Monday, September 13, 2010

Καλο Φθινοπωρο

Αλλο ενα καλοκαιρι τελειωσε.
Το δικο μου καλοκαιρι εφερε μαζι του αρκετα προβληματα, αλλα μεχρι στιγμης τα παλευουμε και προχωραμε.
Πρωτα με κουβαλησαν στα επειγοντα περιστατικα με φοβερους πονους, ευτυχως βρηκαν ευκολα το προβλημα, ολα περασαν και ειμαι καλα.
Μετα απο αυτο, ενα απο τα σκυλια μας, το μεγαλυτερο, ο Jake, αρωστησε και μετα απο αρκετες (και ακριβες) εξετασεις βρηκαμε οτι η καρδια του ειναι διπλασια σε ογκο και ειχε υγρα στους πνευμονες. Αυτη τη στιγμη τα παει αρκετα καλυτερα με τη βοηθεια απο καποια Γερμανικα χαπια που μεσα σε μια μερα εκαναν θαυματα.
Μετα απο λιγες ημερες ο φιλος μου ειχε, μια καρδιακη προσβολη, αλλα ευτυχως ολα περασαν χωρις να εχουμε κανενα επιπλεον προβλημα.
Αλλο ενα κυμα, κι αλλο ενα, και ακομα παλευουμε, για να βρουμε ενα ασφαλες λιμανακι να αραξουμε για αλλη μια φορα, προσωρινα, πριν ξαναβγουμε και παλι στο πελαγος...


Ασχημα τα νεα και σε γενικη κατασταση, δυστυχως.
Απο την περασμενη εβδομαδα εχουν αρχισει και μας βομβαρδιζουν με πολυ θλιβερες ειδησεις περι οικονομιας, ηταν που ηταν τα πραγματα χαλια, τωρα μας λενε οτι ισως ξαναπαρουμε αλλη μια φορα την κατηφορα...
Συμφωνα με την Los Angeles Times, για να φτιαξει η οικονομια ισως περασουν μια ή ισως και δυο δεκαετιες, και για να ξαναγυρισει η οικονομια εκει που ηταν, πρεπει  να δημιουργηθουν... 17.000.000 (!!!) θεσεις εργασιας...
Ας ελπισουμε τα πραγματα να πανε καλα, και οχι να δουμε ακομα χειροτερα.
Καλο Φθινοπωρο!

45 comments:

CsLaKoNaS said...

Άντε ρε Ephemeron και μας έλειψες !!

Για τα προσωπικά προβλήματα και τα προβλήματα υγείας έχω μόνο να ευχηθώ να πάνε όλα καλά και να τα αφήσετε πίσω μία και καλή.

Για τα οικονομικά προβλήματα ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί έχει πάει έτσι το πράγμα με την California. Όταν λες δεν πάει καλά η οικονομία σε ποιους δείκτες αναφέρεσαι; Η California είναι ίσως ο πιο ευλογημένος τόπος του κόσμου, με απίστευτη παραγωγή.

Μόνο τη Silicon Valley που έχει είναι αρκετό! Από το πανεπιστήμιό μου μαθαίνουμε για τρελές αμοιβές στους διδάκτορες και μηχανικούς που δουλεύουν σε αυτές τις εταιρείες για πρώτο μισθό!!! Οι προσλήψεις όλο και αυξάνονται...H Intel έχει πραγματικά ξεσκιστεί να προσλαμβάνει κόσμο.

Μπορώ να καταλάβω την ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Δε μπορώ να καταλάβω το έλλειμα στα κρατικά ταμεία της πολιτείας. Δε φορολογούνται οι πολυεθνικές εκεί; Είναι δηλαδή τόσο μαλάκας ο Schwarzenegger ;

Ephemeron said...

