Sunday, January 26, 2014

Περι... λαδιού!



ΥΓ Με λιγα λογια... η Ελλαδα παραγει 357,9 χιλιαδες τονους λαδιου, και καταναλωνει 200 χιλιαδες τονους, και την ιδια στιγμη εισαγει... λαδι (!) ακομα και απο την Γερμανια (!!!) 
Ας θυμηθουμε τι ειχε ειπωθει το 2011... 

"Ελαιόλαδο από την Γερμανία, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε το 2010 η χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή.
Ο Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να είναι ελληνικό, ωστόσο οι χώρες εισαγωγής είναι κατεξοχήν γερμανικές, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κρατικό κονδύλι να σπαταλάται για αυτό το σκοπό.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ελαιόλαδο καθώς, "έχει εγκαταλειφθεί εν μέρει η παραγωγή λόγω των χαμηλών τιμών".
Αποτέλεσμα, σημείωσε, "είναι η χώρα να κάνει εισαγωγές ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία που δεν διαθέτει ούτε ένα ελαιόδεντρο"." 

Μερικοι μπορει να μην το πιστευουν αλλα η Ελλαδα συνεχιζει να ειναι η χωρα των μυθων και των θαυματων! 

ΥΓ2 Η ιστορια του λαδιου απ οτι φαινεται, ειναι πολυ πιο περιπλοκη απο οτι το παρακατω καταπληκτικο βιντεο...


13 comments:

Hfaistiwnas said...

Τι θες να πεις όμως?

Ephemeron said...

@ Hfaistiwn
Παιζονται διαφορα παιχνιδια, διαφορετικα δεν υπαρχει λογικη εξηγηση...
Προσεξε ποση παραγωγη και ποση καταναλωση εχει η Ελλαδα, και μετα ας θυμηθουμε τι ειχαν πει το 2011...

"Ελαιόλαδο από την Γερμανία, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε το 2010 η χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή.
Ο Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να είναι ελληνικό, ωστόσο οι χώρες εισαγωγής είναι κατεξοχήν γερμανικές, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κρατικό κονδύλι να σπαταλάται για αυτό το σκοπό.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ελαιόλαδο καθώς, "έχει εγκαταλειφθεί εν μέρει η παραγωγή λόγω των χαμηλών τιμών".
Αποτέλεσμα, σημείωσε, "είναι η χώρα να κάνει εισαγωγές ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία που δεν διαθέτει ούτε ένα ελαιόδεντρο"."

Hfaistiwnas said...

Δίκιο έχεις, δεν τα είχα ακούσει αυτά που λες..

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Το εβαλα και σαν υστερογραφο.
Και ποια ειναι η αληθεια τρεχα γυρευε...
Ειναι ψευτικοι οι αριθμοι παραγωγης; Καποιοι προτιμουν να εξαγουν και οχι να το διοχετευουν στην Ελληνικη αγορα λογω κερδους; ή...;;;
Εναι κι αυτο ενα απο τα πολλα Νεο-Ελληνικα "θαυματα"!

Xenoudis - Ξενούδης said...

Το ελαιόλαδο έχει τις ιδιομορφίες του. Υπάρχουν καλές και κακές χρονιές (με ανάλογη παραγωγή). Υποπτεύομαι πως γίνεται η εύκολη κι επιδοτούμενη εξαγωγή χύμα, για να επανέρχεται η ίδια "παρτίδα" δήθεν επεξεργασμένη. Σκεφτείτε ακόμα ότι μια πολυεθνική (ολλανδική με πολλούς άλλους) είναι από τις μεγαλύτερες ελαιουργίες στην Ελλάδα.
Μελαγχολήσαμε;...
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Πολλοι απο εμας καταδικαζουμε το ψεμα, την κλεψια, την αισχροκερδια, κ.α. και καλα κανουμε, αλλα καποτε θα πρεπει να καταλαβουμε οτι ΔΕΝ γινεται να κατηγορουμε, και την ιδια στιγμη να κανουμε στα μουλωχτα, τρις χειροτερα απο αυτα που κατηγορουμε!

mahler76 said...

Είναι "λογικό" αυτό που συμβαίνει. Πουλάμε έξω το δικό μας λάδι και εισάγουμε από έξω για εμάς. Ομοίως γίνεται και με τα ελληνικά όσπρια και άλλα προϊόντα που είναι περιζήτητα. Και αν αρχίσουν να τρώνε και οι Κινέζοι λάδι οι Έλληνες θα τρώμε μόνο εισαγόμενο.

Ephemeron said...

@ mahler76
Και αυτο, φανταζομαι, γινεται επειδη οι παραγωγοι εχουν μεγαλυτερο κερδος εαν πουλησουν στο εξωτερικο και οχι στην ντοπια αγορα... (?)
Φοβερος πατριωτισμος!!!

mahler76 said...

Φυσικά. Εδώ το λάδι που είναι ντόπιο προϊόν είναι πάμφθηνο. Ενώ σε αγορές του εξωτερικού πωλείται πολύ περισσότερο. Πατριωτικό δεν ξέρω αν είναι, αλλά θα μπορούσαμε αν καλλιεργούσαμε όλους τους ελαιώνες μας και να εξάγουμε και να τρώμε το δικό μας λάδι. Στην Κέρκυρα για παράδειγμα χιλιάδες στερέματα ελαιώνων έχουν αφεθεί εδώ και χρόνια στην τύχη τους γιατί οι ντόπιοι βγάζουν περισσότερα από τα ρούμς του λέτ :(

Ephemeron said...

@ mahler76
Τι κριμα...
(Στην Καλιφορνια το αντιθετο, επιτελους (!) πηραν χαμπαρι οτι μπορουν να δημιουργησουν τεραστιους ελαιωνες και ηδη αρχισαν να σπρωχνουν την υποθεση. Η κυριακατικη Los Angeles Times ειχε μεγαλο πρωτοσελιδο αρθρο σχετικα με την παραγωγη λαδιου)

mahler76 said...

Χάνεις φίλε τα ωραία εκεί που είσαι http://www.tanea.gr/news/greece/article/5079801/mhtropoliths-gortynos-to-raso-moy-petaei-trifasiko-reyma/

Ephemeron said...

@ mahler76
Ναι το ειδα! :D
Φοβερη... "Λογικη"!

"Εσύ που ανάβεις καντήλι στην Παναγιά θα δώσεις ψήφο σ’εαυτόν που δεν πιστεύει;"

Οταν μπαινει στο σπιτι η Θρησκεια η Λογικη φευγει τρομαγμενη απ το παραθυρο.

mahler76 said...

Καλά μόνο αυτό; Εδώ λέει πως ρίχνει τριφασικό ρεύμα το ράσο του επειδή το κρέμασε εκεί που κρέμασαν οι Τούρκοι τον πατριάρχη στις αρχές της επανάστασης. Μιλάμε έπος ο κυριούλης χαχαχα.