Wednesday, July 4, 2012

Τεστ για AIDS... στο σπιτι σας!

Χαρας ευαγγελια για οσους θα ηθελαν να κανουν τεστ για AIDS αλλα... δεν αισθανονται ανετα να πανε σε νοσοκομειο ή ιατρειο, φοβουνται για την ανωνυμια τους, ή δεν θελουν να ακουνε χαζες ερωτησεις απο την νοσοκομα που παιρνει το αιμα για το τεστ!


Η Αμερικανικη Διοικηση Τροφιμων και Φαρμακων (FDA = food and drug administration) εδωσε το πρασινο φως για την παραγωγη και διαθεση στην αγορα του προϊοντος OraQuick.
Το OraQuick ειναι το πρωτο τεστ για AIDS που θα κυκλοφορησει στην αγορα για το καταναλωτικο κοινο, παρασκευαζεται απο την εταιρεια OraSure, θα μπορει να αγοραστει σε καθε φαρμακειο, και θα ειναι διαθεσιμο στις αρχες Οκτωβριου.

ΥΓ  Η Διοικηση Τροφιμων και Φαρμακων (FDA) δινει εμφαση στο οτι τα αποτελεσματα απο το κατ' οικον τεστ ΙΣΩΣ να μην ειναι 100% σιγουρα.  Το τεστ που γινεται με μπατονετα και βαμβακι που παιρνει δειγμα απο τα ουλα, σε σχετικες ερευνες εδειξε οτι απετυχε να βρει 1 ατομο στους 12 που ηταν θετικοι, ενω αντιθετα εδειξε 1 ατομο θετικο σε συνολικα 5000 αρνητικους. Συμφωνα με την FDA καθε ενας που ισως εχει θετικο αποτελεσμα με το OraQuick θα πρεπει να απευθυνθει σε ιατρικη βοηθεια για περισσοτερες ερευνες.

2 comments:

Hfaistiwnas said...

Ε για αρχή κάτι είναι και αυτό! Με τον καιρό θα το φτιάξουν να είναι εντελώς σίγουρο το αποτέλεσμα!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Ναι, ειναι μια αρχη, και ειμαι σιγουρος οτι στο κοντινο μελλον θα δουμε και αλλα.