CsLaKoNaS,
Ευχαριστω, κι εγω επισης ευχομαι παντα υγεια!
Η Καλιφορνια εχει φτασει στα ορια της χρεοκοπιας. Εδω και παρα πολυ καιρο κοβουνε τα κοντυλια για καθηγητες, αστυνομικους, πυροσβεστες, κλπ. Μπορει να εχουμε την Silicon Valley (την οποια τελευταια αγοραζει η Ρωσια...), και την Intel, κλπ, και μπορει να ειμαστε απο τις πιο παραγωγικες πολιτειες αλλα αυτα δεν σημαινουν και πολλα. Μην ξεχνας τους αριθμους εδω, το Los Angeles απο μονο του εχει 15.000.000 κοσμο, δυστυχως δεν γινεται ολος ο κοσμος να δουλευει για Intel, Google, κλπ. Υπαρχουν οι λιγοι που κανουν πολλα λεφτα, και υπαρχουν και οι πολλοι που τα τελευταια χρονια πληρωνουν τα σπασμενα αυτων που εκμεταλευτηκαν το κοσμο τα τελευταια χρονια. Για να δουμε τι θα γινει με τις εκλογες του Νοεμβριου... ο Schwarzenegger και οι Ρεπουμπλικανοι, το εχουν βαλει σκοπο να συνεχισουν να βοηθανε τους πλουσιους... Οποιος κανει πανω απο $ 250.000 το χρονο να εχει φορολογικες ελαφρυνσεις (γιατι λεει... ειναι "φτωχοι"...) και να πληρωνουν φορους χωρις ελαφρυνσεις μονο οι πραγματικα φτωχοι (!!!) χα-χα-χα! απιστευτα πραγματα... Ο Αρνυ εχει δικο του 747 για να βολταρει τριγυρω, και οσοι νομιζαν οτι ο Conan, θα γινει κυβερνητης της Καλιφορνιας και ταυτοχρονα υπερασπιστης των φτωχων και των αδυνατων, μαλλον ειχαν φαει κατι παραξενο και ειχαν παραισθησεις...

CsLaKoNaS said...

Ε κάτσε ρε Εφήμερε και ποιος τελικά τον εκλέγει αυτόν;

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!
πωπω!
Φτάνει που είναι περαστικά αγαπητέ! Να είμαστε καλά!
Όσο για την οικονομία.. όλοι λίγο πολύ είναι σε μια παρόμοια κατάσταση...

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Εφήμερε, στενοχωριέμαι μ' αυτά που γράφεις - αλλά όλα δείχνουν νάναι περαστικά τώρα πια!
Ελπίζω γρήγορα να αποτελούν παρελθόν ξεχασμένο...
Καλώς ώρισες, λοιπόν, ξανά!

Λάκωνα, ακόμη δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι το εκλογικό σώμα άγεται και φέρεται, χειραγωγείται, πέφτει θύμα της δημόσιας εικόνας, που κάποιοι επαγγελματίες κατασκευάζουν για τον πελάτη τους ή για τον εκλεκτό τους;
Και ξεχνάς ότι σε όλες τις Δυτικές Δημοκρατίες πλέον τα ποσοστά της αποχής είναι τεράστια; Συχνά αγγίζουν το 5ο%! Δεν είναι και τόσο εκλεκτοί της πλειοψηφίας του λαού οι κυνερνώντες τώρα πια, αλά απλώς εκλεκτοί της πλειοψηφίας των ψηφισάντων...

CsLaKoNaS said...

Asteroid επιμένω πως η Καλιφόρνια αποτελεί εξαίρεση στις συζητήσεις μας.

Αυτό που ρωτάω τον Εφήμερο είναι που νομίζει ότι οφείλεται η κρίση στην πολιτεία του που δεν έπαψε να παράγει όλα αυτά που παρήγαγε όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Ακόμα και ο Schwarzenegger, όσο φασιστοηλίθιος και να είναι, δε θα μπορούσε με καμία πολιτική να φτωχοποιήσει να φέρει την κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά σε μία πανίσχυρη οικονομία όπως αυτή της Καλιφόρνια.

ασωτος γιος said...

ευχομαι υγεια αυτο μονο, και να πανε ολα καλα
κριση υπαρχει παντου , να χουμε την-υγεια μας που λεει και μανα μου

Ephemeron said...

