Thursday, November 13, 2014

Καυτες ερωτησεις...

Μερικες φορες φυσικο ειναι να εχουμε "καυτες" ερωτησεις.
Για παραδειγμα.. γιατι τα τρια πουλακια δεν ηταν πεντε; και επιπλεον γιατι καθονταν αντι να κανουν παρκουρ;;;
Ομως ερωτησεις οπως η παραπανω χρειαζονται χρονια αναλυσης και διαλογισμου για να απαντηθουν, γι αυτο καλυτερα ας παραμεινουμε σε μερικες απλες ερωτησεις...

Το οτι βρεθηκε ο σκελετος του ενοικου, το γνωριζει ο... ιδιοκτητης;;;
Και αν, οπως φαινεται, ο ενοικος πεθανε πριν χιλιαδες χρονια, ποιος πληρωνε το ενοικιο τοσο καιρο;;;

Ποσο σοφος ειναι ενας λαος που, δεν μπορει ουτε να συμφωνησει ουτε να αποφασισει για το πως θα διαχειριστει τα σκουπιδια του;;;

Ποσο σοφος ειναι ενας λαος που δεν πιστευει στην αναγκη κτηματολογιου και φορολογικου συστηματος;
Ακομα περισσοτερο, ποσο φοβερα σοφοι, αλλα και σοβαροι (!), ηταν οι πολιτικοι ολων των παραταξεων και κομματων , που ολα αυτα τα χρονια νομιζαν οτι η χωρα δεν χρειαζοταν ουτε κτηματολογιο ουτε σωστο φορολογικο συστημα;

Πως ειναι δυνατον να λενε τετοια φοβερα ψεματα οι αρχαιολογοι, οτι δηλαδη στην αρχαια Ελλαδα εκαιγαν τους νεκρους (!), ενω την ιδια στιγμη η Ελληνικη εκκλησια βαραει ταμπουρλα και φωναζει οτι η ταφη ειναι Ελληνικη παραδοση αλλα η καυση ειναι κατι το ξενοφερτο;  

Καυτες ερωτησεις, που οχι απλα καινε αλλα κανουν το μυαλο σταχτη απο την πολλη καυτη σκεψη...

21 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!
Δεν έχουμε κτηματολόγιο και φορολογικό; Εννοείς που δεν λειτουργούν ε;

Ξενικός said...

λογικές οι απορίες.
Από την άλλη, έχουμε κτηματολόγιο (μόνο για τα εντός σχεδίου, δηλαδή για το μικρότερο μέρος της επικράτειας). Καί φορολογικό σύστημα διαθέτουμε. Κυρίως μέσω του άδικου ΦΠΑ κι άλλων έμμεσων φόρων. Μια χαρά την πληρώνει ο φτωχότερος, μια χαρά τη γλυτώνει, έστω μερικώς, ο ανήκων στους ευτυχείς κατέχοντες. Σύστημα δεν είναι αυτό ;
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Το κτηματολογιο δεν ειχε ολοκληρωθει ποτε. Τωρα προσπαθουν να το φτιαξουν ωστε να γνωριζουν ποιος εχει τι και που ακριβως! Οσο για το φορολογικο συστημα ειναι κατι σαν ενα παρκαρισμενο αυτοκινητο που η μηχανη του δεν λειτουργει, και καθεται εκει μονο για τη μόστρα, για να λεμε οτι υπαρχει. Τωρα προσπαθουν να φτιαξουν και το κτηματολογιο και το φορολογικο συστημα, δυο πραγματα που επρεπε να λειτουργουσαν σωστα οχι τωρα αλλα εδω και δεκαετιες!

Ephemeron said...

@ Ξενικός
"Μια χαρά την πληρώνει ο φτωχότερος..."

Αυτο ακριβως! Το φορολογικο συστημα της Ελλαδας ειναι απιστευτα πολυπλοκο, φοβερα αντι-αποτελεσματικο και ΕΝΤΕΛΩΣ αδικο! Με λιγα λογια δεν λειτουργει, οπως θα επρεπε, και φυσικα θα πρεπει να αλλαξει. Τωρα αν τα διαφορα "κορακια" αφησουν να φτιαχτει σωστο φορολογικο συστημα για να ανασανουν χαμηλα και μεσαια στρωματα νομιζω θα το δουμε σχετικα γρηγορα..

mahler76 said...

