Saturday, July 2, 2011

Φωτα, καμερα, ...παμε! ετσι... για να κουφανουμε το κοσμο!

Δυο πραγματα, που συμβαινουν τελευταια, με εχουν ταραξει πολυ...
Το ενα ειναι, η κατασταση στην Ελλαδα, που παρακολουθω καθημερινα, και με εχει αφησει αφωνο, και πολυ πικραμενο.
Το αλλο ειναι, οτι τους τελευταιους μηνες τα εξοδα μου ειναι τετραπλασια απο τα εσοδα μου, και σε λιγο θα με αφησουν αδεκαρο.
Για να σωσω λιγο την κατασταση, σταματησα τα πειραματα, (οχι πειραματα με χημικα, αυτα τα αφηνω να τα κανει η Ελληνικη κυβερνηση, αλλα πειραματα που εχουν να κανουν με sound design, και γενικα μουσικη, φωτογραφιες, βιντεο, ζωγραφικη, κινουμενα σχεδια κλπ), και αποφασισα να κανω καμια δουλιτσα, μηπως και βαλω κανενα εξτρα φραγκο στη τσεπη...
Και ετσι, μεσω καποιας "αδελφης ψυχης", ηρθα σε επαφη με μια production company, και μεσα σε δυο λεπτα, μου εδωσαν μια δουλεια για ενα ντοκιμαντερ.
Καθομαι λοιπον επι μερες τωρα, και βαραω το κεφαλι μου στο τοιχο ουρλιαζοντας, καθως προσπαθω να μεταφρασω απο τα Ελληνικα και να φτιαξω υποτιτλους σε ενα μεγαλο κοματι βιντεο, οπου μια Ελληνικη μορφη του "πνευματος" (χα!) πεταει τετοια απιστευτα στη συνεντευξη, που μερικες φορες στην κυριολεξια μαρμαρωνω (χρειαζονται ωρες για να συνελθω...)
Δυστυχως δεν μπορω να δημοσιευσω, ονοματα, καταστασεις και λεπτομερειες, μεχρι τον επομενο χρονο που θα παιχτει το ντοκιμαντερ στην τηλεοραση,  αλλα θα προσπαθησω να περιγραψω μερικες καταπληκτικες σκηνες  "απείρου καλους", οπου ο ανθρωπος αυτος του "πνευματος" τα δινει ολα...
Μεταξυ των αλλων στην συνεντευξη ακουγονται κατι σαν τα παρακατω...
"Οι αρχαιοι Ελληνες ηταν ο πιο σοφος, ο πιο εξυπνος λαος στο προσωπο της γης"
(για οσους δεν το ηξεραν, ολοι οι αλλοι λαοι, εκτος των αρχαιων Ελληνων, ηταν... χαζοι)
"Τα δυτικα κρατη εχουν αποτυχει, και η αποδειξη ειναι οτι, αυτες οι λεγομενες "αναπτυγμενες χωρες" εχουν πολλα  τρελλοκομεια, ολα γεματα απο πολιτες, που η χωρα τους, τους εχει κανει ψυχασθενεις"
(εδω μιλαμε για αποτελεσματα απο φοβερες επιστημονικες μελετες, που εχουν βγει κατ ευθειαν απο το στομα της γνωστης καφετζους Νιτσας απο τα Πετραλωνα...)
"Μια ακομη αποδειξη οτι οι αλλες χωρες εχουν αποτυχει, ειναι ολοι αυτοι που στις χωρες του εξωτερικου αυτοκτονουν"
(αυτο ειναι να το ακους, την ιδια στιγμη που οι Ελληνικες εφημεριδες online γραφουν οτι οι αποπειρες αυτοκτονιας στην Ελλαδα εχουν αυξηθει μεχρι και 40%)
Αυτα και αλλα πολλα, απιστευτα και τρομερα, με κανουν τις τελευταιες μερες απ τη μια να πεθαινω στα γελια, κι απ την αλλη να κλαιω με μαυρο δακρυ, οταν βλεπω το ποσο χαμηλα εχουν φτασει μεχρι και οι ανθρωποι του "πνευματος".
Για αλλη μια φορα διαπιστωνω με μεγαλη λυπη, οτι ακομα πολλοι συνεχιζουν να πουλανε τα ιδια και τα ιδια παραμυθια στον καθημερινο Ελληνα, περι του αξεπεραστου Ελληνικου πνευματος, του Ελληνικου ηθους, της αξεπεραστης Ελληνικης οικογενειας, και της καλυτερης θρησκειας, της καλυτερης χωρας, κλπ, να αφιονιζουν ασταματητα τον κοσμο με τις καθε ειδους "αθανατες Ελληνικες αξιες", ενω την ιδια στιγμη να του αδειαζουν την τσεπη, και τελος να ριχνουν ολα τα λαθη, αλλα και τις ευθυνες της οποιασδηποτε καταστροφης, σε αλλες "ξεπεσμενες" χωρες του εξωτερικου, που κλεινουν τους πολιτες τους στα τρελλοκομεια, και θελουν το κακο μας...