CsLaKoNaS,
Να μερικα παραδειγματα για την κακη κατασταση της Καλιφορνιας που ισχυει και για αλλες πολιτειες.
Φαντασου ο καθημερινος εργατης ή υπαλληλος να εργαζεται επι δεκα χρονια χωρις αυξηση μισθου, και μεσα σ αυτα τα δεκα χρονια η αξια των ακινητων να εχει παει επανω 300% (!!!)
Καπακι πανω σ' αυτο μερικοι "πονηροι" επεισαν το κοσμο να παρει δανεια ανατοκιζοντας τα σπιτια του.
Η κατασταση τελικα εφτασε σε τετοιο χαλι που τωρα εχει παρει σβαρνα ακομα και αυτους που ειχαν καποια χρηματα, η δε αξια των ακινητων εχει φτασει σε απιστευτα χαμηλα επιπεδα.
Οσο για τον Schwarzenegger εγινε κυβερνητης λογω φημης, λογω του οτι τον υποστηριξαν συντηρητικοι Ρεπουμπλικανοι, και λογω του οτι ξοδεψε λεφτα για την προεκλογικη του εκστρατεια.
Δεν ξερω αν γνωριζεις το οτι μια απο τους υποψηφιους για κυβερνητης της Καλιφορνιας στις ερχομενες εκλογες εχει ξοδεψει μεχρι στιγμης απο την τσεπη της για την προεκλογικη της εκστρατεια, , πανω απο 100.000.000 δολλαρια...
Τα ατομα αυτα δεν προκειται ποτε στη ζωη τους να ενδιαφερθουν για τον απλο εργαζομενο πολιτη, οτι λενε δεν ειναι παρα κουφια λογια και σταχτη στα ματια...

Ephemeron said...

Hfaistiwna,
Αμην! Να ειμαστε ολοι καλα!
...η οικονομια εχει παει για βρουβες και ελπιζουμε κατι να κανει ο Ομπαμα για να βοηθησει το κοσμο γιατι εχουμε αρχισει και βουλιαζουμε (εδω και καιρο...)
Καλη σου μερα!

Ephemeron said...

Asteroid,
Ενταξει ειμαστε, βασταμε ακομα... χα-χα...
Να εισαι καλα!

Εδω οι Ρεπουμπλικανοι εχουν φτασει σε απιστευτο σημειο. Να βλεπουν το κοσμο να χανει δουλιες και σπιτια και να λενε στο κοσμο αλλα αντι αλλων... Φοβερο...

Ephemeron said...

ασωτε,
Συμφωνω απολυτα... νυν υπερ παντων η υγεια μας, τα αλλα σιγα σιγα τα βρισκουμε.
Καλη σου μερα, να εισαι παντα καλα!

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε αυτά που λες είναι γνωστά και μάλλον λίγο παλιά. Η κρίση των στεγαστικών είναι η αρχή του Κακού.

Από εκεί και πέρα όμως μου κάνει φοβερή εντύπωση που λες ότι μπορεί να χρειαστεί και δεκαετία για να συνέλθει η οικονομία της Καλιφόρνια. Μου φαίνεται υπερβολικό. Εδώ πάντως στην Ουάσιγκτον η πραγματική οικονομία πάει πολύ πολύ καλύτερα από το 2008 όταν πρωτοήρθα. Θα δείξει.

Ο Πρόεδρος κάνει εξαιρετική δουλειά. Οι γελοιότητες των ρεπουμπλικάνων δεν έχουν όριο και δεν τις σχολιάζω.

mahler76 said...

επιτέλους βρε αγορίνα!! ήθελα εδώ και καιρό να στείλω μέηλ να ρωτήσω που χάθηκες αλλά μετά λέω μαλακία θα έχει τους λόγους του. Ελπίζω όσο περνάει ο καιρός να πηγαίνουν τα πράγματα όλο και καλύτερα. Πολλά πολλά φιλιά.

ELvA said...

Αγαπητε φιλε Εφημερε, καλημερα και ευχομαι περαστικα σε ολες τις αναποδιες που σου ετυχαν!

Δε ξερεις ποσο χαρηκα( και δεν το λεω με καμμια διαθεση κολακειας, πιστεψε με),oταν ειδα στο blogroll οτι ειχες ανεβασει post!

Mας ελειψε η ειλικρινης ματια σου στη πραγματικοτητα της Αμερικης που καταρρεει πρωτιστως οικονομικα,...οσο κι αν καποιοι εδω,δεν εννοουν να το καταλαβουν, παρ ολες τις φιλοτιμες προσπαθειες
που κι εσυ και ο Αστεροειδης κανετε!!
Ομως, οσοι απο εμας διαβαζουμε εφημεριδες και οχι εντυπα τυπου..
Cosmopolitan ;) ξερουμε ποιοι ειναι πισω απο τον ..Τerminator και ολους τους αλλους υποψηφιους που οπως λες ξοδευουν μεχρι και εκατομμυρια δολλαρια στις προεκλογικες τους εσκστρατειες που φυσικα ποιοι και ποιες εταιρειες τις χρηματοδοτουν; Ας μη κρυβομαστε λοιπον πισω απο το δαχτυλο μας.. Οταν καποιος πληρωνει εχει και απαιτησεις μετα απο τον υποψηφιο που βοηθησε!
Σιγα να μην ενδιαφερθουν για τους ανεργους και για τους μη εχοντες να πληρωσουν τα γραμματια για το σπιτι τους!! Δεν μιλαμε για χωρες με κοινωνικο προσωπο. Για τις ΗΠΑ μιλαμε, που αν δεν μπορεις να τα βγαλεις περα μονος σου,...tough luck! Eτσι δεν ειναι; Ξερω οτι παντα λες τα πραγματα οπως ειναι και αυτο ειναι προς τιμην σου, Εφημερε.

Να σαι καλα και να τα λεμε!

Ephemeron said...

CsLaKoNaS,
Αυτη η προβλεψη περι αναρωσης της οικονομιας σε μια δεκατια δεν ειναι για την Καλιφορνια αλλα για ολες τις πολιτειες. Οι Αμερικανοι εχουν κανει πολλα μεγαλα λαθη, οπως και οι Ελληνες στην Ελλαδα, και τωρα τα πληρωνουμε.
Σιγουρα, μεχρι στιγμης τουλαχιστον, η Αμερικη μπορει να τα πηγαινει πολυ καλυτερα απο αλλες χωρες, αλλα δυστυχως δεν τα παει υπεροχα. Η Κινα για παραδειγμα ξοδευει το 8% των συνολικων εσοδων της για κατασκευη δρομων και αεροδρομιων, και η Αμερικη ξοδευει μονο 2% ... ντροπη μας...
Ας ελπισουμε να το βουλωσουν οι Ρεπουμπλικανοι που ρημαξαν τη χωρα επι 8 χρονια, και να αφησουν τους Δημοκρατικους να κανουν κατι καλο, απο το στομα σου!

Το Λαγωνικό said...

Καλώς ήρθες ξανά!!
Σιδερένιοι και ΄σύ κι ο σύντροφός σου και τα κατοικίδια μαζί.

Όσο για το υπόλοιπα τι να πω... capitalism as usual. Έχω ώρες-ώρες την αίσθηση ότι αν δεν τους πάρουμε φαλάγγι με τις πέτρες δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε κανείς δεν είπε ότι η ΗΠΑ τα πάει υπέροχα. Τα πράγματα πάνε όμως πολύ πολύ καλύτερα από το 2007 και το 2008. Ρε όταν ήρθα εδώ το '08 η οικονομία σε απίστευτο χάλι. Καμία σχέση με αυτό που είναι τώρα.

Οι Αμερικάνοι έκαναν πολύ μεγάλα λάθη γιατί ξεχάστηκαν και άρχισαν σκέφτονται ως νεο-έλληνες. Σταμάτησαν να παράγουν. Κατάλαβαν έστω και αργά ότι η ισχυρή οικονομία δε σημαίνει να εισάγω τα πάντα πάμφθηνα από την Κίνα αλλά να τα παράγω στη χώρα μου.

Αυτό αρχίζουν σιγά σιγά να το ξαναθυμούνται! Η κινητήρια δύναμη της οικονομίας τους που ειναι οι επιχειρήσεις είναι τεράστια, και μπορεί το χρέος της χώρας να είναι πάρα πολύ μεγάλο αλλά με σωστούς χειρισμούς οι ΗΠΑ θα καταφέρουν με τον ιδιωτικό τους τομέα να παράγουν και πάλι πλούτο για τη χώρα και να ξεχρεώσουν.

Ο Ομπάμα πάει πάρα πολύ καλά με εξαίρεση ίσως την ανεργία που δεν πέφτει τόσο γρήγορα.

