Thursday, July 21, 2011

Οταν ο καθημερινος Ελληνας γινεται Λουδοβικος 15ος...

Δεν γινεται αυτο που θελω εγω;
Τοτε να πανε ολα και ολοι στα κοματια!
Καπως ετσι εχουν μαθει να συμπεριφερονται παρα πολλοι Ελληνες, ωστε να γινεται ο καθενας τους ενας μικρος Λουδοβικος 15ος...
Apre mois le deluge!
Δεν γινεται αυτο που θελω εγω; ε τοτε, ας καουν ολα κι ας γινουν σταχτη.
Απο τους οδηγους και ιδιοκτητες ταξι, μεχρι τα καθαρματα που τα σπανε ολα στο Συνταγμα και τα κανουν σκονη, μετατρεπονται ολοι σιγα-σιγα, σε κατι που ολοι κοροϊδευαν, σε μικρους σχιζοφρενεις Λουδοβικους...
Και σαν μην εφτανε αυτο, εχουμε και τους "σκεπτομενους" και "πνευματικους", απο δημοσιογραφους μεχρι bloggers, απο ιερεις μεχρι πολιτικους να λενε και το περιφημο... "ο Θεος να βαλει το χερι του",  ετσι ωστε η μουχλιασμενη και σαπια τουρτα να εχει και ενα μικρο κερασακι απο πανω προς τερψη των οφθαλμων...
Η Ελλαδα οπου μεγαλωσα, η χωρα που αγαπησα, δυστυχως φαινεται να εχει καταληξει σαν μια γρια 90 χρονων με αλλεπαλληλες αποτυχημενες πλαστικες εγχειρησεις, που χαμογελαει σε μικρους σχιζοφρενεις Λουδοβικους με ενα φρικτα παραμορφωμενο χαμογελο...

25 comments:

CsLaKoNaS said...

Η χώρα αυτή κυβερνάται από συντεχνίες που κόπτωνται για τους νόμους και την εφαρμογή τους όσο αυτή δε θίγει τα δικά τους (εκτός πραγματικότητας) "κεκτημένα" (συμφέροντα).

Η χώρα αυτή θάφτηκε κάτω από τόνους μεταπολιτευτικού λαϊκισμού. Νοοτροπίας από την οποία δεν ξέρω πως θα απαλαχθούμε

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
Φοβερο!
Δηλαδη με λιγα λογια θελουμε μονο εργατες-τουριστες, αλλα για επενδυσεις θελουμε πλουσιους επενδυτες; ή μηπως δεν θελουμε ουτε τους πλουσιους επενδυτες και απλα να περιμενουμε εργατες να κανουν επενδυσεις στην Ελλαδα;;;

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε:

Υπαρκτός σουρεαλισμός.

Στις καλές εποχές απλώς γελάς...σήμερα τα διαβάζεις και σε πιάνει απελπισία.

Περσέας said...

συμφωνώ απόλυτα με τον Λάκωνα
έχω μόνο να προσθέσω ότι στην Ελλάδα παρατηρείται μια πρωτοφανή στα παγκόσμια δεδομένα διαλογή των νόμων λες και η νόμοι ειναι φρούτα προς κατανάλωση.dura lex sed lex έλεγαν οι αρχαίοι Ιταλοί για την ισχύ που θα έπρεπε να έχουν οι νόμοι απέναντι στον άνθρωπο.Να τον υπακούουν δηλαδή όσο έχει ισχύ κι ας μην συμφωνούν απόλυτα με αυτόν.Σίγουρα ούτε αυτό μπορεί να έχει καθολικά ισχύ γιατί καμιά φορά ακόμα και οι νόμοι εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα αλλά αποτελεί μια άλλη πιο υγιή σκοπιά σύμφωνα με την οποία το άτομο οφείλει να υπακούει στους κανόνες του συνόλου αφού μόνο μέσα από αυτό είνα δυνατόν να εκφράσει την προσωπικότητά του στο ακέραιο

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
"Στις καλές εποχές απλώς γελάς...σήμερα τα διαβάζεις και σε πιάνει απελπισία"
Εχεις απολυτο δικιο...

