Tuesday, June 7, 2011

Η διπλη σφαλιαρα.

Παμε αλλη μια φορα...
Η Ελλαδα δεν ειναι η μονη χωρα που υποφερει.
Η Ελλαδα δεν ειναι το μονο "πειραματοζωο" της ΕΕ και της Αμερικης.
Ακομα και οι Αμερικανοι περνανε δυσκολους καιρους.
Πορτογαλια, Ισπανια, Ιταλια, Ιρλανδια, Ισλανδια...
Ο κοσμος υποφερει.
Ομως η Ελλαδα εφαγε διπλη σφαλιαρα.
Η πρωτη σφαλιαρα ηταν η ιδια που εφαγαν ολες οι αλλες χωρες, ολοι οι λαοι, απο τους Αμερικανους μεχρι τους Ισλανδους, η σφαλιαρα των Τραπεζων, η σφαλιαρα του credit.
Η δευτερη σφαλιαρα, αυτη που ποναει ακομα πιο πολυ, και για την οποια ο κοσμος δεν θελει πολλες φορες ουτε να κανει λογο, δεν ηρθε απο εξω.
Η δευτερη σφαλιαρα, επεσε στους Ελληνες απο... τους Ελληνες.
Η δευτερη μεγαλη σφαλιαρα στον Ελληνα ηρθε απο...
Απο τον ξαδερφο μου το γιατρο που εκλεβε την εφορια επι χρονια.
Απο τον αλλο ξαδερφο μου, που σαν "απλος" δημοσιος υπαλληλος πηγαινει για κυνηγι με απαστραπτουσα Μερσεντες, αλλα κανεις ποτε δεν ρωτησε απο που ηρθαν τα λεφτα για το ακριβο αυτοκινητο.
Απο τον Χ φιλο, που άρπαζε απανωτες επιχορηγησεις απ την κυβερνηση, χωρις να πληρωνει ή ακομα και να δινει ενσημα στους εργατες.
Απο τον Θειο μου, τον "πονεμενο φτωχο αγροτη" που αφησε πισω του ολοκληρη περιουσια και σπιτια.
Απο την γειτονισα που εσπρωξε μεσω της ψηφου της, ωστε ο νομος να της δωσει το δικαιωμα να παρει συνταξη στα 40, ωστε αλλα κοροϊδα τωρα να αναγκαστουν να δουλευουν μεχρι τα 65 ή και τα 70.
Απο τον γιατρο του ΙΚΑ, που εκτος απο το μισθο του και τα εσοδα του προσωπικου του ιατρειου, εχει παρει τοσα πολλα φακελακια ολα αυτα τα χρονια, που αν τα βαλεις το ενα διπλα στ' αλλο, κανεις το γυρω της γης 7 φορες.
Απο τον καθε Ελληνα πολιτικο που εξαφανισε εκατομυρια, σαν να ηταν ο καλυτερος ταχυδακτυλουργος στο Λας Βεγκας.
Απο αυτους και αλλους πολλους, ηρθε η δευτερη μεγαλη σφαλιαρα που εφαγαν οι Ελληνες.

Και τωρα για αλλη μια φορα, απ οτι φαινεται, ο Ελληνας ετοιμαζεται να ξαναφαει πολλαπλες σφαλιαρες απο τους συμπολιτες του, που αρνουνται να αλλαξουν, και ριχνουν ολα τα λαθη στην κυβερνηση, στους καπιταλιστες Αμερικανους, στους φασιστες Γερμανους, στους σοβινιστες Γαλλους, κλπ κλπ.
Τωρα, αν πιστεψουμε μερικους "αεριτζηδες", οτι μια χωρα σαν την Ελλαδα που εχει ανεπαρκη γεωργια και κτηνοτροφια, σχεδον ανυπαρκτη βιομηχανια, και οχι αρκετες εξαγωγες αλλα αντιθετα μεγαλες εισαγωγες, αν λοιπον πιστεψουμε οτι η χωρα κατω απο τετοιες συνθηκες θα τα παει μια χαρα χωρις δανεια, απο μονη της, τοτε ας ετοιμαστουμε για μια αλλη σφαλιαρα που θα πονεσει πολυ περισσοτερο απ τις αλλες.
Ηρθε η ωρα να κοιταχτουμε στον καθρεφτη και να ξεχασουμε τις αερολογιες.
Οσο οι Ελληνες ξαδερφοι μου συνεχιζουν το ιδιο βιολι, οσο ο Ελληνας γιατρος συνεχιζει να βγαζει μονο 1000 ευρω το μηνα, παρ ολο οτι τα φακελακια γεμισανε ολοκληρα τσουβαλια, και οσο οι Ελληνες πολιτικοι θα συνεχισουν να κανουν ταχυδακτυλουργιες με εκατομυρια, δυστυχως τιποτα δεν θα αλλαξει.
Αν δεν αλλαξουμε εμεις οι ιδιοι, οσα δανεια και να παρουμε, οσες πτωχευσεις κι αν κυρηξουμε, ποτε τιποτα δεν θα αλλαξει στην Ελλαδα.
Απλα θα υποφερουμε ενω θα συνεχισουμε να αναμασαμε την ιδια καραμελα που αναμασαμε εδω και πολυ πολυ καιρο... οτι "για ολα φταινε οι καπιταλιστες Αμερικανοι και οι φασιστες Γερμανοι, κλπ κλπ κλπ..."  ενω εμεις δεν φταιξαμε ποτε!

