Monday, February 4, 2013

Δωρεαν WiFi για ολους;

 "The federal government wants to create super WiFi networks across the nation, so powerful and broad in reach that consumers could use them to make calls or surf the Internet without paying a cellphone bill every month. The proposal from the Federal Communications Commission has rattled the $178 billion wireless industry, which has launched a fierce lobbying effort to persuade policymakers to reconsider the idea, analysts say. That has been countered by an equally intense campaign from Google, Microsoft and other tech giants who say a free-for-all WiFi service would spark an explosion of innovations and devices that would benefit most Americans, especially the poor."

σχετικο αρθρο απο την Washington Post ΕΔΩ 

20 comments:

Hfaistiwnas said...

Μάλιστα, οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας όμως δεν θα κάνουν τίποτα;

ασωτος γιος said...

γουατ!!!!!?????

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Η ιδεα ειναι καταπληκτικη αλλα... οι εταιρειες τωρα θα ριξουν οσο μπορουν πιο πολλα λεφτα σε "διαφορες τσεπες", ετσι ωστε αντι η ιδεα να πραγματοποιηθει να παει στα χωραφια για να μαζεψει μαργαριτες... θα δουμε τι θα γινει...

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Με τον Ομπαμα ανθουν διαφορες "αντι-καπιταλιστικες" ιδεες τα τελευταια χρονια, πραγμα που κανει τους τυφλους ακροδεξιους να γινονται εξω φρενων...
Ο καιρος θα δειξει εαν ο κοσμος αποφασισει να παει μπροστα για το καλο ολων ή οχι...

CsLaKoNaS said...

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το δωρεάν είναι καλό;

Όταν λες "δωρεάν" πιστεύεις πραγματικά ότι δεν το πληρώνει κάποιος;

Και τι έκανε ο Καπιταλισμός στις υπηρεσίες του διαδυκτίου; Μήπως τις έκανε πιο ακριβές με τα χρόνια; Μήπως λιγότερο ποιοτικές;

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Γιατι το δωρεαν Ιντερνετ και δωρεαν τηλεφωνο δεν ειναι καλο;;;
Να φανταστω οτι εαν σου εδειναν δωρεαν ιατρικη ασφαλεια θα ελεγες "δεν την θελω γιατι ειναι δωρεαν, και οτι ειναι δωρεαν δεν ειεναι καλο";;;

CsLaKoNaS said...

Δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν σε αυτή τη ζωή. Πάντα κάποιος πληρώνει γι αυτό το δωρεάν.

Η Ελλάδα κατέρρευσε πάνω στα δόγματα της δωρεάν παιδείας και δωρεάν υγείας και δωρέαν παροχών που τελικά δεν ήταν καθόλου μα καθόλου δωρεάν. Απλώς τα πλήρωναν κάποιοι άλλοι και αυτό μας άρεσε. Ποιοι τα πλήρωναν; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ.

Δε συνέβει μόνο στην Ελλάδα αυτό. Συνέβει σε όλες τις χώρες που ακολούθησαν μοντέλα εκτεταμένων κοινωνικών παροχών. Το πρόβλημα του Σοσιαλισμού είναι ότι κάποια στιγμή τελειώνουν τα λεφτά των δανειστών Του.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Σαφως και δεν υπαρχει τιποτα "δωρεαν" γιατι παντα καποιος πληρωνει.
Τωρα ηρθε η ωρα να πληρωσουν αυτοι που εφαγαν επι χρονια και δεν πληρωσαν ΤΙΠΟΤΑ, (κι αυτο δεν λεγεται σοσιαλισμος αλλα κοινωνικη δικαιοσυνη).

CsLaKoNaS said...

Και θα πλήρωναν εαν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν τους έσωζε με τα bailouts και τα stimulus packages.

Αλλά αυτό δεν ξέρω τι έχει να κάνει με το δωρεάν wi-fi.

Ζεις στη χώρα από την οποία ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Και ξεκίνησε από τη φούσκα των στεγαστικών δανείων.

Η ίδια η φούσκα ξεκίνησε τις πολύ καλές μέρες, στα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν ο Πρόεδρος Κλίντον, έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων, εγγύηθηκε τα στεγαστικά δάνεια των αμερικανών πολίτων ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Αυτό είναι ένα είδος δωρεάν.

