Friday, September 14, 2012

Καλο χειμωνα!


Ενας μηνας χωρις γραψιμο, που τελικα δεν ηταν μηνας ξεκουρασης αλλα μηνας επιπονης εξασκησης και μαθησης.
Διοτι χρειαζεται μεγαλη δουλεια για να μαθει κανεις πως να επιβιωνει απο τις "βομβες" που πεφτουν απο παντου.
"Βομβες" καθε ειδους που πεφτουν ασταματητα και καθημερινα οπως... "Σε δυο χρονια η Ελλαδα θα βγει δυναμικα στις αγορες" ή "Καλυτερα να ειχαμε γινει Αργεντινη"
Και σαν μην εφταναν μονο οι "βομβες" εχουμε και τα φοβερα κλισέ, τα πιο πολλα αντιγραμενα απο τους Αμερικανους, ετσι για να σπασουν οσα νευρα δεν σπασανε απο τις "βομβες"...
"Το φως στην ακρη του τουνελ" ή "Ημασταν τον λαθος χρονο στο λαθος μερος"  και αλλες τετοιες φοβερα "φιλοσοφικες" και απιστευτες σε "βαθος και νοημα" εκφρασεις, που καταντησαν θλιβερο καθημερινο φαινομενο της Ελληνικης πραγματικοτητας, τοσο ωστε ακομα και οι γιδες μολις βλεπουν την Κυρα-Παναγιωτα που παει να τις αρμεξει, αντι να βελαζουν να φωναζουν "Σοκ και δεος".
Και οσο περναει ο χρονος, πεφτουν ολο και πιο πολλες "βομβες", και λεγονται ολο και πιο πολλες χαζομαρες, και δυστυχως επειδη δεν υπαρχουν ειδικα συνορα που να μπορουν να σταματανε την χαζομαρα, εχει παραγινει το πραγμα...
Και μια και ο λογος για χαζομαρες, ας μην μας φανει περιεργο αν ξαφνικα διαφοροι πολιτικοι το παιξουν, -για αλλη μια φορα-, "λατερνα, φτωχια και φιλοτιμο" και "ζητω η φτωχια".
Ετσι ακριβως οπως ειπε και πριν λιγες μερες στο λογο της η Κα Ρομνυ, συζυγος του Μιτ Ρομνυ που αγωνιζεται εναντιον του Ομπαμα για την προεδρια.
"Οταν ημασταν νεοι με τον συζυγο μου, στην αρχη της ζωης μας, ημασταν τοσο φτωχοι ωστε δεν ειχαμε τραπεζι, και ετσι οταν θελαμε να φαμε χρησιμοποιουσαμε την σιδερωστρα για τραπεζι"
Χειροκροτηματα, πανζουρλισμος, με τη διαφορα οτι... η Κυρια Ρομνυ "ξεχασε" να πει στο κοινο οτι, ο πατερας της ηταν Δημαρχος και ο πατερας του συζυγου της ηταν δισεκατομυριουχος!
Απλα το ξεχασε η γυναικα... δεν εγινε και τιποτα φοβερο... παλι καλα που δεν εφτασε στο σημειο να πει κατι σαν... "δεν ειχαμε τραπεζι γιατι δεν μας αφηναν οι gay της γειτονιας μας να το αγορασουμε, γι αυτο εγω και ο συζυγος μου ειμαστε εναντιον των gay δικαιωματων" (!)
Τωρα... αν αναρωτηθει καποιος... "μα καλα, τοσο χαζοι ειναι οι Αμερικανοι; να πιστευουν τετοιες χαζομαρες;" ισως θα επρεπε να θυμηθει και τις αντιστοιχες χαζομαρες που πουλανε στον Ελληνικο λαο! Διοτι πως αλλιως φτασαμε στο σημειο να υπαρχουν "Ελληνες πατριωτες" που απ την μια να κανουν διακοπες στα Ελληνικα νησια αλλα απ την αλλη να εχουν στειλει τους τραπεζικους λογαριασμους τους να κανουν "μονιμα διακοπες" σκι στις βουνοπλαγιες της Ελβετιας!
Προσοχη λοιπον στις "βομβες" και τις "φιλοσοφικες ατακες" και ελπιζω να βγαλουμε κι αυτον το χειμωνα.
Καλο χειμωνα!

