Wednesday, September 28, 2011

Εν τω μεταξυ...

Ευτυχως που υπαρχει και ο Αρκας για να μας κανει να γελαμε...
Το παρακατω μου ηρθε σε πρωινο e-mail απο την παλια καλη μου φιλη Μαρινα.
Εν τω μεταξυ, αρχισε απο χθες στο Los Angeles η δικη του γιατρου που εδινε "νομιμα" ναρκωτικες ουσιες στον Michael Jackson, και αρκετος κοσμος κρεμεται ολη μερα απο το χαζοκουτι παρακολουθοντας την ζωντανη μεταδοση της δικης.  Πληροφοριακα... ο μισθος του γιατρου ηταν... 150.000 δολλαρια το μηνα. 

45 comments:

ELvA said...

Eνω ο κοσμος βλεπει δίκες, συσκεψεις και κυβερνητικες δηλωσεις, καλο ειναι να σκεφτεται...ταυτοχρονα!
Ο συνδυασμος και των δυο δεν ειναι παντα επιτυχης, οπως φαινεται! :)

Καλησπερα/ Kαλημερα, φιλε Εphemeron!

Ephemeron said...

Elva
Καλησπερα!
Δυστυχως καποιοι, με καποιο τροπο, εχουν μαθει τον πολυ κοσμο "να σκεπτεται με το... να μην σκεπτεται, ή να σκεπτεται χαζομαρες και ασχετα πραγματα" εξ ου και οι γνωστες φρασεις... "εμεις να ειμαστε καλα", "μακρια απο εμας" και "εχει ο Θεος".
Επι μια ολοκληρη ζωη βομβαρδιζουν τον φτωχο κοσμο με το το οτι "τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια" (ωστε τα λεφτα να τα κλεβουν οι "εξυπνοι") Ωραια η θεωρια του "τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια" αλλα τωρα ηρθε η ωρα να το αποδειξουμε και στην πραξη...
Οπως λεει και καποιος γνωστος μου "ισως τα λεφτα να μην φερνουν την ευτυχια, αλλα απ την αλλη πλευρα δεν την διωχνουν..."

CsLaKoNaS said...

"Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία".

Σύμφωνοι.

Τι Τη φέρνει τότε;

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
Δεν νομιζω να υπαρχει "ευτυχια", αλλα απλα ευτυχισμενες στιγμες, και φυσικα για τον καθενα μας οι ευτυχισμενες στιγμες μπορει να ειναι πολυ διαφορετικες, ολα εξαρτωνται με τα γουστα και τη σκεψη του καθενος.
Θεωρω την "απολυτη ευτυχια" κατι σαν "τελειοτητα", με αλλα λογια δεν νομιζω να υπαρχει...

CsLaKoNaS said...

Θα προσυπογράψω το τέλος του σχολίου σου.

"όλα εξαρτώνται από τα γούστα και τη σκέψη του καθενός"

Δηλαδή αυτό που είπες στην αρχή περί στιγμών, αντιπροσωπεύει εσένα και μόνον εσένα. Ακόμα και αν συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, τελικά η εικόνα που έχουμε για τις "στιγμές" αυτές είναι μάλλον εντελώς διαφορετική.

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως όχι μόνον υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι με το χρήμα περισσότερο από εσένα κι εμένα αλλά και πως τελικά, ουδείς μπορεί να κρίνει την "ποιότητα" της ευτυχίας τους...

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
Σαφως και ο καθενας μας εχει τη δικη του ευτυχια, ή με αλλα λογια ο καθενας μας ζει στο δικο του κοσμο, κατα καποιο τροπο.
Την ευτυχια του αλλου, δεν μπορω να την κρινω, ΑΛΛΑ την ευτυχια καποιου που βασιζεται στη δυστυχια και την εκμεταλευση καποιου αλλου, αυτη την ευτυχια την καταδικαζω ανεπιφυλακτα.

CsLaKoNaS said...

"ΑΛΛΑ την ευτυχια καποιου που βασιζεται στη δυστυχια και την εκμεταλευση καποιου αλλου"

Πολύ ενδιαφέρουσα σκέψη. Θέλω να την καταλάβω λίγο περισσότερο. Δώσε μου ένα παράδειγμα.

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
Την ευτυχια του ελαιοπαραγωγου που αντι να διοχετευει το λαδι στην ελληνικη αγορα το πουλαει στη Γερμανια για να παρει πιο πολλα λεφτα, και μετα οι Ελληνες το εισαγουν απο την Γερμανια ακριβωτερα, αυτη την την ευτυχια την καταδικαζω.

Την ευτυχια του καθε κλεφτη-φοροφυγα που δεν πληρωνει αυτα που πρεπει και αφηνει τους συμπολιτες του να πληρωνουν για αυτον, αυτη την ευτυχια την καταδικαζω.