Ναι αλλά την καύση, την έκαναν οι ειδωλολάτρες. Πάρτα (θα σου έλεγε ο Άγιος Θεσσαλονίκης Άνθιμος). λολολ

Ephemeron said...

@ mahler76
Και ο Παρθενωνας που τον θαυμαζουν ολοι δεν ειναι ναος ειδωλολατρων; τι ειναι χριστιανικη εκκλησια;
Αλλα.. ειδωλολατρες ή οχι δεν μας νοιαζει!
Το θεμα μας ειναι η ταφη και ΟΧΙ η ειδωλολατρια!
Η εκκλησια λεει πεντακαθαρα οτι "η καυση ΔΕΝ ειναι Ελληνικη παραδοση" και αυτο ειναι τουλαχιστον.. φοβερη ανακριβεια!

mahler76 said...

Βρε καρδιά μου, και ο αντρικός έρωτας ήταν για 1000 χρόνια Ελληνική παράδοση. Βλέπεις να τον υπερασπίζονται οι men in black? Όχι βέβαια. Απλά υπολογίζουν τον ελληνισμό άλλοτε από τον Όμηρο, και άλλοτε από τον Φλάβιο Κωνσταντίνο. Όλα κατά το δοκούν.

Ephemeron said...

@ mahler76
" Όλα κατά το δοκούν."
Μα αυτο ακριβως λεω κι εγω, η εκκλησια λεει οτι της συμφερει.
Και ετσι η τελικη ερωτηση ειναι.. τελικα θα ξεστραβωθει καποτε ο "σοφος και κυριαρχος Ελληνικος λαος" να δει την αληθεια αντι να πιστευει τον καθε ενα που του λεει οτι μπαρουφες θελει;;;

mahler76 said...

Από την στιγμή που ο λαός πιστεύει πως η θρησκεία του είναι Θεού εκπορευόμενη φοβάμαι είναι απολύτως αδύνατο να την αμφισβητήσει.

Ephemeron said...

@ mahler76
Δεν ειναι μονο οι εκκλησιαστικοι, ειναι τοσοι και τοσοι αλλοι που πουλανε μπαρουφες στο κοσμο, οπως.. παιδαγωγοι, πολιτικοι, νομοθετες, δικαστικοι, κλπ-κλπ. Οι περισσοτεροι πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες, και ο κοσμος, συνεχιζει επι χρονια και χρονια να αγοραζει ασταματητα!

CsLaKoNaS said...

"γιατι τα τρια πουλακια δεν ηταν πεντε; και επιπλεον γιατι καθονταν αντι να κανουν παρκουρ;;;"

Αυτό σε χάλασε ;;;

Το πως στο διάολο κάθισαν σε μία ρόγα από σταφύλι... 8 σπουργίτια, τι σου λέει; Τι διάλο ρόγα ήταν αυτή;;;;

Και τραγουδούσαν λέει και "τσιριτρί-τσιριτρό"

Αυτές τις χαζομάρες μας μαθαίνανε και βγήκαμε νεοφιλελεύθεροι.... :))))

mahler76 said...

Για το φιλελέ που γίνατε ευτυχώς δεν ευθύνεται το Ελληνικό σχολείο. Κάτι τέτοια εγκληματικά σας τα μάθανε στα Λονδίνα που πληρώνατε για να πάρετε πτυχίο χαχαχα

CsLaKoNaS said...



Ρε μαλεράκο τι μου το βγαίνεις έτσι άδικα; Τι στερεότυπες φαντασιώσεις είναι αυτές που έχετε;

Πλούσιοι γίαπιδες που σπούδαζουν τα financial στα Λονδίνα; Αυτοί είναι συνήθως ΣΥΡΙΖΑ λόγω ενοχών και κόντρας με το μπαμπά.....

Εγώ είμαι ηλεκτρολόγος Μετσοβίου και υπότροφος των ΗΠΑ.

mahler76 said...

Και από το Μετσόβιο έγινες μετά φιλελές; Ντροπή ρε μαν. Ρίξαμε και μια Χούντα κάποτε λολ. Τελικά σας χαλάνε οι ΗΠΑ μάλλον :))

Πάντως αν κρίνω από τους φιλελέδες της Ελλάδας το πλούσιοι γίαπιδες που σπούδαζουν τα financial στα Λονδίνα είναι μάλλον ο κανόνας για αυτούς χαχα

Ephemeron said...