(Σε λιγο ισως να μας πουν οτι η Ελλαδα θα βγαζει λεφτα απο τον τουρισμο, αλλα μονο απο τουριστες που πανε με sleeping bag, και κοιμουνται στις ακρογιαλιες, ενω προσπαθουν να κανουν και κανενα μεροκαματο μαζευοντας πορτοκαλια...)

CsLaKoNaS said...

Περσέα έχεις απόλυτο δίκιο. Ο νόμος είναι νόμος και έχει νόημα μόνον έαν τον υπακούμε. Αν είναι παράλογος το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον αλλάξουμε.

Η μη τήρηση των νόμων, σε ένα κράτος δικαίου με αναγνωρισμένη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, από κόμματα ή φορείς που ενώ αποδέχονται το παρόν σύστημα διακυβέρνησης (και εισπράτουν τις κρατικές επιδοτήσεις - !!!), παρ' όλα αυτά ερμηνεύουν όπως γουστάρουν τους νόμους και αποφασίζουν από μόνα τους πότε, για πόσο και πως θα τους εφαρμόσουν, είναι εξωφρενικό!

Πιστεύω πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο οι νόμοι όσο η εφαρμογή τους, η οποία είναι ανύπαρκτη.

Ephemeron said...

περσέας
Ετσι ακριβως οπως τα λες!

Hfaistiwnas said...

Άδικο δεν έχεις..

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Μακαρι να ειχα αδικο, και ολα αυτα να μην γινονταν, αλλα... :(
Ας ελπισουμε ολα να αλλαξουν προς το καλυτερο.

Το Λαγωνικό said...

Sorry guys που θα σας χαλάσω τη σούπα αλλά στην τρέχουσα φάση με τους ταξιτζήδες σας διαφεύγει μια "μικρή" λεπτομέρεια - η οποία "παραδόξως" διαφεύγει και από όλα τα ΜΜΕ και λοιπά παπαγαλάκια: Οι ταξιτζήδες είχαν έρθει σε συμφωνία με τον προηγούμενο υπουργό (Ρέππα) για το πως θα γινόταν η απελευθέρωση του κλάδους τους, έρχεται τώρα ο Ραγκούσης και αθετεί την συμφωνία αυτή με το έτσι γουστάρω. Ποιός είναι λοιπόν ο Λουδοβίκος;;;

Δεν πρόκειται λοιπόν Εφήμερε για Λουδοβίκους, πρόκειται για ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη βλέπουν την επένδυση/επιχείρησή τους να χάνει την αξία της και να γίνεται κουρελόχαρτα και τα χρήματα που έδωσαν "καπνός".

"Παραδόξως" όλοι μέμφονται τους ταξιτζήδες, τους χαμένους δηλαδή, και ουδείς τον υπουργό. Τυχαίο;; δε νομίζω: Η χρόνια προπαγάνδα για τους κακούς ταξιτζήδες, τους κακούς αγρότες, τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους, τους κακούς ΟΤΕτζήδες, τους κακούς λιμενεργάτες κλπ κλπ που φταίνε για το κακό της Ελλάδας, έχει κάνει μια χαρά τη δουλειά της.

Οι συντεχνίες, Εφήμερε, δεν δημιουργήθηκαν από μόνες τους αλλά με νόμους που όλες μεταπολιτευτηκές κυβερνήσεις ψήφισαν!!!

Μου θυμίζει η όλη κατάσταση με τις συντεχνίες στην Ελλάδα την ιστορία με τον Σαντάμ και το Ιράκ. Όσο βόλευε τις ΗΠΑ και την Ευρώπη τον εξόπλιζαν με τα όπλα τους (χημικά και μη) και τον είχαν στα όπα-όπα. Μόλις αλλάξανε τα συμφέροντά τους ξαφνικά ο Σαντάμ έγινε Ο Εχθρός. And the rest is history...

Το Λαγωνικό said...

Η Ελλαδα όπου μεγάλωσες, η χώρα που αγάπησες, όπως λες, είναι αυτή που έφερε το σπόρο για τη σημερινή κατάσταση. Δεν υπάρχουν ιστορικές ασυνέχειες. Ψάξε λοιπόν στο "χθες" που αγάπησες αν θες να καταλάβεις το "σήμερα" που απεχθάνεσαι.

CsLaKoNaS said...