Την ευτυχια του καθε ψευτη και δημαγωγου που πουλαει ψεματα στους πολιτες, για να αυγατησουν οι καταθεσεις του, αυτη την ευτυχια την καταδικαζω.

Hfaistiwnas said...

Πόσο;;;; απαπαπα τα λεφτά όντως δεν φέρνουν την ευτυχία τελικά!!! Εκεί τις δίκες τις δείχνουν όλες στην τιβί; Υπάρχει και ειδικό κανάλι; Judge tv??? χεχεε
Καλημέρα!!!

CsLaKoNaS said...

Μα ο ελαιοπαραγωγός το κάνει αυτό γιατί τον συμφέρει. Δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο ευτυχισμένος. Άλλωστε αν το διοχετεύσει στην ελληνική αγορά μέσω του έλληνα χονδρέμπορα (ο οποίος και επιβάλει αυτές τις τιμές) δεν καταλαβαίνω πως θα ωφεληθεί το κοινωνικό σύνολο από τη δική του ζημία.

Η φοροδιαφυγή είναι μεγάλο θέμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει ζήτημα ευτυχίας ή δυστυχίας. Είναι μάλλον θέμα νοοτροπίας.

Στο τρίτο δεν καταλαβαίνω πως τα ψέμματα αυγατίζουν τις καταθέσεις στην τράπεζα. Δουλειά του καθενος να λέει ψέμματα και δουλειά των υπολοίπων να μην τον πιστεύουν.

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Ναι, στην αρχη ειχε ζητησει 400.000 το μηνα αλλα τελικα υποχωρησε και συμφωνησε να παρει... τιποτα, ψιχουλα, μονο 150.000 το μηνα. χα-χα!
Ναι, πολλες φορες δειχνουν δικες, δουλια δεν ειχε ο διαβολος και... ξερεις εσυ τωρα...

Ephemeron said...

CsLaKoNa
Ακουγεσαι σαν να υποστηριζεις στην ανθρωπινη κοινωνια τον νομο της ζουγκλας "νομος ειναι το δικιο του ισχυρου" ή ειναι ιδεα μου;

Αυτο το "Δουλειά του καθενος να λέει ψέμματα" εσυ το ευλογεις;

Τελος αν ειναι ετσι οπως τα λες, τοτε καλα εκανε και ο γιατρος που εδινε το Προποφόλ στον Michael Jackson για να πεθανει, απλα ο γιατρος τη δουλιτσα του εκανε ο "κακομοιρος" για να βαζει τα 150.000 το μηνα στην τσεπη του. Αν ηταν τοσο απλα πραγματα βρε CsLaKoNa γιατι τοτε δεν σταματανε την δικη; Κατα τη γνωμη σου αν καταλαβαινω καλα τη δουλια του εκανε ο ανθρωπος, ας προσεχε ο Μιχαλακης, με αλλα λογια ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ;

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε μη βάζεις στο στώμα μου πράγματα που δε λέω κ μη βγάζεις συμπεράσματα για μένα.

Ερωτήσεις κάνω κ έχω λόγο που τις κάνω.


Τόσο στο παράδειγμα του ελαιοπαραγωγού όσο και σε αυτό του Jackson έχεις κάποια ειδική πληροφόρηση ή απλά ο,τι διάβασες από τις εφημερίδες; Δε θέλω σε καμία περίπτωση να σε προσβάλω αλλά πριν βγάλουμε συμπεράσματα για το "πού πάει αυτός ο κόσμος" και πριν κατηγορήσουμε το σατανικό το χρήμα καλό θα είναι να ελέγχουμε τα δεδομένα μας.

Ας μη γινόμαστε πανελίστες και σχολιαστές της επικαιρότητας.

Ephemeron said...

CsLaKoNa
"πριν κατηγορήσουμε το σατανικό το χρήμα"
Ποτε ειπα εγω οτι το χρημα ειναι σατανικο;
Ειναι δικαιωμα του καθενος να κανει λεφτα και αλλα, και αλλα, και περισσοτερα, φτανει να μην τα κανει εκμεταλευομενος αλλους. Αυτο αν για σενα ακουγεται οτι "κατηγορω το σατανικο χρημα", τι να πω;...

Τα παραπανω δεδομενα ειναι απο ελληνικη τηλεοραση και τυπο, και το Αμερικανικο τοπικο CNN.

Οσο για τον ελαιοπαραγωγο που πουλαει λαδι στη Γερμανια αλλα οχι στην Ελλαδα, να τον πουμε ενθερμο πατριωτη που αγωνιζεται για το καλο της πατριδας, ή πως το βλεπεις;

Ephemeron said...

Ελαιόλαδο από την Γερμανία, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε το 2010 η χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή.

Ο Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να είναι ελληνικό.

Συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ελαιόλαδο καθώς, όπως είπε, έχει εγκαταλειφθεί εν μέρει η παραγωγή λόγω των χαμηλών τιμών.

Αποτέλεσμα, σημείωσε, είναι η χώρα να κάνει εισαγωγές ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία που δεν διαθέτει ούτε ένα ελαιόδεντρο.

Την ίδια ώρα, έκθεση του εμπορικού γραφείου της χώρας στην Κίνα διαπιστώνει ότι υπάρχουν συνεχείς και αυξανόμενες ανάγκες για εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου.

Το Λαγωνικό said...

Είμαι της άποψης ότι το χρήμα είναι ο καλύτερος δούλος και συνάμα ο χειρότερος αφέντης.
Από ένα σημείο και κάτω η έλλειψη χρήματος φέρνει δυστυχία και από ένα σημείο και πάνω η συνεχής συσσώρευση πλούτου δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στην ευτυχία του ατόμου αντίθετα δείχνει ότι το άτομο είναι άπλυστο και δεν ξέρει τι θέλει στη ζωή του. Άλλωστε είναι ηλίου φαεινώτερο ότι όταν κάποιοι συσσωρεύουν αμύθητα πλούτη κάποιοι άλλοι πολλοί περισσότεροι σε αριθμό γίνονται πάμφτωχοι (ανισοκατανομή πλούτου).

Το κλειδί στην όλη ιστορία (για μένα) είναι η κοινωνία να δημιουργεί ψυχικά ισσοροπιμένα άτομα ώστε οι ανάγκες τους για ευτυχία να μην φτάνουν στα άκρα, σε σχέση με το χρήμα πάντα, ώστε όλοι να μπορούν να εκπληρώνουν αυτές τις ανάγκες.

Όμως τι θα θες;; Ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας. Όλα τα άλλα θα μείνουν εδώ.

Γιαυτό φάτε λάδι και ελάτε βράδυ.
Ξέρανε οι παππούδες μας...

CsLaKoNaS said...

Μα τι θα πει πατριώτης ρε Εφήμερε;

Αν το λάδι που εξάγει στη Γερμανία του αποφέρει περισσότερα έσοδα τότε καλά κάνει και το εξάγει. Έτσι κερδίζει ο ίδιος περισσότερα, ενδεχομένως μεγαλώνει την επιχείρησή του φτιάχνωντας θέσεις εργαρίας, και η ελληνική οικονομία ωφελείται αφού φέρνει χρήμα από το εξωτερικό στο εσωτερικό.

Αν η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από λάδι και αντί να το παράγει, το εισάγει, τότε σημαίνει πως ο παραγωγικός της τομέας έχει παραλύσει ή διοικείται από καρτέλ τα οποία ελέγχουν τις τιμές και δεν αφήνουν τον ανταγωνισμό να δουλέψει. Και οι δύο περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα κρατική παρέμβασης που έχει φέρει το αποτέλεσμα αυτό.

Λάδι εξάγει ο άνθρωπος, δεν είναι μαυραγορίτης της κατοχής!

Τέλος ο γιατρός του Jackson δεν κατηγορείται επειδή έπαιρνε 150000 δολλάρια το μήνα αλλά επειδή ενδεχομένως υπέπεσε σε ιατρικό σφάλμα που απέβη μοιραίο. Αφού αυτή ήταν η αμοιβή του και μάλιστα υπήρχε κάποιος να τον πληρώσει τόσα, εσένα τι σε νοιάζει;

Επαναλαμβάνω λοιπόν τι θεωρείται "εκμετάλευση" του κοινωνικού συνόλου κατά τον πλουτισμό ενός ατόμου; Τι τη στοιχειοθετεί;

Το Λαγωνικό said...

"ο παραγωγικός της τομέας έχει παραλύσει ή διοικείται από καρτέλ τα οποία ελέγχουν τις τιμές και δεν αφήνουν τον ανταγωνισμό να δουλέψει. Και οι δύο περιπτώσεις είναι αποτέλεσμα κρατική παρέμβασης που έχει φέρει το αποτέλεσμα αυτό."

Αν κατάλαβα καλά ο κρατικός παρεμβατισμός είναι η αιτία δημιουργίας καρτέλ;;;; Για εξηγησέ το μας αυτό γιατί η ιστορία λέει ακριβώς το αντίθετο: Εκεί που δεν παρεμβαίνει το κράτος ώστε να εφαρμόζεται σωστά ο ανταγωνισμός εκεί ακριβώς είναι που γίνονται οι συμφωνίες στα κρυφά και στύνονται καρτέλ. Α! και όταν λέμε κράτος ενοούμε κράτος δικαίου όχι σαν το καρκίνωμα που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, για να καταλαβαινόμαστε.

CsLaKoNaS said...

κρατικός παρεμβατισμός -> κλειστά επαγγέλματα.

