Thursday, October 30, 2014

Αυτο... ουτε η Λιτσα η καφετζου δεν μπορει να το εξηγησει!!!

Κι ομως, υπαρχουν μερικα πραγματα που ειναι πραγματικα ανεξηγητα, δεν προκειται ποτε να εξηγηθουν, κανεις δεν μπορει να τα εξηγησει, ουτε καν η περιφημη καφετζου Λιτσα απο το Κερατσινι!
Γιατι αν καποιος μπορει να εξηγησει, το πως ο Ομπάμα, οι Αμερικανικες τραπεζες και η κακιά Μέρκελ, εστριψαν το χερι πισω απ την πλατη 5.260 δημοσιων υπαλληλων και τους αναγκασαν επιπονα να μαζεψουν 1,5 δισεκατομυρια ευρω και να τα βγαλουν στο εξωτερικο, παρακαλω πολυ να μου γραψει!

ΥΓ ...μεταξυ των δημοσιων υπαλληλων που ελεγχονται ειναι και "101 πρωην εκπαιδευτικοι ολων των βαθμιδων και ειδικοτητων, οι οποιοι απεστειλαν συνολικα 27.300.000 ευρώ." Αναρωτιεμαι αν οι παραπανω εκπαιδευτικοι διδασκαν με παθος στα παιδια περι "πατριωτισμου" και περι "Ελληνικου φιλοτιμου-που κανενας αλλος λαος δεν εχει"...

19 comments:

mahler76 said...

Αν τα έχουν αποκτήσει νόμιμα και έχουν φορολογηθεί για αυτά καλά έκαναν και τα έβγαλαν. Κι εγώ αν είχα χρήματα θα τα είχα στείλει όλα στην Ελβετία. Όχι θα τα άφηνα εδώ να τα χάσω σαν μαλάκας.

CsLaKoNaS said...

Άρα λοιπόν δεν τα έβγαλαν μόνο οι πλούσιοι τα χρήματα. Όλοι όσοι είχαν τα έβγαλαν. Ειδικά δε οι εκπαιδευτικοί του δημοσίου θα πρέπει να ελεγχθούν πού τα βρήκαν.

Δεν τολμώ να φανταστώ από τα ιδιαίτερα μαθήματα.

mahler76 said...

@ CsLaKoNaS
Καλά, 200-300 χιλιάρικα δεν ήταν πολλά στην προ κρίση εποχή. Με 2000 ευρώ τιμή πώλησης το τετραγωνικό στην φτωχογειτονιά Νίκαια (φαντάσου ακριβές περιοχές τι τιμές είχαν) ένα διαμέρισμα να πουλούσες να τα τα χρήματα. Επίσης με τα ιδιαίτερα που φτάναν και 50 ευρώ την ώρα χαλαρά και μαύρα δεν ήταν πάλι δύσκολο να μαζέψεις τον μπερντέ.

Ephemeron said...

@ mahler76
Ο καθενας μας εχει το δικαιωμα να κανει οτι θελει τα χρηματα του εφ οσον το επιτρεπει ο νομος, αλλα.. αυτοι που στελνουν τα καφαλαια τους εξω δεν νομιζω να εχουν δικαιωμα να μιλανε για πατριωτισμο, για Ελληνικο φιλοτιμο, για Ελληνικη αναπτυξη, και για πολλα αλλα, τα οποια πολυ απλα χρησιμοποιουν για σταχτη στα ματια των αλλων.

Ephemeron said...

@ CsLaKoNaS
..οπως λεει και ο κυριαρχος λαος... "καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται" κι αν ολοι οι παραπανω εχουν τα χειρας τους καθαρας, τοτε δεν εχουν να φοβηθουν τιποτα.

Anonymous said...

Καλέ αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογηθούν με άριστα!!! Δεν το συζητώ! :)

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Ειδικα οταν μιλανε για πατριωτισμο πρεπει να παρουν Δεκα (δακτυλα ανοικτα κι απ τις δυο παλαμες σταυρωτα!)
:)

Hfaistiwnas said...

