Tuesday, January 21, 2014

Ενα απο τα πραγματα...

Ενα απο τα πραγματα που δεν καταλαβα ποτε στη ζωη μου, και που οσο και να προσπαθησω δεν θα μπορεσω ποτε να καταλαβω, ειναι η τρομοκρατια.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει καποιοι να πληρωσουν με την ζωη τους επειδη σε καποιους αλλους δεν αρεσουν τα εργα και οι αποφασεις μιας κυβερνησης.
Οπως και να το δω, οπως και να το εξετασω, οχι μονο δεν μπορω να το καταλαβω αλλα και το καταδικαζω.
Τι θα γινοταν αραγε αν ο καθενας απο εμας αντιδρουσε βιαια για οτιδηποτε δεν μας αρεσει ή δεν εγκρινουμε; Μερικοι ισως πουν οτι θα γινοταν κατι σαν επανασταση, εγω παλι πιστευω οτι θα γινοταν ενα τεραστιο ανεξελεγκτο χαος...

4 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα! Ακριβώς, χάος θα γινόταν!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Σε μερικους αρεσει η αταξια και το χαος... ετσι εχουν μαθει ετσι τους αρεσει, ετσι τους συμφερει...
Καλημερα!

Xenoudis - Ξενούδης said...

Η τρομοκρατία είναι έννοια-λάστιχο. Ποιος την ορίζει; Για τον Ίππαρχο το δίδυμο Αρμόδιος και Αριστογείτων ήταν τρομοκράτες. Μόλις όμως καταλύθηκε η τυραννία, τους αποδόθηκαν μεγάλες τιμές. Οι δικτατορίες έχουν την τάση να χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους ενεργούς αντιφρονούντες. Την εποχή της χούντας ο Αλέξανδρος Παναγούλης ήταν (για τους τότε δικτατορίσκους) τρομοκράτης. Αργότερα ήταν τιμημένος βουλευτής. Οι νεαροί μαχητές της ΕΟΚΑ στην Κύπρο ήταν τρομοκράτες για τους Άγγλους. Αργότερα; Υπουργοί στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Ξενούδης

Ephemeron said...

@ Xenoudis - Ξενούδης
Δεν μου αρεσει η βια, την καταδικαζω απο οπου κι αν ερχεται.