Φίλε Λαγωνικέ δε νομίζω πως μας χαλάς καθόλου τη σούπα. Κι αυτό γιατί μάλλον σου διαφεύγουν μερικές "μικρές" λεπτομέριες τις οποίες θέλω να θυμήσω.

Να θυμήσω π.χ. ποιοι είναι οι ταξιτζήδες και πότε ανδρώθηκε το "κίνημά" τους σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε "κίτρινη φυλή". Το κίνημά τους ανδρώθηκε επί χούντας όπου οι σκανδαλωδώς δοθήσες άδειες κατέστησαν τα ταξί την πλέον οφελημένη συντεχνεία της επταετίας μετά τα σώματα ασφαλείας και τους παπάδες.

Είναι αυτή η κίτρινη φυλή που με ένα κίτρινο όχημα νόμισε ότι κρατά τον πάπα απ' τα αρχίδια αφού για χρόνια...

...δε σε έπαιρνε αν δεν πήγαινες στο δρόμο της...

...σε έβαζε συχνά μαζί με άλλους 3-4 και σε έκανε βόλτες για να..."εξυπηρετήσει βρε αδερφέ"...

...σε χρέωνε ό,τι κόμιστρα γούσταρε (ειδικά τους τουρίστες που τους ΓΑΜΟΥΣΕ κυριολεκτικά)...

Κατά καιρούς δε, έκανε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Έκλεινε τους δρόμους με το έτσι θέλω για τα "ιερά και δίκαια" του κλάδου τους όπως π.χ. να μπορούν να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες (όχι για απλή επιβίβαση/αποβίβαση αλλά κανονικά!) ή για να μη χρησιμοποιούν ταμειακή (που ακόμα δεν το κάνουν).

Αυτός είναι ο κλάδος του επαγγέλματος της κίτρινης φυλής. Αυτόν τον κλάδο θέλουν να προστατεύσουν κρατώντας τον ουσιαστικά κλειστό με το νόμο Ρέππα, ο οποίος ουδόλως ανοίγει το επάγγελμα προς όφελος της κοινωνίας.

Όμως δε μας χαλάς τη σούπα για ένα λόγο κυριότερο των παραπάνω.

Ακόμα και αν είναι λάθος ο νόμος, κανείς δε μπορεί να κάνει μπουρδέλο τη χώρα με τέτοιου είδους "επιδείξη δύναμης". Δεν έχει να πετύχει τίποτα παραπάνω από το να δείξει τη συντεχνιακή του αντίληψη για το επάγγελμά του και το πόσο πονά και αγαπήι τη χώρα, που επιλέγει αυτήν την χρονική στιγμή που η κοινωνία δεινοπαθεί και ελπίζει από τον τουρισμό, για να εκβιάσει και να κρατήσει τα κεκτημένα του.

Πατριωτισμός...όχι αηδίες...

CsLaKoNaS said...

Τέλος, η κουβέντα κινήθηκε βασικά και στις ανεκδιήγητες δηλώσεις στήριξης της Αλέκας και τα σουρεαλιστικά επιχειρήματά της, που κάποτε προκαλούσαν απλώς γέλια ενώ σήμερα καταδεικνύουν την ποιότητα της πολιτικής σκέψης που μας βούλιαξε σε αυτό το σημείο.

Το Λαγωνικό said...

Η "δημοκρατική" μεταπολίτευση βοηθούμενη από το αντιδικτατορικό κλίμα τότε, γιατί δεν πείρε τα σκανδαλώδη προνόμια πίσω λοιπόν;;; Ε;; ωαίο!!
Πέραν αυτού όμως έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια και κανείς από τους τότε ταξιτζήδες δεν είναι πια στο επάγγελμα. Όλοι οι σημερινοί ταξιτζήδες έχουν αγοράσει τις άδειές τους πολλές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μιλάμε για περιουσίες.

Έχεις τα χίλια δίκια σου για όλα αυτά που "σέρνεις" στους ταξιτζήδες, μαζί σου, αλλά μια κυβέρνηση που θέλει να σέβεται τον εαυτό της για την σέβονται και οι πολίτες της, θα πρέπει πρώτη η ίδια να τιμάει τις συμφωνίες της. Ο Ραγκούσης λοιπόν δεν σεβάστηκε την αρχική συμφωνία της κυβέρνησης στην οποία ο ίδιος μετέχει, όποια και αν ήταν αυτή.
Έπρεπε να τους καλέσει σε διάλογο και όχι φασιστοειδώς να κάνει ότι γουστάρει.
Τσαμπουκάδες οι κυβέρνηση - τσαμπουκάδες και οι ταξιτζήδες. Οποιοσδήποτε και να ήταν στη θέση τους το ίδιο θα έκανε.
Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

CsLaKoNaS said...