Το πάρτυ εκείνης της εποχής είναι αυτό που πληρώνουμε τώρα στην οικονομία των ΗΠΑ η οποία όσο πάει και γίνεται και πιο ελληνική. Τα επιτόκια δανεισμού είναι στο μηδέν, ο πληθωρισμός ανεβαίνει, έτσι ώστε το μόνο που συμβαίνει είναι η κρίση να βαθαίνει ακόμα περισσότερο, αφού ΔΕΝ υπάρχουν δουλειές ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΣΤΕ να υπάρξει σοβαρό recovery.

Θα σκάσει το δημόσιο χρέος και τότε να δεις γέλια (κλάμματα).

Στην κουβέντα μας τώρα, εγώ δε θέλω τίποτε δωρεάν, θέλω να μπορώ να δουλεύω και να κερδίζω χρήματα ώστε να πληρώνω για ό,τι υπηρεσία χρησιμοποιώ. Το δωρεάν δεν είναι λύση.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Ο κοσμος εχει ξυπνησει και γνωριζει οτι η Αμερικη δεν θα ειχε καμια απολυτως αναγκη εαν απλα εκανε περικοπες στρατιωτικων δαπανων, αλλα βλεπεις καποιοι πρεπει να κανουν εκατομυρια εις υγειαν των κοροϊδων...

Απο τη στιγμη που φορολογουμαι, πληρωνω φορο για το αυτοκινητο, για το σπιτι, για το εισοδημα, για τα σχολεια της περιοχης, κλπ κλπ, φυσικα και δικαιουμαι "δωρεαν" ιατρικη ασφαλεια και "δωρεαν" παιδεια και πολλα αλλα "δωρεαν"
Δεν γινεται να δινω και να μην παιρνω... η σχεση πολιτειας και πολιτη ειναι δεν ειναι μονομερης, πρεπει να δινει ο πολιτης στην πολιτεια και η πολιτεια στον πολιτη.

CsLaKoNaS said...

Μα οι στρατιωτκές δαπάνες δεν έχουν να κάνουν με την κρίση στην αγορά ακινήτων.

"Απο τη στιγμη που φορολογουμαι,"

Αυτό στην πράξη δεν έχει κανένα αντίκρυσμα. Η φορολογία δεν εγγυάται ότι τα χρήματά σου θα πάνε εκεί που τα δίνεις. Και αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

Η φορολογία είναι κλοπή, η οποία, σε ελάχιστες περιπτώσεις αξιοποιείται για το σκοπό που επιβάλλεται.

Το ότι εσύ και εγώ και όλοι μας απαιτούμε δικαιώματα επειδή πληρώνουμε δε σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ανεξάρτητα το τι υπόσχεται (οι πολιτικοί δλδ για ψήφους).

Στην αντίπερα όχθη, όταν η ιδιωτική εταίρεια την οποία πληρώνεις για μία υπηρεσία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που έχεις ως πελάτης ή θα περίμενες, απλά δεν ξαναχρησιμοποιείς την ίδια εταιρία. Επιλέγεις κάποια άλλη.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Αν δεν υπηρχαν οι απιστευτες στρατιωτικες δαπανες η κριση των ακινητων δεν θα ηταν τοσο "φοβερη".
Αλλα και παλι, την κριση των ακινητων την δημιουργησε η απληστια ιδιωτων και επιχειρησεων και ΟΧΙ η κυβερνηση.

Με την ιδεα οτι "η φορολογια ειναι κλοπη" εφτασε η Ελλαδα εκει που εφτασε... Οι Ελληνες μεγαλο-καρχαριες επι δεκαετιες και δεκαετιες δεν εχουν πληρωσει ΤΙΠΟΤΑ επειδη ακριβως πιστευουν οτι "η φορολογια ειναι κλοπη" και τωρα... "τα λουζεται" ολη η χωρα.

CsLaKoNaS said...

"Αν δεν υπηρχαν οι απιστευτες στρατιωτικες δαπανες η κριση των ακινητων δεν θα ηταν τοσο "φοβερη". "

Όχι! Οι στρατιωτικές δαπάνες είναι σημαντικό πρόβλημα αλλά δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι στεγαστικές τράπεζες έκαναν πάρτυ με τα λεφτά των φορολογουμένων. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΕΙΠΕ ΔΗΛΑΔΗ : "ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ, ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΑ".

Η απληστία ιδιωτών και επιχειρήσεων είναι κάτι δεδομένο. Δε δημιουργείται ή παύεται. Ο Άνθρωπος ήταν, είναι και θα είναι άπληστος. Και εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα για τη δική σου απληστία εν όσο αυτή παραμένει στα δικά σου λεφτά. Το ίδιο και εσύ για μένα.

"εφτασε η Ελλαδα εκει που εφτασε."

Η Ελλάδα έφτασε εκεί που έφτασε γιατί για 6 χρόνια, (2003-2009) το κράτος ξόδευε όλο και περισσότερα χρήματα ΠΟΥ ΔΕΝ είχε. Όπως κάνει η Αμερική τώρα με τη διαφορά τάξης μεγέθους αλλά και της μηχανής που κόβει χρήματα.

Οι μεγαλο καρχαρίες είναι μεγαλοκαρχαρίε ΜΟΝΟΝ γιατί τα έχουν κάνει πλακάκια με τους πολιτικούς και περνάνε νόμους που βολεύουν τους ίδιους αποκλείοντας άλλους από τις αγορές τους. Αυτοί λέγονται lobbyists, ενώ οι άλλοι που κάνουν το ίδιο πράγμα, λέγονται συντεχνίες (συνδικαλιστές) unionists. Όλοι ζητάνε το κράτος ευνοϊκές ρυθμίσεις για προϊόντα τους εναντίων της ελεύθερης οικονομίας.

Και συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ιδέα ενός καλού κράτους που μας προστατεύει και μας παρέχει.

Κανένας δε μας παρέχει τίποτα. Κανένας δε θα νοιαστεί για μας αν εμείς οι ίδιοι δε νοιαστούμε για τον εαυτό μας. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας είναι να μας αφήσουν να το πράξουμε. Και αυτό σημαίνει να πάψουν να μας φορολογούν.

Η φορολογία είναι κλοπή γιατί το κράτος παίρνει τα χρήματά μας (τον κόπο μας - τη ζωή μας) χωρίς να μας ρωτά και τα χρησιμοποιεί σε σκοπούς για τους οποίους δε λογοδοτεί σε κανέναν.

Το τι θα κάνεις τα χρήματά σου (τον κόπο σου, τη ζωή σου) είναι δική σου δουλειά, όχι του κράτους.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Προτεινω ολοι οσοι συμφωνουν να μην πληρωνουν φορους να φτιαξουν την δικη τους χωρα, οπου... η κυβερνηση απλα απο μακρια θα τους αφηνει να κανουν οτι θελουν, και αυτοι μονοι τους, με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ λεφτα, θα χτισουν δρομους, σχολεια, νοσοκομεια, λιμανια, αεροδρομια, και αλλα πολλα!
Και αυτη την χωρα θα την ονομασουμε... "Παραμυθο-χωρα"! γιατι ειδικα του Ελληνα παντα του αρεσαν τα παραμυθια!

CsLaKoNaS said...

Γιατί δεν υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία ή νοσοκομεία ή δρόμοι στις ΗΠΑ (για τα υπόλοιπα επιφυλάσσομαι γιατί η κουβέντα πάει αλλού) ή αλλού;

Απ' την άλλη όπου παρενέβει το κράτος, δεν πήγαν τέσσερις και πέντε φορές πάνω; Η Αττική Οδός, η γέφυρα Ρίο-Αντίριο; Και φυσικά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο η διαφθορά με κρατικά χρήματα. Όπου υπάρχει κρατικό χρήμα γίνονται όργια. Και με ιδιωτικό γίνονται όργια όμως με ιδιωτικό χρήμα, όταν γίνεται η μαλακία την πληρώνουν οι ιδιώτες επενδυτές. Όταν με το κράτος γίνεται η μαλακία την πληρώνουν όλοι.

Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουμε αυτό;

CsLaKoNaS said...

Υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τις επιδόσεις εθνικών οικονομιών και ελευθερίας αγοράς.

Index of Economic Freedom:

http://www.heritage.org/index/

Πως τα πάνε οι χώρες που είναι περισσότερο ελεύθερες οικονομικά και πως τα πάνε οι λιγότερο ελεύθερες;

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
" Όπου υπάρχει κρατικό χρήμα γίνονται όργια. Και με ιδιωτικό γίνονται όργια όμως με ιδιωτικό χρήμα, όταν γίνεται η μαλακία την πληρώνουν οι ιδιώτες επενδυτές. Όταν με το κράτος γίνεται η μαλακία την πληρώνουν όλοι."

...δεν καταλαβαινω την λογικη του επιχειρηματος, επειδη μερικες φορες συμβαινουν τα παραπανω, δεν πρεπει να πληρωνουμε φορους και ολα να ειναι ιδιωτικα;;;???

CsLaKoNaS said...

"επειδη μερικες φορες συμβαινουν τα παραπανω"

Μερικές φορές;

Μερικές;;;;;

Ο κανόνας είναι αυτός.

