Tuesday, December 28, 2010

Αν ο Νικος Δημου ηταν gay...

Μερικοι εχουν πει οτι ο Κος Νικος Δημου με τα λογια του ανοιγει πληγες.
Εγω νομιζω οτι τα λογια του δεν ανοιγουν πληγες αλλα ανοιγουν τα ματια του κοσμου για να δει τις πληγες και να τις γιατρεψει. 
Επι 35 χρονια διαβαζω ξανα και ξανα αυτο το μικρο σε μεγεθος βιβλιο, αλλα φοβερα μεγαλο σε σκεψη, που φερει το τιτλο  "Η Δυστυχια του να εισαι Ελληνας" και ακομα δεν μπορω να σταματησω να το διαβαζω. 
35 χρονια μετα απο τη πρωτη εκδοση του βιβλιου, ακομα αναρωτιεται κανεις αν "η Ελλαδα ειναι η Ανατολη της Ευρωπης ή η Ευρωπη της Ανατολης" 
Και ξαφνικα οπως διαβαζα για αλλη μια φορα το καταπληκτικο αυτο βιβλιο, μου περασε απ το μυαλο τι υπεροχο θα ηταν αν οι gay της Ελλαδας ειχαν ενα gay Νικο Δημου. 
Αλλα αμεσως μετα παγωσα με τη σκεψη του ποσο πολυ θα "κυνηγουσε" ο κοσμος ενα gay Νικο Δημου... 
Ακομα και οι Ελληνες gay θα τον "κυνηγουσαν", γιατι αν υπηρχε ενας gay Νικος Δημου ισως να εγραφε κατι σαν... 
"Οι ομοφυλοφιλοι σε αλλες χωρες εχουν συντροφους, στην Ελλαδα εχουν μάνες" 

Κυριε Δημου σας ευχομαι ολοψυχα Χρονια Πολλα και Καλα! 
Σας ευχαριστω, γιατι εμενα τα λογια σας δεν μου ανοιξαν πληγες, μου ανοιξαν τα ματια. 

33 comments:

STELIOS PENTARVANIS said...

Εφημερε με εκνευριζεις, στην Ελλάδα κατι αντίστοιχο αλλα πολυ πιο κουλτουριαρικο ειναι ο Χρονας ...και η Δημουλα κατα ενα τρόπο :-)

Ephemeron said...

the wrong man,
φιλε μου δεν εχω καμια προθεση να εκνευρισω κανενα, να ταραξω λιγο τα νερα ισως, αλλα κι αυτο δεν το βλεπω...
Δυστυχως... οταν εχουμε φτασει στο σημειο σε "αποκλειστικα gay ιστολογια" να γραφουν για την γεννηση του Χριστου και μηνυματα του Αγιου Ευαγγελιου, και κανενας δεν εκνευριζεται, λογικο ειναι να εκνευριζεται ο κοσμος με εμενα...
Πολλα φιλακια :)

John D. Carnessiotis "Asteroid" said...

Εφήμερε, για τον κ. Δήμου έχω εκφράσει την άποψή μου και δεν θα λογοφέρω δα μαζί σου για το άτομό του... Έχει πει κάποιες αλήθειες, με τρόπο πνευματώδη, με λόγο διαφημιστικό, ατακαδόρικο... αλλά ώς εκεί. Του λείπει το βάθος!
Όπως λέει κι WM υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα πολύ διαρκέστεροι και βαθύτεροι - κυρίως, όμως, πολύ πιο χαμηλότονοι, πολύ λιγότερο αλαζόνες!
Χρόνια Πολλά, φίλε μου!

Hfaistiwnas said...

Δεν τον ξέρω τον Κύριο..
Συγγραφέας;;;

ασωτος γιος said...

χρονια πολλα και θα συμφωνησω απολυτα με τον Assteroid, επισης αν ηταν ανοιχτα gay στην χωρα αυτη δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ειχε την ιδια εξελιξη,
θα ειχε εκδοσει μεευκολα τοση τα βιβλια του? θα ειχε μιλησει ελευθερα απο ραδιοφωνα τις δεκαετιες 80 και 90?
οσο για τα μημυματα αγαπης που περναει ο χριστιανισμος οπως και αλλες θρησκειες, δεν εχω κατι εναντιον , μια γιορτη ειναι
μην παιρνουμε αναποδες επειδη οι εκφραστες αυτης της θρησκειας δεν ειναι οι σωστοτεροι

Ephemeron said...

Asteroid,
Φυσικα και υπαρχουν και αλλοι πολλοι καλοι συγγραφεις. Ο Νικος Δημου μου αρεσει για διαφορους λογους... γιατι εχει το θαρρος να πει πολλα, που πολλοι αλλοι δεν θα τολμουσαν ποτε, επισης για τον καταπληκτικο τροπο που εκφραζεται, που με δυο τρεις γραμμες μπορει να πει οσα αλλοι προσπαθουν να πουν με 100 σελιδες. Θυμαμαι στο γυμνασιο οταν ειχα πρωτοδιαβασει κειμενα του, ειχα ενθουσιαστει. Ακομα και σημερα βλεπει κανεις στα γραφτα του ενα φοβερα εξυπνο ανθρωπο, που δεν του αρεσει να πουλαει "παραμυθακια" στο κοσμο. Ισως γι αυτο να μην αρεσει σε πολλους...
Καλη Χρονια, με υγεια πανω απ ολα!