ΥΓ  Μεσα απο την συνεντευξη εμαθα κι εγω ο ανοητος (που δεν ειμαι ανθρωπος του "πνευματος")  οτι... "η Χουντα εστελνε στην Γυαρο αντιστασιακους και οσους εφερναν αντισταση" (!!!)
και μετα λενε οτι οι Αμερικανοι καπνιζουν πολυ μαριχουανα και δεν ξερουν τι λενε... τι να πω;;;

24 comments:

Hfaistiwnas said...

Έχουμε και μια μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας.. κατάλαβες.. έτσι μας τα πέρασαν και σε εμάς όμως και άντε να πέσουμε από το σύννεφό μας..

ασωτος γιος said...

εγω πια δεν εχω καμια μεγαλη αιδεα για τη χωρα μας και τον εαυτο μας
και οτι συμβαινει στο συνταγμα αργησε να συμβει\τωρα πια ειναι αργα..

Ephemeron said...

Hfaistiwna
χρονια και χρονια πλυση εγκεφαλου, δεν εξαφανιζεται ευκολα...
(Το ιδιο και σε αλλες χωρες...)

Ephemeron said...

ασωτος γιος
καταλαβαινω τι θελεις να πεις... δυστυχως ομως ακομα υπαρχουν εκατομυρια ατομα που ακομα τους αρεσει να ακουνε παραμυθια, τους αρεσει ο μυθος, η πραγματικοτητα τους ενοχλει... θελουν η πραγματικοτητα να αντανακλα το προσωπο των αλλων χωρων, αλλα της Ελλαδας το προσωπο αντι να το αντανακλα η πραγματικοτητα, να το αντανακλα ο μυθος, ο μυθος που τοσο περιτεχνα φτιαχνουμε τωρα εδω και εκατονταδες χρονια, και που βοηθαει καταπληκτικα στο να βαζουμε το χερι πιο ευκολα στη τσεπη των συμπολιτων μας...

Unknown said...

Φυσικά εμείς ως ο ποιο έξυπνος λαός στην γη έχουμε λύσει όλα τα προβλήματά μας.
Από οικονομικά, παιδεία, και υγεία σκίζουμε παγκόσμια.

aizen999 said...

καλα ephemeron,καθε λαος τις ιδιες πιπες λεει να αυξανει την αυτοεκτιμηση του-απλα οπου λεει 'ελληνικος λαος' αλλοι βαζουν 'αραβικος λαος' 'κινεζικος κτλ...
το θεμα ειναι να αναγνωριζουμε την οποια αξια εχουμε ως ατομα,οχι να μειωνουμε τους αλλους λαους με ψεμματα μπας και νιωσουμε λιγο καλυτερα...

Ephemeron said...

bear
ναι "ολα πανε καλα"...
καλαμια και παλουκια και εδω και εκει!

Ephemeron said...

aizen999
συμφωνω, ολες φανταζομαι οι χωρες το ιδιο κανουν...
απλα στην Ελλαδα καπου εχει ξεφυγει το πραγμα, εχει παραγινει το κακο, και το να παραμυθιαζομαστε εχει γινει εθνικο σπορ με τραγικα αποτελεσματα...

nefelokokkugia said...

Τιιι? Δεν είμαστε οι εκλεκτοί του θεού?
Διαφωνείς Ephemeron? Τσ, τσ. Πότε θα έρθεις Ελλάντα είπαμε?
Έλα γρήγορα. Σε λίγο το κράτος μας θα αρχίσει το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
Χμμμ...έλα και εσύ να εξασφαλίσεις δωρεάν διακοπές στη Μακρόνησο.

Ephemeron said...

nefelokokkugia
Αν ζουσα στην Αθηνα τωρα, μαλλον απο μονος μου θα εφευγα για εξορια, δεν θα περιμενα να με στειλουν...
(φιλιά απ την την καυτη ερημο στη Νοτια Καλιφορνια, 46 βαθμοι Κελσιου σημερα, και 47,5 αυριο... ειπαμε... προετοιμαζομαι για την κολαση...)

nefelokokkugia said...

Πόσοοο?
Εδώ στο εξωτικό Άστρος πρέπει να έχει καμιά 30αριά και κάτι και λιώνω δίπλα στη θάλασσα.
Καλό κουράγιο

Ephemeron said...

nefelokokkugia
ενα τεραστιο air condition εξω απ το σπιτι, τρεχει μερα νυχτα και κραταει το σπιτι δροσερο. Τον επομενο μηνα που θα παρω λογαριασμο ηλεκτρικου ρευματος, θα σου πω αν θα κηρυξω πτωχευση ή οχι..
χα-χα!

maximos said...

ma panta h ellada den poulouse to ...ligo krasi,ligh thalassa kai to agori mou metafrasmeno apo ton kathena mas kata pws ton voleve?akomh kai oi anthropoi tou pnevmatos epesan sthn loupa kai vlepoun pantou sunomotes kai eripia alla otan ta vlepoun sthn avlh tous kanoun ta strava matia?