Απορώ που βρήκαν τόσα λεφτά! Ακούω 50.000 και μου φαίνεται εξωφρενικό ποσό.. πόσο μάλλον τα 11.000.000 του τζόκερ.. ολόκληρο χωρίο ταίζω για κάνα πεντάχρονο.. τι να πω..

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Χα-χα-χα!
Φιλε μου απ οτι φαινεται μονο σε μενα σε σενα και μερικους αλλους το 50.000 ειναι μεγαλο ποσο!!! Κι εγω δεν μπορω να το καταλαβω, μου ερχεται πονοκεφαλος οταν ακουω να λενε "250.000 δεν ειναι δα τοσο μεγαλο ποσο"!
Δεν ξερω τι να πω, τα εχω μπλεξει μ' αυτα που ακουω... απ την μια λενε το να πληρωσει καποιος φορο ακινητου 1.000 ευρω ειναι απιστευτα μεγαλο ποσο, κι απ την αλλη λενε οτι τα 50.000 τα 100.000 και τα 200.000 που εχει κλεψει ή κρυψει καποιος δεν ειναι δα και τοσο μεγαλα ποσα!!!
Με λιγα λογια διαφορετικες καταστασεις διαφορετικες αξιολογησεις και διαφορετικη αριθμητικη!

mahler76 said...

Πάντως εγώ το αιτιολόγησα γιατί δεν είναι εξωφρενικά αυτά τα χρήματα χαχα

Ephemeron said...

@ mahler76
Σοβαρολογω... δωσε προσοχη στα ΜΜΕ ή στο τι λεει αρκετος κοσμος, λενε οτι το να πληρωσεις 800 ή 1000 για φορο ακινητου ειναι υπερογκο ποσο, και μετα τα ιδια ατομα λενε οτι τα 100.000 και τα 250.000 ειναι "ψιχουλα"!
Δεν μπορω να καταλαβω... η Ελλαδα εχει γινει η χωρα που ετσι και αρχισεις να ψαξεις για Λογικη δεν θα τελειωσεις το ψαξιμο ποτε! Για παραδειγμα -οπως εβλεπα σε ρεπορταζ πριν λιγο- ξεσκιζονται να μην κανουν καυση νεκρων λογω η παραδοσης, λογω εκκλησιας, κλπ-κλπ, και μετα πετανε στο ΧΥΤΑ ολοκληρους ταφους, μαρμαρα, φερετρα, ρουχα νεκρων, αλλα ΚΑΙ κοκαλα νεκρων που τα τρωνε αδεσποτα σκυλια!!! Ζητω η αθανατη Ελληνικη παραδοση!

mahler76 said...

Εγώ αυτό που λέω είναι πως ήταν νορμάλ χρήματα αυτά. Τότε για μια περιουσία 300.000 και μισθό 2.000 το μήνα πλήρωνες πολύ λιγότερα από οτι σήμερα που η ίδια περιουσία έχει 150.000 (αν είσαι τυχερός) και ο μισθός έχει πάει 900 ευρώ.

ΣΚΑΙ βλέπεις κι εσύ; Τώρα είδα κι εγώ τα αίσχη για το Σχιστό. Πάντως η καύση γίνει δεν γίνει στην Ελλάδα, εγώ θα καώ!!!

Ephemeron said...

@ mahler76
Ναι, βλεπω-ακουω αρκετες φορες ΣΚΑΙ. Δυστυχως ειναι ελαχιστα καναλια που μπορω να δω απο εδω. Αυτο που με πειραζει στο ΣΚΑΙ ειναι οτι σχεδον ολοι ειναι υποτιθεται εναντιον του λαϊκισμου και οι ιδιοι λενε τις μεγαλυτερες λαϊκιστικες χαζομαρες! Και η χαζομαρα παει συννεφο! Προχθες καποιος ειπε... "αναρπαστο εγινε στο YouTube το βιντεο...", γιατι μαλλον στο ΣΚΑΙ εχουν μπλεξει τα κολοκυθακια με τα βιντεο! Κατι τετοια και αλλα πολυ χειροτερα πεφτουν βροχη καθε μερα! Ελπιζω να τους πληρωνουν πανακριβα γιατι το αξιζουν!!!

mahler76 said...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231360063

Mε ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Κάνεις καύση και γλιτώνεις και τα μνημόσυνα.

