Saturday, October 27, 2012

Περι νόμων και λογικης

Εκει λοιπον που παιζαμε "ωραια και καλα" το "πούντο-πούντο το δαχτυλιδι", σχετικα με τη λιστα Λαγκαρντ, τωρα θα πρεπει ν' αρχισουμε να παιζουμε ενα καινουργιο παιχνιδι... "πούντος-πούντος ο Βαξεβανης"!

(η φωτογραφια εινα screen capture απο το Πρωτο Θεμα online) 

Απ οτι φαινεται στην Ελλαδα αν καποιος πει οτι καποιος αλλος εχει τραπεζικο λογαριασμο, αυτοματως ο εισαγγελεας ασκει ποινικη διωξη για "παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων"!
Να φανταστω οτι στην Ελλαδα -την ωρα που ολοι διψανε για διαφανεια- υπαρχει νομος που λεει οτι το να εχει καποιος τραπεζικο λογαριασμο θεωρειται "μυστικο", ετσι ωστε αν ο Α αναφερει οτι ο Β εχει τραπεζικο λογαριασμο αυτοματως ο Α διωκεται;
Να φανταστω επισης οτι υπαρχει ενας αλλος νομος που λεει οτι ο μονος που εχει δικαιωμα να γνωριζει ποιοι εχουν τραπεζικους λογαριασμους ειναι μονο η Βουλη, οι πολιτικοι και οι εφοριες, ενω ειναι παρανομο για οποιονδηποτε αλλο να γνωριζει ή να ανακοινωνει για τραπεζικους λογαριασμους;
Επισης, αν υπαρχει καποιος τετοιος νομος, εχει περαστει υποσημειωση στο νομο οτι "μονο η-ο συζυγος και τα τεκνα του Χ εχουν δικαιωμα να ξερουν αν ο Χ εχει τραπεζικο λογαριασμο" ή μηπως  ξεχασαν να περασουν υποσημειωση, κι ετσι ακομα και οι συγγενεις γινονται αυτοματως "παρανομοι" με την γνωση των τραπεζικων λογαριασμων;
Φυσικο δεν ειναι να εχουμε "προβληματα" με την δικαιοσυνη οταν η λογικη εχει φυγει απ το παραθυρο;

ΥΓ  Οταν, πριν λιγες εβδομαδες, ανακοινωσαν στο κοινο οτι ο υποψηφιος για την Αμερικανικη προεδρια Μιτ Ρόμνι εχει καταθεσεις εκατομυριων στα Cayman Islands και σε Ελβετικες τραπεζες, ο Ρόμνι αντι να στειλει τους εισαγγελεις να κανουν διωξη σε οσους "εβγαλαν στη φορα" τους τραπεζικους λογαριασμους του, απλα ειπε αταραχος "πληρωνω τους φορους μου", φραση που απ οτι φαινεται εκλειπει παντελως απο το λεξιλογιο των Ελληνων πλουσιων, γιατι στα Βαλκανια... υπαρχουν εισαγγελεις και υπαρχει "πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων"! Μη χειροτερα!!!

ΥΓ2  "...πολλές ευρωπαϊκές χώρες υποχρέωσαν 22.000 φορολογούμενους πολίτες τους – φοροφυγάδες να εξαναγκαστούν να πληρώσουν φόρους πάνω από 10 δις ευρώ για τα  μαύρα χρήματα, τα οποία είχαν καταθέσει στην Τράπεζα HSBC της Ελβετίας... Οι λοιπές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποίησαν τις πληροφορίες από τη λίστα αυτή και κατάφεραν να εισπράξουν σημαντικά ποσά. Ενδεικτικά, οι Γάλλοι εισέπραξαν σε φόρους 1,1 δις ευρώ, οι Γερμανοί τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ, οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δις ευρώ και οι Ισπανοί, που βρίσκονται στην ίδια με μας δεινή οικονομική κατάσταση, 6 δις ευρώ."
(απο το Πρωτο Θεμα online )

23 comments:

CsLaKoNaS said...