Φίλε Λαγωνικέ πρόσεξε να δείς.

Η μεταπολιτευτική δημοκρατία φυσικά και ΔΕ μπορεί να πάρει πίσω τις άδειες, οι οποίες νομίζω πως κληρωνομούνται. Σε κάθε περίπτωση είναι γνωστές οι ακρο-δεξιές απόψεις των ταξιτζήδων οι οποίες έχουν τις ρίζες τους από τότε, όπως συμβαίνει και με το στρατό και την αστυνομία. Όμως το θέμα δεν είναι εκεί. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του.

Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης (όλα τα κόμματα) φέρει τεράστια ευθύνη για τη νοοτροπία που καλλιέργησε και το λαϊκισμό πάνω στον οποίο ψηφοθήρισε...Αυτά βιώνουμε τώρα και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε.

Δηλαδή

...στις λογικές αυτές σε που προτρέπουν να παραλύσεις την κυκλοφορία και να προκαλέσεις τεράστια ζημιά στη μοναδική βαριά βιομηχανία αυτής της χώρα που λέγεται τουρισμός, επειδή δύο υπουργοί δεν κατάφεραν να συννενοηθούν.

...στις λογικές αυτές που σε προτρέπουν να κατεβάσεις διακόπτες στη χώρα προκαλώντας την ίδια ζημιά στον τουρισμό για να μη χάσεις το κρατικό μονωπόλιο στο ρεύμα που μπορεί να χορηγεί στο συνδικαλιστικό σου όργανο θαλασσο-"δάνεια" από τα λεφτά των φορολογουμένων.

....στις λογικές που σε προτρέπουν να κάνεις αχούρι μια πλατεία για δυο μήνες και με τη στάση σου να προκαλείς χάος τη μέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου αποτελειώνοντας την όποια εμπορική ζωή έχει απομείνει στο κέντρο (11 διεθνή συνέδρια ακυρώθηκαν εκείνη τη μέρα)

...στις λογικές που σε προτρέπουν να αποκλείεις λιμάνια υπερασπιζόμενος το καμποτάζ με αποτέλεσμα κρουαζιερόπλια με 1000δες τουρίστες να μη δένουν στα λιμάνια σου...

και να έχεις και την Αλέκα και τα κόμματα της αριστεράς να σου λένε και μπράβο που αποτελειώνεις μία χώρα!

Η χώρα είναι έρμεο των συνδικάτων και των συντεχνιών τα οποία τα θέριεψε ένα μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα με αντάλλαγμα την επιβίωσή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το περίφημο "Συμβόλαιο με το Λαό" του Ανδρέα (με "επί της αρχής συμφωνία" όλων των παρατάξεων).

Έτσι βουλιάξαμε, και από αυτές τις νοοτροπίες πρέπει να ξεφύγουμε φίλε μου. Το αν δύο υπουργοί δε μπορούν να συννενοηθούν είναι δευτερεύον κατά τη γνώμη μου.

Ephemeron said...

