Tuesday, October 28, 2014

Ταρατατζούμ - ταρατατζούμ - μπαμ - μπούμ!

Μαζοχιστικα αρχισε το πρωϊνο μια και αρχισα να ακουω, μεσω ιντερνετ, την περιγραφη της παρελασης!
Δεν μου αρεσουν οι παρελασεις! Παρ ολο οτι, οχι μονο εχω δει αρκετες αλλα και εχω λαβει μερος και σε αρκετες απο αυτες, δεν μου αρεσουν!
Μαλιστα οταν ημουν στο στρατο και που δεν παρελασα! Απο τα Ελληνικο - Γιουγκοσλαβικα συνορα στο Δροσατο, στα Ιωαννινα, μεχρι και στην Κυπρο!
Ναι-ναι, αγαπητοι μου, μεχρι την Κυπρο εφτασε η χαρη μου για να παρελασει!
Οταν ηρθε η ωρα της στρατιωτικης θητειας (που να μην εσωνε!) εγω ο ανοητος ειπα στη μαμα και στο μπαμπα "δεν θελω μέσα και γλυψιματα, αστους να με στειλουν οπου θελουν", κι ετσι κι εκαναν! και με εστειλαν οχι μονο για ενα χρονο στα συνορα με την Γιουγκοσλαβια, αλλα και για ενα χρονο στην Κυπρο!
Τελος παντων ακουω λοιπον την περιγραφη της παρελασης 28 Οκτωβριου 2014 και το τι λεγεται ειναι απιστευτο...
"...ο ανανδρος τορπιλισμος της Ελλης..."
Συγνωμη αλλα εγω ο ηλιθιος, -που δεν εβαλα μέσο και πηγα στη Κυπρο- , δεν καταλαβαινω... Δηλαδη υπαρχουν δυο ειδων τορπιλισμοι; ανδρικοι και ανανδροι; δηλαδη στους ανδρικους τορπιλισμους πως ακριβως γινεται; στελνει το υποβρυχιο e-mail στο πλοιο απο πανω λεγοντας... "παιδια συγνωμη αλλα, για να κανουμε ανδρικο τορπιλισμο, σας λεμε οτι ειμαστε απο κατω σας και σε 5 δευτερολεπτα σας ανατιναζουμε με τορπιλη";;;
Και οι... "αθανατοι νεκροι"... αυτο κι αν ανατριχιαζω οταν το ακουω...
Δεν ξερω για σας, αλλα εγω οταν ακουω "αθανατοι νεκροι", εμενα αντι να μου ερθουν στο νου τουφεκια, χειροβομβιδες, τανκς, και στρατιωτες που αναντιναζονται στον αερα, μου ερχεται στο νου το παρακατω...

"Bela Lugosi's Dead" απο τους ανεπαναληπτους Bauhaus στην αρχη της καταπληκτικης και πραγματικα αξεχαστης ταινιας "The Hunger" (1983 Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon.)


4 comments:

xristin said...

Υπάρχουν πολλές απόψεις για την χρησιμότητα των παρελάσεων την σημερινή εποχή και είναι ένα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον θέμα και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.
Την μαθητική πάντως παρέλαση οι μαθητές του λυκείου την αντιμετωπίζουν με χαβαλέ και ως ευκαιρία για 12ποντες γόβες στιλέτο και σούπερ μίνι.
Την θεωρούν μια αναχρονιστική και παρωχημένη διαδικασία, και αν τους ρωτήσεις ποιος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη θα σου απαντήσουν ο……..Απόστολος Γκλέτσος!χα,χα,χα,χα
Τις φιλούρες μου

mahler76 said...

Βασικά το άνανδρος πηγαίνει στο οτι δεν ήμασταν σε κατάσταση πολέμου όπου τότε όλα πάνω κάτω επιτρέπονται. Όπως και να έχει παρέλασες στα σύνορα μιας χώρας (Γιουγκοσλαβίας) που δεν υπάρχει πλέον. Κάτι είναι κι αυτό :)

Υ.Γ: Πάντως οι αδερφές κάνουμε καλύτερες παρελάσεις από τις στρατιωτικές. Και τις μουσικές μας τις ανεβαστηκές βάζουμε, και κέφι κάνουμε, και όλοι δεκτοί είναι χωρίς κάγκελα και αηδίες.

Ephemeron said...

@ xristin
Καλα, ας πουμε οτι ενταξει να παρελασουν οι στρατιωτες, ΟΚ, αλλα οι μαθητες γιατι παρελαυνουν;;; Και δεν φτανει που κανεις δεν μπορει να εξηγησει λογικα γιατι σε μια γιορτη σαν κι αυτη, παρελαυνουν μαθητες, τα τελευταια χρονια οι παρελασεις εχουν γινει πριβέ, κι ετσι ουτε καν οι γονεις μπορουν να δουν τα παιδια, με λιγα λογια τριαντα-τρια πουλακια καθονται!

Ephemeron said...

@ mahler76
Η αληθεια ειναι οτι για τον Ελληνα το υποβρυχιο ηταν απο παντα "μπαμπέσικο" οπλο, ανανδρο, γι αυτο και στα Ελληνο-τουρκικα το υποβρυχιο λεγεται "μπαμπές-παπόρ"! :)
Μου σπαει τα νευρα αυτος ο τροπος που μιλανε πολλοι, κι ετσι η γλωσσα γινεται ολο και περισσοτερο πλουραλιστικα κατινίστικη... οχι τορπιλισμος αλλα "ανανδρος τορπιλισμος", οχι καταστροφη αλλα "βιβλικη καταστροφη", οχι καηκαν αλλα "εγιναν παρανάλωμα του πυρός", οχι διακοπες αλλα "απολυτες διακοπες", κλπ-κλπ! ανατριχιαζω οταν τους ακουω να μιλανε ετσι...