Η λίστα κακώς δημοσιεύθηκε και ο δημοσιογράφος καλώς διώκεται!

1. Ποιοι ακριβώς διψάνε για διαφάνεια;

2. Επειδή τώρα όλοι ζητάνε τη λίστα σημαίνει ότι έχει δικαίωμα ο κάθε δημοσιογράφος να βγάζει μία λίστα με ονόματα; Γιατί;

4. Ποιος μου λέει ότι αυτή η λίστα που δημοσιεύθηκε είναι η αυθεντική;

5. Τίνος δουλειά είναι να ξέρει αν εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε εχουμε λογαριασμούς σε κάποια τράπεζα;

Είναι δουλειά δικιά μας, της
τράπεζας και του κράτους με τους οικονομικούς του μηχανισμούς.
ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ!

Ειδικά κανενός όψιμου "μάχιμου" "έγκριτου" δημοσιογράφου που επειδή ο κόσμος "διψά" να μάθει (λες και άμα μάθει η ζωή του θα γίνει αμέσως καλύτερη) πετά μία λίστα με ονόματα χωρίς περαιτέρω στοιχεία. Σιγά το Γούοτεργκέιτ!

Αν σήμερα υπάρχουν 100 ονόματα ανάμεσα στα 2000 που πραγματικά έκλεψαν αύριο, για μία αντίστοιχη περίπτωση θα μπορεί δυνητικά να δημοσιεύει τα δικά σου και τα δικά μου στοιχεία στο όνομα μίας διαφάνειας και μίας δημοκρατίας του Μεγάλου Αδελφού.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS

Ολος ο κοσμος επρεπε να διψαει για διαφανεια και ιδιως αυτες τις εποχες.

Το να κρυβει καποιος τραπεζικους λογαριασμους μου θυμιζει ολα αυτα που γινοταν απο παλια στην Ελλαδα, εδω και χρονια... "Δεν εχω Θειε, δεν εχουμε να περασουμε το μηνα, πειναμε, πειναμε" ...και μετα μπαμ! να η Βαγγελιτσα απο εκει που "πειναγε" ξαφνικα να εχει 5 διαμερισματα (ολα ξεπληρωμενα!) και απο πανω να μην πληρωνει και φορους!
Φαντασου τωρα, η Βαγγελιτσα που εκλαιγε "απο πανω" να ειναι και πολιτικος, εφοριακος, η δικαστικος...
Ασε τα εχουμε φαει στη μουρη εδω και χρονια! Ξερω πολυ καλα πως λειτουργει η ελληνικη λαμογιά εδω και δεκαετιες!

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε δεν είναι δουλειά του κόσμου να γίνει οικονομικός εισαγγελέας. Δεν είναι κανενός η δουλειά να ξέρει προσωπικά μου στοιχεία, πέρα από τον εντεταλμένο ελεγκτή του κράτους ο οποίος είναι και ο μόνος που νομιμοποιείται να κρίνει ποιος έχει παρανομήσει και ποιος όχι.

Δε με ενδιαφέρει τι σου θυμίζει και τι δε σου θυμίζει η κατάσταση. Άλλο δικαιοσύνη και άλλο διαπόμπευση. Αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε ένα κράτος που λειτουργεί και έχει θεσμούς κύριοι σαν τον Βαξεβάνη καλώς διώκονται.

Θα σου άρεσε έσενα το όνομά σου να είναι στη λίστα και να το διάβαζε όλοι η Ελλάδα, επειδή π.χ. είχες μείνει για ένα διάστημα στην Ελβετία και ήσουν πελάτης της τράπεζας εκείνης;

Το τι κάνει ο καθένας με τα λεφτά του είναι δουλειά δική του και του κράτους σε ό,τι αφορά τις νόμιμες υποχρεώσεις των δύο μερών. Όπως αντίστοιχα το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι λογαριασμός δικός του και του συντρόφου του ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ!