Σε ό,τι αφορά τους δρόμους θα συμφωνήσω αλλά τι να σου κάνει και το κράτος, εδώ το χειμώνα που χιόνισε, άνοιξαν όλοι οι δρόμοι! Τι να προλάβουν να στρώσουν πάλι;

Ephemeron said...

mahler76,
Ευχαριστω, ειμαι καλα.
Δεν το βαζουμε ακομα κατω!
Θα γινουμε ζομπι εδω, θα "στοιχειώσουμε" την ερημο! Χα-χα!
Πολλα φιλιά!

Ephemeron said...

Elva,
Σε ευχαριστω πολυ, και εγω χαιρομαι που τα λεμε και παλι.
Εχοντας ζησει τη μιση μου ζωη στην Ελλαδα και την αλλη μιση στην Αμερικη, οταν μιλαω για πολιτικους ειναι ακριβως το ιδιο και στις δυο χωρες Elva... Οι περισσοτεροι κοροϊδευουν το κοσμο και ελαχιστοι ενδιαφερονται για το καλο του... Απλα χρησιμοποιουν διαφορετικα, "ντόπια κολπα", για να τυφλωνουν το κοσμο αναλογα. Εδω... εχουν φαει το κοσμο με τον Χριστιανισμο και τους παραδεισους, εκει... εχουν φαει το κοσμο με τα Εθνικα Ιδεωδη και τις Ελληνικες οικογενειακες αξιες...
Αν θυμαμαι καλα νομιζω ο Οργουελ το ειχε πει αυτο..."Ἁυτοι που σας "πουλανε" το παρελθον ειναι επειδη θελουν να σας "πουλησουν" το μελλον".
Καλη σου μερα!

Triton said...

Την καλημέρα μου και ευχές για υγεία και χαρά!
Όσο για την οικονομική κρίση,τελικά,είμαστε"μια ωραία-παγκόσμια-ατμόσφαιρα"!!!

Ephemeron said...

Το Λαγωνικό,
Ευχαριστω να εισαι παντα καλα!
Μπα με τις πετρες δεν γινεται τιποτα... Αυτο που εχει γινει ομως τωρα, ισως να βοηθησει ν' αλλαξουν τα πραγματα, γιατι οπως εχει παρει τη κατω βολτα ο κοσμος παρασυρει μαζι του κι αυτους που ηταν "επανω" και νομιζαν οτι δεν τους αγγιζει τιποτα.
Δυστυχως δεν ειχαν καταλαβει οτι, αν πεσουν οι κολωνες θα πεσει και η σκεπη...
Ευχομαι να φτιαξουν τα πραγματα για το καλο ολων μας.

Ephemeron said...

Triton,
Χα-χα, πολυ καλο αυτο το "ολοι μας ειμαστε μια "ωραία-παγκόσμια-ατμόσφαιρα"!!!
Καλη σου μερα!

sCaTterBraiN said...

επιτέλους το come-back!
;-)
περαστικά (αφού 'τρίτωσε' το κακό, θα ηρεμήσεις πλέον).
φιλιά!

aKanonisti said...

Ηταν σαν να διάβαζα το δικό μου καλοκαίρι....
(όχι στις λεπτομέρειες... στις αγωνίες...)

Κουράγιο..και μακάρι όλα να στρώσουν....

Unknown said...

Πάνω απ'όλα φιλαράκο περαστικούλια.
Ψηλά το κεφάλι και προχωράμε με χαμόγελα. οκ;;;
Πολλά πολλά φιλιά!!!
Κι εύχομαι να μην σου ταράξει τίποτα από εδώ και πέρα την ηρεμία σου.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Προέχει η υγεία για όλους. Και τα τετράποδά μας θεωρούνται (κατ' εμέ) μέλη της οικογενείας.
Κατά τα άλλα (από πολιτικο-οικονομικης απόψεως) ...πιάσαμε πάτο και συνεχίζουμε....
Τα παιδιά μας λυπάμαι που φροντίσαμε να τους προσφέρουμε τα καλύτερα, ό,τι τελος πόντων μπορούσε ο καθένας μας και ταα περιμένουν δυσκολίες

Καλό Φθινόπωρο,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλές

STELIOS PENTARVANIS said...