@ CsLaKoNa
Χα-χα-χα! με τα χρονια τα 3 πουλακια εγιναν 333 και εχουν σαλεψει εντελως!
Εχθες ακουσα ευρωβουλευτη να λεει οτι... "οι Ελληνες φοιτητες δικαιολογημενα συμπεριφερονται διαφορετικα απο φοιτητες αλλων χωρων διοτι οταν βλεπουν οτι δεν εχουν μελλον εχουν καθε δικαιωμα να κανουν καταληψεις"!!! Με λιγα λογια.. απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελα! Γιατι για τον Ευρο-βολευτη φανταζομαι ειναι μονο οι φοιτητες πουν βλεπουν οτι δεν εχουν μελλον και εχουν δικαιωμα να κανουν καταληψεις για να ξεσπασουν, ενω τα αλλα παιδια που δεν εχουν περασει σε σχολες και μελλον εχουν και δεν χρειαζεται να κανουν καμια καταληψη για να ξεσπασουν! Μιλαμε για την απολυτη σχιζοφρενεια!!!

CsLaKoNaS said...

Και χούντα ρίξαμε και το γιορτάζουμε και αυτές τις μέρες με το καθιερωμένο κάψιμο του ιδρύματος...Έχω ουρλιάξει εγώ "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι...." έξω από το Μέγαρο Μουσικής (γιατί είμαστε και ασυγχρόνιστοι οι ΠΑΣΠίτες)

Τελείωσα το '07 και ήμουν πασπάρα από το δεύτερο έτος και μετά (φανατικός (ακόμα και τώρα) με το ΓΑΠ! - έτσι εξηγούνται ΟΛΑ!!!! χαχαχαχα )

Μάλιστα το πρώτο έτος δεν μπήκα σε καμία παράταξη αν και φλέρταρα με ΠΚΣ (τώρα έχει αλλάξει όνομα νομίζω)...όλα τα χρόνια μου τη μπαίνανε άγρια οι ΕΑΑΚίτες (ΑΝΑΦΗ, πρώτη δύναμη)...αλλά με συμπαθούσανε οι Δικτυάδες (ΣΥΡΙΖΑ τότε που ήταν στο 3% και τα παιδιά ήταν πολύ ήρεμα...)

ΕΑΑΚ και Δικτυο ψηφίζανε ΠΑΣΟΚΑΡΑ έξω (γιατί είχανε γονείς φτιαγμένους επί ΠΑΣΟΚ) αλλά μέσα μας το παίζανε επανάσταση και αντίσταση...Ωραία χρόνια... :)))

mahler76 said...

@CsLaKoNaS
Εμ πές το αγάααπη μου πως ήσουν ΠΑΣπίτης ΓΑΠικός. Υποστήριζες δηλαδή το κόμμα που κατέστρεψε την χώρα κάνοντάς την δημόσιο for ever οπότε το λογικό άλμα είναι να γίνεις φιλελές. Λευτά υπάρχουν χαχαχα και κηπουροί για υπουργία επίσης χαχαχα. Σε λατρεύω είσαι θεούλης!!!!

Ephemeron said...

@ mahler
Η αληθεια ειναι οτι, δεν ειναι ολοι γιαπιδες οσοι σπουδαζουν στο εξωτερικο, ουτε οτι αν σπουδαζεις στο εξωτερικο η οικογενεια σου εχει αναγκαστικα μποκού χρημα!
Εγω για παραδειγμα, οταν πριν πολλα χρονια αποφασισα να παω σε κολεγιο στην Καλιφορνια δεν ειχα καμια οικονομικη υποστηριξη απο την οικογενεια μου, απλα δουλευα 6πμ-2μμ και μετα 4μμ-10μμ μαθημα, καθε μερα επι μερικα χρονακια! Εκει να δεις χαρα! χα-χα-χα!

CsLaKoNaS said...

Δεν αρνήθηκα ότι έχω κάνει λάθη στη ζωή μου παρόλα αυτά παραμένω φιλικά προσκείμενος στο ΓΑΠ τον οποίο θεωρώ αρκετά φιλελεύθερο για την Ελλάδα.

1. "Λεφτά υπάρχουν"

Εδώ έχεις άδικο.

"το κόμμα που κατέστρεψε την χώρα κάνοντάς την δημόσιο for ever"

Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο.