@ Λαγωνικο
Κανενα προβλημα, δεν χαλας καμια σουπα, για αυτο υπαρχουν τα σχολια για να μιλαμε.
Η Ελλαδα που γνωριζα πριν 30-40 χρονια ηταν πολυ καλυτερη απο την σημερινη, αλλα δυστυχως μας τελειωσε...
Απο που να αρχισω και που να τελειωσω...
Δεν υπηρχαν παρουσιαστες ειδησεων που να σκαλιζουν την μυτη τους την ωρα των ειδησεων , ή να τρωνε κουλουρακια, ουτε τηλεπαρουσιαστες "αντρακλες" της συμφορας που να λενε σε δελτιο ειδησεων οτι "τις γυναικες μας τις εχουμε για τα παιδια, δεν ειναι ποτε δυνατον να κανει καποιος ερωτα με την γυναικα του, την μητερα των παιδιων του" και οι χαζαρες γυναικες τηλεπαρουσιαστριες να το ακουνε και να το κανουν μοκολα. (!)
Η τελευταια φορα που χρησιμοποιησα την Ολυμπιακη ηταν σε πτηση απο Ντισελντορφ για Αθηνα οταν η χαμουρα, τεμπελα αεροσυνοδος επειδη δεν την αφηναν να διαβασει σταυροποδι τις εφημεριδες στα τελευταια καθησματα, αρπαξε το μικροφωνο για να φωναξει στους επιβατες... "αν νομιζετε οτι εγω θα πηγαινοερχομαι στο διαδρομο με το καροτσακι σαν τρελλη ειστε πολυ γελασμενοι, οποιος διψαει να ερθει στο τελος τους αεροπλανου για να ζητησει νερο" (!!!)
Πριν καιρο οταν με αφησαν να μπω στα αρχεια του Δημαρχειου μαζι με εναν υπαλληλο, ειδα χιλιαδες σκονισμενους φακελους γεματους κουτσουλιες απο περιστερια που εκαναν φωλιες μεσα στα αρχεια, αλλα ολοι οι υπαλληλοι ηταν φοβερα απασχολημενοι επι χρονια, βλεπεις επρεπε να περνουν τη μαμα τηλεφωνο καθε 5 λεπτα να την ρωτανε τι φαγητο μαγειρεψε για το μεσημερι και τι θα μαγειρεψει για βραδινο.
Το νοσοκομειο που νοσηλευοταν ο πατερας μου πριν λιγα χρονια, λιγο πριν πεθανει, ηταν μεσα στη λιγδα και τη βρωμια ετσι ωστε να φοβασαι να ακουμπισεις οτιδηποτε τριγυρω, και οι γιατροι να το παιζουν "θεοι" φουμαρωντας το ενα τσιγαρο πισω απ το αλλο και "χαριτολογοντας" με νοσοκομες, αντι να κανουν την δουλεια τους. Σε καμια χωρα δεν εχω ακουσει συζυγο να φωναζει στη γυναικα του "δεν ντρεπεσαι μωρη καριολα να θες να καθησεις στο μπροστινη θεση (του αυτοκινητου) αφου ξερεις οτι μπροστα καθονται αντρες (ολα αυτα να λεγονται μπροστα σε παιδια 8 και 10 χρονων)
Αυτα και πολλα πολλα αλλα, δυστυχως οσο και να προσπαθησω δεν μπορω ουτε να τα "αγαπησω" αλλα ουτε και να τα καταλαβω.
Και θα συνεχισω για τους αγροτες και τους ταξιτζηδες...

Ephemeron said...

Τωρα παμε στους ταξιτζηδες...
Εχω "παρει" ταξι σε πολλες χωρες, Αγγλια, Γερμανια, Ελβετια, Αμερικη, Ιταλια, Μεξικο, κλπ.
Σε καμιά μα καμιά χωρα, ο οδηγος ταξι δεν ρωταει που πας κι αν δεν του γουσταρει η διαδρομη δεν σε παιρνει.
Σε καμια χωρα ο ταξιτζης δεν σταματαει οχι μια, οχι δυο, αλλα και τρεις φορες για να παρει διπλη και τριπλη κουρσα, για να σε παει απο Πατησια για Ομονοια πρεπει να πεταχτει για την δευτερη κουρσα στην Νεα Φιλαδελφεια, απ οπου θα προσπαθησει να παρει και τριτη κουρσα, ενω εσυ κοντευεις να παθεις εμφραγμα, και να μην μπορεις να πεις κουβεντα γιατι μπορει να ακουσεις τον εξαψαλμο και μπινελικια χωρις τελος.
Σε καμια χωρα δεν εχω δει ταξι που απο το καθρεπτακι να κρεμονται εικονες-εικονιτσες-σταυρουδακια και κομποσκοινια, ενω την ιδια στιγμη ο ταξιτζης να φωναζει απο το ανοικτο παραθυρο, στον τυπο που τον εκοψε... " αει γα..σου ρε μα..κα, γα.ω την πα..... σου"
Σε καμια χωρα οι ταξιτζηδες δεν μπλοκαρουν λιμανια, αεροδρομια, εθνικες οδους, και αφηνουν κοσμο να προχωραει ζαλομενος τα μπαγκαζια του μεσ' τη ζεστη επι 4 χιλιομετρα.
Σε καμια χωρα οι ταξιτζηδες δεν δινουν δεκαρα για τη χωρα και τους αλλους, παρα μονο για την τσεπη τους.
Σε καμια χωρα, οι ιδιοκτητες ταξι δεν αγοραζουν και πουλανε αδειες ταξι για 200 ή 300 χιλιαδες και δεν πληρωνει ΚΑΝΕΙΣ εφορια, ουτε κανεις αναρωτιεται απο που ηρθαν αυτα τα χρηματα και που πηγαινουν.
Ας ανοιξουν οι εφοριες τα βιβλια τους και ας αρχισουν να γραφουν λιστες με ονοματα και νουμερα, και ας ερθει ο καθε ιδιοκτητης ταξι να δηλωσει ποσα εδωσε για την αδεια του, σε ποιον, και απο που βρηκε 200 ή 300 χιλιαδες.
Τα αδεια λογια, τον αντι-επαγγελματισμο, τη κλεψια, και την μαγκιά, τα εχουμε φαει στη μαπα επι χρονια, χορτασαμε, ευχαριστουμε δεν θα παρουμε αλλο...

