Friday, October 24, 2014

Απ την μια κι απ την αλλη...

Απ την μια πλευρα βλεπω τις βροχες στην Αθηνα, αλλα και σε αλλες περιοχες της Ελλαδας, οπου ποταμια βροχης κανουν τα αυτοκινητα βαρκουλες, ενω απ την αλλη πλευρα, εδω στην Καλιφορνια, το νερο εχει αρχισει εδω και πολυ καιρο να εξαφανιζεται... Ποσο γρηγορα εξαφανιζεται; ριχτε μια ματια στις παρακατω φωτογραφιες...







ΥΓ   Τα παντα ξεραμενα στους γυρω λοφους. Οι λαγοι, που πριν λιγο καιρο ετρεχαν κοπαδιαστα στους λοφους πισω απ το σπιτι, εχουν εξαφανιστει. Μαζι με τους λαγους εξαφανιστηκαν και τα τσακαλια. Εχει να βρεξει πανω απο τρια χρονια, και κατι μου λεει οτι παρα πολλοι απο εμας δεν εχουμε παρει χαμπαρι για το τι γινεται γυρω μας, γιατι ειμαστε πολυ απασχολημενοι με τα σχεδια μας και τα προσωπικα μας ζητηματα. Θυμαμαι για αλλη μια φορα τα λογια του John Lennon... "Life is What Happens To You While You’re Busy Making Other Plans" 

9 comments:

mahler76 said...

3 χρόνια δεν έχει βρέξει; Καταστροφή :(

Anonymous said...

Έπαθα πλάκα τώρα. Αυτό το λες και τραγικό. Είχα διαβάσει κατά καιρούς που έγραφες για την ανομβρία εκεί, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ το μέγεθος μέχρι τώρα που είδα τις φωτογραφίες. Είναι τρομακτικό...

Ephemeron said...

@ mahler76
Βρεχει αλλα με πολυ περιεργο τροπο, εντελως αστατα και οχι οπως τα παλια χρονια που ειχαμε σταθερα καποιες ημερες βροχης καθε χρονο. Επισης μετα απο εξετασεις βρηκαν οτι εχουν ελατωθει πολυ ακομα και οι ποσοτητες των υπογειων υδατων... με λιγα λογια αν δεν παρουν μετρα -που ηδη εχουν αργισει- σε λιγο το νερο στην Καλιφορνια θα ειναι πιο ακριβο και απο βενζινη.

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Και ολο σκεφτονται να παρουν μετρα με νομους, και ολο το αναβαλουν... Ελπιζω να βρουν τροπο ωστε να υπαρχει αρκετο νερο, εαν οχι η μονη λυση για την Καλιφορνια ειναι αφαλατωση απο το νερο του Ειρηνικου. Εχουμε να δουμε ακομα ουκ ολιγα, και αν και λενε οτι θα δουμε μεγαλες αλλαγες σε 50 ή 100 χρονια, εγω δεν δινω ουτε καν 10 χρονια για φοβερα μεγαλες αλλαγες. Ολα τα ζωα στους λοφους πισω απο το σπιτι μας εχουν στην κυριολεξια εξαφανισθει! Και ενω ποταμια και λιμνες εξαφανιζονται σε πεντε χρονια υπαρχει παρα πολυς κοσμος που ειτε ειναι τυφλος και δεν θελει να βλεπει την αληθεια, ειτε δεν δινει δεκαρα γιατι ειναι απασχολημενοι στο facebook! τι να πω;...
(εχω αρχισει και σκεφτομαι, πολυ σοβαρα, οτι ισως θα επρεπε να εγκαταλειψω την περιοχη και να τραβηξω προς τα Βορεια...)

Ξενικός said...

(η τελευταία φρασούλα σε παρένθεση τα συνοψίζει όλα: τα ζώα φύγανε γι' αλλού, ετοιμάζονται και οι άνθρωποι).
Κι όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο, η ισορροπία υγρασίας και ξηρασίας παραμένει αμετάβλητη. Αυτό που λέμε πόσιμο νερό, καθαρό νερό, μειώνεται - λόγω ρύπανσης. Άρα, δεδομένο πως σε μερικές γενεές θα στοιχίζει ακριβότερα.
Ξενικός

Hfaistiwnas said...

Μα συγνώμη, εδώ λένε ότι ελέγχουν τον καιρό, γιατί δεν κάνουν τεχνητή βροχή;;;;
Καλημέρα!

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Εαν δεν εχεις δει το παρακατω ντοκιμαντερ πρεπει να το δεις οπωσδηποτε, ειναι παρα πολυ καλο!
(θα επρεπε να το δειχνουν στα σχολεια)

Blue Gold : World Water Wars


Official Full Length Film

https://www.youtube.com/watch?v=B1a3tjqQiBI

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
"γιατί δεν κάνουν τεχνητή βροχή;;;;"

Λογικη ερωτηση, αλλα να γιατι δεν το κανουν... Για να προκαλεσουν βροχη ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχουν συννεφα, αυτο που κανουν ειναι να πετανε πανω απο τα συννεφα και να ριχνουν απο τα αεροπλανα ξηρο παγο στα συννεφα, πραγμα το οποιο κανει τα συννεφα να δημιουργουν βροχη. Αλλα αυτο δεν ειναι καθολου βολικο γιατι, 1ον δεν υπαρχουν παντοτε συννεφα, κι αν δεν υπαρχουν δεν γινεται βροχη, και 2ον η ολη επιχειρηση ειναι φοβερα δαπανηρη για την παραγωγη πολυ λιγου νερου. Δυστυχως δεν ειναι ευκολη λυση.

Hfaistiwnas said...

Τι να πω.. κρίμα..
Καλημέρα!