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
Φυσικα και θα μου αρεσε να ηταν το ονομα μου στην λιστα!
Γιατι αν ηταν στην λιστα, αυτο αυτοματως θα σημαινε οτι εχω και αρκετα χρηματα, αυτο θα ηταν καλο!
Δεν καταλαβαινω γιατι θα με πειραζε, αν δεν ειχα κανει κανενα κακο ή δεν ειχα κλεψει και ειχα πληρωσει τους φορους μου, δεν θα εδινα δεκαρακι, ή οπως λενε και στην Κινα, γιατι στην Ελλαδα το ξεχασαν κι αυτο... "καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται!"

CsLaKoNaS said...

Όχι Εφήμερε δεν πάει έτσι!

Πρώτον ότι έχεις λογαριασμό σε τράπεζα δε σημαίνει ότι είσαι και πλούσιος.

Δευτερόν υπάρχει αυτό που λέμε το τεκμήριο της αθωότητας το οποίο δεν είναι τρόπος του λέγειν και ούτε ισχύει για κάποιους. Ισχύει για όλους και είναι θεμελιώδης νομικός όρος.

Το ότι είσαι σωστός και νομιμόφρων δεν αφορά κανέναν πολίτη που έχει τα ίδια (ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) δικαιώματα με εσένα.

Διότι αν το όνομά σου ήταν σε μία λίστα με ονόματα εν δυνάμει φοροφυγάδων η κοινή γνώμη θα σχημάτιζε για εσένα την άποψη του "Ε ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ". Εσένα αυτό μπορεί να μη σε πειράζει, εμένα όμως θα με πείραζε!

Τις λογικές του όχλου και τη νοοτροπία του λαϊκισμού που απειλεί την εσωτερική μου γαλήνη και τις προσωπικές μου ελευθερίες δεν τις ανέχομαι!

Προσωπικά δε θα περιμένα ούτε από εσένα να τις ανέχεσαι. Εσύ που τόσα έχεις τραβήξει για τις προσωπικές σου επιλογές, από αντίστοιχες αντιδραστικές και ρατσιστικές νοοτροπίες.

Το ότι ένας οικονομικός εισαγγελέας είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του με μία λίστα υπόπτων ΔΕΝ νομιμοποιεί κανέναν δημοσιογράφο να υποκαθιστά τη διαδικασία ελέγχου. ΟΠΩΣ η ανικανότητα της αστυνομίας να συλλάβει τους λαθρομετανάστες ή π.χ. αλλοδαπούς εγκληματίες δεν νομιμοποιεί κανένα χρυσαυγίτη να κυκλοφορεί και να ξυλοφορτώνει μικροπωλητές.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
γραφεις...
"Το τι κάνει ο καθένας με τα λεφτά του είναι δουλειά δική του και του κράτους σε ό,τι αφορά τις νόμιμες υποχρεώσεις των δύο μερών. Όπως αντίστοιχα το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι λογαριασμός δικός του και του συντρόφου του ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ!"

Συγνωμη αλλα δεν μπορεις να συγκρινεις τον τραπεζικο λογαριασμο με την ομοφυλοφιλια!
Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα!
Δηλαδη... εγω που δεν εχω καμια αντιρηση να ξερει ο κοσμος οτι ειμαι ομοφυλοφιλος και ετσι να εχω ιδια δικαιωματα με ολους τους αλλους ειμαι το ιδιο με αυτον που εχει τραπεζικο λογαριασμο αλλα δεν θελει ουτε οι αλλοι να ξερουν οτι λεφτα εχει ουτε τι τα κανει;;;;;;;;
Δεν νομιζω να μπορουμε να συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια...

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε μιλάω για προσωπικά δεδομένα. Προσωπικό δεδομένο είναι και το εισόδημά μου και προσωπικό δεδομένο ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός.

Το εισόδημά μου έχω υποχρέωση να το εκθέσω στην εφορία ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ το λέω και σε κάποιον άλλο.

Τη σεξουαλική μου προτίμηση τη φανερώνω στο άτομο που με ελκύει ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΩ τη λέω και σε κάποιον άλλο.