1. Για το Μνημόνιο, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο : Είναι ο Κουρασμένος Καταλληλότερος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αυτός θα έπρεπε να λογοδοτήσει σε δικαστήριο για το έγκλημα που έκανε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Τώρα θα τον κάνουν Πρόεδρο Δημοκρατίας...

2. Για την αδυναμία μας μετά από τόσα χρόνια να ανακάμψουμε ευθύνεται η κωλο-νοοτροπία που εμπεδώθηκε στη δεκαετία του '80. Αυτή είναι η κατάρα του Ανδρέα, το μεγαλύτερο έγκλημα του οποίου δεν είναι πως έκανε κοινωνική πολιτική με δανεικά, αλλά πως πέτυχε να θέσει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Όλα τα κόμματα για να υπάρξουν στην πολιτική σκηνή της χώρας πασοκοποιήθηκαν! Και αυτή η σκατο-νοοτροπία είναι η κατάρα μας.

mahler76 said...

Για το μνημόνιο έχουν ευθύνη όσοι κατέστρεψαν την χώρα 35 χρόνια μετά την Χούντα κάνοντας τα πακέτα Ντελόρ παροχές και επιδοτήσεις του κώλου, γούνες, βίλες με πισίνα και αστακομακαρονάδες αντί να τα κάνουν επενδύσεις μπας και βγεί το μπουρδέλο που ζούμε από τον μεσαίωνα. Ο Βούδας της Ραφήνας ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Όσο για τον ΓΑΠ που προεκλογικά έλεγε θα κρατικοποιήσει ξανά το λιμάνι του Πειραιά διώχνοντας την Cosco, και πολλά άλλα, απορώ γιατί τον έχετε Θεό οι φιλελέδες. Μήπως επειδή τον έκανε πρωθυπουργό ο επικοινωνιολόγος Βαλλιανάτος (κατά δήλωση του ίδιου);

CsLaKoNaS said...

Η υπαγωγή στο μνημόνιο είναι ευθύνη της ΝΔ και μόνον. Αυτό υπαγορεύεται όχι από εμένα αλλά από τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας. Τι δανειζόταν (σε ευρώ) το κράτος και τη παρήγαγε η χώρα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

Ό,τι αναφέρεις είναι απόλυτα σωστό αλλά έχει να κάνει με την καλλιέργεια μίας νοοτροπίας κρατισμού.

Ό,τι κρατική (ευρωπαϊκή) επιδότηση έγινε βίλες και γούνες και αμάξια στην Ελλάδα του '80, άλλο τόσο κρατική (αμερικάνικη) επιδότηση σπιτιών και σπουδών έφερε την κρίση το '08 και θα φέρει την επόμενη φούσκα. Όλα αυτά που αναφέρεις είναι σωστά αλλά έχουν προκύψει έπειτα από κρατική παρέμβαση.

Ο καταλληλότερος είναι υπόλογος για το μνημόνιο και όχι ο ΓΑΠ. Αυτό δεν το καταλαβαίνουν οι Έλληνες. Το ΠαΣοΚ ευθύνεται για την καλλιέργεια νοοτροπίας που μας αφήνει στο μεσαίωνα!!!

Τώρα για το λιμάνι είναι οι γνωστές παρόλες που λένε οι πολιτικοί για να ανέβουν στην εξουσία. Γιατί πιστεύεις ότι θα ανέβει ο Τσίπρας και θα καταργήσει τους εφαρμοστικούς νόμους ή θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες; (δε λέω ότι είσαι Συριζα- σου λέω τι πιστεύεις...)

Οι πολιτικοί κρίνονται από τις πράξεις τους και ο ΓΑΠ κρίνεται ως πολύ φιλελεύθερος για εμένα (για τα ελληνικά δεδομένα)...

Εγώ είμαι από αυτούς που δεν έχω κανένα πρόβλημα με το συριζα...γιατί δεν πιστεύω ότι θα κάνει τπτ από όσα λέει...

Μαλεράκο σου δίνω και το Βαλλιανάτο ο οποίος τελικά μου ξυνίζει και εμένα σου δίνω και το Τζήμερο ως γραφικό ρεπουμπλικάνο, άσχετα αν συμφωνώ με αυτόν στην οικονομία.

Το ότι κάποιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν μία ιδεολογία για να παίζουν τη μούρη τους δεν είναι κάτι καινούριο....Θα το συμπαθούσες περισσότερο ο Βαλλιανάτο αν το έπαιζε Γκε Βάρα; Δε νομίζω....