Wednesday, February 15, 2012

500 χρονια πισω...


Αυτο το post φυσικα θα μπορουσε να εχει και αλλο τιτλο.
Οπως... "Μαθηματα οπισθοδρομισμου".

Οπως διαβαζω, εχει αρχισει μια διαμαχη, για το τι γνωριζε ή οχι ο Κος Πελεγρινης, σχετικα με οσα γινονταν στην Νομικη σχολη, λιγο πριν απο την καταστροφη, που εγινε την Κυριακη το βραδυ.
Τι γνωριζε ο Κος Πελεγρινης;
Ποιους ειδοποιησε; Την Κα Δαμαντοπουλου; Το Υπουργειο του Πολιτη;
Και αν ειδοποιησε καποιους, τους ειδοποιησε εγκαιρως;
Οχι δεν θα σταθω στις παραπανω ερωτησεις.
Αλλα θα σταθω στο τροπο με τον οποιο ο Κος Πελεγρινης ειδοποιησε αυτους που επρεπε.
Διαβαζω λοιπον οτι ο Κος Πελεγρινης ειπε οτι "οι επιστολες που εστειλε στο Υπουργειο Προστασιας του Πολιτη παραδωθηκαν "χερι με χερι" εγκαιρως".
Οι επιστολες;;; Φοβερο!!!
Στο ετος 2012, ο πρυτανης του πανεπιστημιου Αθηνων, ακομα επικοινωνει με... επιστολες, και ιδιως οταν εχει να κανει με κατι το πολυ ιδιαιτερο και επειγον. (!)
Μετα απ αυτο φυσικο ειναι να σκεφτει κανεις τα παρακατω...
Οτι ο Κος Πελεγρινης, δεν εχει τηλεφωνο στο γραφειο του ( ! )
Οτι δεν εχει κινητο τηλεφωνο στην τσεπη του ( ! )
Οτι δεν γνωριζει τι σημαινει (?), αλλα ουτε και χρησιμοποιει fax ( ! )
Οτι δεν γνωριζει (?) αλλα ουτε χρησιμοποιει e-mail ( ! )
Μηπως ειπε καποιος στον Κο Πελεγρινη οτι, ΜΟΝΟ οι επιστολες μπορουν να αρχειοθετηθουν, αλλα τα fax και τα e-mail δεν μπορουν να αρχειοθετηθουν με κανενα απολυτως τροπο, και ο Κος Πελεγρινης τον πιστεψε;
Δηλαδη υπαρχουν δημοσιοι υπαλληλοι που σημερα πληρωνονται για να μεταφερουν αλληλογραφια μεταξυ γραφειων και υπουργειων;
Μα αυτο γινοταν και πριν 500 χρονια... Ακομα εκει εχει μεινει η χωρα;
Τα τηλεφωνα, τα fax, και το e-mail, δεν εχουν ερθει ακομα στην Ελλαδα;
Η μηπως εχουμε μεινει 500 χρονια πισω και στελνουμε ακομα φιρμάνια και χρυσόβουλα "χερι με χερι";;;

Αλλα ναι... ξερω... για αλλη μια φορα δεν φταιμε εμεις για τα χαλια μας...
Παντα καποιος αλλος φταιει, φταινε οι φθονεροι καπιταλιστες, οι απαισιοι τραπεζιτες, οι Ευρωπαιοι που μας ζηλευουν και θελουν να μας παρουν το πετρελαιο και το χρυσο μας, μας μισουν, ολοι-μα-ολοι μας μισουν, μας μισουν ακομα και οι "σακατηδες αναπηροι, που ευχομαστε να κολλησουν τη  γριππη των χοιρων..."
Χωρις ουτε ενα ιχνος, μια σταλα ντροπης... 500 χρονια πισω...

12 comments:

ασωτος γιος said...

βλέπω ενημέρωνεσαι για όλα, είδες τι ζούμε?
σκοτάδι απολυτο,κι ούτε ένα φως
μια ελπιδα>?

Ephemeron said...

ασωτος γιος
για ονομα της αρκουδας... λες και εχει καταντησει ολη η χωρα ενα απεραντο τρελοκομειο...

