Friday, April 15, 2011

California Could Become First State To Teach Gay History

10 comments:

aizen999 said...

αυτα να τα βλεπουμε εμεις,που βολικα αποκρυπτουμε στα σχολικα -κι αλλα- βιβλια τη σεξουαλικοτητα μεγαλων λογιων οπως ο καβαφης...α σιχτιρι λες και ειναι λεπρα...'μη το πεις,μη το αγγιζεις' ως θεμα...

Ephemeron said...

aizen999
στην Ελλαδα δυστυχως αυτα δεν μετρανε...
εχουν τρελλανει τον κοσμο με την "αλμυρα της Ελληνικης Θαλασσας", (γιατι βλεπεις οι αλλες θαλασσες εχουν διαφορετικη αλμυρα), "την προσωπικοτητα της Μπουμπουλινας" (wow!!!), τον "Ελληνικο" καφε κατω απο την κλιματαρια, (τωρα ποσα σπιτια εχουν στην Αθηνα κλιματαρια, και ο κοσμος καθεται απο κατω και πινει καφε... μη ρωτας...), κλπ κλπ ετσι ωστε ο κοσμος να μην δινει προσοχη στα πραγματικα προβληματα του, αλλα να ζαλιζεται συνεχως με την ιδεα του τι υπεροχο ειναι να εισαι Ελληνας !!!
Το τι υπεροχο ειναι να εισαι ανθρωπος δεν εχει καμια σχεση, μακρια απο εμας, γιατι αν δεν εισαι Ελληνας εισαι βαρβαρος... εισαι ενα τιποτα!
Και μετα, αφου ο κοσμος εφαγε αυτες τις μπαρουφες επι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, καθεται τωρα και αναρωτιεται... "αχ τι να πηγε αραγε λαθος;;;"
ελα ντε! τι πηγε λαθος;;;;;...

Hfaistiwnas said...

Καλά τα είπε.. Ο Χάρβευ Μιλκ πέθανε για κάποιο λόγο, όπως πολλοί άλλοι που έφερε παράδειγμα, επειδή πολέμησαν για κάποιους λόγους..

Ξενικός said...

Καλή αρχή στην ηλιόλουστη (κι αυτή) Καλιφόρνια. Τώρα, από ποια σκοπιά θα διδάσκεται η ιστορία της ομοφυλοφιλίας, δεν ξέρω τί θα πρέπει να προσέχουν για να μη στάσουν σε αρνητικά αποτελέσματα...
Ξενικός

ασωτος γιος said...

ephemeron μιας και το θεμα ειναι αυτο
ξερεις μηπως κεινο το βιβλιο ποου γραφτηκε για τους αγιους που ηταν γκεη? ειχε κυκλοφορησει καποια στιγμη στην ελλαδα αλλα δε ξαανβγηκε
μηπως υπαρχει στ αγγλικα?
ειναι ενα βιβλιο με 2 αγιους πιασμενοι χερι χερι απο την βυζαντινη περιοδο

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Ακριβως, η δολοφονια ενος gay ακτιβιστη ΔΕΝ ειναι σεξολογια, ειναι ΙΣΤΟΡΙΑ, που πρεπει να μαθαινει ο κοσμος. Οπως επισης οι δολοφονιες gay σε Αραβικα κρατη, αλλα και αλλου. Ολα αυτα, και αλλα πολλα, ειναι ιστορια ειτε το θελουμε ειτε οχι.
Καλο ΣΚ! οτι εμεινε τελος παντων :)

Ephemeron said...

Ξενικός
Ελπιζω ο νομος να περασει και να γινει πραξη.
Εγω θυμαμαι οτι, στο γυμνασιο, για παραδειγμα, δεν μου μαθαιναν για τους gay που σκοτωθηκαν απο τους Ναζι, γιατι; γιατι δεν ηθελαν να το πουν, γιατι καποιοι "ειχαν τους λογους τους"...
Βεβαια οσο μεγαλωνει κανεις αν εχει μυαλο που σκεφτεται, και ανοιχτα ματια και αυτια, καταλαβαινει ολες τις χαζες προσπαθειες μερικων να κρυψουν την αληθεια... ευτυχως οι καιροι αλλαζουν, δεν ζουμε στο μεσαιωνα πια!
Καλη Κυριακη! :)

Ephemeron said...

ασωτος γιος
Μιλας για το βιβλιο του John Boswell με τιτλο "Same-sex Unions in Premodern Europe"
Παρα πολυ καλο βιβλιο!

ασωτος γιος said...

ooooo! thank you so much
ναι αυτο ψαχνω
θα το παραγγειλω

Anonymous said...

The last straw breaks the camel's back.