Η δημιουργία καρτέλ στην Ελλάδα προκύπτει κυρίως λόγω των κλειστών επαγγελμάτων, των κατώτατων τιμών, των εγγυημένων εισοδημάτων κλπ κλπ...

Το Λαγωνικό said...

"εκμετάλευση" του κοινωνικού συνόλου κατά τον πλουτισμό ενός ατόμου είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα) όταν για να παραχθεί ο συγκεκριμένος πλούτος:

α) Χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα. (Ψέμματα, διαπλοκή, απάτες, δωροδοκίες, φοροδιαφυγή κλπ κλπ)
β) Δεν εφαρμόζεται ο νόμος που καθορίζει τη συγκεκριμένη διαδικασία παραγωγής πλούτου πχ εργατικό δίκαιο.
γ) Υποβαθμίζεται το φυσικό ή/και το πολιτισμικό περιβάλλον.
δ) και το χειρότερο όταν ο πλούσιος "επηρεάζει" το νομοθέτη ώστε να του φτιάχνει νόμους κατά παραγγελία εις βάρος των εργαζομένων ή/και της κοινωνίας ή/και του περιβάλλοντος.

Ξέχασα κάτι;;

Το Λαγωνικό said...

CsLaKoNaS αναφέρεσαι σε συντεχνίες, όχι καρτέλ. Το καρτέλ είναι όταν εταιρίες συμφωνούν, κατά παράβαση του νόμου περί ανταγωνισμού, τις ίδιες υψηλές τιμές. Η παρέμβαση δε του κράτους δικαίου στη συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς επιβεβλημένη.
Καρτέλ πχ έχουν στήσει οι βιομηχανίες γάλακτος στην Ελλάδα (σκάνδαλο ΜΕΒΓΑΛ).

Οι συντεχνίες είναι κάτι άλλο, δημιουργήθηκαν με νόμο του κράτους, προφανώς όχι κράτους δικαίου, αλλά κράτους διαπλοκής όπως αυτό της Ελλάδας. Όπου με νόμο προϊόν διαπλοκής επαγγελματιών-κράτους συμφωνούνται αυτά που αναφέρεις για κλειστά επαγγέλματα, (στα ύψη) κατώτατες τιμές κλπ.

Μη μπερδεύουμε λοιπόν το καρτέλ με την συντεχνία και τον κρατικό παρεμβατισμό και την κρατική διαπλοκή.

CsLaKoNaS said...

Τα πρώτα τρία αφορούν νόμους και την υπακοή τους. Όλοι μας νομίζω εδώ είμαστε νομοταγείς πολίτες. Ο παράνομος πλουτισμός προφανώς αποκλείεται από την κουβέντα μας.

Το πολιτισμικό περιβάλλον δεν το κατάλαβα.

Όσο για το τελευταίο οι πολιτικοί είναι εκλεγμένοι και όχι διορισμένοι. Είναι " δουλεία " του διεφθαρμένου πολιτικού να κόβει και να ράβει νόμους κατά παραγγελία, δουλεία των θεσμικών οργάνων να μπλκοκάρουν τον νόμο ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ των ψηφοφόρων να μην στείλουν το βουλευτή σπίτι του.

Η κουβέντα δεν πάει στον παράνομο πλουτισμό. Τα παραδείγματα του Εφήμερου δεν ήταν αυτά.

CsLaKoNaS said...

εχεις δίκιο για το καρτέλ. δικό μου λάθος

Το Λαγωνικό said...

Πολιτισμικό περιβάλλον: Ότι μας περιβάλλει κυριολεκτικά (πχ. κτίρια) και μεταφορικά (πχ. μουσική, παιδεία) και δεν είναι έργο της φύσης αλλά ανθρώπινο. Παραδείγματα υποβιβασμού/καταστροφής του πολιτισμικού περιβάλλοντος για να πλουτίσουν κάποιοι δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σου γράψω. Άνοιξε την τηλεόρασή σου ή κοίτα έξω από το παράθυρό σου.

Το Λαγωνικό said...

Απάντησα στο ερώτημά σου έτσι όπως το έθεσες: "τι θεωρείται "εκμετάλευση" του κοινωνικού συνόλου κατά τον πλουτισμό ενός ατόμου; Τι τη στοιχειοθετεί;"

Ephemeron said...

CsLaKoNa
"Αν το λάδι που εξάγει στη Γερμανία του αποφέρει περισσότερα έσοδα τότε καλά κάνει και το εξάγει. Έτσι κερδίζει ο ίδιος περισσότερα, ενδεχομένως μεγαλώνει την επιχείρησή του φτιάχνωντας θέσεις εργαρίας, και η ελληνική οικονομία ωφελείται αφού φέρνει χρήμα από το εξωτερικό στο εσωτερικό."