13 comments:

nefelokokkugia said...

Respect!
Tα είπες όλα.
Πόσα ακούσαμε, είναι άλλο θέμα...

Φιλιά και καλημέρες Ephemeron

aizen999 said...

σωστος ο νεος...

οσο για τη σαυρα-κουλα,διευκρινησε τις προθεσεις σου μην εχουμε αιματα μουαχαχαχα

Ephemeron said...

nefelokokkugia
Σαφως και παιζονται παιχνιδια απο διαφορους εναντιον του κοσμου. Αλλα οταν καπακι πανω απ αυτο, κλεβουμε ο ενας τον αλλο, δεν δινουμε δεκαρα, και τελος παιζουμε κι εμεις τις αθωες περιστερες, οπως αυτοι που κατηγορουμε, την πληρωνουμε ολοι διπλα...
Καλο βραδυ!

Ephemeron said...

aizen999
κροκοδειλια δακρυα... αυτα ριχνουν οσοι κλεβουν εις βαρος των συμπολιτων τους...
και μερικοι το εχουν κανει και τεχνη, μεταχειριζονται και ειδικη ορολογια οπως... "εγω εχω καθαρο μετωπο", "εχω μια υποληψη", "εχω φιλοτιμο", "ειμαι πατριωτης" κλπ και αφου πρωτα μας τα πετανε ολα αυτα στη μουρη, μετα μας ριχνουν μια φοβερη κατραπακιά που μας κανει και ψαχνομαστε...

Unknown said...

Εγώ όταν αποκάλεσα 1 ξάδελφό μου κωπρόσκυλο γιατί πήρε σύνταξη στα 43 με αποκάλεσαν κακό.

ασωτος γιος said...

αμ-θα αλλαξουμε θα τοδεις
πολυ ωραιο ποστ

Ephemeron said...

bear
αν καποιος εχει χρηματα και δεν θελει να δουλευει, δεν πειραζει κανενα, αλλα το να μπορουν "μερικοι" να παρουν συνταξη πιο γρηγορα, ενω αλλοι να μην μπορουν το θεωρω διακριση...
Δεν ακουγεται καλα οταν υπαλληλος του ΟΤΕ μπορει να συνταξιοδοτηθει πχ στα 45, αλλα ενας αλλος υπαλληλος σε μια αλλη επιχειρηση, να πρεπει να δουλεψει μεχρι τα 65...

Ephemeron said...

ασωτος γιος
ευχαριστω :)
ισως βεβαια σε πολλους να μην αρεσει, αλλα ειναι η αληθεια...
το να κλεβουμε τη χωρα και τους συμπολιτες μας, λες και εχει γινει εθνικο σπορ, πιο δημοφιλες κι απ το ποδοσφαιρο... :(

Ξενικός said...

στην τελευταία (απάνω) ανταπάντησή σου χτυπάς το καρδί στο πέταλο: η κλεψιά εθνικό σπορ, η φοροδιαφυγή θέσφατο.
Με "δημοκρατικό" τρόπο δύσκολα αλλάζουν αυτά. Το κακό είναι ότι η σημερινή χούντα επιμένει να μην αναζητήσει τρόπους να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Μια κι ανέφερες γιατρούς, πόσοι από τους 55.000 γιατρούς θα κληθούν στην εφορία για μια γενναία εισφορά. Ο μισός πληθυσμός δεν πληρώνει ή δεν πληρώνει τους φόρους που πρέπει: τα πιο πλούσια στρώματα... Μπορώ να σκεφτώ πρακτικές λύσεις, αλλά ο νόμος, κλπ...
Ξενικός

the elf at bay said...

Μα οι Έλληνες είναι περιούσιος λαός, όχι, κάτι κάνεις λάθος!

Ephemeron said...

Ξενικός
με πιανουν υστερικα γελια οταν ακουω ατομα που εχουν κρυψει, που εχουν κλεψει, που ξανα και ξανα συνεχιζουν να λενε ψεματα, απο πανω να φωναζουν οτι η κυβερνηση (η οποιαδηποτε κυβερνηση) τους κατεστρεφει τη ζωη... μιλαμε για σουρεαλισμο απειρου καλους...

Ephemeron said...

the elf at bay
δυστυχως σε ΚΑΘΕ χωρα αυτο ειναι που κοπανανε στο κοσμο απο το πρωι μεχρι το βραδυ ασταματητα...
"οι Ελληνες ειναι περιουσιος λαος" "σαν το Ισπανικο θερμοαιμο αιμα δεν υπαρχει" "σαν τον οικογενειαρχη Ιταλο δεν υπαρχει κανενας" "σαν την Τουρκικη παραδοση δεν εχει αλλος λαος" κλπ κλπ, κι ετσι φτανει ο κοσμος να κοιμαται με παρμυθια και να ονειρευται μεχρι να ερθει καποια καταστροφη... Αλλα ακομα και τοτε, λιγοι ξυπνανε, βλεπεις τους λενε οτι "η καταστροφη ηρθε γιατι... οι αλλοι λαοι μας πολεμανε επειδη μας ζηλευουν"...

Περσέας said...

η κούλα την είδε τη φότο????οεο?