Wednesday, October 8, 2014

Μεχρι στιγμης...

Τεταρτη, 5 το απογευμα στην Αμερικη - 3 το πρωι της Πεμπτης στην Ελλαδα.
Σε λιγο οι ιστοσελιδες, τα ραδιοφωνα και οι τηλεορασεις θα ξυπνησουν για να μεταδωσουν καποια ισως ανησυχητικα νεα.
Εκτος απο τον ασθενη που πεθανε στο Ντάλας του Τεξας, διαβασα στην Huffington Post οτι ενας αστυνομος, ο οποιος ειχε εισελθει στο διαμερισμα του ασθενη που πεθανε, δεν αισθανεται καθολου καλα, και ετσι τωρα τον παρακολουθουν για να δουν εαν κι αυτος φερει τον ιο Εμπολα.
Μιση ωρα αργοτερα αφ οτου διαβασα το αρθρο στην Huffington Post σκεφτηκα να ακουσω ειδησεις απο το CNN απ οπου ακουσα απο καποιον εκπροσωπο της αστυνομιας του Νταλας να λεει οτι, οχι μονο ενας αλλα συνολικα τρεις αστυνομοι που ειχαν παει στο διαμερισμα του ασθενη που πεθανε, δεν αισθανονται καλα.
Δυστυχως η ιατρικη κοινοτητα γνωριζει πολυ λιγα για αυτο τον ιο και ετσι οι γιατροι αυτη τη στιγμη ειναι κι αυτοι, κατα καποιο τροπο, θεατες οπως και εμεις, που περιμενουμε να δουμε τι θα φερει η καινουργια ημερα.
5 και 41 λεπτα το απογευμα στην Αμερικη - 3 και 41 λεπτα το πρωι στην Ελλαδα, και ο ανταποκριτης του CNN μεταδιδει οτι, στην Ισπανια ισως εχουν 6 ακομα καινουργια κρουσματα.
Μια απο αυτες τις καταστασεις που το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να περιμενουμε και να ευχομαστε το καλυτερο, τιποτα λιγοτερο ή περισσοτερο...

ΥΓ Μεχρι στιγμης απ οτι γνωριζουμε η ιατρικη κοινοτητα πολεμαει τον ιο με δυο τροπους, α. το πειραματικο (και φυσικα πανακριβο) φαρμακο brincidofovir που παρασκευαζεται στο πολη San Diego της πολιτειας Καλιφορνια και β. με μεταγγιση αιματος, απο ατομα που προσβληθηκαν απο τον ιο αλλα αναρρωσαν, σε ασθενεις, ετσι ωστε αντισωματα να εισελθουν στο αιμα του ασθενη.

11 comments:

Hfaistiwnas said...

Πωπω δεν θέλω να το σκέφτομαι..
Καλημέρα να έχετε!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Καλημερα!
Απλα θα πρεπει να περιμενουμε για να δουμε τι θα γινει. Ευχομαι να μην εχουμε παρατραγουδα.

mahler76 said...

Ένας ασθενής να βρεθεί στην Ελλάδα τελείωσαν όλα. Embola Apocalypse. Στα νοσοκομεία μας οι ασθενείς φέρνουν το δικό τους οινόπνευμα, οι τραυματιοφορείς τρώνε τυρόπιτες πάνω από τα φορεία, σιγά μην μπορούν να απομονώσουν έναν θανατηφόρο ιό.

mahler76 said...

Ebola ήθελα να πώ χαχα

Ξενικός said...

όπου διαπιστώνουμε πως οι ιοί μεταλλάσσονται κι εξελίσσονται πιο γρήγορα από το ανθρώπινο γένος. Από γρίπη να τη πατήσουμε, βρε ;
Ξενικός

xomeritis said...

Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Λυπάμαι για το σκυλάκι...

Ephemeron said...

@ mahler76
Δεν εχεις αδικο... Αν βρεθει ασθενης στην Ελλαδα εχει να πεσει μεγαλος πανικος, αυτο τον φοβερο πανικο να μην ειχαμε οι Ελληνες θα ειμασταν πολυ καλυτερα.

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Οπως λενε και οι "σοφες κεφαλες" που βγαινουν στην τηλεοραση για να σκορπισουν σοφία... "οτι θελει ο Θεος".
(καποιος, καποτε, ειχε πει οτι "ο χειροτερος ιός σ' αυτον τον πλανητη ειναι.. ο ανθρωπος")

Ephemeron said...

@ Thomas Xomeritis
Ελπιζω να μην δουμε χειροτερα.
Ο θανατος του σκυλου με εχει ταραξει αρκετα, ηταν πολυ νεος, εφυγε πολυ γρηγορα, και ημουν πολυ δεμενος μαζι του. Ευτυχως, οσο περνα ο χρονος "ποναει" λιγοτερο. :)

Anonymous said...

Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Φρικάρω με τις μεταδοτικές ασθένειες και τους άγνωστους ιούς!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Να θυμασαι οτι -σε καθε κατασταση- ο πανικος δεν οφελει σε τιποτα, ο πανικος τυφλωνει και κανει τα πραγματα πολυ πιο δυσκολα.

(Μου ηρθε στο μυαλο αυτο που ειχε πει-γραψει ο Τζων Λενον... "Life is what happens to you while you’re busy making other plans")