Μας έλειψες,εύχομαι τα δυσάρεστα με την υγεία να περάσουν για πάντα όσο για τον κούκλο το σκύλο σας να επανέλθει και να γίνει γερός και δυνατός.Για την οικονομική κατάσταση στη πολιτεία της Καλιφόρνια κάτι διάβασα και εγώ διαδυκτιακά και δεν σου κρύβω ότι στεναχωρήθηκα,γιατί τελικά μοιάζει το σύμπαν να συνομοτεί ώστε όσοι έχουμε περάσει τα σαράντα ανά την υφήλιο να μη ξαναδούμε άσπρη μέρα ΓΑΜΩΤΟ.

Ephemeron said...

sCaTterBraiN,
Eυχαριστω, να εισαι καλα!
Φιλια και καλη σου μερα!

Ephemeron said...

aKanonisti,
Ας ελπισουμε οτι ολα ειναι περαστικα.
Εχω παει φοβερα πισω με διαφορα απροσμενα εξοδα αλλα χαλαλι... Πανω απ ολα η υγεια.
Και εσυ; Και εσυ ειχες ενα "διαφορετικο" καλοκαιρακι;
Ευχομαι να εισαι καλα τωρα, και ολα να πανε καλα!
Καλο χειμωνα!

Ephemeron said...

bear,
Γεια σου αρκουδε!
Ευχομαι ολοι μας να εχουμε ενα ησυχο και καλο χειμωνα!
Πολλα φιλια!!!

Ephemeron said...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,
Δεν εχω δικα μου παιδια, αλλα βλεποντας μεσα απ τα ματια συγγενων και φιλων που εχουν παιδια καταλαβαινω απολυτα τι θελεις να πεις. Δυσκολα τα πραγματα αλλα ας ελπισουμε οτι ολα θα πανε καλα, για ολο το κοσμο και ιδιως για τα παιδια ολου του κοσμου τα οποια ειναι το μελλον του καθε τοπου.
Πολλα φιλια!

Ephemeron said...

the wrong man,
Σ'ευχαριστω πολυ!
Θα φτιαξουν τα πραγματα, θα αλλαξουν, στο χερι μας ειναι.
Οσα πιο πολλα προβληματα, τοσες και πιο πολλες λυσεις.
Ευχομαι ενα καλο χειμωνα για ολους μας!
Πολλα φιλια!

Unknown said...

Καλώς τονε. Καλώς τονε! Να μην τα πολυλογώ και μένα μούλειψες, περνούσα καμιά βόλτα από εδώ, δεν έβλεπα νέα και σκεφτόμουνα πως ότι και να είναι, ας είναι περαστικό και συ καλό κουράγιο.

Λυπάμαι γι' αυτά που ακούω να συμβαίνουν στην Καλιφόρνια. Τι να πω; Έχω και τον Λάκωνα που μόλις πω κάτι σχετικό με το ποιος μαζεύει τα λεφτά που χάνει ο κόσμος, με λέει (αν έχεις το θεό σου) κομμουνιστή και τρομοκράτη! (τι να του πω;)

Εσύ να είσαι καλά και όλοι οι αγαπημένοι σου και να προσέχεις, γιατί οι ισχυροί στην κοινωνία (ως φαίνεται και εκεί) ξανακόβουνε την πίτα όπως τους βολεύει.

Χαίρομαι πάντως που μαθαίνω (ακούς Λάκωνα...) ότι εκεί ο Πρόεδρος κάνει καλή δουλειά. Μακάρι και ο δικός μας, εδώ, να κάμει γιατί μας βλέπω να μας ...Μνημονεύουν στα ψυχοσάββατα.

g for george said...

Καλώς επέστρεψες :-)

Υπομονή με τα άσχημα νέα περί οικονομίας. Εδώ να δεις πώς είναι.

g for george said...

Καλά, τι αναίσθητος, έκλεισα το σχόλιο νωρίς και ξέχασα να σας ευχηθώ περαστικά σε όλα. Φιλιά.

Unknown said...

Inquiring minds are asking "Why Is California Broke?" It's a good question. Please consider ...