Ephemeron said...

ασωτος γιος,
Θα συμφωνησω απολυτα οτι αν ηταν gay ισως να εβρισκε πολλες κλειστες πορτες. Απ την αλλη αυτος ο ανθρωπος εχει ενα τετοιο τροπο σκεψης που κατι μου λεει οτι κατι θα εβρισκε, καπως θα το δουλευε το πραγμα ωστε να προσπαθουσε να ανοιγε τις κλειστες πορτες. Νομιζω οτι ειναι ενας πολυ εξυπνος ανθρωπος και ενας απο τους λιγους Ελληνες που ειναι οτι αλλο αλλα οχι ανθελληνας...
Καλη Χρονια, Χρονια Καλα!

Ephemeron said...

Hfaistiwna,
Ναι συγγραφεας, και οχι μονο...
Ψαξε να βρεις βιβλια του...
Μου φαινεται περιεργο που δεν τον εχεις ακουσει ποτε...
δικη του η περιφημη φραση... "κλεισε μεσα στη καρδια σου την Ελλαδα και θα παθεις εμφραγμα" (σημερα θα μπορουσε να λεχθει και ως... "πίστεψε στα παχια λογια των πολιτικης και θρησκευτικης εξουσιας και θα μεινεις αφραγκος" )

Το Λαγωνικό said...

Καλός ο Δήμου δε λέω.... μην τον κάνουμε θεό όμως.... θα έχει κάνει και αυτός τους συμβιβασμούς του γιατί αλλιώς το "σύστημα" θα τον είχε ρίξει στα αζήτητα.

STELIOS PENTARVANIS said...

Φίλε μου εφήμερε πλάκα έκανα και συμφωνώ βεβαίως με την αποψη σου για τον Δήμου.

Ephemeron said...

Το Λαγωνικό,
Δεν τον κανω Θεο, απλα ηταν απο τους πολυ λιγους απο τοτε που τον θυμαμαι που τα λογια του και ο τροπος σκεψης του με "ταρακουνουσαν" αντι να μου χαϊδευουν τ' αυτια με "παραμυθακια"
Καλη Χρονια!

Ephemeron said...

the wrong man,
δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ουτε να το σκεφτεσαι, :)
Πολλα φιλια!

Athanasios Int said...

και ο Oscar Wilde εκανε το "Teleny" αλλα ξεχαστηκε...θα συνεχισω να διαβαζω αρκα που θα χωνω κρυφα μεσα σε τομο της χαρη πατση!ελεος!μαλλιοτραβηγματα θα δω σε κανα μπλγκ επιτελους γιατι βαριεμε?!

mahler76 said...

η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω το συγγραφέα και το βιβλίο του. Αύριο θα το ψάξω να το βρώ πάντως. Καλό σου βράδυ τρελό αγόρι.

Ephemeron said...

hug,
Εεε... οχι και μαλλιοτραβηγματα, αστα δεν μας χρειαζονται, αυτα καλυτερα θα ηταν να τα δουμε μεταξυ βουλευτων για να γελασει και ο καθε πικραμενος...
Καλη Χρονια!
Πολλα φιλια!

Ephemeron said...

mahler76,
Μπορεις να τα βρεις πολυ ευκολα στα βιβλιοπωλεια.
Κοβω το κεφαλι μου οτι και η "Δυστυχια του να εισαι Ελληνας" και το "Ἑιρωνικο Νεοεεληνικο Λεξικο" θα σου αρεσουν παρα πολυ, καθως επισης "το Βιβλιο των γατων" ολα μικρα βιβλιαρακια αλλα καταπληκτικα!
Να εισαι καλα και εσυ τρελο αγορι!

"Το βιβλιο των γατων" ειναι ποιηματα και μπορεις να το διαβασεις online εδω

http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp?cat_parent=13&time_id=109&cat_id=13

mahler76 said...

το βρήκα στο σάιτ του βιβλιοπωλείου που ψωνίζω και θα το πάρω αύριο.

CsLaKoNaS said...

Για το φίλτατο mahler76 θα πρότεινα το βιβλίο του Δήμου: "Ασκήσεις Ελευθερίας". Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή δοκιμίων του Ν.Δ.. Δηλώνω μεγάλος θαυμαστής. Τον θεωρώ ίσως τον πλέον μορφωμένο Έλληνα, παρά τα πολλά του μειωνεκτήματα.

Καλό υπόλοιπο διακοπών να έχετε!

mahler76 said...

