Thursday, March 27, 2014

Ο Μαμαλακης, ο Δημου, η ιστορια της Ελλαδας, και τα κατσικακια Αρκαδιας!

Τι ηταν να ρωτησει ο Κος Δημου "Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά την αλήθεια για το 21;" με το κειμενο του στο Protagon;;;
Οταν πολλοι διαβασαν οτι... "η Εκκλησία όχι μόνο δεν πρωτοστάτησε στον Αγώνα αλλά τον πολέμησε με κάθε τρόπο" και... "η επανάσταση απέτυχε επειδή οι Έλληνες πολεμούσαν περισσότερο μεταξύ τους, παρά με τους Τούρκους" κοντεψαν να παθουν εγκεφαλικο επεισοδιο.
Και ετρεξαν ολοι οι πατριωτες και ψυχολογοι της χωρας και ειπαν πανω-κατω... "ακομα και αληθεια να ειναι ολα αυτα, κανουμε "τραγικο λαθος" να τα λεμε με τετοιο τροπο"!
Ακομα και ο Κος Μαμαλακης εγραψε και αυτος το δικο του κειμενο με τιτλο "Κάνατε ατόπημα κύριε Δήμου" (!) λες και επειδη ο Κος Δημου ειπε καποιες αληθειες, καηκε το μοσχαρακι με κριθαρακι που ειχε βαλει στο φουρνο ο Κος Μαμαλακης!!!  (και λεγεται "μοσχαρακι" και οχι "μοσχαρι", γιατι αν δεν το πεις "μοσχαρ-ακι" θα πεσει ο ουρανος  και θα καταπλακωσει συμπασα την Ελληνικη στρουγκα!)

Θυμαμαι που ελεγαν στα σχολεια οι δασκαλοι επι δεκαετιες -και σιγουρα συνεχιζουν το ιδιο τροπαριο ακομα και σημερα- οτι οι Ελληνες ηταν απο παλαια ευγενεις και πολιτισμενοι και διαφορετικοι απο τους αλλους λαους, και αυτο φαινεται απο το οτι οι Αρχαιοι Ελληνες δεν εκαναν ανθρωποθυσιες! Γιατι, τι το καλο να περιμενει καποιος απο πολιτισμους που κανουν ανθρωποθυσιες;;;
Φυσικα οι "παντογνωστες" δασκαλοι και καθηγητες καθε αλλο παρα παντογνωστες ηταν, γιατι αν ειχαν διαβασει λιγακι Παυσανια θα γνωριζαν οτι στην πραγματικοτητα γινονταν ανθρωποθυσιες και στην αρχαια Ελλαδα!
Ομως γιατι να το πουμε στα παιδια μας; για να μην κοιμουνται τα βραδια απο το φοβο και να εχουν ψυχολογικα προβληματα και μετα να μην μπορουν να παιξουν με την ησυχια τους στο playstation βιαια παιχνιδια οπου σκοτωνουν την μιση υφηλιο;;;
Ας πουμε λοιπον οτι μονο οι βαρβαροι και οι απολιτιστοι εκαναν ανθρωποθυσιες και ας δειξουμε σε ολο το ντουνια ποσο ανωτεροι ημασταν εμεις οι μεγαλοι Ελληνες απο τις αρχαιες εποχες!
Σιγουρα καποιοι ξερουν σχεδον τα παντα για τα κατσικακια Αρκαδιας, αλλα δυστυχως απ οτι φαινεται για την ιστορια της Αρκαδιας, κανενας ποτε δεν εχει ακουσει ή διαβασει τι-πο-τα!!!"

5 comments:

Hfaistiwnas said...

Δεν διάβασα το άρθρο του, αλλά οκ, δεν ήμασταν και αγγελούδια..

Hfaistiwnas said...

Ωπ! Καλημέρα!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Καλημερα!
Ναι! ημασταν και ειμαστε αγγελουδια! φτου να μην μας βασκανουν!
Θυμησου τι λενε στα σχολεια... "ο μεγας Αλεξανδρος εφτασε μεχρι την Ινδια για να μεταδωσει τα φωτα του Ελληνικου πολιτισμου"!
Και εγω ο ανοητος που νομιζα οτι απλα διψουσε για φημη και δυναμη...
Τα φωτα του Ελληνικου πολιτισμου δεν ξερω αν τα μεταδωσε, αλλα το οτι "αλλαξε τα φωτα" σε πολλους απο την Ελλαδα μεχρι την Ινδια αυτο ειναι 100% σιγουρο!

Ξενικός said...

κάθε έθνος, επίσημα, χαίρεται και διαδίδει τα καλά και ηρωικά της ιστορίας του. Αυτά δύσκολα αλλάζουν σε σχολεία όπου το όλο εκπαιδευτικό σύστημα αποτρέπει την ανάπτυξη κριτικής διάθεσης κι έρευνας σε βάθος. Σκοπός η εκκόλαψη υπηκόων, όχι πολιτών. Δυστυχώς.
Συμπτωματικά, για το Μεγάλο Αλέξανδρο, προτείνω την ανάγνωση των ποιημάτων που ανάρτησα πρόσφατα (η σειρά συνεχίζεται). Ας ευλογήσω κι εγώ μια φορά τα γένια μου.
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Οι περισσοτεροι δασκαλοι και καθηγητες δεν εχουν προσωπικοτητα, απλα ρομποτακια που δημιουργουν ρομποτακια...
(ωραια τα ποιηματα!)