Είναι άλλο να βγεις ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και να πεις ό,τι θέλεις για τον εαυτό σου ΚΑΙ ΑΛΛΟ να βγαίνει ένας άλλος και να λέει πράγματα για σένα ΧΩΡΙΣ την άδειά σου.

Διότι φίλε Εφήμερε στη λίστα Λαγκάρντ θα υπάρχουν και απατεώνες (που θα έπρεπε να τους πιάσει ο οικονομικός εισαγγελέας), θα υπάρχουν και πλούσιοι νομιμόφρωνες που τηρούν τις υποχρεώσεις τους και που ο πλούτος τους σε ένα βαθμό μπορεί να τους προστατεύσει ή με τον πλούτο τους να τιμωρήσουν τον κάθε Βαξεβάνη...

Όμως στη λίστα αυτή υπάρχουν και άνθρωποι που κατά τύχη βρέθηκαν εκεί, προφανώς χαμηλής οικονομικής στάθμης, που δεν ήθελαν να δημοσιευθεί το όνομά τους και που την υπόληψή τους δεν μπορούν πλέον να την υπερασπιστούν, διότι είναι ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ύποπτοι!

Αυτοί οι άνθρωποι είναι μία μειοψηφία που πλήρωσε την ανικανότητα του οικονομικού εισαγγελέα και τη μαλακία του Βαξεβάνη.

Αυτή τη μειοψηφία σε καλεσα να σκεφτείς επειδή ακριβώς και εσύ υπήρξες μειοψηφία και ξέρεις ίσως καλύτερα από εμένα τη θέση και την ψυχολογική κατάσταση αυτών των ανθρώπων.

CsLaKoNaS said...

Και το ξαναλέω: Δύο λάθη (ένα του οικονομικού εισαγγελέα και ένα του δημοσιογράφου) δεν κάνουν ΠΟΤΕ ένα σωστό!

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
γραφεις...
"Πρώτον ότι έχεις λογαριασμό σε τράπεζα δε σημαίνει ότι είσαι και πλούσιος."

Πρωτον εδω δεν μιλαμε για οποιες και οποιες τραπεζες αλλα Ελβετικες τραπεζες, και δευτερον αλλη μια φορα μου ξαναθυμιζεις την "Βαγγελιτσα" που ναι μεν εχει πεντε σπιτια αλλα "πεθαινει της πεινας", και αφηνει "τον ενα και τον αλλο" να πληρωνει εφορια...

επισης γραφεις...
"Δεν είναι κανενός η δουλειά να ξέρει προσωπικά μου στοιχεία, πέρα από τον εντεταλμένο ελεγκτή του κράτους ο οποίος είναι και ο μόνος που νομιμοποιείται να κρίνει ποιος έχει παρανομήσει και ποιος όχι."

Μα ποιο "κρατος";; ποιο "κρατος";;; Αυτο το "κρατος" των θαυματων και της παντελους διαλυσης που ψαχνει επι μηνες να βρει το CD με την λιστα αλλα... κανεις δεν το ειδε, κανεις δεν το εδωσε σε κανενα, και κανενας δεν το παρελαβε;;;

CsLaKoNaS said...

"Ελβετικες τραπεζες"

Εσύ ξέρεις την Βαγγελίτσα και εγώ ξέρω πολλούς συμφοιτητές μου που τώρα είναι στο ETH και με τα βίας τα βγάζουν πέρα. Οι λογαριασμοί τους είναι σε ελβετικές τράπεζες ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΛΒΕΤΙΑΣ!

Το πρόβλημά μου τη "Βαγγελίτσα" δεν είναι ότι γκρινιάζει επειδή πεθαίνει της πείνας αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι κλέβει την εφορία, ενώ έχει να πληρώσει. Αυτό όμως δε με νομιμοποιεί να πάρω το νόμο στα χέρια μου ούτε μου δίνει το δικαίωμα να μάθω για πανωπροίκια και τα κατωπροίκια της.