Ephemeron said...

Ας παμε λοιπον στους αγροτες, ή μαλλον καλυτερα ας μιλησουμε για την κτηνοτροφια στην Ελλαδα...
Θα ξεκινησω με το "παραλογο" που ελεγαν, και συνεχιζουν ακομα να λενε πολλοι, "ας πτωχευσουμε, δεν πειραζει η Ελλαδα ειναι χωρα αυταρκης, θα τα καταφερουμε μονοι μας"...
Διαφωνω απολυτα!
Η Ελλαδα ΘΑ μπορουσε να ειναι αυταρκης, αλλα αυτη τη στιγμη δυστυχως ΔΕΝ ειναι...
Η αυταρκεια της χωρας σε αγελαδινο γαλα ειναι 48%
Η αυταρκεια σε κρεας αμνοεριφιων ειναι 85%
Η αυταρκεια σε βοδινο κρεας ειναι 25%
Η αυταρκεια σε χοιρινο κρεας 45% (το 1980 ηταν 85%)
Αν και η Ελληνικη κτηνοτροφια επιδοτηθηκε τις τελευταιες δεκαετιες με μεγαλα κεφαλαια απο εθνικους και κοινοτικους πορους, βρισκεται ακομα σε ενα "υποτιθεται" μεταβατικο σταδιο αναπτυξης.
Τωρα... που πηγαν ολα τα μεγαλα κεφαλαια και οι επιχορηγησεις;
Τα "εφαγαν" ΟΛΑ οι πολιτικοι;
Δεν νομιζω, γιατι αν τα ειχαν φαει μονο οι πολιτικοι, οι κτηνοτροφοι θα ηταν σημερα μπροστα στο Συνταγμα με τρακτερ και βοϊδαμαξες φωναζοντας "Κακουργοι, δολοφονοι"

Το ξερω, το καταλαβαινω, θα ηταν σαν εκλεινα τα ματια, αν δεν δεχομουν οτι εχουν γινει φοβερα σφαλματα, απ ΟΛΕΣ τις κυβερνησεις, αλλα οχι να λεμε τωρα οτι ο λαος ειναι αθωος και οτι δεν εκανε ποτε τιποτα κακο, ολοι οι πολιτες ειναι αγγελοι και ολοι οι πολιτικοι ειναι καθαρματα που πινουν το αιμα των εργατων...
"τα συκα-συκα και η σκαφη-σκαφη" γιατι αλλιως με μαγκιες και ψεματα δεν προκειται ποτε να παμε μπροστα...

