Monday, July 11, 2011

Απο την αλλη πλευρα...

Επειδη (αναγκαστικα) ολοι ζουμε σε καποια χωρα, δεν σημαινει οτι πρεπει να κλεινουμε τα ματια μας, να πλεκουμε στεφανια και να τραγουδαμε νυχθημερον την δοξα και το μεγαλειο της χωρας που ζουμε.
Τα προβληματα της καθε χωρας θα λυθουν μονο αν εχουμε το θαρος να επονομασουμε τα προβληματα αυτα και να αναλαβουμε δραση ετσι ωστε να εξαλειφθουν.
Και επειδη εχω μαθει να λεω, οπως λενε και στην Ελλαδα, τα συκα-συκα και τη σκαφη-σκαφη, αλλα και επειδη αρκετα τα "κοπαναω" τελευταια για την Ελλαδα, θα σταματησω (για λιγο...) και θα γυρισω τη ματια μου στην Αμερικη, οπου καθε αλλο παρα "ολα ειναι τελεια".
Ξεκινωντας λοιπον την εβδομαδα, θα επαναλαβω κι εγω οτι, πριν μερικες ημερες, ειπε καποιο αξιοαγαπητο ατομο...

Αμερικη ειναι η χωρα, που οταν λες "Μπετόβεν", στο μυαλο του περισσοτερου κοσμου αντι να ερθει  αυτο...


ερχεται αυτο... 


Καλη εβδομαδα! 

18 comments:

Hfaistiwnas said...

χααχαχα καλό!!!
Καλή εβδομάδα!

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Καλη εβδομαδα! :)

suncitizen said...

Α οπως κι εδώ δηλαδή που όλοι διαμαρτύρονται για την παιδεία μας και ρωτάνε τα παιδιά ποιος έιναιο Κολοκοτρώνης και απαντάνε παίκτης του ΠαναθηναΪκού :p

Ephemeron said...

suncitizen
Δυστυχως ναι... και εκει, και εδω, τα ιδια... βλεπεις οταν καποιοι κοιμουνται, οι "ξυπνιοι" μπορουν να λενε ψεματα και να κλεβουν πιο ευκολα...
Καλη εβδομαδα!

mahler76 said...

αχ τι εύστοχο το σχόλιό σου!!! Καλό σου απόγευμα αγορίνα.

Ephemeron said...

mahler76
τα συκα-συκα και η σκαφη-σκαφη!
η αληθεια...
(ακομα κι αν ποναει...)
Καλο βραδυ, καλη εβδομαδα!

ELvA said...

Kαλησπερα φιλε Εphemeron

Eτσι ειναι δυστυχως,οσο και να μη μας αρεσει η αληθεια πρεπει να λεγεται μηπως και παραδεχομενοι τα στραβα αλλαξουμε ολοι προς το καλυτερο! Ολες οι χωρες εχουν τα θετικα και αρνητικα τους, να δεις τι λενε και για τους Σουηδους που τους ονομαζουν... τσιγγουνηδες και οχι αδικα, πολλες φορες, απ ο τι εχω καταλαβει! :-)

ασωτος γιος said...

και στην ελλαδα οταν λες μπετοβεν ερχεται στο μυαλο ο Ριζος απο κιτσατη ταινια με αλικη "η αλικη δικτατωρ"

Ephemeron said...

Elva
ολοι οσοι ζουμε σε χωρες εκτος Ελλαδας το ξερουμε καλα, εφ οσον εχουμε τα ματια και τα αυτια ανοικτα, οτι καμια χωρα δεν ειναι τελεια, καμια χωρα δεν ειναι παραδεισος, ολες εχουν τα καλα και τα ασχημα.
Σε εμας απομενει, ή να κανουμε τα στραβα ματια (και τελικα να πεσουμε και να γινουμε κοματια), ή να κρατησουμε τα ματια ανοικτα και να αντιμετωπισουμε τα εμποδια που θα βρεθουν μπροστα μας, για ενα καλυτερο μελλον.

Ephemeron said...

ασωτος γιος
χα-χα! την θυμαμαι πολυ καλα την ταινια, την εχω δεις τοσες και τοσες φορες!
Καλη εβδομαδα!

Περσέας said...

και εδώ τα έχουμε αυτά αλλά δεν σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν είναι υψηλό το ποσοστό,νομίζω.Λογικά αυτό θα συμβαίνει γιατί μάλλον το εκπαιδευτικό σύστημα θα δίνει περισσότερη έμφαση σε επιστημονικά και οικονομικά θέματα

Ephemeron said...

περσέας
παντου τα ιδια, αλλα με παραλλαγες, και στην Ελλαδα ειμαι σιγουρος οτι σχεδον ολοι ξερουν ποια ηταν η Βουγιουκλακη, αλλα πολλοι λιγοι ξερουν ποιος ηταν ο Ραχμανινωφ ή ο Ντελίμπ...

nefelokokkugia said...

Τέλεια ανάρτηση. Με δύο προτάσεις τα είπες όλα.
Καλημέρες και φιλιά Ephemeron

Ephemeron said...

nefelokokkugia
δεν μπορεις να φανταστεις...
εδω οι "χριστιανοι" εχουν φτασει μεχρι το σημειο να εξορκιζουν ομοφυλοφιλους, ωστε να βγαλουν απο μεσα τους τον δαιμονα της ομοφυλοφιλιας και ετσι να τους γιατρεψουν... ή οπως θα ελεγαν καποιοι που γνωριζω εν Ελλαδι... "ινα εξωθεν εκβαλουσι το της αρσενοκοιτιας δαιμονιον"
Μμμ... ευκαιρια να φτιαξουμε αλλη μια ιστορια συνομωσιας...
"Η Ελλαδα εχει πολλους δαιμονες, γιατι τους στελνουν εκει οι Αμερικανοι οταν τους βγαζουν με εξορκισμο απο τους gay της Αμερικης"
Δεν μου φαινεται ασχημο... χα-χα-χα!

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ said...

:-)))))))

Ephemeron said...

ΠΑ. ΝΙΚΟΣ
γεια σου!
Μου αρεσε το post στο blog σου για το ψωμι!
ναι... ομολογω, ειμαι απ αυτους που θα σε αφησω να μου παρεις το κρεας απ το πιατο μου αλλα...μη τολμησεις να βαλεις χερι στο ψωμι που τρωω... :)

Leviathan said...

den eixa kamia amfivolia... :) poli kalispera!

Ephemeron said...

Leviathan
Καλησπερα!
Δωσε στον μεσο Αμερικανο Χολιγουντ και παρε του την ψυχη!