Δεν είπα ότι εχω στείλει 2 που δεν έχουν ανέβει. Είπα ότι όλο χάνονται γιατί έστειλα δύο (και μόνο ένα φαίνεται). Αλλά και πάλι δε στην είπα...Ρε συ είμαστε χρόνια εδώ...ούτε εγώ είμαι τρολ ούτε εσύ...το ότι διαφωνούμε σε θέματα δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεκατινιαζόμαστε...

CsLaKoNaS said...

Ρε μήπως υπάρχει κανένα spam folder στο blogger;....Δεν εξηγείται διαφορετικά...

mahler76 said...

Μπορεί να είναι κάποιο μπάγκ του μπλόγκερ, ή του chrome που χρησιμοποιώ δεν το ξέρω απλά εμένα μου το κάνει πολύ συχνά να μην εμφανίζει σχόλιά μου. Μα και στο spam folder κοίταξα και στο μέηλ μου που έρχεται ειδοποίηση όταν κάποιος στέλνει μήνυμα. Για αυτό και τσαντίστηκα.

CsLaKoNaS said...

Έστειλα μόλις τώρα σχόλιο...Το πήρες;

mahler76 said...

Ναι κανονικά!

CsLaKoNaS said...

Τώρα ξαναέστειλα...το πήρες ;

Συγνώμη Εφήμερε που σου κάναμε μπάχαλο την ανάρτηση :)))

mahler76 said...

Καλύτερα να μιλάμε για τον Μότσαρτ παρά για τον Βαρουφάκη χαχα

Ephemeron said...

@ mahler76
Ειρηνη υμιν.Στο chrome και το blogger γινονται διαφορα περιεργα κατα καιρους.
Πριν δυο εβδομαδες ημουν ετοιμος να αρχιζω να ουρλιαζω σε μια εταιρεια software, και ευτυχως που δεν το εκανα, γιατι λιγο αργοτερα ανακαλυψα οτι ολα οσα ειχαν γινει ηταν εξ αιτιας του chrome και οχι της εταιρειας!
Παμε τωρα παρακατω...

Σχετικα με τον ΣΚΑϊ, το εχω πει και θα το ξαναπω,το ΣΚΑΪ εχει περισσοτερους λαϊκιστες και κατινες απο τις κατινες που κραζει ο ΣΚΑΪ !!!

