Tuesday, July 21, 2009

Τρια πουλακια καθονται.... ή... "ξυπνα καημενη Αναστασιά και μη βαρια κοιμασαι"

Διαβαζω απο διαφορες ιστοσελιδες για την καυση των νεκρων...

"...Η ελεύθερη επιλογή κάθε πολίτη στην καύση ή μη, μετά θάνατον, αποτελεί..."


Τι σημαινει αυτο το "μετα Θανατον";;; Γιατι υπαρχει και ζητημα καυσης εν ζωη;;;

"...Το θέμα έχει εξαντληθεί. Έχει προβληματίσει, συζητηθεί, αναλυθεί από κάθε πλευρά. Φιλοσοφική (sic), κοινωνική, ιδεολογική, οικονομική, περιβαλλοντική και πρακτική..."

Το μονο που εχει εξαντληθει ειναι η υπομονη μου, γιατι... δεν μπορω αλλο ν' ακουω αηδιες και σαχλαμαρες...
Και συνεχιζω να διαβαζω...

"...Εαν η οικογενεια του αποθανοντος δεν ανανεωσει τη μισθωση της εκτασης του ταφου , τα οστα τοποθετουνται μετα απο τρια χρονια στο οστεοφυλακιο, διοτι η καυση των νεκρων δεν επιτρεπεται απο την Ελληνορθοξη (sic) εκκλησια..."

Με λιγα λογια... οχι μονο εχετε τρελλαθει, αλλα ειστε και ψευτες!!!
Αν αυτα που λετε ειν' αληθεια, τοτε... που ειναι τα εκατομυρια κασελακια με τα οστα εκατομυριων νεκρων;;; Τι εγιναν;;; Που χαθηκαν, που πηγαν;;;
Και τωρα φιλε αναγνωστη ας παιξουμε το παιχνιδι... "Που πηγαν τα εκατομυρια κασελακια με τα οστα των νεκρων;;;" Οποιος βρει τη σωστη απαντηση, η αρχιεπισκοπη θα του πληρωσει την ταφη, μαρμαρινο ταφο, στεφανια, λουλουδια, τα παντα!!!

"Που πηγαν τα εκατομυρια κασελακια με τα οστα των νεκρων;;;"

Α. Γιναν... "ελιά στα Σάλωνα και κλήμα στη Βελίτσα".
Β. Πηραν το τραινο για να πανε στου Μποκαρη στη Κηφισια.
Γ. Τα στειλανε για διακοπες στη Μυκονο, με το προγραμμα "Διακοπες για ολους" κατω απο την αιγιδα του υπουργειου πολιτισμου σε συνεργασια με την αρχιεπισκοπη.
Δ. Τα πουλησαν για να βγαλουν λεφτα που χρειαζονταν για να χτισουν και αλλα οστεοφυλακια.
Ε. Τα εδωσαν σε ενα εργαστηριο, στη Κινα φυσικα, για να φτιαξουν μπερλοκ κλειδοθηκες για τους επομενους Ολυμπιακους Αγωνες που θα γινουν στη Νεα Ολυμπιακη Μονη Πεντελης.
ΣΤ. Τα χρησιμοποιησαν για να χτισουν τη γεφυρα Ριου -Αντιριου λογω ελειψης οικοδομικων υλικων.
Ζ. Τα καψανε οι Γερμανοι στην κατοχη.
Η. Μεταναστευσαν στην Αυστραλια, γιατι οι τιμες για τα κασελακια στα ελληνικα οστεοφυλακια ειχαν γινει φωτια.
Θ. Τα εφαγε η μαρμαγκα.
Ι. Τα κονιορτοποιησε η αρχιεπισκοπη και τα εδωσε στο χημειο του κρατους οπου... εμβριθεις επιστημονες, με ελληνο-χριστιανικη παραδοση, θα τα μετατρεψουν σε κατι σαν μαγικη λουκουμοσκονη, που οταν την πετανε στους γκεϊ θα τους κανει ετερο.

Απαντηστε εδω ή στειλτε την σωστη απαντηση στην παρακατω ιστοσελιδα.

www.pou_pigan_ta_ekatomiria_kaselakia/miracolo/gr


13 comments:

gay super hero said...

Mακάρι να φτιαχτούν γρήγορα κρεματόρια και ο καθένας να επιλέγει πώς θέλει να καταλήξει η σορός του.

Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση στην όλη συζήτηση είναι που δεν ακούω να επισημαίνεταιτο προφανές -δηλαδή πόσο ελάχιστα οικολογική σαν λύση είναι η καύση σε σχέση με την ταφή. Η καύση παράγει μόνο διοξείδιο του άνθρακα και συντελεί στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αντίθετα με την ταφή τα οργανικά υλικά του ανθρώπινου σώματος επιστρέφουν στη φύση και βοηθούν να συντηρηθούν άλλοι ζωντανοί οργανισμοί (που με τη σειρά τους καταναλώνονται από ανθρώπους και πάει λέγοντας).

Απαραβίαστο βέβαια το δικαίωμα του καθενός να αποφασίσει ο ίδιος για τον εαυτό του (αν και προσωπικά δεν το θεωρώ και τόσο σοβαρό ζήτημα τί θα με κάνουν μετά θάνατον) αλλά έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι μέσα στην προοδευτική φούρια τους έχουν ξεχάσει και τα βασικά...

Tales from the other side of town said...

χαχά! - Ι, είναι το σωστό, Ι δαγκωτό :-)

Ephemeron said...

gay super hero,
συμφωνω...-συμφωνω-συμφωνω ΑΛΛΑ... με τοσο κοσμο σ' αυτον το πλανητη, και επειδη η εκκλησια θελει τους ανθρωπους να γεννανε σαν κουνελακια, για να τους περνουν τα λεφτα, αρχιζουμε να εχουμε φοβερο προβλημα χωρου...
Θα γεμισει η γη με νεκροταφεια;;;
Αλλη λυση;;;
Να θαβουμε τους νεκρους σε χωραφια με καλιεργειες;;; Αν το ακουσει αυτο ο κοσμος θα φρικαρει... θα σε σφαξει...
Αλλη λυση;;;

Ephemeron said...

gay super hero,
παρ'ολα αυτα,και ενω ΣΥΜΦΩΝΩ με τι ευλογες ερωτησεις σου, και για να σοβαρεψω..., η ερωτηση μου στο blog ειναι: αφου η ελληνορθοξη (tres sic!!!) εκκλησια και οι ενθερμοι υποστηρικτες της, δεν δεχονται την καυση των νεκρων, μπορει να μας δειξουν που ειναι ολα αυτα τα κασελακια με τα οστα ολων των εκατομυριων νεκρων, που θα αναστηθουν στη δευτερα παρουσια;;; Τι εγιναν;;; Τα εφαγε η μαρμαγκα;;;
Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω...
ΑΙΣΧΟΣ... ΑΙΣΧΟΣ...
Ψευτες και υποκρητες... ΑΙΣΧΟΣ.

xomeritis said...

Νομίζω ότι τα οστά τα στοιβάζουν ανακατεμένα στα οστεοφυλάκεια, στα αζήτητα.

Επίσης η τεράστια συγκέντρωση οργανικής ύλης που αποσυντίθεται στα νεκροταφεία αποτελεί πηγή νιτρικών, που μετατρέπονται στο στομάχι σε νιτρώδη άλατα, που ενώνεται με την αιμοσφαιρίνη και φτιάχνει μεθαιμοσφαιρίνη και παθαίνουμε, ειδικά τα μπεμπές μεθαιμοσφαιρική αναιμία ή κυάνωση.

Σε καμία περίπτωση τα νεκροταφεία στις αστικές περιοχές δεν αποτελούν οικολογική λύση. Ίσως στη νεολιθική εποχή αποτελούσαν.

gay super hero said...

@ thomas

Εφόσον δεν έχω γνώσεις βιοχημείας δέχομαι αυτό που λες. Από την άλλη έχει υπολογιστεί πόσο θα επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα με αέρια του θερμοκηπίου σε περίπτωση που σε έναν πλανήτη έξι δισεκατομμυρίων αποτεφρώνονταν όλοι οι νεκροί;

Ειδικά στην Ελλάδα το πρόβλημα των νεκροταφείων δεν είναι πρόβλημα υπερπληθυσμού αλλά χωροταξικού σχεδιασμού. Ακριβώς όπως και με τις χωματερές δηλαδή.

xomeritis said...

gsh και αυτό που λες ορθό είναι, δεν ξέρω αν κάποιοι έχουν προβεί σε τέτοιους υπολογισμούς. Απλά η ταφή (η οποία εξυπηρετούσε αρχικά λόγους υγιεινής και δοξασίες επίσης), στα αστικά κέντρα έχει πλέον δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης των υδροφορέων, χρόνια τώρα.