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Πολύ επιγραμματικά:
1. Οι υπηρεσίες των ταξιτζήδων ήταν και είναι ακόμη πραγματικά άθλιες.
2. Οι πρακτικές τους να κλείνουν αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ. εξ ίσου άθλιες και αντικοινωνικές, αλλά και ανμαπ[οτελεσματικές ως προς τους στόχους. Υποθέτω ότι γι' αυτό τις σταμάτησαν και επιδίδονται πλέον σε "κοινωφελείς" πρακτικές (π.χ. απελευθέρωση διοδίων) - που τους κάνουν αρεστούς.
3. Μη κρυβόμαστε: Η πρωτοβουλία του κ. Ραγκούση εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ενδοκυβερνητικού power game, που ελάχιστη σχέση έχει με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξιτζήδων. Πιο πολύ έχει να κάνει με βεντέτες, αντεκδικήσεις και άδειασμα του κ. Ρέππα, ο οποίος έχει τώρα το πάνω χέρι στην Κυβέρνηση.

Αυτά για το κυρίως θέμα...

Όσο για εκείνο το ανέκδοτο "δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση", θυμίζω το ότι ίσχυε πριν απόν 2 χρόνια. Σήμερα έχουμε μια Κυβέρνηση, που κυβερνά, εκβιάζοντας την ψήφο των βουλευτών της και, καλώς ή κακώς, βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με τον λαό και την κοινωνία. Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να αποφασίσει - ακόμη και σωστό νάναι - συναντά την χλεύη και την αποδοκιμασία. Η κοινωνία δεν ακολουθεί, γιατί έχει χαθεί η σύνδεση μεταξύ τους. Ποιός μπορεί να κυβερνήσει μια χώρα με ποσοστά επιδοκιμασίας 15-20%, ποιός μπορεί να είναι αποτελεσματικός, όταν έχει βυθίσει στην ανασφάλεια το σύνολο των πολιτών και των επαγγελματικών τάξεων, όταν καθολική πίστη είναι το ότι πορευόμαστε σε λάθος κατεύθυνση;
Ποιός φταίει και ποιός όχι λίγη σημασία έχει πλέον - είναι περσινή συζήτηση αυτή ούτε νοιάζει πολλούς σήμερα (πλην όσων μουτζώνουν την Βουλή) ούτε λύνει το πρόβλημα του αύριο.
Το σημερινό ζήτημα είναι ποιός θα θα μπορέσει να εκλεγεί και να κυβερνήσει πείθοντας τον κόσμο ότι ξέρει πού πάει και πώς. Οι σημερινοί έχουν χάσει αυτό το τραίνο πια...

Το Λαγωνικό said...

@ Εφήμερο.
Πουθενά δεν είπα ότι ο λαός είναι αθώος και δεν φέρει ευθύνες. Μη μου προσάπτεις λόγια που δεν έχω γράψει.
Όπως επίσης δεν υπερασπίζομαι τους ταξιτζήδες, σε καμμιά περίπτωση. Παρόλα αυτά όμως οι γιαγιάδες μας, έλεγαν και έχουν δίκιο, ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
Οι κυβερνήσεις άφησαν, για να μην πω παρότρυναν την διαφθορά που έχει διαβρώσει όλο τον κοινωνικό μας βίο: Όταν ο υπουργός κάνει λαμογιές και βάζει μέσα στο παιχνίδι τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου του τότε η διαφθορά και η ατιμωρησία πολύ γρήγορα φτάνει μέχρι και τον κλητήρα.

Λάκωνα δεν είναι δευτερευούσης σημασίας η ασυνεννοησία μεταξύ δύο υπουργών. Αν οι ενέργειές τους ήταν συντονισμένες οι πιθανότητες να συμβεί αυτό το αλλαλούμ θα ήταν πολύ λιγότερες. Έχουν τεράστια ευθύνη σε αυτό και σιγά μην την αναλάβουν ποτέ. Άλλωστε όπως είπε και ο Asteroid χέστηκαν οι υπουργοί για το άνοιγμα του κλάδου των ταξί.

suncitizen said...

Είναι λάθος η παιδεία του λαού.
Και το χειρότερο είανι ότι παρατηρώ ότι πλέον λείπει και η στοιχειώδης σκέψη στους νεώτερους.

CsLaKoNaS said...

Asteroid

Η κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη και έχει τετραετή θητεία, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Αν δεν σου αρέσει μπορείς να προσφύγεις εναντίων της νομικά ως πολίτης αυτής της χώρας.

