Sunday, August 5, 2012

Η αιτια της κρισης...


Ομολογω οτι αυτη τη φορα συμφωνω με τον γεροντα...
Ειναι αληθεια... ο εγωισμος και η απιστια ειναι η αιτια της κρισης.


Μας εχει φαει ο εγωισμος...
Ο εγωισμος οτι η Ελλαδα ειναι η καλυτερη χωρα στο κοσμο - οι αλλες χωρες ειναι παρακατιανές!
Ο εγωισμος οτι οι Ελληνες ειναι οι πιο εξυπνοι ανθρωποι της γης, - ενω οι αλλοι τρωνε κουτοχορτο!
Ο εγωισμος οτι η Ελλαδα εχει την καλυτερη θαλασσα - γιατι οι αλλες θαλασσες ειναι κατι σαν... βουρκος!
Ο εγωισμος οτι η Ελλαδα εχει τον πιο γαλανο ουρανο - γιατι η γη δεν γυριζει και ο "ελληνικος ουρανος" ειναι καρφωμενος πανω στην Ελλαδα!
Ο εγωισμος οτι οι προγονοι μας δημιουργησαν οπως κανενας αλλος λαος -  ενω οι προγονοι των αλλων λαων κοιμοταν, και οι πυραμιδες απο μονες τους χτιστηκαν!
Ο εγωισμος οτι η Ελληνικη θρησκεια ειναι η καλυτερη θρησκεια - γιατι οι αλλες θρησκειες λενε... ψεματα!
Ο εγωισμος οτι σαν την Ελληνιδα μανα δεν υπαρχει καμια αλλη - συμφωνω απολυτα! ...ενω αλλες μανες χρειαζονται ενα ψυχιατρο, η Ελληνιδα μανα χρειαζεται δεκα ψυχιατρους!
Ο εγωισμος οτι σαν τον Ελληνα εραστη δεν υπαρχει αλλος - με την προϋποθεση οτι... η τηλεοραση δεν μεταδιδει αγωνα ποδοσφαιρου, δεν τον χρειαζεται η μανα του, δεν νοιωθει "σπαρίλες", δεν εχει παει για κυνηγι, ή δεν τον καλεσαν οι φιλοι του για καφε!

Αλλα μας τρωει και η απιστια....
Δεν θελουμε να πιστεψουμε οτι περα απο το "Ελληνικο" υπαρχει κατι καλυτερο - εμεις ειμαστε τελειοι, και ολοι οι αλλοι ειναι... ζαβοι-στραβοι-και βλαμενοι!
(τρανη αποδειξη του οτι οι αλλοι λαοι ειναι "βλαμενοι", ειναι και το οτι οι "βλαμενοι" παραγουν οτι χρησιμοποιει καθημερινα ο περηφανος Ελληναρας... αυτοκινητα, οικιακες συσκευες, κινητα τηλεφωνα, κομπιουτερς, hardware-software, τηλεορασεις, κλπ, ΟΛΑ ειναι φτιαγμενα απο βλαμενους και πιθηκους που ειναι πανω στα δεντρα, και ειναι ΑΚΟΜΑ πανω στα δεντρα γιατι... ΔΕΝ εχουν ασπαστει την Ελληνικη κουλτουρα και τον Ελληνικο τροπο ζωης!!!)
Δεν θελουμε να πιστεψουμε οτι υπαρχουν αλλοι που υποφερουν περισσοτερο - ο πονος του Ελληνα ειναι παντα μεγαλυτερος!
Δεν θελουμε να πιστεψουμε οτι ακομα και εμεις, οι περηφανοι Ελληνες, ειμαστε πολιτες αυτης της γης, πολιτες αυτου του πλανητη, θελουμε να πιστευουμε απλα και μονο οτι... ειμαστε πολιτες της αθανατης Ελλαδας!

Ναι, ειναι αληθεια... επι χρονια τωρα εμας τους Ελληνες μας τρωει ο εγωισμος και η απιστια.
Αλλα πανω απο ολα, μας εχει φαει ο παραλογισμος, μας εχει φαει η επιμονη μας να κραταμε μια μεγαλη αποσταση απο την λογικη, λες και η λογικη ειναι κατι χειροτερο απο την γριπη των χοιρων και αν την αποδεχθουμε θα μας... σκοτωσει!
Ειναι αληθεια, και αλλες χωρες εχουν κριση , αλλα επισης αληθεια ειναι το οτι, πολλοι Ελληνες πληρωνουν εντελως αδικα, -εκτος απο την γενικη κριση- και τον παραλογισμο καποιων αλλων Ελληνων...
Πληρωνουν τον παραλογισμο μερικων Ελληνων που αναβαπτισαν το ψωμι ως "ιδιοκτητο σκαφος" και την ελια ως "αφορολογητο εξοχικο".

4 comments:

mahler76 said...

είδες που συμφωνείς με τον Άγιο Αθηνών???

Ephemeron said...

@ mahler76
ααα... ναι! συμφωνω σε ολα! :P
Και τωρα που το σκεπτομαι... βρε μηπως επρεπε να παω κι εγω "Διακοπες στην Κερκυρα";;;

suncitizen said...

φταίει η έλλειψη παιδείας.
Έχω βαρεθεί να το λέω...

Ephemeron said...

@ suncitizen
για αλλη μια φορα συμφωνω... :)