Είναι θέμα της εφορίας. Δεν κάνει καλά της η εφορία; Να απολυθούν οι υπάλληλοι! Δεν απολύονται; Να ψηφίσω κόμματα και πολιτικούς που θα έχουν τη βούληση να τους απολύσουν; Ζήσε Μάη μου να φας τρυφίλλι; Να σταματήσω να αφήνω το Κράτος να επεμβαίνει τόσο βαθιά στην καθημερινότητα και στη ζωή μου!

Και στο ξαναλέω. Το ότι κράτος κωλυσιεργεί στο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα δε μου δίνει το δικαίωμα να κανιβαλήσω πάνω στην τιμή και την υπόληψη κανενός συμπολίτη μου. Διότι σήμερα είναι αυτός ο συμπολίτης, αύριο μπορεί να είμαι εγώ.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
"Όμως στη λίστα αυτή υπάρχουν και άνθρωποι που κατά τύχη βρέθηκαν εκεί, προφανώς χαμηλής οικονομικής στάθμης..."

Ορκιζομαι πρωτη φορα στη ζωη μου ακουω για "ανθρωπους χαμηλής οικονομικής στάθμης" με καταθεσεις σε Ελβετικες τραπεζες!!!
Βρε βαλθηκες να με τρελλανεις;;; :)

CsLaKoNaS said...

χαχαχα τώρα εσύ έχεις βαλθεί να με τρελάνεις... Ξαναλέω ξέρω πολλούς σπουδαστές εκεί. Έχουν λογαριασμό στην τράπεζα...Δεν είναι κροίσοι!

Σκέψου πάντως αυτά που σου λέω. Εμένα μου άρεσε ο Βαξεβάνης με το κουτί της Πανδώρας, αλλά τον τελευταίο καιρό το έχει παραχέσει. Κάθε τεύχος του hot doc το παρουσιάζει λες και είναι wiki leaks.

Τη λίστα των καταθετών αυτής της τράπεζας την έβγαλε λέει στο όνομα αυτών που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Άρες μάρες κουκουνάρες!

Σιγά ρε μεγάλε Ρομπέν των δασών...κατούρα και λίγο!

Αλλά αυτός ο αλλοπρόσαλος τυφλός λαϊκισμός μας έφτασε εδώ που μας έφτασε.

Hfaistiwnas said...

Τον συνέλαβαν; Τώρα το μαθαίνω...
Δηλ, την έχασε ο Παπακωνσταντίνου και βρθηκε στα χέρια του Βαξεβάνη; Να δεις τι σου είναι το παιχνίδι.. το πούντο πούντο λέω.. χεχε
Καλημέρα!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Δεν νομιζω οτι τον συνελαβαν, ο τιτλος ειναι "λογοπαιγνιο" ωστε να κανουν το αρθρο πιο "καυτο" για περισσοτερα κλικ...
"πουντο-πουντο το μυαλο μου; το εχω χασει με ολα οσα γινονται"!
Καλημερα :)

ασωτος γιος said...

σορρυ αλλα η λιστα και καθε λιστα καλα κανει και βγαινει στ δημοσιοτητα
το οτι η λιστα χαθηκε ξαφνικα ειναι οτι πιο γελοιοο εχει συμβει
ειμαι υπερ του Βαξεβανη αν και δε διαβαζα το περιοδικο.
καλα εκανε,

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
"εδω η λιστα, εκει η λιστα, που ειναι η λιστα;"...
...τουλαχιστον γελοιο, αλλα αν το καλο-σκεφτουμε οτι την ιδια ωρα που παιζουν τον παπά με την λιστα, την ιδια ωρα σκεφτονται για απολυσεις, κοψιμο μισθων και μειωσεις συνταξεων, τοτε ξεφευγει απο το απλα γελοιο και κατανταει καπου στο απανθρωπο...

Anonymous said...

χμμμ...μου φαινεται οτι πρεπει να κανω νεο ποστ "αφηστε ησυχο τον βαξεβανη". καιρο ειχα να κανω τετοιο ποστ.
αληθεια ομως, τι ειναι λιστα λαγκαρντ; μπορεις να μου εξηγησεις; δεν εχω καταλαβει τι παιζει.