Σαφως και συμφωνω α-πο-λυ-τως μαζι σου οτι ΟΛΟΙ μας, ΛΟΓΙΚΑ θα επρεπε να ξοδευουμε αναλογα με τα εσοδα μας. Ελα ομως που ολοι μας δεν σκεφτομαστε λογικα, ειτε ειμαστε στην Αμερικη ειτε στην Ελλαδα! Παντου το ιδιο, μην ανησυχεις, απολυτως καμια διαφορα!
Γι αυτο και γελαω ασταματητα οταν επισκεπτομαι διαφορα blogs και διαβαζω οτι ο γραφων πηγαινει το Σαββατοκυριακο στην Νεα Υορκη και το επομενο Σαββατοκυριακο κλαιει και καταριεται την καταραμενη κυβερνηση που του εχει πιει το αιμα και δεν του εχει αφησει ουτε μισο ευρω στην τσεπη!
Επειδη ποτε μου δεν ημουν ουτε της κλικας και ουτε του κομματος, δεν χτυπαω μονο την αριστερα χτυπαω τους παντες που λενε οτι τρελλα και βλακια τους κατεβει στο κεφαλι!
Και τωρα οταν ο Αλεξης φτιαξει επιτελους αυτο το γαμη...νο φορολογικο συστημα, περιμενω με αγωνια να δω που θα βρει τα χρηματα η δεξια ξαδερφη μου για να πληρωσει φορους για 4 διαμερισματα και δυο εξοχικα, και η οποια ψηφισε Συριζα γιατι νομιζει οτι ο Αλεξης δεν θα την φορολογισει οπως ο Σαμαρας, γιατι λεει ειναι.. μια φτωχη εργατρια!
Αυτα ειναι να τα λες σε Ευρωπη και Αμερικη για να πεθαινει ο κοσμος απο τα πολλα γελια!
Γι αυτο θα προσθεσω κατι που εκει δεν το λενε ακομα, σε λιγο θα το ξεσηκωσουν κι αυτο μην φοβασαι, οτι οχι μονο πρεπει να ξοδευουμε μονο οσο μας επιτρεπουν τα εσοδα μας αλλα επισης... οτι δεν μπορουμε να εχουμε κατι που δεν μπορουμε να το διατηρησουμε! Για παραδειγμα μπορω να βγω και να αγορασω μια Ρολς-Ροϊς, ομως τι να την κανω οταν καθε φορα που το αυτοκινητο αυτο χρειαζεται service θα πρεπει για να πληρωσω το service να αδειαζω ολο το λογαριασμο που εχω στην τραπεζα;;;
Το ιδιο και η -φτωχη εργατρια- ξαδερφη μου η οποια ΔΕΝ εχει τα χρηματα για να πληρωσει φορους για τα 6 σπιτια της, δεν μπορει να τα διατητηρησει, και γι αυτο... της φταιει η κακουργα κυβερνηση!
Και εγω αγαπητε μπορουσα να αγορασω ολοκληρο ραντσο, οπως σκεφτομουν και ηθελα πριν καποιο καιρο, και να κανω βολτες με τα αλογα μου, -μπορουσα και μπορω να το κανω ακομα και τωρα- αλλα.. οταν εβαλα κατω τα εξοδα και ειδα το ποσο για να διατηρηθει το ολο πραγμα μου επεσαν τα μαλια και απλα αγορασα ενα απλο σπιτι!
Φαντασου! Τοσο μαλακας εγω! ενω αν ημουν λιγο πιο Ελληνας, θα το αγοραζα και μετα θα ουρλιαζα στην καταραμενη κυβερνηση που μου πινει το αιμα! Ευτυχως για μενα εχω αλλα πραγματα να κανω στη ζωη μου απο το να φωναζω οτι η κυβερνηση με σκοτωνει ενω η αληθεια ειναι οτι ειμαι απλα βλαμενος!

Ephemeron said...

@ mahler76
Πληροφοριακα...οταν εφυγα απο Ελλαδα ειχα στην τσεπη μου 1.000 δολλαρια μια και βοηθεια εκ των φτωχων γονεων γιοκ! δεν υπηρχε!
Βρηκα δουλεια, και αργοτερα δουλευα το πρωϊ και το απογευμα πηγαινα στο κολεγιο μεχρι τα μεσανυχτα (αυτη την περιοδα ειχα τρελαθει απο τη χαρα μου και την ξεκουραση! τι να σου πω!), αλλαξα δουλειες, αλλαξα πολιτειες, περασαν χρονια, και με τις δικες μου πλατες, με το δικο μου αιμα και ιδρωτα αγορασα και αυτοκινητα και σπιτια, χωρις τη βοηθεια του μπαμπα, χωρις την προικα της γυναικας, χωρις τα λεφτα του γκομενου, και μετα απ αυτα νομιζω οτι μου αξιζει να μην καθεται στο σπαθι μου ουτε μυγα!
Γι αυτο και οταν ακουω τα διαφορα "κατεπιεσμενα νειατα", που ο γονεις τους αγοραζουν αυτοκινητα και τους αφηνουν ξεπληρωμενα διαμερισματα και εξοχικα, με πιανει κατι σαν αναγουλα σε συνδιασμο με τρελο γελιο!


"...Ο Βαρουφάκης, είτε το εννοούσε είτε όχι, συμπύκνωσε σε λίγες λέξεις το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Αν θέλει, λοιπόν, να ξαναδεί τους Έλληνες να δημιουργούν, θα πρέπει, ως εξουσία που είναι, να τους εξασφαλίσει χώρο και ένταση στη δημιουργία.
Να τους δείξει πράγματι, ότι ο πλούτος βρίσκεται στην παραγωγικότητα και στην ανάπτυξη των κοινωνιών και όχι στον αυτισμό της «ιδιωτικότητας», με προνόμια, δημόσιο χρήμα, συνδικαλιστικά δίκτυα, συντάξεις στα πενήντα, εξυπηρέτηση συμφερόντων και καπηλεία του κρατισμού."