@CsLaKoNaS
ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Καλή χρονιά να έχεις.

Ephemeron said...

CsLaKoNaS,
Οπου και αν εισαι (εδω ή Ελλαδα?) ευχομαι να εισαι καλα και Καλη Χρονια!

Unknown said...

Καλή χρονιά με υγεία φίλε μου.

Ephemeron said...

bear,
Καλη χρονια και ευχομαι τα ονειρα να βγουν αληθινα!
Πολλα φιλια!

Athanasios Int said...

ΚΑΛΟ ΜΟΥ-μακρυνο μου ...καλη χρονια!κτλ πολλα!

Leviathan said...

Καλή χρονιά να έχεις με υγεία, αγάπη και πολύ χαρά! Ευτυχισμένο το 2011! Να περάσεις υπέροχα αυτές τις μέρες! Πολλά πολλά φιλιά! :)

Μαίρη (Ginger) said...

Καλή Χρονιά σου εύχομαι αγαπητέ Εphemeron. Ο Νίκος Δήμου είναι απ'τους αγαπημένους μου συγγραφείς και όχι μόνο όπως λες κι εσυ. Εδώ είναι το blog του για να τον διαβάζεις και πιό φρέσκο >>>

http://doncat.blogspot.com/

Nα περνάς καλά!

suncitizen said...

Καλή χρονιά!
Δεν ξέρω αν "έχουν μάνες"
αλλά σίγουρα έχουν καταργήσει τη στοιχειώδη σκέψη.

Ephemeron said...

bear,
ευχομαι οτι καλυτερο για την καινουργια χρονια!

Ephemeron said...

hug,
Hugs & Kisses.
:)

Ephemeron said...

Leviathan,
Ευχομαι σε σενα και ολους οσους σε αγαπουν μια υπεροχη νεα χρονια!
Χροναι Πολλα και Καλα!

Ephemeron said...

Ginger,
Ευχομαι Χρονια Πολλα και Καλα!
Ναι, τον διαβαζω online, υπαρχει αρκετο υλικο του απο τον Δημου online. :)

Ephemeron said...

suncitizen,
Ευχομαι Χρονια Πολλα, Χρονια Καλα γεματα υγεια!

stereocage said...

Tώρα μόνο εγώ βλέπω τον ελέφαντα στο δωμάτιο;

Σαφέστατα υπάρχει gay Νίκος Δήμου τον λένε Γρηγόρη Βαλλιανάτο και όπως φαίνεται και από εδώ , έχεις δίκιο, ούτε οι Έλληνες gay δεν τον συμπαθούν.
Προφανώς είναι ακτιβιστής/δημοσιογράφος και όχι συγγραφέας αλλά ακολουθεί την ίδια γραμμή σκέψης και θεωρεί τον Δήμο μέντορα του. Το λέει και στο οπισθόφυλλο στο βιβλίο του Ακατάλληλο.

p.s. Η gay εκδοχή του Δήμου στην Ελλάδα δεν θα ήταν συγγραφέας αλλά κάτι πιο κοντά σε αυτό που είναι Βαλλιανάτος για λόγους επιβίωσης, αξιοπρέπειας κ.α.

Ephemeron said...

stereocage,
Νικος Δημου υπαρχει μονο ενας.
Τωρα... αν υπαρχουν αλλοι που γραφουν με το στυλ του Κου Δημου... σιγουρα υπαρχουν.
Απ τη μερια μου, εγω ποτε δεν ονειρευτικα να γινω gay Νικος Δημου (μου φαινεται φοβερα αστειο μονο και που το σκεπτομαι...) ουτε εχω στο μυαλο μου να εκμεταλευτω το blog που γραφω για να προωθησω τις σκεψεις μου και τα γραφτα μου ωστε να με "ανακαλυψει το κοινο" ή καποιος εκδοτικος οικος, ουτε εχω βλεψεις να με ανακαλυψει καποιος για να μου δωσει δουλια σε καποιο υπουργειο. Αντιθετως προτιμω να διαβαζω και να ακουω ατομα που ειναι προικισμενα, ατομα ταλαντουχα και δημιουργικα, που ουτε καν "στο νυχακι τους δεν φτανω"...

ΥΓ Το Γρηγορη τον θυμαμαι απο τη δεκαετια του 80 απο το ΑΚΟΕ, ειμαι σιγουρος οτι δεν με θυμαται μετα απο 30 χρονια, τον εχω αναφερει σε post και σχολια, το βιβλιο του "Ακαταλληλο" δεν το ηξερα, και σε ευχαριστω που το αναφερες. Στο Γρηγορη αξιζει ενα πολυ μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ, γιατι ειναι ενας απο τους πολυ λιγους στην Ελλαδα, που εχουν σηκωσει τη φωνη τους και εχουν αγωνιστει για την Ελληνικη gay κοινοτητα, με πραξεις και οχι "μπλα-μπλα-μπλα" οπως κανουν πολλοι αλλοι...