Thursday, July 10, 2014

Τωρα... και απο τον Πειραια!

Αρχιστε να μετρατε βαγονια...
Στο παρακατω βιντεο, ενα απο τα τεραστια φορτωτικα τρενα, που ξεκινουν απο το λιμανι του Los Angeles, με προορισμο το εσωτερικο της χωρας, για διανομη καταναλωτικων προϊοντων που προερχονται απο την Ασια.
Μερικα απο αυτα φτανουν σε μηκος τα 3+ χιλιομετρα, ή για να το φανταστει κανεις καπως καλυτερα, εχουν μηκος που ισοδυναμει με την αποσταση απο την πλατεια Ομονοιας μεχρι την λεωφορο Γαλατσιου! 
Απ οτι διαβασα και ακουσα προσφατα, τωρα κατι αναλογο αρχιζει να γινεται και απο το λιμανι του Πειραια, με προορισμο αλλες Ευρωπαϊκες χωρες.


6 comments:

Hfaistiwnas said...

Πωπω.. έχουμε κατακλυστεί!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Ναι! Τωρα στο Los Angeles σχεδιαζουν ειδικα σχεδιασμενα διαμερισματα και σπιτια για παμπλουτους Κινεζους!

Ξενικός said...

μεγάλη χώρα, μεγάλος λαός - χωρίς παιδιά...
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
"Παιδια της Ελλαδας παιδια" γιατι μονο η Ελλαδα εχει παιδια, οι αλλες χωρες δυστυχως δεν εχουν παιδια, εχουν ραπανακια για την ορεξη!
Ε... κατι ειναι κι αυτο! :)

Ξενικός said...

στα αρχαία χρόνια της ευμάρειας, το ιδανικό του κάθε πολίτη ήταν να έχει ένα (μόνο ένα) γιο. Η λειψανδρία φταίει σε μεγάλο βαθμό για την κατάκτηση από τους Ρωμαίους... Κάτι παρεμφερές πάει να γίνει στην Κίνα σε δύο γενεές. Είναι λάθος να εμποδίζεις μια φυσιολογική δημογραφική ανανέωση του πληθυσμού. Η φύση ξέρει να εκδικείται...
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Σχετικα με τη φυση... καποιος ειχε πει "ο χειροτερος ιος, η χειροτερη αρωστια, που καταστρεφει τα παντα ειναι ο ανθρωπος"!
Το καλυτερο ισως για την φυση θα ηταν να εξαφανιστουμε εμεις οι ανθρωποι, δεν μου φαινεται και τοσο ασχημη η ιδεα...