Monday, April 4, 2011

Αναμεσα στις ειδησεις...

Καλη εβδομαδα, και ξεκιναμε με δυο μικρες ειδησεις.
Η πρωτη απο Ελλαδα...

Απόβαση εφοριακών στο Αγιον Ορος αναστατώνει τους μοναχούς
Κραυγή αγωνίας εκπέμπει η αγιορείτικη κοινωνία, αισθανόμενη ότι παραβιάζονται από την πολιτεία προνόμιά της, κατοχυρωμένα από το αυτοδιοίκητο καθεστώς και, καθώς η εφορία «αποβιβάστηκε» στο λιμανάκι της Δάφνης για να εισπράξει φόρους, στρέφεται προς αναζήτηση υποστήριξης στη Μόσχα και τους ηγέτες των άλλων ορθόδοξων χωρών που έχουν μοναστήρια στον Αθω!...

Οι μοναχοί θεωρούν ότι η πολιτεία «οφείλει στο Αγιον Ορος», καθώς όπως λένε, τους έδωσε μόνο ψίχουλα έναντι όσων τους είχε υποσχεθεί για τις εκτάσεις 1.200.000 στρεμμάτων που η Αθωνική Πολιτεία έθεσε στη διάθεσή της κατά τη δεκαετία του ’20 για τις ανάγκες των ακτημόνων προσφύγων από τη Μικρά Ασία. «Ο Καταστατικός Χάρτης προβλέπει τελωνειακά και φορολογικά προνόμια για το Αγιον Ορος, τα οποία η πολιτεία επιχειρεί να αφαιρέσει. Ετσι όμως παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του Αγίου Ορους και αυτό για μας είναι ζήτημα αρχής», ανέφερε στην «Κ» αγιορείτικη πηγή ενώ, σε υψηλούς τόνους, η Διπλή Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας σημειώνει στην επιστολή της ότι «αυτό που συντελείται σήμερον επιχειρείται διά πρώτην φοράν υπό της ελληνικής πολιτείας από της ψηφίσεως του Καταστατικού Χάρτη το 1926».
Ολοκληρο το αρθρο απο την Καθημερινη online ΕΔΩ 

Η δευτερη ειδηση απο την αλλη μερια του Ατλαντικου.

Ο βουλευτης D J Bettencourt της πολιτειας New Hampshire, εκανε να πεσει το σαγονι του κοσμου στο πατωμα, κατα τη διαρκεια "διαφωνιας" που ειχε με τον τοπικο Καθολικο επισκοπο John McCormack.
Στην παρακατω φωτογραφια, απο εκπομπη τηλεορασης, κατα την διαρκεια ειδησεων στο CNN, ναι μεν μπορουμε να δουμε τον "κουκλο" Μπερλουσκονι, που απο κοντα μοιαζει σαν κοντινο ξαδερφο του Φρανκενσταϊν με βαμενο μαλι και φρυδι, αλλα διαβαστε στο κατω μερος, οπου συνηθως τρεχουν μικρες ή μεγαλες ειδησεις.
Ναι! Καλα διαβασατε! δεν κανετε λαθος!
Ο βουλευτης του New Hampshire, αποκαλεσε τον τοπικο επισκοπο "νταβατζη παιδεραστων"
Τι ακριβως εγινε;
Παρ ολο οτι οι ακροδεξιοι συνηθως τα πανε καλα, βλεπε... τα "κανουνε πλακακια", με την εκκλησια, ο επισκοπος εκανε κριτικη για το κοψιμο επιδοματων και υπηρεσιων προς τους ανεργους, αστεγους και αυτους που δεν εχουν που να γυρουν το κεφαλι τους, λεγοντας οτι το να σταματας τη βοηθεια, σε ατομα που πραγματικα χρειαζονται βοηθεια, ειναι ανηθικο.
Τι ηταν που το ειπε;;;
Στον βουλευτη δεν αρεσε η κουβεντα του επισκοπου, και ετσι γυρισε και ειπε στον επισκοπο...
"Ο τελευταιος που θα επρεπε να κανει λογο για ηθικη εισαι εσυ, γιατι εισαι ενας νταβατζης παιδεραστων"
Βαρατε κοσμε τα νταούλια, γιατι αρχιζει ο χορος!
Η εκκλησια μαθαινει, οτι μπορει μεν να τα κανει πλακακια με τους πολιτικους εναντιον των gay, αλλα οταν ερθει η σειρα της εκκλησιας, οι πολιτικοι δεν θα διστασουν καθολου να επιτεθουν εναντιον της εκκλησιας για να κανουν αυτο που θελουν.
Επεται συνεχεια...

