Wednesday, February 13, 2013

Αντε γεια! και καλα κρασια!

Το 2011 διαβαζαμε...

"Ακτίο, Σκορπιός, και Εχινάδες Νήσοι στα επιχειρηματικά σχέδια του Χαμάντ μπιν Καλίφα Αλ Τάνι για πράσινη ενέργεια και τουρισμό. Σύμφωνα με την Real News, ο εμίρης σκοπεύει να "κυκλώσει" επενδυτικά την Αιτωλοακαρνανία... το παρθενικό εγχείρημα του εμίρη, έχει μπει στην τελική ευθεία που αφορά σε πρώτη φάση την πράσινη ανάπτυξη. Από τις πρώτες εκτιμήσεις , μάλιστα, το κόστος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ."


Το 2013 διαβαζουμε...

" Σε ναυάγιο οδηγήθηκε τελικά η πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού Οξιά σε επενδυτές από το Κατάρ. Για την αγορά του νησιού που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Την περασμένη άνοιξη μάλιστα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η αγοραπωλησία ήταν κοντά στην ολοκλήρωσή της. Προχθές όμως οι Καταριανοί ενημέρωσαν τον δήμαρχο της Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.
«Μίλησα με συνεργάτη του Εμίρη και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την Οξιά, μολονότι είχαν δώσει και προκαταβολές όχι μόνο γι' αυτό το νησάκι αλλά και για άλλα των Εχινάδων. Ουσιαστικά αυτό που μας είπαν είναι: "Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους..."» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κασσιανός, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι Καταριανοί αποσύρθηκαν διότι το κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) όπου ήθελαν να χτίσουν χαρακτηρίζεται δασικό. «Ποιος θα έρθει να επενδύσει έτσι; Είναι τρέλα. Να μην ψάχνουμε λοιπόν για επενδύσεις».


ΥΓ Μετα απο ολα αυτα φανταζομαι ο Εμιρης θα πρεπει να ειναι παρα πολυ "περιεργος" και "ιδιοτροπος" ανθρωπος... οχι μονο θελει το νησι, αλλα θελει να να χτισει και απο πανω!!! Ανηκουστο!!!

12 comments:

CsLaKoNaS said...

Ε γιατι να το θέλει το νησί ρε Εφήμερε; Για να κάθεται και να το βλέπει;

Hfaistiwnas said...

Ε και εγώ σιγά μην έπαιρνα έκταση που θα χαρακτηριζόταν δασική... για να εκτρέφω χελώνες;;;

Ephemeron said...

@ CsLaKoNa
Ε μα... κι εγω αυτο ακριβως λεω!
Τι να το κανει; να το κανει κορνιζα να το βλεπει και να το χαιρεται;;;
Δωστε μας τα εκατομυρια σας αλλα δεν εχετε δικαιωμα να ακουμπησετε ή να αλλαξετε τιποτα!
Φοβερο! Μονο στην Ελλαδα!!!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Ελα ντε!
Τι να πει κανεις; μιλαμε εχει πεσει φοβερη τρελλα..
(Επ ευκαιριας η κυβερνηση μολις περασε ενα καινουργιο νομο για την "πωληση δημοσιων νησιδων")

CsLaKoNaS said...

Έχουμε ξεφτιλιστεί τελείως πάντως, έτσι;

Ephemeron said...

@ CsLaKoNa
Τι να πω;... ουτε μα σταλα λογικη;;; :O

turigr said...

Η περίπτωση αυτή μου θυμίζει μια άλλη ανάλογη ιστορία. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 η Mercedes είχε βρει μια έκταση στη Νέα Φιλαδέλφεια την οποία ήθελε να αγοράσει για να δημιουργήσει κέντρο διακίνησης ανταλλακτικών για όλα τα βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Φυσικά το σχέδιο ναυάγησε γιατί η περιοχή είχε χαρακτηριστεί δασική (πού στη Νέα Φιλαδέλφεια!) και φυσικά χάθηκε μια επένδυση που θα πρόσφερε θέσεις εργασίας!

Ephemeron said...

@ turigr
Στην Νεα Φιλαδελεφεια το μονο μερος που ειχε δεντρα, δεκαετια 70, ηταν ο "περιφημος" Ζωολογικος κηπος, μονο εκεινη την περιοχη θυμαμαι να εχει δεντρα... Δασικη περιοχη στη Νεα Φιλαδελφεια;;; Ε αντε και σε λιγο τροπικη ζουγκλα στο Νεο Ηρακλειο!

Το Λαγωνικό said...

Εμένα από την άλλη δε με λειπεί καθόλου και θα εξηγηθώ γιατί.

Α. Έλεος πια με την τουριστική ανάπτυξη, έχουμε αρκετή, δε γίνεται η οικονομία της χώρας να βασίζεται τόσο στον τουρισμό, ας διαχειριστούμε πρώτα σωστά τις υπάρχουσες υποδομές, αρκετές είναι. Όχι άλλο τσιμέντο σε αυτή τη χώρα. Αν επιμένετε όμως ας δοθεί ώθηση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που δεν καταστρέφουν το περιβάλλον.

Β. Ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας παραγωγής είναι που στηρίζει μακροπρόθεσμα την οικονομία μιας χώρας και σε αυτόν πάσχουμε σοβαρά. Εκεί πρέπει να απαιτήσουμε να δοθεί στήριξη και κυρίως σωστή οργάνωση. Τα εργατικά χέρια υπάρχουν, τα μυαλά τα έχουμε (όσα δεν έχουν μεταναστεύσει). Σωστούς πολιτικούς και σωστούς ιδιώτες επιχειρηματίες δεν έχουμε.

Γ. Πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα (εδώ γελάμε...). Από ποιούς και για ποιούς άραγε. Στην χώρα της Ευρώπης με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια το να βάλεις φωτοβολταϊκά στη στέγη του σπιτιού σου ή στη πολυκατοικία σου είναι πιο δύσκολο και από το να κερδίσεις το lotto. Αντίθετα αν έχεις τα σωστά κονέ όλα γίνονται.

Ephemeron said...

@ Το Λαγωνικό
Συμφωνω, αλλα... για να γινουν ολες αυτες οι αλλαγες πρεπει να υπαρχει θεληση και προσπαθεια απο ΟΛΟΥΣ μαζι. Αν ο καθενας συνεχιζει να νοιαζεται μονο για τον εαυτουλη του και την τσεπουλα του, τοτε δυστυχως δεν προκειται να γινει τιποτα...

Το Λαγωνικό said...

Πολύ σωστά εφήμερε, πολύ σωστά.

Σχετικά τώρα με την ιστορία του εμίρη από το Κατάρ, δε σου φαίνεται λίγο "κουλό" να χαλάσει μια συμφωνία 500 εκατομμυρίων € (δεν τα λες και λίγα) για 10 "ψώρο"-στρέμματα δάσους;;

Εδώ τα λαμόγια του ελληνικού δημοσίου αποχαρακτηρίζουν δασικές περιοχές σε μια νύχτα, τα 10 στρεμματάκια τους ήταν εμπόδιο;;

Κάτι μου λέει ότι αλλού στράβωσε η δουλειά και απλά δε μας λένε την αλήθεια.

Ephemeron said...

@ Το Λαγωνικό
δημιουργει πολλα ;;;??? η υποθεση...