Monday, April 15, 2013

Μικρη γευση απο Los Angeles

Με το Los Angeles εχω μια σχεση αγαπης-μισους.
Αγαπω πολλα απο οσα εχει να προσφερει, και μισω ολα οσα πρεπει να πληρωσει και να θυσιασει καποιος για να ζησει εκει.
Η πολη ειναι τεραστια, και μαζι με τις τριγυρω περιοχες (greater Los Angeles area) ο πληθυσμος ανερχεται στα 16.000.000 ή με αλλα λογια σχεδον μιαμιση φορα ο συνολικος πληθυσμος της Ελλαδας.

Μια μικρη βολτα στο Los Angeles για μεσημεριανο γευμα την Κυριακη που περασε, ηταν και η ευκαιρια για μερικες γρηγορες φωτογραφιες. Αφηνουμε πισω την Coachella Valley, -περιοχη που αποτελειται απο μικρες πολεις που συνορευουν μεταξυ τους με συνολικο πληθυσμο 600.000 κατοικους-, περναμε απο την βορεια περιοχη του Palm Springs, και συνεχιζουμε για Los Angeles...



































6 comments:

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα! Όμορφα φαίνονται όλα! Τα φυτά σας είναι επίσης πανέμορφα!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
Αυτα τα "σπιτακια" ειναι σε πολυ καλες γειτονιες, ειναι πολυ παλια σπιτια της πολης τα οποια εχουν φτιαχτει μεσα και εξω, και η τιμη τους ειναι πανακριβη ακομα κι αν μερικα απ αυτα ειναι πολυ μικρα σε μεγεθος. Σε καποια στιγμη θα ανεβασω φωτογραφιες και απο διαφορετικες γειτονιες.
Τα φυτα της περιοχης ειναι πολυ ομορφα, και ευτυχως που πολλοι καταλαβαινουν το ποσο πιο ωραια δειχνουν τα σπιτια μαζι τα φυτα. Πραγματικα αξιζουν τον κοπο και τον χρονο που πρεπει να ξοδεψουμε για αυτα.
Καλημερα! καλη εβδομαδα!

ασωτος γιος said...

μου θυμιζει λιγο την αθηνα χαχαχαχα
πλακα κανω

Ephemeron said...

@ ασωτος γιος
Λογω κλιματος η Αθηνα θα μπορουσε να εχει πολλα απο τα δεντρα και τα φυτα που υπαρχουν στο LA, πολλα απ αυτα ειναι καταπληκτικα. Το κακο ειναι οτι την Αθηνα την εχει φαει το τσιμεντο, ακομα και το LA δεν ειναι τοσο "τσιμεντιασμενο" οσο η Αθηνα.

Ξενικός said...

πώς κι ο ήλιος απών;
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Τα τελευταια 2-3 χρονια ο καιρος στις παραθαλασσιες περιοχες -και οχι μονο- εχει αλλαξει πολυ, και ετσι Το Los Angeles και το San Diego εχουν μια γευση απο την αλλαγη του καιρου. Περισσοτερο κρυο και βροχη και πολυ αστατος καιρος... Oι παγοι συνεχιζουν να λιωνουν, και η θερμοκρασια του νερου στη θαλασσα συνεχιζει να αλλαζει με απροβλεπτα αποτελεσματα και αποτομες αλλαγες, (θερμοκρασια την ημερα 37 C και την νυχτα 15 C !!!)