Περσέας said...

έτσι λίγα λίγα γιατί είμαστε μιας κάπως αδύναμης κράσης εδώ πέρα και κινδυνεύουμε από διάφορα βλήματα που πετιούνται κατά καιρούς

Εγώ θα προσθέσω ένα άλλο έτσι 'ωραίο'
αν θέλαμε θα είμασταν η πρώτη χώρα(για τις ΗΠΑ φτωχαίνουμε για να μην τους πέσει βαρύ το ποτήρι της ήττας και αυξηθεί κι άλλο ο ρυθμός αποτυχίας όπως λέει ο mosieur)

Ephemeron said...

maximos
δυστυχως φιλε μου ετσι καταληξαμε... να εχουμε σε "ψηλες" θεσεις ατομα που η σκεψη τους ειναι τοσο χαμηλα, που δεν παει παραπερα.
Ετσι μεσω αυτων των ανθρωπων του "πνευματος"(χα-χα!) μαθαινουμε οτι τα ψυχιατρεια σε αλλες χωρες ειναι ασφυκτικα γεματα, λες και στην Ελλαδα ειναι αδεια, και οι ψυχιατροι εχουν μπατιρισει επειδη δεν εχουν δουλιες... τι να πει κανεις; ειναι για κλαματα...
Φιλια στο υπεροχο Βερολινο!

Ephemeron said...

περσέας
αν δεν παινεψει ο Ελληνας το σπιτι του θα πεσει ο Παρθενωνας να τον πλακωσει!
Εχω ζησει τη μιση ζωη μου στην Ελλαδα, και την αλλη μιση στην Αμερικη, αλλα ποτε μου δεν θα πω ψεματα ή θα πουλησω μπαρουφες, για να κανω την εικονα της μιας ή της αλλης χωρας ωστε να δειχνει τελεια και υπεροχα. Η καθε χωρα εχει τα καλα της και τα ασχημα της. Οσοι πουλανε μπαρουφες στο κοσμο ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ, και γι αυτο λενε οτι λενε... ευτυχως, δεν ζουμε στο μεσαιωνα πια, το εχουμε καταλαβει το κολπο... :)

turigr said...

Δυστυχώς αυτά τα παραμύθια που μας πουλάνε φταίνε για την κατάντια μας και την στενοκεφαλιά μας.

Υ.Γ. Αυτό με τα έξοδα δεν έχω καταφέρει ακόμη να το λύσω!

Ephemeron said...

turigr
Να σου πω... τις δυο τελευταιες ημερες ξεχασα τα παντα... και δουλειες, και λεφτα και εξοδα... ολα... ο φιλος μου ειχε μια καρδιακη προσβολη και τρεχω στα νοσοκομεια, ειμαι ενα ζομπι, ενα πτωμα, αλλα ευτυχως, ολα πανε καλα μεχρι στιγμης, ευτυχως!

turigr said...

Ελπίζω και εύχομαι αυτή τη στιγμή να έχουν τελειώσει όλα και να αναρρώνει σπίτι!
Περαστικά!

Anonymous said...

Bρήκαν άτομο να τους κάνει ντοκιμαντέρ...

Ephemeron said...

Anonymous
Απο τα λογια σου φανταζομαι οτι εισαι πολυ ευτυχισμενος με τη ζωη σου, και σεβεσαι τους αλλους, τιποτα αλλο που θα ηθελες να δειξεις για να το διαβασουμε ολοι;

Ephemeron said...

turigr
ναι ειναι σπιτι και ειναι πολυ καλυτερα, ευχαριστω πολυ!

suncitizen said...

Πάντως, υπάρχουν κάποιες αλήθειες πίσω από όλα αυτά.
Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός εχει δει τον άνθρωπο σα γρανάζει παραγωγής κέρδους. Γι αυτό και καταλήγει να ζει με χαπάκια. Επίσης το δυτικό Life and Style έχει κάνει τον άνθρωπο προΪόν... με το ίδιο αποτέλεσμα.

Ephemeron said...

suncitizen
Νομιζω οτι ολες οι χωρες βλεπουν τον ανθρωπο σαν γραναζι παραγωγης κερδους. Το οτι μερικοι "ξυπνιοι" λενε στους Ελληνες οτι αυτο δεν συμβαινει στην Ελλαδα, ειναι για να τους κλεινουν τα ματια και ετσι να "αρμεγουν" πιο ευκολα. Το "ολα πανε ασχημα στις αλλες χωρες και μονο στην Ελλαδα μας ολα πανε καλα" ειναι ενας μυθος και τιποτα περισσοτερο, το ιδιο οπως ο μυθος των Κενταυρων, της Μεδουσας και του Κυκλωπα!
Δυστυχως του Ελληνα του αρεσουν οι μυθοι... η πραγματικοτητα τον τρομαζει, του φερνει πανικο...