Τίποτα δεν είναι δίχως το κόστος του. Φίλτρα και στις δύο περιπτώσεις; Είναι λιγάκι μακάβριο και ασεβές να σκεφτόμαστε έτσι, αλλά είμαστε μέρος της βιόσφαιρας.

gay super hero said...

Kαθόλου μακάβριο και ασεβές δεν το βρίσκω. Αρκετά μολύνουμε τον πλανήτη όσο ζούμε, δεν χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο και μετά θάνατον.

Και γενικώς όλο αυτό το ταμπού που έχει ο kόσμος (ειδικά στην προληπτική Ελλάδα) με το θάνατο, τη σήψη και όλα αυτά τα πράγματα το βρίσκω εντελώς ανόητο. Πολλοί δηλώνουν με πάθος ότι προτιμούν την καύση όχι από κάποια αντιθρησκευτική ιδεολογία αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν αντέχουν τη σκέψη ότι "θα τους φάνε τα σκουλήκια". Λες και οι ίδιοι δεν είχαν καταναλώσει ένα σωρό οργανισμούς όσο ζούσαν.

Εγώ μπορεί να μην είμαι θρήσκος αλλά το "χους εις χουν" το καταλαβαίνω και με εκφράζει απόλυτα.

Ephemeron said...

gay super hero,
και παλι συμφωνω μαζι σου, τιποτα το μακαβριο στο ολο θεμα. Συμφωνω και με το θαψιμο των νεκρων, αλλα καπου εχουμε προβλημα χωρου...
Για παραδειγμα, μονο το Los Angeles εχει πανω απο 10.000.000 πληθυσμο...
Και ετσι οπως αυξανεται συνεχως ο πληθυσμος τρεχα γυρευε... Νομιζω οτι αν ειμαστε τυχεροι και ζησουμε μερικα χρονια ακομα το τι εχουν να δουν τα ματακια μας δεν λεγεται...

Ephemeron said...

Συγνωμη... εκανα λαθος. Ο πληθυσμος του Los Angeles (μαζι με τα γυρω προαστεια) ειναι... 18.000.000
Αντε... ωρα να βρουμε κανενα αλλο πλανητη για να τον ξεπαστρεψουμε κι αυτον...

Βρομιστεράκι said...

Ε ρε γέλια! Διαλέγω απάντηση Ε. Πολύ θα ήθελα ένα τέτοιο μπρελόκ!
Εγώ πάλι αποφάσισα να δωρίσω το σώμα μου στην επιστήμη για πειράματα αμα σας χαιρετήσω, το ίδιο και η οικογένειά μου. Τώρα τι σκατά θα τα κάνουν τα μέλη μου ούτε ξέρω, ούτε με νοιάζει...

Tales from the other side of town said...

Δεν ξέρω παιδιά ποιά είναι η πιο οικολογική λύση, θα διάλεγα όμως την καύση, για να γλυτώσουμε κάποτε από αυτό το εμπόριο της εκκλησίας. Ε, και φαντάζομαι ότι η καύση των νεκρών δεν θα επιβαρύνει πια και τόσο τραγικά το περιβάλλον. Τόσα και τόσα εγκλήματα γίνονται κατά του περιβάλλοντος, δεν νομίζω πια η καύση των νεκρών να είναι αυτή που θα το επιβαρύνει τόσο πολύ. Και αν το επιβαρύνει τελικά φαντάζομαι ότι κάποια λύση μπορεί να βρεθεί ώστε αυτό να περιοριστεί. Κατά τα άλλα, μπορώ να πώ ότι ελάχιστα με ενδιαφέρει τί θα κάνουν τα κοκκαλάκια μου όταν αφήσω τον μάταιο τούτο κόσμο. Και λουκουμόσκονη ας τα κάνουν.

Ephemeron said...

Βρομιστερακι,
πεθανα απ' τα γελια οταν ειδα το blog σου...
Να εισαι καλα...