Ephemeron said...

@ anisixos blogakis
Η λιστα Λανγκαρντ ειναι μια λιστα με ονοματα ατομων που ειχαν λογαριασμους σε Ελβετικη τραπεζα. Αυτο δεν σημαινει οτι αυτοματως ολοι οσοι ειναι στη λιστα ειναι φοροφυγαδες, και η κυβερνηση επρεπε εδω και ΠΟΛΥ καιρο πριν, να ειχε καλεσει στην εφορια ενα-ενα ολους οσους ειναι στη λιστα, ωστε να αποδειξουν οτι τα χρηματα στους Ελβετικους λογαριασμους δεν προερχονται απο φοροδιαφυγη. Αντι αυτου ομως, οι πολιτικοι εδω και καιρο παιζουν με την λιστα τον "παπα" -εδω η λιστα, εκει η λιστα, που ειναι η λιστα;- ή λενε οτι η λιστα ειναι "παρανομη" και δεν μπορει να χρησιμοποιηθει (παρ ολο που αλλες χωρες την χρησιμοποιησαν και ειχαν εσοδα εκατομυριων, απο αυτους που ηταν στη λιστα και δεν πληρωναν φορους!) Ετσι φτανουμε στο -τραγικο- σημειο που οι πολιτικοι "προτιμουν" να απολυσουν κοσμο και να πετσοκοψουν μισθους και συνταξεις, παρα να τολμησουν να χρησιμοποιησουν τη λιστα εναντιον οσων φοροδιαφευγουν. Καπου εκει, ξαφνικα, εμφανιστηκε η λιστα απο τον Κωστα Βαξεβανη...

Ephemeron said...

@ anisixos blogakis

"Οι λοιπές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποίησαν τις πληροφορίες από τη λίστα αυτή και κατάφεραν να εισπράξουν σημαντικά ποσά. Ενδεικτικά, οι Γάλλοι εισέπραξαν σε φόρους 1,1 δις ευρώ, οι Γερμανοί τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ, οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δις ευρώ και οι Ισπανοί, που βρίσκονται στην ίδια με μας δεινή οικονομική κατάσταση, 6 δις ευρώ."

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=225392

Ξενικός said...

στο βαθμό που η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, μήπως και η τήρηση/εφαρμογή των νόμων, ειδικά όταν λείπει η διαφάνεια σ' ένα κατά τα άλλα φαύλο κράτος, είναι υπόθεση του κάθε Έλληνα;
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσει που η λιστα βγηκε "βολτα στην αγορα" με τετοιο τροπο. Απ την αλλη πλευρα ο τροπος που χειριστικαν την υποθεση οι πολιτικοι θα ελεγα οτι ηταν(και ειναι) τουλαχιστον γελοιος...
Πολλοι λενε οτι η δημοσιευση της λιστας δεν επρεπε να γινει, για αυτο και εκεινο το λογο... Και εγω αναρωτιεμαι... ενταξει το κρατος, οι δικαστικοι, οι πολιτικοι, δεν εκαναν τιποτα, αλλα εαν δεν εκανε τιποτα και κανενας "Βαξεβανης", ετσι θα συνεχισουμε; με ολους-μα ολους, και το κρατος και τους πολιτες, να κανουν τα στραβα ματια;;;
Νομιζω οτι, οταν και το κρατος και οι πολιτες το κανουν ΟΛΟΙ "μούγκα", ο μονος προορισμος ειναι ο βάλτος...

Leviathan said...

Εμένα πια όλα γελοία μου φαίνονται...

Καλό υπόλοιπο Κυριακής εύχομαι ωστόσο! τα φιλιά μου!

Ephemeron said...

@ Leviathan
Ελπιζω καποτε επι τελους να αρχισουν να φτιαχνουν τα πραγματα, εχει παρατραβηξει ολη αυτη η γελοιοτητα...
Καλη εβδομαδα!