Χα-χα-χα!
Πες μου κι αλλα τετοια για να γελαω ολη μερα!
Κατι τετοια λενε και στο TEA-PARTY εδω.
Πλουσιοι που "δημιουργουν" χιλιαδες θεσεις εργασιας με μισθους πεινας.
Μονο οσοι βλεπουν ολη μερα το καναλι του Μαρντοκ (FOX channel)τα λενε αυτα!

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε δεν είναι έτσι. Το ότι τα ίδια λέει και το tea party δε σημαίνει τίποτα. Δεν κάνω αντι- tea-party τοποθετήσεις ως αυτοσκοπό. Συνεχίζεις να προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα για μένα και αυτό είναι άδικο.

Η βάση της αμερικανικής οικονομίας (προσφορά/ζήτηση) είναι αυτή που έχει καταφέρει να παράγει τέτοιο πλούτο χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Είναι η οικονομία που δημιούργησε διαρκή ανάπτυξη για 60+ χρόνια σε αυτή τη χώρα. Ας μην τη πετάμε στο
καλάθι των αχρήστων πριν καταλάβουμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και η ανισότητα που δημιουργεί.

Επαναλαμβάνω όμως ότι το θέμα μας δεν είναι αυτό.

CsLaKoNaS said...

Λαγωνικέ απάντησες στο ερώτημά μου αλλά επαναλαμβάνω πως δεν είχε αυτή τη χροιά το ερώτημά μου. Ο παράνομος πλουτισμός είναι εξαίρεση.

Σε ό,τι αφορά το πολιτισμικό περιβάλλον επανέρχεσαι στη βάση της κουβέντας μας και σε ευχαριστώ.

Τι θεωρείται πολιτισμός και τι αισθητική; Αν εσένα σε ενοχλεί το σκουπιδαριό της τηλεόρασης υπάρχουν άλλοι που δεν τους ενοχλεί. Εγώ ποιον πρέπει να ακολουθήσω;

Μήπως δεν πρέπει να ακολουθήσω κανένα; Ποιος ορίζει τι είναι σκουπιδαριό και τι δεν είναι;

Ephemeron said...

CsLaKoNa
Ο γιατρος του Jackson δεν δικαζεται επειδη εκανε 150.000 το μηνα, αλλα δικαζεται επειδη προσφερε υπηρεσιες που ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, εκανε δηλαδη οτι εκανε, μονο και μονο για το "αγιο χρημα"
Ο γιατρος για χαρη των 150.000 εδινε στον Jackson την ευκαιρια να σουταρει πανισχυρες ναρκωτικες ουσιες που δινονται μονο κατα την διαρκεια εγχειρησεων.
Απ οτι φαινεται, για σενα ισως καλα εκανε ο γιατρος και εκανε οτι εκανε, αλλα για την Αμερικανικη δικαιοσυνη εκανε παρανομια, και γι αυτο καθεται στο σκαμνι.

CsLaKoNaS said...

Ωραία δικάζεται και για αυτό!Και καλώς δικάζεται. Δεν το ήξερα!
Συγνώμη που δε γνωρίζω όλες τις λεπτομέριες αυτής της υπόθεσης !

"Απ οτι φαινεται, για σενα ισως καλα εκανε ο γιατρος και εκανε οτι εκανε, [...]."

Από που στο διάολο φαίνεται ;;;;;

Ephemeron said...

CsLaKoNa
απο αυτα που γραφεις ετσι φαινεται.
Απο τα παραπανω σχολια σου φαινεται, και οπως λενε και εδω, διορθωσε με αν κανω λαθος παρακαλω, οτι αυτος που κανει λεφτα ειναι ΠΑΝΤΑ δικαιομενος, ενω αυτος που την πατησε "ας προσεχε"
Ωραια για να ξεκαθαρισω λιγο τα πραγματα ας σε ρωτησω κατι για να καταλαβω επιτελους το τροπο σκεψης σου.
Στην Ελλαδα ως γνωστο διαφοροι πολιτικοι, και οχι μονο, τις τελευταιες δεκαετιες εχουν φαει με χρυσα κουταλια, οι λιγοι εχουν τα πολλα και τωρα οι υπολοιποι πληρωνουν τα σπασμενα.
Με την τραγικη κατασταση στην Ελλαδα, σε λιγο θα δεις τις τιμες των ακινητων να πανε για φουντο.
Και ρωταω: Αν ο πατερας σου εχει δυο-τρια σπιτια συνολικης αξιας ας πουμε 1.000.000 ευρω και τωρα με τις κλεψιες και τα μπαχαλα η αξια των σπιτιων παει απο 1.000.000 στις 200.000 τι θα πεις; Οτι καλα εκανα οσοι ολοι εκλεψαν για να κανουν λεφτα, οσο για τον πατερα μου ας προσεχε;

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε κατ' αρχάς μην ελπίζεις να καταλάβεις τον τρόπο σκέψης κανενός, μέσα από το blogging. Το blogging δεν προσφέρεται για αυτό το σκοπό. Συνεπώς οι χαρακτηρισμοί και τα συμπεράσματα ("έτσι φαίνεται") είναι τόσο παρακινδυνευμένα όσο και λυπηρά.

