Saturday, October 25, 2014

Ατακτως ερριμενα...

Τα ατομα που δεν θελουν να πληρωσουν φορους, τα ατομα που συμβουλευουν αλλους ουτε καν να δηλωσουν τις ιδιοκτησιες τους για να μην πληρωσουν φορους, ολοι αυτοι και πολλοι αλλοι σε περιπτωση φυσικης καταστροφης, εχουν πραγματικα το δικαιωμα να ζητανε 100% αποζημιωση των ζημιων απο την κυβερνηση;

Τελος... η βοηθεια του Θεου που πηγε;
Αλλα τι ρωταω τωρα;;; ο Θεος ειναι πολυ απασχολημενος!
Κι αυτο δεν το λεω εγω... το λενε οι αστερες του Χολυγουντ!
Ακουστε προσεκτικα τι λενε καθε φορα που παιρνουν οσκαρ...
"Ευχαριστω το Θεο που με βοηθησε να κερδισω το οσκαρ!"
Συγνωμη που θα σας λυπησω παιδια, αλλα παρτε το χαμπαρι, ο Θεος δεν εχει ωρα για το πόπολο που χανει τις ζωες του και τις περιουσιες του με ξαφνικες βροχες!
Ο Θεος, δεν εχει ωρα γιατι βοηθαει τους "λατρευτους αστερες" να κερδισουν οσκαρ!
Χειροκροτηστε παρακαλω!
Κι οταν καποτε ξυπνησουμε ισως τα πραγματα ν' αρχισουν να πανε προς το καλυτερο!

8 comments:

Ξενικός said...

όπου μπαίνει η λέξη "θεός", όπου γίνεται επίκληση θεού, και χειρότερο: όπου φωνάζουν για "θέλημα θεού", θα έχουμε να κάνουμε, για πάμπολλες γενεές ακόμα, με τυφλές πλειοψηφίες που κόπτονται για τα συμφέροντα μιας μικρής αλλά αποφασισμένης ψυχολογικά έξυπνης μειοψηφίας. Τη λένε κι εξουσία...
Ξενικός

Anonymous said...

Εμένα ξέρεις τι με εκνευρίζει πάρα πολύ από αυτά που λένε οι γύρω μου για τον Θεό;
Γίνεται π.χ. ένα τροχαίο δυστύχημα. Το αυτοκίνητο γίνεται σμπαράλια και ο οδηγός έχει σπάσει σχεδόν όλα τα μέλη του και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Και λένε οι συγγενείς: "Θαύμα! Βοήθησε ο Θεός και δεν έπαθε χειρότερα! Άγιο είχε!".
Μα άμα είχε Άγιο μαντάμ ή ήταν υπό την επίβλεψη του Θεού δεν θα είχε συμβεί τίποτα. Το θαύμα θα ήταν να μην γινόταν το ατύχημα. Λέω εγώ τώρα...

Xenoudis - Ξενούδης said...

τον άδικο φόρο, πρέπει να τον πληρώσουμε; Θα μού πεις πως νομοθετήθηκε από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Δημοκρατικά; Με πόσο τοις εκατό των ψήφων; Με τί προεκλογικό πρόγραμμα;
Η παθητική αντίσταση είναι δικαίωμα.
Ξενούδης

xristin said...

Η πλάκα είναι ότι ζητάν αποζημίωση και αυτοί που έχουν μπαζώσει τα ρέματα.
Και μάλιστα φωνάζουν πολύ πιο δυνατά από τους υπόλοιπους, τους νομοταγείς δηλαδή!
Τις φιλούρες μου

Ephemeron said...

@ Ξενικός
"..τυφλές πλειοψηφίες που κόπτονται για τα συμφέροντα μιας μικρής αλλά αποφασισμένης ψυχολογικά έξυπνης μειοψηφίας. Τη λένε κι εξουσία"

Πολυ μου αρεσε το παραπανω! ..και φυσικα υπαρχουν και αλλες μειοψηφιες που οταν ενωθουν ολες μαζι γινονται μια καπως μεγαλυτερη αλλα πολυ δυνατη και "πανεξυπνη" μειοψηφια (πχ. πολιτικοι+επιχειρηματιες+εκκλησια= και ο κοσμος την εβαψε!!!)

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Τοσο του κοβει του κοσμου τοσα λεει! Αυτος ομως που φταιει πραγματικα δεν ειναι ο κοσμος που λεει οτι λεει, αλλα αυτοι που κανουν τον κοσμο να τα πιστευει και να τα λεει. Υπαρχουν διαφοροι "εξυπνοι" που τους συμφερει παρα πολυ να σκεφτεται ο κοσμος ετσι.

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Δεν ξερω για αλλους καιρους, αλλα ειδικα για αυτη τη στιγμη δεν χρειαζονται ουτε επαναστασεις, ουτε εκδικησεις, ουτε "α αυτο μου εκανες; τωρα θα δεις τι θα σου κανω εγω!". Δεν υπαρχει καιρος για τετοια, γιατι ολοι μαζι πρεπει να συγκεντρωσουν την προσοχη τους στην δημιουργικοτητα στην παραγωγη, στην αναπτυξη. Εαν δεν συνεχισει η μηχανη να ανβαινει στην ανηφορα και τα παρατησει, ισως η κατρακυλα πισω στην κατηφορα να ειναι φοβερα επιπονη σε παρα πολλους. Και ας ειμαστε ειλικρινεις, δεν νομιζω να τωρα να χρειαζεται ακομα πιο πολυ πονος. Τωρα χρειαζεται φτιαξιμο κι οχι ξανα χαλασματα.

Ephemeron said...

@ xristin
Γεια σου! καλη εβδομαδα!
"Και μάλιστα φωνάζουν πολύ πιο δυνατά από τους υπόλοιπους, τους νομοταγείς δηλαδή!"
Αυτο να λεγεται! :)