Tuesday, December 16, 2014

Συγκριτικα, σαν χωρα... της χαζομαρας, σκιζουμε!!!

Ελλαδα... η χωρα οπου ο "εξυπνος" Τσιπρας θα βαραει το νταουλι και θα χορευουν οι αγορες!
Ρωσσια... η χωρα οπου ο "βλακας" Πουτιν δεν γνωριζει πως να βαραει το νταουλι για να χορευουν οι αγορες, κι ετσι το Ρούβλι πεφτει!
Την ειχαν καταδιωξει ολοι οι αλλοι την κακομοιρη την Λογικη εδω και δεκαετιες, αλλα τωρα ο Αλεξης με τα νταουλια και τους ζουρναδες την κατατρομαξε και τρεχει μακρια πανικοβλημενη!
Περαστικα μας!!!

4 comments:

Xenoudis - Ξενούδης said...

Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι απλώς ένα προσωρινό μέτρο σύγκρισης. Παραγωγή κι εμπόριο κινούν την πραγματική οικονομία. Η Ρωσία δεν "παθαίνει" τίποτα.
Για την Ελλάδα, αν εγκαταλείψουμε το ευρώ θα είναι ο ορίζοντας ανοιχτός (μετά από μια αρχική στενωπό).
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Εδω θα διαφωνησω. Ο οριζοντας δυστυχως δεν θα ειναι ανοικτος διοτι η Ελλαδα δεν εχει αναπτυξη και παραγωγη. Εαν υπηρχε αναπτυξη και παραγωγη θα μπορουσε η χωρα να παει μπροστα, αλλα ετσι οπως ειμαστε τωρα δυστυχως εγω δεν μπορω να δω ανοικτο οριζοντα. :(

Xenoudis - Ξενούδης said...

Εμμονή στο ευρώ σημαίνει πως περιμένουμε επενδύσεις για ανάπτυξη ΑΠ ΕΞΩ. Αυτό, στη σημερινή ευρωπαϊκή συγκυρία δεν ευδοκιμεί. Με δικό μας νόμισμα μπορούμε να αναπτύξουμε τη δική μας οικονομία - δύσκολο εγχείρημα στο πρώτο στάδιο, αλλά εφικτό. Ο κόσμος είναι πολύ μεγάλος για να περιοριστούμε στο δογματισμό του ευρώ.
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Περα απο το ευρω για εμας υπαρχει μια υποτιμημενη δραχμη, αυτο υπαρχει μονο!
Ριξε μια ματια στη φωτογραφια στο παρακατω λινκ! Αυτη ειναι η Ελλαδα που, ταχαμου, την εχει φαει η τεχνολογια και η αναπτυξη! Ενω νομιζουμε οτι ειμαστε στο 2014 εχουμε κολησει στο 1960.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64108162