Ούτε αυτός που έκανε λεφτά είναι πάντα δικαιωμένος ούτε ο χαμμένος είναι το κορόιδο. Αυτονόητα πράγματα είναι αυτά, όταν δεν κινείται κανείς υπό την σκέπη ψευδοεπιστημονικών θεωριών που υποστηρίζουν ότι ο πλουτισμός κάποιου προκύπτει κατά κανόνα εις βάρος κάποιου άλλου.

Δεν καταλαβαίνω το παράδειγμά σου με τα ακίνητα. Πότε είπα ότι καλά έκαναν όσοι έκλεψαν; Δεν παρακολουθείς την κουβέντα μου με το Λαγωνικό;

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
γραφεις παραπανω...

"Αν το λάδι που εξάγει στη Γερμανία του αποφέρει περισσότερα έσοδα τότε καλά κάνει και το εξάγει."
Αυτο ακουγεται οπως και εδω που το tea-party λεει αν ο επιχειρηματιας κανει πιο πολλα εσοδα με το να εχει την βιομηχανια στη Κινα, καλα θα κανει να κλεισει την εδω βιομηχανια και ας την μεταφερει στη Κινα.
Να σου θυμησω ποσες Ελληνικες βιομηχανιες εφυγαν απο Ελλαδα μονο και μονο για να κανουν πιο πολλα λεφτα;

"Η φοροδιαφυγή είναι μεγάλο θέμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως προκύπτει ζήτημα ευτυχίας ή δυστυχίας"
Οταν οι φοροφυγαδες κανουν παρτυ χορευοντας και γελοντας και αφηνουν κοσμο που δεν εχει φταιξει σε τιποτα να πληρωνει τα σπασμενα και να ζει στη μιζερια, αυτο για σενα δεν εχει να κανει τιποτα με την ευτυχια ή την δυστυχια;

"Δουλειά του καθενος να λέει ψέμματα και δουλειά των υπολοίπων να μην τον πιστεύουν."
Η δουλεια του καθενα δεν ειναι να λεει ψεματα. Η δουλεια του καθενα ειναι να ενδιαφερεται για ενα καλυτερο αυριο για ολοκληρο το κοινωνικο συνολο.

CsLaKoNaS said...

1. Το λάδι παράγεται στην Ελλάδα. Δεν έφυγε ο επιχειρηματίας να πάει να το παράξει στο εξωτερικό.

2. Η φοροδιαφυγή είναι παρανομία! Πόσες φορές πρέπει να το πω ότι εξαιρώ τον παράνομο πλουτισμό !;!;!

3. Μα αν κάποιος λέει ψέμματα και οι υπόλοιποι δεν τον πιστεύουν τότε θα πάψει να λέει ψέμματα και θα μπει ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση που περιγράφεις.

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
"Μα αν κάποιος λέει ψέμματα και οι υπόλοιποι δεν τον πιστεύουν τότε θα πάψει να λέει ψέμματα και θα μπει ένα λιθαράκι προς την κατεύθυνση που περιγράφεις."
Σοβαρα τωρα, πιστευεις οτι με τα ψεματα που πουλανε πολιτικοι και θρησκευτικοι ηγετες καθε μερα επι χρονια και χρονια στο κοσμο, ο ιδιος αυτος κοσμος "ξαφνικα" θα ξυπνησει και δεν θα πιστευει τους κλεφτες και τους ψευτες;
Και εγω, αλλα και αλλοι, θα χαραμησουμε τη ζωη μας περιμενοντας ποτε θα παψει ο πολυς κοσμος να πιστευει τους κλεφτες για να γινει η ζωη μας καλυτερη; Καλα κρασια...
Να γιατι και τα δικα μου ακινητα και τα δικα σου ακινητα στην Ελλαδα σε λιγο θα χασουν τουλαχιστον τη μιση αξια τους, γιατι ο κοσμος δεν ξυπναει ευκολα, ο κοσμος εχει συνηθισει να τρωει κουτοχορτο και να ακουει ψευτες να του λενε ψεματα...
Οσο ειδικα για την Ελλαδα εκει κι αν το παραλογο και η ψευτια εχει φτασει στο Ζενιθ...
Απο την μια η κυβερνηση δινει επιδομα πολυτεκνου λογω υπογεννητικοτητας και απο την αλλη ο κοσμος φωναζει οτι η Ελλαδα ειναι μικρη και δεν χωραει μεταναστες !!!
Να βαλω τα adidas μου στο φουρνο για να φτιαξω να φαω "παπουτσακια" ή να περιμενω λιγο ακομα;

Ephemeron said...

