Tuesday, December 23, 2014

Περασμενα μεγαλεια!

Οχι εμεις δεν μπορουμε! Δεν μπορουμε-δεν μπορουμε!
Ουτε να τα βρουμε, ουτε να συνεννοηθουμε, ουτε να κατανοησουμε το τι γινεται γυρω μας! 
Μπορει μεν πριν πολλα πολλα χρονια οι Σπαρτιατες και οι Αθηναιοι να αφησαν τις διαφορες τους για να στραφουν και οι δυο εναντιον των Περσων, αλλα εμεις σημερα οσο και να ειμαστε "υπο την κατοχη των Γερμανων" και οσο "να μας παταει η Μερκελ με την γοβα της", οχι δεν μπορουμε, ουτε να συνεννοηθουμε, ουτε να κατανοησουμε το τι γινεται γυρω μας, και μαλλον δεν ειναι το οτι δεν μπορουμε, αλλα επειδη δεν θελουμε! 
Καπως ετσι δυστυχως, με τα ιδια μας τα χερια, με το να μην θελουμε να κατανοησουμε, κανουμε την λαμπρη ιστορια και τα επιτευγματα των αρχαιων Σπαρτιατων και των Αθηναιων να μοιαζουν απλα σαν... περασμενα μεγαλεια! 

5 comments:

mahler76 said...

Μόνο που αυτή η σύμπραξη Σπαρτιατών και Αθηναίων κράτησε ένα φεγγάρι μετά το τέλος των Μηδικών Πολέμων άσε που δεν ήταν ανέφελη καν κατά την διάρκειά τους. Κοινώς οι Έλληνες πάντα ίδιοι ήμασταν για όσους αμφιβάλλουν για την συνέχεια της φυλής μας χαχα)

Ephemeron said...

@ mahler76
Μεταξυ του τι εκαναν οι Αρχαιοι και του τι κανουμε εμεις σημερα, υπαρχει ενας τεραστιος ωκεανος που οι νεο-Ελληνες αδυνατουν περασουν! Οι αρχαιοι δημιουργουσαν, εμεις συνηθως ετσι απλα καταστρεφουμε οτι υπαρχει γυρω μας...

ασωτος γιος said...

υπαρχουν και ελληνες που δημιουργουν αλλα εχουν φυγει ...

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Οταν βλεπει και ακουει κανεις Χαϊκαλη και Καμμενο ειναι να μην τρομαζει;;; Οταν ανοιγουν το στομα τους βγαινουν τερατα!!!

Xenoudis - Ξενούδης said...

Αθήνα και Σπάρτη (κι άλλες πολλές πόλεις-κράτη) είχαν μια βάση για συνεννόηση.
Ποιά θα ήταν η βάση συνεννόησης του Λεωνίδα με τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες;
Ξενούδης