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Η ιστορία αυτή βρωμάει απ' όλες τις πλευρές... Οι πάντες ήξεραν τι γίνεται στην Νομική. Πλήθος οι αναφορές στο Διαδίκτυο για την κατάληψη και για το ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί η Νομική ως ορμητήριο. Δεν τόκρυβε κανείς.
Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, που κυκλοφορεί πάντα από το Σάββατο το μεσημέρι, υπήρχε σχετικό άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη - Φαληρέα στην 2η σελίδα, με λεπτομερή αναφορά των μηνυμάτων, που έπεμπαν οι καταληψίες και των απειλών.
Ωστόσο, κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Δεν διαβάζουν εφημερίδες ούτε σερφάρουν στο Διαδίκτυο, φαίνεται... Η Αστυνομία περίμενε να λάβει γράμμα και ο Πρύτανης έγραφε γράμματα... Υποκριτές όλοι!

Ephemeron said...

Asteroid
ημαρτον δεν μπορω αλλο...
...στην Αμερικη οι Μορμόνοι ανα-βαπτιζουν τους πεθαμενους Εβραιους απο το ολοκαυτωμα και τους κανουν Μορμόνους (!!!) και στην Ελλαδα ο Πρυτανης του πανεπιστημιου, το ετος 2012, επικοινωνει με επιστολες οπως εκαναν 300 χρονια πριν, "χερι με χερι" (!!!)
Περιμενω να δω, αν σε λιγο ο σκυλος μου θα βγαλει φτερα και θα πεταει στον ουρανο...

ephee said...

Λοιπόν: Για να σου απαντήσω στην πιο καίρια ίσως ερώτηση... ΝΑΙ υπάρχουν όντως δημόσιοι υπάλληλοι με αντικείμενο ακριβώς αυτό που λες "τη μεταφορά εγρράφων και επιστολών", και τους λένε κλητήρες. Σε δικαστικές υποθέσεις φαντάζομαι πως ο εναγόμενος θα είχε κάθε πλεονέκτημα/συμφέρον απέναντι στο γιγαντώδες δημόσιο να ισχυριστεί πως δεν έλαβε ποτέ την ειδοποίηση/κλήτευση/whatever αν του αποστελλόταν με email.
Στο δικό μου χώρο εργασίας τώρα, αυτούς τους λέμε ΑΜΕΑ, όχι αδίκως, αφού όλοι τους προσελήφθησαν ως τέτοιοι. Μιλάμε για άτομα με τρομερά προβλήματα υγείας, όπως... κατάθλιψη. (σοβαρολογώ δυστυχώς..)
Είναι αυτοί που κάθονται στην έξτρα καρέκλα ενός χώρου που δε βρίσκεται πίσω από γραφείο, και όταν δεν μεταφέρουν έγγραφα από όροφο σε όροφο, είναι "έξω για τσιγάρο".
Θα μου πεις "καλά είσαι σοβαρή; δεν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες ο καταθληπτικός;" Και θα σου πω πως όταν κρύβει την τεμπελιά του πίσω από μια νόσο όχι. Έχουμε ΑΜΕΑ με Σκλήρυνση κατά πλάκας, που επιμένει να δακτυλογραφεί κείμενα και να τα πρωτοκολλεί κι έτσι να γίνεται παραγωγικός.

..Και για να θίξω την άλλη πλευρά με τις επιστολές, πως περιμένουμε να μειωθούν οι δαπάνες του δημοσίου όταν το κόστος για το αναλώσιμο χαρτί από μόνο του γίνεται δυσβάσταχτο; Και πως να μη γίνεται όταν αρχεία που θα μπορούσαν να κυκλοφορούν με email τυπώνονται και ξανατυπώνονται, και ξαναμανατυπώνονται μέχρι να πάνε στο αρχείο;

Καλέ μου, πρέπει να ευχαριστούμε το Βούδα που έχουμε ηλεκτρισμό σ'αυτή τη χώρα...