@ Το Λαγωνικό
"και το χειρότερο όταν ο πλούσιος "επηρεάζει" το νομοθέτη ώστε να του φτιάχνει νόμους κατά παραγγελία εις βάρος των εργαζομένων ή/και της κοινωνίας ή/και του περιβάλλοντος."

Ετσι ακριβως! Συμφωνω απολυτα!

mahler76 said...

κορυφαίος ο Αρκάς. Για αυτό τελικά οι Έλληνες ήμαστε τόσο happy χαχαχα

Ephemeron said...

mahler76
Καταπληκτικος επι δεκαετιες, δεν κουραζεσαι ποτε να τον διαβαζεις!

CsLaKoNaS said...

"Σοβαρα τωρα, πιστευεις οτι με τα ψεματα που πουλανε πολιτικοι και θρησκευτικοι ηγετες καθε μερα επι χρονια και χρονια στο κοσμο, ο ιδιος αυτος κοσμος "ξαφνικα" θα ξυπνησει και δεν θα πιστευει τους κλεφτες και τους ψευτες; "

Τα πολιτικά ψεύδη είναι άλλα. Το πολιτικό ψεύδος είναι κατά κύριο λόγο λαϊκισμός. Ο πολιτικός δε λέει ψέμματα, λέει αυτά που οι ψηφοφόροι θέλουν να ακούσουν. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι ακροατές γνωρίζουν ότι ο πολιτικός λέει ψέμματα αλλά δεν ενδιαφέρονται για αυτό. Οι αντιδράσεις που έχουμε στην Ελλάδα αυτόν τον καιρό είναι ακριβώς επειδή φάγαμε στη μάπα δεκαετίες αριστερού λαϊκισμού και νοοτροπίας και δε θέλουμε να δούμε πως έχουν τα πράγματα.

"Και εγω, αλλα και αλλοι, θα χαραμησουμε τη ζωη μας περιμενοντας ποτε θα παψει ο πολυς κοσμος να πιστευει τους κλεφτες για να γινει η ζωη μας καλυτερη; "

Όχι δε θα τη χαραμίσει κανείς τη ζωή του περιμένοντας πότε ο κόσμος θα ξυπνήσει.

Όπως δε θα χαραμίσει κανείς τη ζωή του περιμένοντας από πολιτικούς να του λύσουν τα όλα του τα προβλήματα. Δεν πιστεύω στον "καλό πολιτικό - προστάτη" ούτε στο "καλό και οργανωμένο κράτος".

Δεν πιστεύω σε κανένα που αποφασίζει για μένα χωρίς εμένα.

Δημοκρατία, πάνω από όλα~ Τα κόμματα είναι αναγκαία αλλά μόνον μέσα στο κοινοβούλιο. Ούτε στο συνδικαλισμό, ούτε στις δημόσιες επιχειρήσεις ούτε στο κράτος, ούτε στην αυτοδιοίκηση.

Στην Ελλάδα αυτήν την αλλαγή βιώνουμε. Την αποσοβιετικοποίηση της κοινωνίας. Την απαλλαγή της κοινωίας από τον κομματισμό που την έχει εξαθλιώσει. Αυτήν την αλλαγή που την περάσαν άλλες χώρες το 80 και το 90 εμείς την περνάμε τώρα. Και αυτή η αλλαγή είναι δύσκολη.

Ephemeron said...

CsLaKoNaS
" Δεν πιστεύω στον "καλό πολιτικό - προστάτη" ούτε στο "καλό και οργανωμένο κράτος".

Συγνωμη αλλα αυτα ειναι σχεδον τα ιδια λογια που λενε οι ακροδεξιοι Ρεπουμπλικανοι (tea-party) και εχουν λυσαξει στην κυριολεξια, να κατακοματιασουν τον Ομπαμα, για να μην κανει τιποτα καλο για τον κοσμο, αλλα να αφησει τους "μεγαλοκαρχαριες" να κανουν οτι θελουν ανενοχλητοι...

"Δεν πιστεύω σε κανένα που αποφασίζει για μένα χωρίς εμένα."

Μα για αυτο ψηφιζουμε ωστε να βαλουμε καποιον που θελουμε να μας εκπροσωπει για να παρει αποφασεις, ετσι δεν ειναι;
Δεν μπορω να σε καταλαβω...
δηλαδη εσυ πας και ψηφιζεις ενω την ιδα στιγμη σκεφτεσαι " Δεν πιστεύω στον "καλό πολιτικό - προστάτη" ούτε στο "καλό και οργανωμένο κράτος" , συγνωμη αλλα δεν το καταλαβαινω αυτο...

CsLaKoNaS said...

