Saturday, September 20, 2014

Παει κι αυτο το καλοκαιρι...

  Δυο μηνες εχουν περασει χωρις να γραψω.
  Οι λαγοι στους γυρω λοφους εχουν εξαφανιστει. Γυμνοι οι λοφοι τριγυρω, ολοι οι θαμνοι ξεροι μια που επι δυο και χρονια τωρα δεν εχουμε σχεδον καθολου βροχη. Ισως γι αυτο οι λαγοι να εξαφανιστηκαν...
  Ακομα προσπαθω να ξεπερασω το θανατο του σκυλου μου. Με τον θανατο του Rex ενα μεγαλο κοματι απ τη ζωη μου εξαφανιστηκε μεσα σε δευτερολεπτα.
  Απ οτι γραφουν οι εφημεριδες, οι υπογειες ποσοτητες νερου στην Καλιφορνια λιγοστευουν παρα πολυ γρηγορα. Πανω απο 600.000 οικογενειες στην Καλιφορνια εχουν τις δικες τους γεωτρησεις, και ετσι εχουν το δικο τους νερο, αλλα τωρα πολλες απο αυτες τις γεωτρησεις ειναι αχρηστες γιατι οι υπογειες ποσοτητες νερου εχουν μειωθει σημαντικα και ετσι πολλες οικογενειες αυτη τη στιγμη δεν εχουν καθολου νερο.
  Μετα το θανατο του Rex επαθα μια ασχημη φαριγγιτιδα με ψηλο πυρετο. Κατεληξα στις πρωτες βοηθειες οπου μου εδωσαν πολυ δυνατα αντιβιοτικα.
  Εν τω μεταξυ εκει που ξαφνικα δεν ειχαμε καθολου βροχη καποια καταιγιδα απο τον Ειρηνικο εσπρωξε πολλα συννεφα προς την ερημο. Σε μερικες περιοχες τριγυρω δεν επεσε ουτε σταγωνα βροχης, αλλα μερικες αλλες περιοχες δεχτηκαν παρα πολλη βροχη. Το αποτελεσμα οι δρομοι να γεμισουν λασπες που σε μερικα σημεια εφταναν το ενα μετρο. Δεκαδες αυτοκινητα στη κυριολεξια βουλιαγμενα μεσα στις λασπες.




  Τα αντιβιοτικα που μου εδωσαν για την φαριγγιτιδα ηταν τοσο δυνατα που μου προκαλεσαν μια φοβερη γαστριτιδα με αφορητους πονους. Παλι πισω στις πρωτες βοηθειες... Με εντολη του γιατρου επι δυο εβδομαδες διατροφη με ρυζι, μηλα και ψωμι.
  Καπου αναμεσα σ' ολα αυτα αποφασισαμε ν' αλλαξουμε εταιρεια παροχης υπηρεσιων για τηλεοραση-τηλεφωνο-ιντερνετ. Τι το θελαμε;;; ...η καινουργια εταιρεια ειχε μεγαλα προβληματα με software κι ετσι καταληξαμε να μην εχουμε ιντερνετ και σταθερο τηλεφωνο επι δυο και εβδομαδες! Τελικα ακυρωσαμε το συμβολαιο και γυρισαμε πισω στη παλια εταιρεια.
  Μετα απο λιγες εβδομαδες να και ο λογαριασμος για την ημερα που επαθα την φοβερη εκεινη γαστριτιδα. Εχουμε και λεμε... για τρεις ωρες στις πρωτες βοηθειες, μια ακτινογραφια θωρακος και στομαχου, μια μαγνιτικη τομογραφια, και ενα ορό, μονο... 14.000 δολλαρια! Ευτυχως εχω ιατρικη ασφαλεια κι ετσι απο την τσεπη μου για ολη αυτη την α-λα-καρτ ιατρικη περιθαλψη επρεπε να πληρωσω μονο 140 δολλαρια.
  Ακομα και ιατρικη ασφαλεια να μην ειχα και παλι δεν θα εδινα δεκαρακι για τον λογαριασμο γιατι οι γιατροι ηταν κατηγορηματικοι... "μετα απ αυτη την γαστριτιδα δεν χρειαζεται θυμος, στεναχωρια, αγχος, αναστατωση". Κι ετσι προσπαθω -οσο μπορω- να μενω αταραχος οταν βλεπω ιατρικους λογαριασμους των 14.000 δολλαριων για 3 ωρες περιθαλψης, ή οταν βλεπω τον Τσιπρα στο Βατικανο, και τον Σαμαρα -παλι- στο Αγιο Ορος.
  Ευχομαι ο χειμωνας να μου κρυβει λιγοτερες "εκπληξεις" απο τις "εκπληξεις" του καλοκαιριου.
  Καλο χειμωνα.

12 comments:

Anonymous said...

Καλώς ήλθες!
Κοίτα μια σύμπτωση: Πριν μπω εδώ άκουγα το Rain Down Rain από Holly Golightly και ερχόμενη το πρώτο που διαβάζω είναι για την βροχή!
Πώς να μείνει κανείς χωρίς θυμό, στεναχώρια, άγχος και αναστάτωση; Δύσκολο, αλλά σου εύχομαι να τα καταφέρεις και ο χειμώνας που έρχεται να φέρει μόνο ευχάριστες εκπλήξεις!
Χαίρομαι που επέστρεψες!

Ephemeron said...

@ Αθηνά...
Να εισαι καλα!
Ειδικα ο Αυγουστος ηταν ηταν πολυ των περιεργων "εκπληξεων".
Οσο για την φοβερη αλλαγη των καιρικων φαινομενων εχω αρχισει και τρομαζω. Γνωμη μου, και ευχομαι να κανω λαθος, οτι το πολυ σε 5 με 10 χρονια εχουμε να δουμε τα εντελως απιστευτα.
Ευχομαι ο χειμωνας να ειναι καλος για ολους μας!

Hfaistiwnas said...

Είπες 2 χρόνια και; Γίνεται αυτό; Εδώ ένα μήνα να μην βρέξει και ταράζονται όλοι μην μείνουμε από νερό..
Άγχος για τίποτα! Καλημέρα και περαστικά να είναι όλα!!!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Ευχαριστω! Καλημερα!
Στην Καλιφορνια αν η κατασταση με το νερο συνεχισει ετσι τοτε σε λιγα χρονια το νερο θα αξιζει οσο το χρυσαφι!
Ελπιζω να παρουν τα μετρα τους. Στην περιοχη μας σκεπτονται να περασουν νομο που μεταξυ των αλλων απαγορευει στο κοσμο να εχει γρασιδι στα σπιτια και επισης να επιτρεπεται να πλυσιμο αυτοκινητου με κουβα και οχι με λαστιχο (οποιος πλενει με λαστιχο το προστιμο θα ειναι 500 δολλαρια)

Hfaistiwnas said...

Εντάξει, μένω άφωνος, αλλά με το δίκιο τους, τι άλλο μπορούν να κάνουν για να αποφύγουν τη λειψυδρία..

mahler76 said...

Έλα βρε αγόρι χάθηκες και δυστυχώς βλέπω δεν καλοπέρασες. Ελπίζω ο χειμώνας να είναι καλύτερος για όλους μας. Φιλιά πολλά.

Xenoudis - Ξενούδης said...

Περαστικά, σιδερένιος!
Κάτι δεν πάει καλά με τη... διατίμηση της περίθαλψης στις ΗΠΑ. Να μια περίπτωση που δικαιολογείται ένα ζήτω για το δικό μας σύστημα υγείας, ή ΕΟΠΠΥ, ή ΠΕΔΥ (αν και...)
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ mahler76
Α ναι! απο καλοπεραση αλλο τιποτα!!!
Σε λιγο φευγω παλι για το γιατρο για ενα follow up. Αντε να δουμε ποτε θα τελειωσουν τα πηγαινε ελα στους γιατρους...
Πολλα φιλια, καλο χειμωνα!

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Ευχαριστω, επισης ευχομαι παντα υγεια!
Οπως σε καθε χωρα ετσι κι εδω, εχουμε τα καλα αλλα εχουμε και τα ασχημα. Ο Ομπαμα προσπαθησε να τα φτιαξει αλλα οι ακροδεξιοι δυστυχως δεν τον αφησαν να κανει την σωστη δουλεια. Αν καποιος εχει τη σωστη ιατρικη ασφαλεια ολα καλα, αλλα... εαν καποιος δεν εχει ιατρικη ασφαλεια καλυτερα να μην αρωστησει. Παντος αν τα πραγματα συνεχισουν ετσι στην Καλιφορνια ο κοσμος θα πεθαινει απο τη διψα και οχι απο αρωστιες!

mahler76 said...

Ελπίζω να είναι τελευταία φορά σήμερα στο γιατρό. Περαστικά.

E. said...

Καλως ηρθατε! Κι εγω εχω χαθει τον τελυταιο καιρο αλλα πολυ χαρηκα που διαβασα καινουρια αναρτηση εδω.

Μην αγχωνεστε για τιποτα και καλο φθινοπωροχειμωνα να εχετε!

Ephemeron said...

@ Evi @ sexta-feira
Ευχαριστω!
Εχω αποδιοργανωθει εντελως με ολα οσα εγιναν αλλα σιγα-σιγα συνερχομαι.
Να εισαι καλα, καλο χειμωνα!