Όπου συγκεντρώνεται πολύ χρήμα όπου κανένας δε λογοδοτεί για ποιο λόγο και σκοπό το έχει μαζέψει, πού θα το χρησιμοποιήσει ενώ κυρίως δε λογοδοτεί για τα αποτελέσματα του τρόπου που το ξοδεύει, συμβαίνουν όργια!

Πάρε παράδειγμα την Πρόνοια. Κάποια χρήματά σου από τους φόρους που σου επιβάλουν πηγαίνουν στην πρόνοια. Κάνει δουλειά η πρόνοια για τα χρήματα που μαζεύει; Όχι βέβαια. Μαζεύει 100, τρώει τα 40 στη γραφειοκρατία, τρώει τα 30 στις μίζες προμηθειών και αναθέσεις έργων σε ημετέρους, και ένα ελάχιστο πάει στους δικαιούχους. Πρόσεξε: στους δικαιουχους = όσους τα δικαιολογητικά.

π.χ.

Δικαιούχοι (τυφλοί) ήταν κατά το κράτος και οι μίσοι κάτοικοι στη Ζάκυνθο. Επειδή είχαν τα δικαιολογητικά, όχι όμως και την ανάγκη για επίδομα.

Εγώ τα λεφτά μου θέλω να τα ξοδεύω όπως γουστάρω. Και θέλω να έχω αρκετά για να μπορώ να δίνω και σε τοπικές ελεημοσύνες ή τοπικά κέντρα απόρων όπου μπορώ (και πρέπει να έχω την ηθική υποχρέωση) να ελέγχω ότι τα λίγα ή πολλά που δίνω πάνε σε ανθρώπους ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα έχουν ανάγκη!

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Νομιζω οτι το προβλημα δεν ειναι η φορολογια αλλα η διαφθορα.
Και οταν η διαφθορα σαν αλλη Λερναια Υδρα εχει απλωσει τα πλοκαμια της και εχει αγκαλιασει κυβερνηση και πολιτες, τοτε αντε τρεχα να βρεις τον καταλληλο Ηρακλη για να καθαρισει...



CsLaKoNaS said...

η φορολογία και η διαφθορά είναι πολύ κοντινές έννοιες.

Η διαφθορά ανθεί για πολλούς λόγους. Οι κυριότεροι είναι λόγω "κρατικής δύναμης" και λόγω "φτώχειας".

"κρατική δύναμη" : ο δημ. υπάλληλος κρατά τη σφραγίδα του κράτους και σε τυραννάει για μία υπογραφή. γιατί; γιατί περιμένει το γρηγορόσημο. το γρηγορόσημο το ζητάει γιατί το κρατικίστικο σύστημα στο οποίο κινείται δεν του δίνει καμία δυνατότητα να προοδεύσει στη ζωή του. Είτε τη βάλει τη ριμάδα την υπογραφή είτε όχι, ούτε θα τον απολύσει κάποιος, ούτε θα τον πληρώσει περισσότερο. Τα ίδια λεφτά θα πάρει.

Η φτώχεια που δημιουργεί διαφθορά προκύπτει από ένα οικονομικό σύστημα που παράγει φτώχει και όχι πλούτο. Αυτά ήταν τα ανελεύθερα-κρατικά οικονομικά συστήματα σοβιετικού τύπου. Η φτώχεια είναι μεγάλο κακό για μία κοινωνία και αποκτηνώνει τον άνθρωπο σε μία προσπάθεια ο τελευταίος να επιβιώσει.

Υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας διαφθοράς: Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Τα κρατικοδίαιτα τζάκια που διαπλέκονται με το κράτος και τσιμπάνε τις επιχορηγήσεις και τις αναθέσεις δημοσίων έργων από κρατικούς λειτουργούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία και πως να παραμείνουν σε αυτήν. Γι αυτό και ο νταβατζής έχει πάτημα στην κοινή γνώμη (εφημερίδα, κανάλι, εκκλησία).

Πάρε παράδειγμα τον Λαυρεντιάδη. Υπόδειγμα επιχειρηματία και τραπεζίτη και Πιστού Χριστιανού, που έκανε αρπαχτές και βούλιαξε τις επιχειρήσεις του με σκοπό να τσεπώσει το κρατικό χρήμα της διάσωσης. Ευτυχώς είναι στη φυλάκα ο καλός Χριστιανός....

Το πρόβλημα λοιπόν είναι το τεράστιο κράτος που παρέχει τη δυνατότητα για διαφθορά, διαπλοκή και όλες τις ενέργειες εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει θέση σε ένα ελεύθερο οικονομικό σύστημα.