Εφήμερε η σκέψη σου πάσχει σε δύο σημεία.

1. Δεν καταλαβαίνω γιατί παίζεις πινγκ-πονγκ μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ ! Στο τελευταίο μου σχόλιο μιλούσα για την Ελλάδα και όχι για τις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά προσπαθείς με απίστευτα παράλογο τροπο να με συσχετίσεις με το tea-party.

Το τι χρειάζεται η οικονομία της Ελλάδας δε σχετίζεται με το τι χρειάζεται η οικονομία των ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη την απελευθέρωση των οικονομικών δυνάμεων που κρατούσε για δεκαετίες μέσα από τις συντεχνίες. Αν αυτό λέγεται πολιτική tea-party τότε είναι ακροδεξιός και ο Ραούλ Κάστρο που απελευθερώνει επαγγέλματα στην Κούβα.

Οι ΗΠΑ έχουν άλλα προβλήματα ως οικονομία. Το τεράστιο θέμα της μεταρρύθμισης στην Υγεία είναι χτυπητό παράδειγμα. Είναι ανάγκη σε αυτόν τον τομέα να παρέμβει το κράτος αφού αν δούμε την Υγεία σαν προϊον το μοντέλο της ελεύθερης αγοράς αποτυγχάνει να την ελέγξει.
Δες π.χ. εδώ μία παλιότερή μου ανάρητηση σχετικά.

2. Δε θέλω να σε τρομάξω αλλά η ρητορική του tea-party για την οικονομία δεν είναι από κάποια καινούρια σχολή. Είναι από τη σχολή σκέψης που έχει επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο στο βασικά μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.

Η κριτική που γίνεται στο tea-party δεν είναι πως ό,τι λέει είναι λάθος.

Η κριτική είναι πως ψεύδεται, λαϊκίζει και μπουρδολογεί συνολικά, με σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο των αφελών και των υπερπατριωτών.

Όπως π.χ. το ότι ο Χίτλερ χρησιμοποίεισε (παράφρασε!) τον Νίτσε για να φτιάξει την ιδεολογία του Ναζισμού δε σημαίνει πως το έργο του Νίτσε είναι για πέταμα.

--------------

Δεν πιστεύω στον "καλό πολιτικό - προστάτη" ούτε στο "καλό και οργανωμένο κράτος"

Δεν πιστέυω στον πολιτικό που θα ψηφίσω εγώ και αυτός θα αναλάβει να με διορίσει σε μία δουλειά και εμένα και την οικογένειά μου. Δεν πιστεύω στην ψήφο που θα τη χρησιμοποιήσω για να λύσω ό,τι πρόβλημα έχω ή ό,τι διευκόλυνση ζητάω.

Το καλό και οργανωμένο κράτος που ελέγχει συνολικά την οικονομική ζωή (όπως π.χ. ΕΣΣΔ) δεν υφίσταται. Είναι μία ουτοπία και έχει αποδειχθεί τόσο ιστορικά όσο και επιστημονικά (σε κάποιο βαθμό) πως τα κρατικά μορφώματα αυτά δεν μπορούν παρά να αποτύχουν, βασανίζοντας και εξαθλιώνοντας τους πολίτες.

Ephemeron said...

Το "Tea-party" εδω και το "εχει ο μπαμπας μου λεφτα στην Ελλαδα και ειμαι ακροσυντηρητικος" εχουν παρα μα πολλα κοινα σημεια. Η σαπια ιδεολογια τους ειναι η ιδια. Γι αυτο και οι ακροσυντηρητικοι Ελληνες της Αμερικης ψηφιζουν Ρεπουμπλικανους και tea-party.

CsLaKoNaS said...

Αυτό δε σημαίνει ότι οι πολιτικές εξυγίανσης που χρειάζονται οι δύο οικονομίες είναι ίδιες. Τα διαρθρωτικά προβλήματα των δύο οικονομίων είναι πολύ διαφορετικά, όπως κ οι δυνατότητές τους.

Το tea party δεν είναι φιλελεύθερο (έστω και αν ξεκίνησε έτσι). Δεν μπορείς να είσαι οικονομικά φιλελεύθερος αν δεν είσαι και κοινωνικά.

mahler76 said...

στην Ελλάδα ισχύει το έχει ο μπαμπάς λεφτά και είμαι ακροαριστερος όχι ακροδεξιός.

Ephemeron said...

mahler76
και με κομποσκοινι στο χερι...
Αυτο μου ειχε κανει πολυ μεγαλη εντυπωση την τελευταια φορα που ημουν Αθηνα...
Αριστερους που ηξερα επι χρονια που γελαγαν και κοροιδευαν την εκκλησια, μολις επιασαν τα 50+ τσουπ! ξαφνικα βρεθηκαν και με ενα κομποσκοινι στο χερι!
Θαυμα-θαυμα!