12 comments:

Elva said...

Γεια σου φιλε Ephemeron και καλο χειμωνα!
Χαιρομαι που συνεχιζεις, οσο για τις... βομβες απο ενθεν (Ελλαδα) και ενθεν (Αμερικη), τι να πει κανεις; Επρεπε να ειμασταν καλυτερα προετοιμασμενοι και οι δυο λαοι!
Τοσα χρονια μας δουλευουν, κι εμεις δεν λεμε να παρουμε ειδηση!
Θα γερασουμε και αυτοι συνεχιζουν να μας λενε ...παραμυθια! Το ερωτημα ειναι ποιοι και ποσοι τους πιστευουν ακομα;

Χαιρετισμους απο Βορρα! :)


Hfaistiwnas said...

Βόμβες μεγατόνων!
Καλησπέρα!
Καλό Χειμώνα!

Ephemeron said...

@ Elva
Νομιζω οτι ο πολυς κοσμος (και εδω και εκει, και αλλου) εχει συνηθισει στα παραμυθια, και τωρα με τον καινουργιο χειμωνα αντε να δουμε τι ειδους "καινουργια παραμυθια" εχουμε ν' ακουσουμε...
Καλο Σαββατοκυριακο!

Ephemeron said...

@ Hfaistiwna
"Βομβες μεγατονων" δεν λες τιποτα! Ειδικες βομβες που δεν αφηνουν τιποτα πισω τους, μετατρεπουν καθε ειδους λογικης σε σκονη, την εξαφανιζουν ολοκληρωτικα!
Καλο χειμωνα!

john37 said...

Καλο χειμωνα και πιστευω να μην εχουμε κανα τρελο σκηνικο με καμια κανα παρτυ τσαγιου στην εξουσια στην Αμερικη και γυρισουμε πισω γενικα

Ephemeron said...

@ john37
Ελπιζω να παμε μπροστα, και να μην γυρισουμε παλι πισω στα φριχτα χρονια του Μπους! Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο Ομπαμα θα κερδισει για δευτερη 4ετια την προεδρια, και ελπιζω να μην κανω λαθος γιατι αν κερδισει ο Ρομνυ θα κλαψει κοσμος και κοσμος...
Καλο χειμωνα!

the elf at bay said...

Ο Ρόμνεϊ είναι τρελός με βούλα.

Ephemeron said...

@ the elf at bay
Μεγαλος ψευτης, που το μονο που τον νοιαζει ειναι η οικογενεια του και η θρησκεια του, τα υπολοιπα ειναι απλα θεατριλικια... αν βγει προεδρος μαυρο φιδι που μας εφαγε, αλλα δεν νομιζω οι καθολικοι και οι ευαγγελικοι να δωσουν τα σκηπτρα σε ενα Μορμονο... οι Αμερικανοι εχουν μαθει απο τις εκκλησιες τους οτι ο Μορμονισμος ειναι cult που πρεπει να αποφευγουν...

turigr said...

Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι μεγάλες βόμβες δεν έχουν σκάσει ακόμη...
Καλό χειμώνα εύχομαι!

Ephemeron said...

@ turigr
...φοβαμαι οτι εχεις δικιο...
Καλο χειμωνα!

Ξενικός said...

η Ελλαδίτσα (γιατί εκεί κατάντησε) θα επιβιώσει. Ένα χειμώνα ακόμα θα αντέξει. Μετά, η φωτιά που ξεκίνησε στην Τύνιδα κι απλώθηκε στα νότια κι ανατολικά παράλια της Μεσογείου, θα περάσει κι από δω.
Ξενικός

Ephemeron said...

@ Ξενικός
Στα 50+ χρονια μου, εχω δει, στην πραξη, Ελληνες να καταστρεφουν την Ελλαδα με οτι τροπο μπορουν. Στο χερι μας ειναι να φτιαξουμε την κατασταση, αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ το συμφερον της τσεπης και το βολεμα δεν αφηνουν πολλους απο εμας να να δουμε περα απ τη μυτη μας, και να κανουμε απολυτως τιποτα...