Saturday, September 10, 2011

Η πτωχευση και το αγνο παρθενο ελαιολαδο.

Σιγουρα η οικονομια δεν παει καλα σε πολλες χωρες.
Και στις χωρες της Ευρωπης και στην Αμερικη και σε πολλες αλλες χωρες.
Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ζουμε σε καιρους παγκοσμιας οικονομιας και οχι στη δεκαετια του 1950 για να εχουμε την οικονομια του μπακαλη.
Και ενω σημερα διαβαζω απο το DER SPIEGEL για σεναρια πτωχευσης της Ελλαδας, ακομα δεν μπορει να μου φυγει απο το μυαλο αυτο που ακουσα πριν δυο μερες, οτι η Ελλαδα κανει εισαγωγη Ελαιολαδου!
Και οχι μονο αυτο αλλα εισαγει ελαιολαδο ακομα και απο την Γερμανια, η οποια ΔΕΝ παραγει ελαιολαδο!!! Η εισαγωγη ελαιολαδου απο την Γερμανια κοστιζει 1,5 εκατομμυρια ευρω, ενω η συνολικη εισαγωγη ελαιολαδου στην Ελλαδα κοστιζει 13 εκατομμυρια ευρω.
Η ιδεα της πτωχευσης ουτε μου αρεσει, ουτε θα ηθελα ποτε να την δω.
Δεν ξερω αν αλλοι φοβουνται με την ιδεα της πτωχευσης, αλλα εμενα η ιδεα του οτι η Ελλαδα εισαγει ελαιολαδο με τρομαζει πολυ περισσοτερο απο την ιδεα της πτωχευσης...

ΥΓ Τωρα αναρωτιεμαι τι αλλο να περιμενω ν' ακουσω, οτι... η Ιταλια θα αρχισει να εισαγει μακαρονια και σαλτσα;

4 comments:

Hfaistiwnas said...

αααα το έχω ακούσει και εγώ.. το εξάγουμε λέει, το συσκευάζουν εκεί, και το αγοράζουμε μετά... τραγικό..

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Ναι ειναι αληθεια... Οι Ελληνες ελαιοπαραγωγοι εξαγουν λαδι στο εξωτερικο. Ο μονος λογος που μπορω να σκεφτω ειναι οτι το κανουν για περισσοτερα λεφτα με το να το πουλησουν στο εξωτερικο... και οπως ολοι γνωριζουμε φυσικα... οσο πιο πολλα χρηματα κανει καποιος τοσο και πιο μεγαλος πατριωτης ειναι...

suncitizen said...

Κοίτα αφού ο Καπιταλισμός είναι φούσκα, μη σε εκπλήσσει τίποτα.
Τώρα όσο για το ελαιόλαδο και άλλα αγροτικά προϊόντα, εμείς εισπράταμε κονδύλια από την ΕΕ για αγροτικές κακλλιέργειες και τα κάναμε τζίπ και μεζονέτες.
Οπότε;

Ephemeron said...

suncitizen
Δεν ξερω αν ειναι "φουσκα" ή οχι, αλλα αυτο που βλεπω καθε μερα με τα ματια μου ειναι οτι ακομα κι αυτοι που λενε οτι ο καπιταλισμος ειναι "φουσκα" με την προσωπικη τους ζωη και τις ενεργειες τους υποστηριζουν... την "φουσκα" (!)