Saturday, April 26, 2014

Χωρις πολλα λογια.


9 comments:

Anonymous said...

Αλήθεια, πόσο μπορεί ένας άνθρωπος πάνω από 90 ετών να ταξιδεύει συχνά, να μένει σε ξενοδοχεία, να παρίσταται σε πολύωρες συνεδριάσεις;
Δεν ξέρω. Πόσες αντοχές μπορεί να έχει σε αυτή την ηλικία;

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Ολα οσα λες + οτι γνωριζει το φοβερο ποσοστο ανεργιας στους νεους + οτι υποστηριζει σε οσο το δυνατον πιο γρηγορη συνταξιοδοτηση για ολους.
Εαν βαλουμε ολα τα παραπανω σε ενα σεϊκερ, τα ανακατεψουμε καλα και μετα προσπαθησουμε να τα καταπιουμε και να τα χωνεψουμε, ή θα μας καθησουν στο λαιμο και θα πνιγουμε ή θα παθουμε εγκεφαλικο επεισοδιο, ή και τα δυο μαζι!
Προσωπικα πλησιαζω επικινδυνα κοντα στα 60, και απ οτι φαινεται τα εχω ηδη χαμενα και δεν καταλαβαινω τιποτα!

Anonymous said...

Αγαπητέ μου, δεν τα έχεις καθόλου χαμένα, αντιθέτως τα έχεις 400, αλλιώς δεν θα σε προβλημάτιζαν τέτοιου είδους υποψηφιότητες!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Εισαι πολυ καλη, αλλα ακου που σου λεω ειμαι οχι μονο τρελλαμενος αλλα και καταραμενος.. δεν ανηκω σε καμια παρεουλα, κλικα, ομαδα, κομμα! Σκετη καταρα! Καταρα ή ευτυχια εξαρταται πως το βλεπει ο καθενας φυσικα! :)

Ξενικός said...

ΕΓΚΑΙΡΩΣ πρέπει να περάσουμε τη σκυτάλη στις νεότερες γενεές. Κι αυτή η λέξη σηκώνει, φυσικά, πολλή συζήτηση. Προσωπικά θα έβλεπα σαν πολύ λογικό γενικό όριο συνταξιοδότησης τα 58-60 - σε μια ευημερούσα κοινωνία. Το όριο αυτό να ισχύει ΚΑΙ για τους πολιτικούς. Καλές συμβουλές μπορεί να δίνει ο κάθε ηλικιωμένος αλλά "στο τιμόνι" να βρίσκονται νέοι κι ελαφρώς ώριμοι, όχι άνθρωποι τρίτης ηλικίας...
Ο Μ. Γλέζος ; Καλά τα σύμβολα, σεβαστά τα σύμβολα. Ως εκεί.
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
" Καλά τα σύμβολα, σεβαστά τα σύμβολα. Ως εκεί." Σωστος!
Αλλα τον Ελληνα δυστυχως τον εχουν μαθει να ζει συντροφια με συμβολα-ηρωες-μυθους, χωρις αυτα ο Ελληνας δεν μπορει, σκαει, δεν γινεται!

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Την ωρα που εγραφα το παραπανω σχολιο, ακουσα απο προγραμμα στην τηλεοραση οτι, και μια κυρια στην Μυκονο κατεβαινει για Δημοτικος συμβουλος σε ηλικια 80 ετων!!!

Anonymous said...

@Ephemeron
Εντάξει! Μετά από την κυρία στη Μύκονο, θα πω στη μητέρα μου, που είναι 89 ετών, να ρωτήσει στον ΣΥΡΙΖΑ της γειτονιάς μας μήπως θέλουν συμπληρωματικό υποψήφιο.

Και θαρρώ είναι ευτυχία να μη ανήκει κάποιος σε κλίκες και παρεούλες!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Σημερα το πρωϊ που μιλησα στο τηλεφωνο με την 80 χρονη μητερα μου της το ειπα... "Τρεχα γρηγορα και βαλε υποψηφιοτητα για δημοτικος συμβουλος! Αν σε ρωτησουν για τα προσοντα σου, πες τους οτι στο παρελθον οι Γερμανοι σκοτωσαν την μιση οικογενεια και εκαψαν το σπιτι, και θα σε προσλαβουν αμεσως! Αν σε περιπτωση πουν οτι εισαι μονο 80 χρονων και γι αυτο πολυ νεα για τη θεση, να πεις οτι οι Γερμανοι αφου εκαψαν το σπιτι μετα σε κακοποιησαν, μετα απ αυτο εχεις τη θεση στο τσεπακι σου σιγουρα!" Το τι γελιο ριξαμε δεν λεγεται!