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS

"ο Βαρουφακης σε όλη της διάρκεια της κρίσης, σε Ευρώπη και Αμερική, έβγαινε και έκανε προβλέψεις. Δεν πέτυχε ούτε μία! Είναι από τις περιπτώσεις ακαδημαϊκών μετρίου αναστήματος που αρπάζουν μία κρίση για παίζουν τη μούρη τους δεξιά-αριστερά. Άλλη (πολύ χειρότερη περίπτωση) είναι ο Λαπαβίτσας.."

Σε αρκετα πραγματα διαφωνω μαζι σου αλλα εδω συμφωνω!
Ο Βαρουφακης πρεπει να εχει φοβερα μεγαλη ιδεα για τον εαυτο του και για αυτα που λεει! Ισως να πιστευει οτι τον εβαλε η μοιρα, το συμπαν, για να σωσει την Ευρωπη και τον πλανητη ολοκληρο!
Ο Λαπαβιτσας αν δεν κανω λαθος διδασκει στο School of Oriental and African Studies στο University of London, αν και εξελεγη βουλευτης τωρα, θα τον ακουμε στη βουλη χα-χα-χα! (οταν ακουσε οτι νικησε στις εκλογες ο Συριζα σηκωθηκε και αρχισε να τραγουδαει τον υμνο του ΕΑΜ!) Την πρωτη φορα που τον ειχα ακουσει σε συνεντευξη νομιζα οτι ακουγοταν λογικος. Οσο περνουσε ο καιρος και ακουγα κι αλλες συννυευξεις του αρχισα να τραβω τα μαλια μου μεχρι που δεν μου εμεινε ουτε τριχα! Αυτος μαλιστα το λεει ξεκαθαρα οτι πρεπει να γυρισουμε στη δραχμη!

Ephemeron said...

@ mahler76
"Απο ότι καταλαβαίνω εσύ έχεις θέμα επειδή ο Βαρουφάκης είναι αυτός που λέει για την πτώχευση της Καλιφόρνιας."

Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω κανενα θεμα. Απλα δεν μπορω να ακουω απιστευτα τερατα και φοβερες βλακιες. Δεν ειναι ποτε δυνατον ΚΟΤΖΑΜ οικονομολογος πασιγνωστος σ' ολο τον πλανητη (τρομαρα του!) να συγκρινει την οικονομικη δυσκολια της Καλιφορνιας με το τι εγινε στην Ελλαδα! Ειναι απο απιστευτο μεχρι τουλαχιστον γελοιο, και συνεχιζει να το λεει ξανα και ξανα και δεν υπαρχει ουτε ενα σκεπτομενο ατομο να του πει οτι δεν ξερει τι λεει! Και μονο το οτι η Καλιφορνια ΔΕΝ EXEI δικες της τραπεζες αυτο μονο φτανει! Ολες οι μεγαλες τραπεζες Chase Bank - Wells Fargo - Bank of America - National Bank and Trust - City Bank - 1st Bank κλπ, καμια δεν ειναι τραπεζα της Καλιφορνιας, ειναι ολες εθνικες ιδιωτικες τραπεζες και ΟΧΙ τραπεζες της Καλιφορνιας. Αλλα φανταζομαι αυτα για τον πανσοφο οικονομολογο ειναι απλα λεπτομερειες που δεν χρειαζεται να γνωριζει, γιατι ο ταπεινος ρολος που του εδωσε η μοιρα ειναι η αναδιοργανωση της Ευρωπης και ολου του πλανητη!

Xenoudis - Ξενούδης said...

"Φιλοκαλούμεν μετ' ευτελείας." (Περικλής)
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Α ναι! Προ παντος αυτο!
Οταν ημουν στην Ελλαδα σε ηλικα 25 χρονων καποιοι "ταπεινοι και σωστα σκεπτομενοι" μου ελεγαν οτι ειχα χασει -για τα καλα- το τραινο (της ζωης) !!!
Τωρα... που κοντευω στα 60 χρονια ζωης ηρθε και η δικη μου σειρα να μιλησω και να πω... "ευτυχως που εχασα το τραινο"!