Τα περί ανεκδότου, λαϊκής αποδοχής, στατιστικών, είναι για εσωτερική κατανάλωση και ξέρεις πολύ καλά ότι τα ακούω βερεσέ. Η λαϊκή αποδοχή δεν ορίζεται από τη Metron Analysis, τον Ελεύθερο Τύπο ή την Ελευθεροτυπία. Αυτό λέγεται μιντιοκρατία η οποία τροφοδοτεί με τόνους λαϊκισμό μια κοινωνία που δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται.

Η βασική μας διαφωνία εδώ και καιρό είναι πως πιστεύεις πως υπήρχε και άλλος δρόμος (ακόμα και χρεωκοπία) και πως αναγκαία προϋπόθεση να βγούμε από τον πάτο είναι αλλαγή κυβέρνησης (λες και αυτή η κυβέρνηση έχει κρυφό έλλειμα 15%). Δεκτοί οι ισχυρισμοί σου και θα συμφωνούσα μαζί σου αν μπορούσα κι εγώ να δω μια εναλλακτική σοβαρή λύση στο πολιτικό σύστημα. Εκτιμώ όμως πως η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος μαζί με ακυβερνησία θα οδηγούσε σε χάος τη χώρα, αυτη τη στιγμή.

Λαγωνικέ είναι δευτερευούσης σημασίας. Απλό παράδειγμα: Εσύ μου κλεύεις 5 ευρώ και εγώ σε κυνηγάω σου σπάω τ' αμάξι σε πετάω έξω σου σπάω τα παϊδια και σε αφήνω γενικά αναίσθητο να σε μαζεύουν με το κουταλάκι.

Ephemeron said...

Γεια σου Asteroid
Τα παραπανω σχολια τα εγραψα αγανακτισμενος και με πικρα... Το οτι ζω μακρια απο τα πατρια δεν με κανει να αισθανομαι καλυτερα (εχουμε και εμεις εδω τα δικα μας "λουλουδια"...)

"ποιός θα θα μπορέσει να εκλεγεί και να κυβερνήσει πείθοντας τον κόσμο ότι ξέρει πού πάει και πώς"

Μμμμ... αυτη ειναι οπως λενε και εδω, η "million dollar question"...
Νομιζω οτι οποιος θελει να κατεβει στις επομενες εκλογες, πρεπει να κανει φοβερη προετοιμασια, και να μιλησει στο κοσμο με σχεδια που να μπορουν να γινουν πραξη και οχι με
τα συνηθισμενα οπως, "με την βοηθεια του Θεου" ή "το φιλοτιμο των Ελληνων" ή "η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει" (και το Αφγανισταν δεν πεθαινει αλλα κανενας δεν θελει να παει να ζησει εκει...)
Αν ο κοσμος συνεχισει να θελει να ακουει "παραμυθακια της δοξας και του μεγαλειου" αντι να ζηταει να ακουσει σχεδια που να μπορουν ευθυς εξ αρχης να πραγματοποιηθουν για το καλο του τοπου, τοτε συγνωμη αλλα... κακο του κεφαλιου του...

Ephemeron said...

Λαγωνικό

συγνωμη, δεν ειχα προθεση να πω οτι ειδικα οτι "εσυ λες..." κλπ. οχι καθολου...
Χρησιμοποιησα πληθυντικο "ας μην λεμε...οχι να λεμε..." βαζοντας και τον εαυτο μου και ολους μεσα...
Οσο για τα σχολια τα γραφω με πικρα, γεματος αγανακτηση, γιατι το να βλεπει καποιος ενα τοπο που πραγματικα αξιζει να ειναι ξεχωριστος, αλλα οι πιο πολλοι να τον σπρωχνουν στη λασπη, απο πολιτικους μεχρι καθημερινους πολιτες, ειναι φοβερα επωδυνο...

Ephemeron said...

suncitizen
Συμφωνω οτι ειναι λαθος η παιδεια του λαου.
Απο που να αρχισει και που να τελειωσει κανεις...
Να θυμηθουμε το περιφημο... "με την βοηθεια του Θεου ολα θα πανε καλα"
Ακομα και ο Αρχιεπισκοπος παρακαλεσε τους βιομηχανους και τους πλουσιους Ελληνες να βοηθησουν, κι αυτο για μενα δεν ειναι, ουτε λεγεται, "βοηθεια του Θεου"...
Ναι, αυτη ειναι η παιδεια μας δυστυχως...