Wednesday, July 9, 2014

Ξεπουλημα...

Οι Καλιφορνεζοι εν τω μεταξυ, εχουν λογο για να πανηγυριζουν το ξεπουλημα ακινητων στην Καλιφορνια.
Το συνολικο ποσο που ξοδεψαν ξενοι αγοραστες ακινητων στην Καλιφορνια σε ενα χρονο, μεταξυ του Μαρτιου 2013 και του Μαρτιου 2014, ανερχεται στα 92 δισεκατομμυρια δολλαρια!!!
Ποιοι ξοδεψαν τα περισσοτερα χρηματα; μα φυσικα Κινεζοι.
Γιατι χαιρονται οι Καλιφορνεζοι; διοτι η αγορα κινειται, συνεχως δημιουργουνται νεες θεσεις εργασιας, υπαρχει ρευστοτητα, και επι τελους τα ακινητα αρχιζουν και παλι να ανακτουν σιγα-σιγα την χαμενη αξια τους.
Καποιοι εχουν ξυπνησει, αλλα καποιοι αλλοι, δυστυχως, δεν θελουν ουτε να ξυπνησουν ουτε να πιστεψουν...
Ετσι ακριβως οπως λεει το παλιο καλο τραγουδακι των Smiths...
"You are sleeping, You do not want to believe"

9 comments:

Hfaistiwnas said...

Τώρα καλό είναι αυτό; ΠΑντού Κινέζοι!!! Θα μας αγοράσουν όλους!!!

mahler76 said...

Το έστειλες και στον Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ, πειν λίγο το άκουσα. Πόσο μικρός είναι ο κόσμος :)

Πάντως για να μιλήσουμε και σοβαρά, κανείς δεν αντιδρούσε στην Ελλάδα όταν αγόραζαν πριν χρόνια οι ξένοι γή και ακίνητα. Τώρα όμως που λόγω κρίσης τα θέλουν και τα παίρνουν κοψοχρονιά, λογικό είναι να υπάρχει αντίδραση.

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Θα πρεπει σε καποια στιγμη να βαλω ενα βιντεο που δειχνει ποσο τεραστια ειναι τα τραινα που φευγουν απο το λιμανι του Los Angeles γεματα εμπορευματα απο την Ασια, ατελειωτα, τραινα με μηκος 3 χλμ δεν ειναι καθολου σπανιο...

Ephemeron said...

@ mahler76
Ναι ο κοσμος, πολυ μικρος στις μερες μας. :)
Καταλαβαινω τι λες, αλλα δεν υπαρχει αλλος τροπος, η αγορα ακινητων θα πρεπει να βρει κι αυτη ενα "δρομο", για να βγει απο την κριση.
Βεβαια ας μην ξεχναμε οτι εκει με τα σπιτακια καποιοι το εχουν παρακανει (οχι ολοι, αλλα παρα πολλοι).
ΠΧ, Δεν γινεται να δηλωνει καποιος "φτωχος", και την ιδια στιγμη να εχει κτιριο 4 οροφων στην Αθηνα και επειπλεον δυο εξοχικα.
Οταν το φορολογικο συστημα λειτουργησει οπως πρεπει, θελω να δω τι θα κανει ο Παγκαλος με τα 50+ σπιτια, αλλα και αλλοι μικρο-Παγκαλοι...

Anonymous said...

Μέχρι πρόσφατα -σχετικά- δεν ήταν που απαγορεύονταν στους κινέζους να έχουν ιδιοκτησία στις ΗΠΑ; ε, ρε πως αλλάζουν τα πράγματα στον κόσμο...
Καλώς σε βρήκα! :)

Ephemeron said...

@ ❦ Ɛùα
Γεια σου Ɛùα!
Ναι, οι καιροι αλλαζουν.
Οι ΗΠΑ τωρα δινουν βιζα παραμονης σε ΟΛΟΥΣ οσους αγοραζουν σπιτι εδω, καθως επισης σε ολους οσους εχουν ενα μικρο κεφαλαιο για να ανοιξουν μια δουλεια (πχ ενα καφενειο, ενα εστιατοριο, κλπ,κλπ)
(Απ οτι διαβαζα στο Los Angeles αρχιζουν να κτιζουν ουρανοξυστη οπου τα διαμερισματα θα ειναι κατασκευασμενα συμφωνα με "Κινεζικες προδιαγραφες", οπως αρεσουν στους Κινεζους πελατες!)

Ξενικός said...

και το σώμα μου πουλάω, εν ανάγκη. Λεφτά θα έχω. Υπόληψη;
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Ελα ντε!!!
Πως να ζησει κανεις σ' αυτη τη ζωη χωρις "υποληψη", "καθαρο κουτελο", "φιλοτιμο" κλπ, δηλαδη ολα αυτα που εχουν ΜΟΝΟ οι Ελληνες;;;
Μερικες φορες κι εγω απορω, πως ΟΛΕΣ οι αλλες χωρες του κοσμου ακομα υπαρχουν...

Ξενικός said...

όσα (ξε)πουλάμε, σαν μικρή χώρα, δεν τα ελέγχουμε πια καθόλου. Καλώς να εκπορνευτώ, να πουλάω τα θέλγητρά μου - όχι όμως να με δέσουν στο κρεβάτι!
(για να δέσει η παρομοίωση με το προηγούμενο σχόλιο)
Ξενικός