Tuesday, June 27, 2017

Τα παντα ρει

Ο κοσμος αλλαζει συνεχως. Το 1940 ηταν κατι διαφορετικο απο το 1980 και αυτο με την σειρα του πολυ πιο δαφορετικο απο το 2017.
Σημερα ανοιξαμε ενα φακελο με μια προσφορα αρκετα δελεαστικη... Αντι να πηγαινετε στο φαρμακειο για τα φαρμακα σας, θα σας τα στελνουμε -δωρεαν- στο σπιτι μεσω ταχυδρομειου, και οχι μονο αυτο αλλα επισης ολα τα φαρμακα θα ειναι εντελως δωρεαν χωρις καμια επιπλεον επιβαρυνση απο την τσεπη σας!!!
Τι εχει γινει σ'αυτη την περιπτωση; Καποια μεγαλη φαρμακευτικη εταιρεια ριχνει τις τιμες των φαρμακων τοσο χαμηλα ωστε να μπορει οχι μονο να να κανει delivery δωρεαν αλλα και να καταργει εντελως την συμμετοχη που πληρωνει ο ιδιωτης στο φαρμακειο!
Αλλα αυτο δεν ειναι το μονο παραδειγμα αλλαγης στην αγορα. Φανταστηκατε ποτε οτι τα πιο πολλα super market ισως να εξαφανιστουν οπως εξαφανιστηκαν καποτε τα πιο πολλα μπακαλικα; Ολο και περισσοτερες εταιρειες εχουν αρχισει να κανουν delivery στο σπιτι με απιστευτα αποτελεσματα.. Για παραδειγμα στην γυρω περιοχη την ωρα που κλεινουν μεγαλα μαγαζια μεσα στις πολεις, ακομα και τεραστια σουπερ μαρκετ τροφιμων, την ιδια ωρα ανοιγουν εξω απο τις πολεις υπερ-τεραστιες αποθηκες και εγκαταστασεις απ οπου στελνονται κατ οικον διαφορα καταναλωτικα αγαθα.
Και οπως καταλαβαινει κανεις, ολα αυτα εχουν σοβαρες επιπτωσεις οχι μονο στα ειδη εργασιας που θα εξαφανιστουν αλλα και στις αλλαγες του προσωπου των πολεων με αδεια μεγαλα κτιρια που πολυ συντομα θα πρεπει να αλλαξουν ρόλο ή να εξαφανιστουν.
ΥΓ Στη φωτογραφια -απο Google maps- τεραστια κεντρα διανομης καταναλωτικων αγαθων στη Νοτια Καλιφορνια.
ΥΓ2 Για οποιον δεν το προσεξε ή δεν το ακουσε, η Amazon.com πριν ενα μηνα αγορασε την αλυσιδα super market "Whole Foods", συνολικα 431 μαγαζια για την τιμη των 14 δισεκατομμυριων δολλαριων. Σε λιγο ισως τα μακαρονια και ο κιμας να ερχονται μεσω ταχυδρομειου ή drones!

No comments: