Thursday, July 3, 2014

Σχετικα με την ΔΕΗ...

Δεν υποστηριζω κανενα κομμα, υποστηριζω την αληθεια και την λογικη.

Στην Καλιφορνια η ιδιωτικη εταιρεια που μας παρεχει ηλεκτρισμο (Edison) παρεχει στους χαμηλομισθους...
α. δωρεαν μονωσεις σε ολα τα παραθυρα και τις πορτες
β. δωρεαν air condition
γ. δωρεαν φωτοβολταϊκα
δ. μειωση 20% στη τιμη ηλεκτρισμου
και ισως να υπαρχουν κι αλλα προγραμματα που δεν εχω υπ οψην μου, ολα για την ανακουφιση των χαμηλομισθων.
Και ολα αυτα... απο ποιον, και που;;; Απο ιδιωτικη εταιρεια στην Αμερικη!!!

Στην Ελλαδα, δυστυχως, ας ειναι καλα οι εργατοπατερες και οι συνδικαλιστες, οσο για τους χαμηλομισθους το μονο που απολαμβανουν εδω και χρονια, ειναι το ιδιο παντα γευμα, με τα ιδια παντα τρια πιάτα, ψεματα για σαλατα, κουφια λογια για κυριο πιατο, και απατηλες υποσχεσεις για επιδορπιο!

Οταν η κρατικη ΔΕΗ, φτασει να παρεχει τα ιδια προγραμματα για τους χαμηλομισθους, οπως και η Καλιφορνεζικη ιδιωτικη εταιρεια Edison, τοτε θα πιστεψω κι' εγω, οτι η ΔΕΗ ενδιαφερεται για το καλο της χωρας και την ανακουφιση των χαμηλομισθων!

7 comments:

Hfaistiwnas said...

Άντε βρε, εδώ για τους μισθούς τους νοιάζονται..
Καλημέρα..

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Αχ... αλλη μια φορα ξεχασα οτι ο πρωταρχικος ρολος των δημοσιων επιχειρησεων και οργανισμων, ειναι οι μισθοι των υπαλληλων και οχι η εξυπηρετηση των πολιτων! :)

Ξενικός said...

ο ΟΤΕ, σε καθεστώς ιδιωτικής διαχείρισης μπόρεσε και κατέβασε τις τιμές τηλεπικοινωνιών επειδή ξεφύτρωσαν συγχρόνως ανταγωνιστικές ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνίας. Ισχύει η ίδια προοπτική για τη ΔΕΗ ; Δεν το βλέπω. Άλλο να επενδύσεις σε καλώδια (που ήδη υπάρχουν) και κεραίες. Στην Ελλάδα το ρεύμα γεννιέται από εξόρυξη και υδάτινους πόρους, σε πολύ μικρό βαθμό κι από αέρα και γεωθερμία. Αυτά θα πουλάμε σε επίδοξους επενδυτές ; Προχειρότητα και βιασύνη διακρίνω...
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Ειμαι υπερ των κρατικων οργανισμων οταν λειτουργουν σωστα. Αν δεν λειτουργουν σωστα πρεπει να φτιαχτουν. Το να αφηνουμε κατι να συνεχισει να λειτουργει λαθος ειναι εις βαρος μας.

Ξενικός said...

πολύ σωστό το αντισχόλιό σου. Όταν μια δημόσια, στρατηγικής σημασίας επιχείρηση δεν λειτουργεί επωφελώς, αλλάζουμε τη διοίκηση - φέρνουμε εν ανάγκη και ξένους ειδικούς - δεν την (ξε)πουλάμε...
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
"...αλλάζουμε τη διοίκηση - φέρνουμε εν ανάγκη και ξένους ειδικούς - δεν την (ξε)πουλάμε..."

Κι εσυ σωστος! αλλα... στην (Ελληνικη) πραγματικοτητα το παραπανω δεν προκειται να γινει ποτε, για τον απλο λογο οτι καποιοι "εξυπνοι" εχουν μαθει τον Ελληνα οτι μονο τις ποδοσφαιρικες ομαδες μπορει να τις οδηγησει καποιος Αγγλος, Γαλλος, Πορτογαλος, αλλα αν ειναι δημοσια επιχειρηση πρεπει να ηγειται ΜΟΝΟ Ελληνας πατριωτης! Και αντε να το αλλαξεις αυτο...
Ο Ελληνας ΔΕΝ θελει αλλαγες!
Τον εχουν μαθει οτι ζει την τελεια ζωη, στην τελεια χωρα, με τον τελειο καιρο.
Τον εχουν ακομα μαθει να λεει οτι το Ιραν εχει Θεοκρατια ενω η Ελλαδα εχει δημοκρατια, την ιδια ωρα που η εκκλησια ΔΕΝ αφηνει κανενα να κτισει αποτεφρωτηριο!
Στα λογια ολα γινονται, στην πραξη ομως;;;

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Συμπτωση; Την ωρα που εγραφα το παραπανω σχολιο συντροφια με καφε και Ελληνικο ραδιο, ακουω οτι... η ΔΕΗ εχει 5.000 ατομα που η δουλεια τους ειναι... συνδικαλισμος! ειναι συνδικαλιστες!
Αυτο απο μονο του, εαν ειναι αληθεια, που νομιζω οτι ειναι, μια και δεν βγαινει κανεις να το διαψευσει, φτανει για να καταλαβουμε τι γινεται στη ΔΕΗ.