Ephemeron said...

ephee
Ειναι τοσα πολλα τα ασχημα στην Ελλαδα, εχουν μαζευτει τοσα πολλα με τα χρονια, που οταν αρχισει κανεις να μιλαει γι αυτα ισως να μην σταματησει ποτε... Εχοντας ζησει αρκετο χρονικο διαστημα σε ενα-δυο χωρες, ξερω απο πρωτο χερι, οτι η καθε χωρα εχει κι αυτη τα ασχημα της, καμιά δεν ειναι παραδεισος, αλλα την Ελλαδα... δεν την φτανει κανενας!
Την τελευταια φορα, πριν λιγα χρονια, που ειχα πατησει το ποδι μου σε γραφεια του ΙΚΑ στην Αθηνα, ειδα με τα ματια μου υπαλληλους του ΙΚΑ, που αντι να χρησιμοποιουν τον ανελκυστηρα ή τις σκαλες για να μεταφερουν τα διαφορα χαρτια και φακελους, χρησιμοποιουσαν ενα καλαθι δεμενο με ενα σκοινι, και να τραβανε το καλαθι γεματο με χαρτομανι, πανω-κατω, απο το 1ο μεχρι το 5ο οροφο.
Μονο καλογερους των Μετεωρων δεν ειδα να ανεβοκατεβαζουν μ' αυτο το έρμο το καλαθακι! (βεβαια αν περιμενα λιγο ακομα ποτε δεν ξερεις...)
Δεν ξερω, αναρωτιεμαι το εχουν βαλει καποιοι σκοπο να γυρισουμε ντε και καλα 100 χρονια πισω;;;
Τους εχει πιασει η νοσταλγια; ή τους εχει βαρεσει κατι στο κεφαλι και δεν ξερουν τι λενε;
Φοβερο-φοβερο, να φτανουμε στο σημειο, οπως λες και εσυ... " να ευχαριστούμε το Βούδα που έχουμε ηλεκτρισμό σ'αυτή τη χώρα..." :(

Xenoudis - Ξενούδης said...

Στην ελληνική γραφειοκρατική τάξη πραγμάτων το πρώτο μέλημα είναι να καλύπτεις τα νώτα σου. Η συναίσθηση ευθύνης είναι πολύ χαμηλά στην κλίμακά καθηκόντων. Και ας μη μιλάμε καλύτερα για πιθανή παρασκηνιακή προσυνεννόηση στη συγκεκριμένη περίπτωση...
Ξενούδης

Ephemeron said...

Xenoudis - Ξενούδης
" Η συναίσθηση ευθύνης είναι πολύ χαμηλά στην κλίμακά καθηκόντων"

μακαρι να ηταν ψεματα, αλλα δυστυχως ειναι η αληθεια...

ELvA said...

Εphemeron

Aυτα που λεγονται πιο πανω ειναι αληθεια περα για περα. Ολοι ξερουμε τι συμβαινει και ολοι αγανακτουμε με το κρατος αυτο που αντι να προσλαμβανει ατομα που εχουν γνωσεις PC κλπ προτιμουν τη κορη του ταδε και της ταδε λογω κονέ κλπ ..υποχρεωσεων προκειμενου να τους ψηφισουν! Εχουν μαζευτει οι πλεον ασχετοι σε πολλα Υπουργεια και οι πιο πολλοι δεν ξερουν τι τους γινεται.Μια μειοψηφια εργαζεται, οι αλλοι ολο βολτες απο γραφειο σε γραφειο και καφεδες ειναι! Τα ξερουμε, αλλα ας τα θυμηθουμε οταν τυχει και ΑΝ μας επιτρεψουν οι... Γερμανοι να ξαναψηφισουμε! :((

Ephemeron said...

Elva
Προσφατα ετυχε, που ζητησα στο τηλεφωνο απο υπαλληλο του υπουργειου οικονομικων να μου στειλει ενα e-mail και ειπε... "δεν ξερω εγω απο αυτα, εγω δεν στελνω e-mails" (!!!)
Κατα τα αλλα... μας εχει φαει η προοδος και η οργανωση...
Απ οτι φαινεται, οι περισσοτεροι απο εμας στην Ελλαδα ζουμε επι χρονια ενα μυθο...

Leviathan said...

Και 500 και 1000 χρόνια πίσω μη σου πω...έλεος δηλαδή...

καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι και πολλά φιλιά!

Ephemeron said...

Leviathan
Την ωρα που ο κοσμος, χρησιμοποιει κομπιουτερς και ιντερνετ (και οχι μονο για να παιζουν παιχνιδια και να βλεπουν βιντεο...) οι δημοσιες υπηρεσιες δεν χρησιμοποιουν e-mail (!)
Τι να πει κανεις;;;...
Πολλα φιλια, Καλο Σαββατοκυριακο!!!