Ephemeron said...

@ mahler76
Χα-χα! Τωρα μολις το διαβαζα! Ο κοσμος παει μπροστα και η Ελληνικη εκκλησια ολο και πιο πισω! Κι αν κλωτσανε ετσι για την καυση, φαντασου τι εχει να γινει οταν προσπαθησουν να περασουν νομο για gay δικαιωματα! Θα αφορισουν ολη τη Ελληνικη Βουλη!

mahler76 said...

Καλά οι πούστηδες ήμαστε του διαβόλου είναι γνωστό αυτό χαχαχα

Ephemeron said...

@ mahler76
Αυτο το διαβασες;;; χα-χα-χα μου φαινεται οτι θα μου στριψει ΕΝΤΕΛΩΣ!!!

"Μέ τά ἄρθρα 48 καί 49 τοῦ Νόμου 4277/2014 ὁ νομοθέτης δέν λαμβάνει ὑπ’ ὄψιν τίς θρησκευτικές πεποιθήσεις τοῦ νεκροῦ. Ἐάν ὁ θανών δέν εἶχε ἐκφρασθεῖ ἐν ζωῇ περί τῆς μετά θάνατον ἐπιθυμίας ταφῆς ἤ ἀποτεφρώσεως τοῦ σώματός του, ἡ ἀποτέφρωση δύναται νά λάβει χώρα μέ μόνη τή δήλωση τοῦ/τῆς συζύγου ἤ «συντρόφου», μετά τοῦ/τῆς ὁποίου/ας ἔχει συνάψει «σύμφωνο συμβίωσης», ἤ τή δήλωση τῶν συγγενῶν πρώτου ἤ δευτέρου βαθμοῦ."

και...

"Ἐκεῖνος ὁ ὁποῖος ἀποδεδειγμένως οἰκειοθελῶς ἐδήλωσε τήν ἐπιθυμία περί καύσεως τοῦ σώματός του, δηλώνει τήν αὐτονόμησή του καί ὡς ἐκ τούτου δέν τελεῖται Νεκρώσιμος Ἀκολουθία καί Ἱερό Μνημόσυνο ὑπέρ αὐτοῦ"

http://www.protothema.gr/greece/article/422794/apofasi-ekplixi-horis-kideia-kai-mnimosuno-osoi-epilegoun-apotefrosi/

Ξενικός said...

αν (ΑΝ !) είχα τη δυνατότητα να κερδίσω χρήματα με τρόπο μη εντελώς νόμιμο (πχ χωρίς απόδειξη...) θα το έκανα! Ποιός στραβός δεν θέλει το φως του;
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Φυσικα και αρκετοι υποφερουν οικονομικα αυτο ειναι γνωστο, αλλα οταν αρχιζει ο καθενας το ιδιο, δηλαδη οχι αποδειξεις και αρα οχι δηλωσεις στην εφορια, το φορολογικο συστημα θα παει για βρουβες, και χωρις σωστο φορολογικο συστημα η χωρα θα παει για βρουβες κι αυτη. Τωρα εαν στο κοσμο αρεσει να παει για βρουβες, τοτε το πραγμα αλλαζει...
Η Ελλαδα χρειαζεται ενα νεο φορολογικο συστημα, που να ειναι δικαιο και βιωσιμο μεσα στο χρονο, αλλα απ οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα, αυτοι που πραγματικα δεν θελουν κατι τετοιο δεν ειναι αυτοι που αδυνατουν να πληρωσουν φορους αλλα αυτοι που μπορουν, οι λιγοι, οι ισχυροι, οι οποιοι ΔΕΝ θελουν ενα σωστο και δικαιο φορολογικο συστημα γιατι θα πρεπει να πληρωσουν της αρκουδας τα μάτια!