* California has the 3rd highest state income tax in the nation: 9.55% tax bracket at $47,055 and 10.55% at $1,000,000 - Tax Foundation 2010 State Business Tax Climate Table 2
* California has the highest state sales tax rate in the nation by far at 8.25%. Indiana is next highest at 7%. Table 15
* California corporate income tax rate is 17th worst in the nation with a rate of 8.84%. - However, of the non graduated states, only Pennsylvania at 9.99%, Rhode Island at 9.0%, and the District of Columbia at 9.98% are higher. One size fits all (and a very high one at that) is exceptionally hard on small businesses. Table 8 and Table 2
* California ranks 13th best in property taxes. However proposition 13 causes massive distortions for new buyers. Table 2
* California has the fourth highest capital gains tax 9.55%. - Capital Gains Tax Rates By State
* California has the highest gasoline tax as of January 2010, averaging 65 cents/gallon. The national average is 47.4% - API Motor Fuel Taxes
* California has one of the highest state vehicle license car taxes, 1.15% per year on value of vehicle, up from 0.65% in 2008. [expired link]


So where's the money going?

* 1 in 5 in LA County receiving public aid, nearly 2.2 million people as of February 2009. 20% in Los Angeles County receive public aid
* California has 12% of the nation’s population, but 36% of the country’s TANF (“Temporary” Assistance for Needy Families) welfare recipients – more than the next 8 states combined. Unlike other states, this “temporary” assistance becomes much more permanent in CA. July, 2009 California has more recipients in key welfare category than next eight states combined.
* California prison guards highest paid in the nation. The maximum pay of California's prison guards is nearly 40 percent higher than that of the highest-paid guards in 10 other states and the federal government, according to a study by the California Department of Personnel Administration. Cal-Taxletter
* California teachers easily the highest paid in the nation. National Education Association
* California now has the lowest bond ratings of any state, two steps above junk. The new rating affects about $72 billion of general obligation and lease-supported bonds. July 15 California bond rating cut again
* California ranks 44th worst in “2008 lawsuit climate.” Institute For Legal Reform
* California, a destitute state, still gives away college education at fire sale prices. California community college tuition is by far the lowest in the nation. Nationwide, the average community college tuition is 4.5 times higher than California CC’s. This ridiculously low tuition devalues education to students – resulting in a 30+% drop rate for class completion. Moreover, 2/3 of California CC students pay no tuition at all – filling out a simple unverified “hardship” form that exempts them from any tuition payment, or receiving grants and tax credits for their full tuition. [Expired Link]
* California offers thousands of absolutely free adult continuing education classes. In San Diego, over 1,400 classes for everything from baking pastries to ballroom dancing are offered totally at taxpayer expense. San Diego Continuing Education
* California residential electricity costs 13.81 cents per kilowatthour. The national average is 6.99-8.49. US Department of Energy
* It costs 38% more to build solar panels in California than in Tennessee – which is why European corporations have invested $2.3 billion in two Tennessee manufacturing plants to build solar panels for our state. March 5, 2009 More Solar Companies Producing Elsewhere to Sell to California

Hopefully, this answers the question for the people who are still wondering why this beautiful state we live in is going down the drain, unfortunately...

Καλό φθινόπωρο σε όλους:)
Μαίρη

Ephemeron said...

ΑΕΡΙΚΟ,
Να εισαι παντα καλα!
Δυστυχως απ οτι φαινεται τουλαχιστον την τελευταια δεκαετια και εδω αλλα και εκει οι πολιτικοι τα εκαναν ολα μια μαντρα @#&%+! και τωρα την πληρωνει ολος ο κοσμος.
Ας ελπισουμε οτι ολα θα πανε καλα!

Ephemeron said...

g for george,
Να εισαι καλα!
Καλο Φθινοπωρο, φιλια!

Ephemeron said...

Mary,
Thank you! :)

.......marmarigi....... said...

καλος επεστρεψες , τι να πω ολα να περασουν γρηγορα ,καλο φθινοπωρο να εχουμε !!!

lemonostiftis said...

χαίρομαι που επέστρεψες φίλε μου

Ephemeron said...

photonio,
Να εισαι καλα!
Καλο Φθινοπωρο!

Ephemeron said...

lemonostiftis,
Σε ευχαριστω φιλε μου!
Να εισαι καλα και καλο Θφινοπωρο!

Και λοιπόν;E allora? said...

καλώς επεστρεψες!!!περαστικά και στους δύο!

καλό σ/κ
χχχ

Ephemeron said...

Και λοιπόν;E allora?,
γεια σου φιλεναδα, σ' ευχαριστω!
Να εισαι καλα, καλο Σαββατοκυριακο!