Wednesday, May 21, 2014

Αλλη μια μεγαλη διαφορα - θαυμα!

Για αλλη μια φορα, μετα ολα τα τελευταια γεγονοτα, η Ελληνικη πραγματικοτητα μας δειχνει πως εμεις οι Ελληνες ειμαστε τοσο-μα-τοσο διαφορετικοι απο τους αλλους λαους!
Να λοιπον αλλη μια μεγαλη διαφορα μεταξυ ημων και των αλλων βαρβαρων λαων...
Αν οι Γερμανοι πολιτες υποστηριζουν ενα φασιστικο κινημα, ειναι φασιστες!
Αν οι Ιταλοι πολιτες ψηφιζουν υπερ ενος φασιστικου κομματος, ειναι φασιστες!
Αν οι Αμερικανοι πολιτες ειναι υπερ ακροδεξιων, ειναι φασιστες!
Αν ομως οι Ελληνες πολιτες ψηφιζουν ξανα και ξανα, και υποστηριζουν ολο και πιο πολυ, ενα φασιστικο κομμα ειναι... "πολιτικα αναλφαβητοι", "παραπλανημενοι", ή απλα το κανουν "απο αντιδραση στην κυβερνηση"!!!

Οι εμπειριες μου απο αλλες πολιτικες σκηνες εκτος Ελλαδος δεν ειναι πολλες.
Εχω παρακολουθησει λιγο την Γερμανικη και την Αγγλικη πολιτικη σκηνη και αρκετα την Αμερικανικη πολιτικη σκηνη, και οι οποιες φυσικα και ΔΕΝ ειναι οτι το καλυτερο θα μπορουσε να παρακολουθησει καποιος.  Εαν ομως επρεπε να συγκρινω την πολιτικη σκηνη της Ελλαδας με την πολιτικη σκηνη των παραπανω χωρων, μετα λυπης ομολογω οτι θα ηταν σαν να επρεπε να συγκρινω το θεατρο σκιων του Καραγκιοζη με ταινια του Βιμ Βεντερς!

4 comments:

Ξενικός said...

φταίει... ο πλούτος της γλώσσας μας! Δεν είναι και λίγο πράμα να μπορείς, με το φυσικότερο ύφος, να αποκαλείς το μαύρο, άσπρο. Και να σε χειροκροτούν οι παρατρεχάμενοι.
Ξενικός

mahler76 said...

Το θέμα είναι πως όπως και να τους πείς, οι φασίστες βρήκαν απροσχημάτιστα τρόπο έκφρασης, και πλέον τίποτα δεν τους σταματάει :(

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Ανοιξαμε την πορτα και μπηκαν τερατα και η Λογικη κατατρομαγμενη εφυγε απο το παραθυρο...

Ephemeron said...

@ mahler76
Νομιζα οτι εδω στην Αμερικη η πολιτικη σκηνη ειναι τσιρκο, αλλα στην Ελλαδα η κατασταση εχει παει πολυ πιο "μπροστα"... εχει εγκαταλειψει το επιπεδο τσιρκου και εχει φτασει σε καποιο επιπεδο μεταξυ τρελλοκομειου και κολασης :(