12 comments:

aizen999 said...

δηλαδη οι πλειστοι πολτιτικοι και οι ιερεις δεν ειναι μονο στην ελλαδα ξεφτιλες...

Hfaistiwnas said...

Για πολύ γέλιο μιλάμε! Το πρώτο χρειάζεται και καλά κάνουν!!! Στο δεύτερο.. τι να πεις.. ποιός θα θίξει περισσότερο τον άλλον!!!

Ephemeron said...

aizen999
ακριβως!!!

Ephemeron said...

Hfaistiwna
εγω αν εβλεπα, ξαφνικα, μεσα στη νυχτα το προσωπο του Μπερλουσκονι, θα παθαινα καρδιακη προσβολη! :)
Οσο για το τι εγινε με τον επισκοπο και τον πολιτικο, ακουγεται οπως το κλασικο... "δεν συμφωνεις μαζι μου;;; τωρα θα σου δειξω εγω... θα σε κανω σκονη..."
με αλλα λογια οσο ειμαστε "φιλεναδες" και συμφωνουμε, ολα πανε καλα (!), αλλα αν δεν συμφωνησεις μαζι μου, θα σε φαει το μαυρο φιδι...
Η ειδηση ειναι πολυ φρεσκια, και ειμαι περιεργος να δω αν θα υπαρξει συνεχεια...

Hfaistiwnas said...

Να μας πεις τι έγινε!!!

ELvA said...

Ειναι ολοι γελοιοι, ξερεις φανταζομαι τη παροιμια ''ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα''! :)
Κατι τετοιο θυμιζει η περιπτωση αυτη!

Καλο βραδυ/πρωι στην Καλιφορνια!

Ephemeron said...

Hfaistiwna
Σε τελευταια δημοσκοπηση (μεταξυ λαϊκων οχι κληρικων), το μεγαλυτερο ποσοστο των Καθολικων δεν αντιτιθεται στο ζητημα του gay γαμου και γενικα gay δικαιωματων. (αλλαζουν οι καιροι!)
Αν οι Ρεπουμπλικανοι (ακροδεξιοι) συνεχισουν να χτυπανε κατ αυτο το τροπο την εκκλησια, πολυ πιθανο να γινουν διαφορα αναπαντεχα, οπως πχ να σταματησει η εκκλησια να καταφερεται εναντιον των gay...
Οι "φιλεναδες" δεν τα βρισκουν, και ετσι εχουμε ενα μικρο "χαος"...
Για να δουμε... θα τα βρουνε μεταξυ τους ή θα σφαχτουνε;...

Ephemeron said...

Elva
Οπως το ειπες!!!
Καλο βραδυ!

Ξενικός said...

Πολιτικοί και εκκλησία συνήθως συμπράττουν. Χωρίς το φόβο για τα "μετά θάνατο" δεν στέκεται ένα σύστημα που στηρίζεται στην εξαπάτηση...
Αλλά πότε πότε, τα φίδια μεταξύ τους τρώγονται...
Ξενικός

Ephemeron said...

Ξενικός
γεια σου!
απολαμβανω τα ποιηματα σου, ευχαριστω!

mahler76 said...

ούφ, παπάδες τι γελοίοι.

Ephemeron said...

mahler76
δεν ντρεπεσαι βρε; θες να σε καψει ο Θεος;;; χα-χα-χα!