Thursday, June 3, 2010

Εγω και οι καινουργιοι φιλοι μου...

Νοτια Καλιφορνια...
Το Los Angeles, δεν μπορεσε να με κρατησει...
Το San Diego με κρατησε για λιγα χρονια...
Τα τελευταια χρονια ζω στην ερημο, μιαμιση ωρα ανατολικα απο το Los Angeles, 
στη περιοχη του 
Palm Springs...
Και εδω και ενα χρονο σε ενα μικρο σπιτακι 10 λεπτα εξω απο την πολη, πανω στο λοφο, οπου επιτελους ηρθα σε επαφη με τους καινουργιους φιλους που ελπιζα να εχω...
 κατω απο τις καλαμιες της βεραντας στην πισω αυλη, ηρθε ενα αγριοπεριστερο (δεκαοκτουρα) και εχτισε φωλια...
και ενω τα ορτυκια ερχονται καθημερινα... 
στην μπροστινη αυλη...
 αναμεσα στα κομένα κλαδια στις φοινικιες...
και αλλο ενα αγριοπεριστερο...
Αλλα ο ηλιος παει για υπνο κι εγω αρκετα σας κουρασα για σημερα... 
πριν πεσω και ονειρευτω καποια αλλα μερη 
μακρια απ εδω... 
(Smith River, Northern California) 

ΥΓ Οσοι θα ηθελαν να δουν μερικους αλλους φιλους που ερχονται τριγυρω καντε κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ

42 comments:

CsLaKoNaS said...

Awesome !!!

Η φύση της Αμερικής είναι αξεπέραστη τελικά,ε;;;

Athanasios Int said...

μου αρεσει που εχεις σπαραγκι κρεμασμενο σε γλαστρα και βοκαμβυλια...τα αλλα δεν τα ξεχωρισα ακομα.δινω πιο πολυ εμφαση στα φυτα γιατι αυτα ειναι το hobby μου.οσο για τα πουλια ειδα και τα link και μου αρεσαν πολυ τα κολιμπρι...υπαρχει και τραγουδι που εχει στους στιχους like a hummingbird...παντως διακρινω μια αρμονια :) και για φωλιαζουν σπιτι σου κατι λεει αυτο.ειναι πολυ πρωι εδω γιατι κοιμηθηκα απο την ωρα που γυρισα απο την δουλεια χτες και ξυπνησα χαραματα σημερα.πινω καφεδακι ελληνικο -εκει εχει?πουλανε?σε περιμενω...:)

b|a|s|n\i/a said...

μα τι απίστευτη αυλή! μπράβο! :)
και εδώ όλο και πιο κοντά έρχονται τα πετούμενα.
από κοτσύφια μέχρι χελιδόνια. πρόσφατα ένα κοτσύφι προσγειώθηκε δίπλα στα πόδια μου την ώρα του καφέ στην αυλή και κάθισε κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να πετάξει σε ένα δέντρο πάλι.
καλημέρα σου! καλό και όμορφο και ανθισμένο μήνα!

Ephemeron said...

CsLaKoNaS,
Και εγω δεν ειχα καταλαβει τι εχει να προσφερει αυτη η τεραστια χωρα απο φυσικη αποψη, και μολις αρχισα να ταξιδευω τριγυρω σε διαφορες πολιτειες τοτε καταλαβα...
Ειναι καταπληκτικη!

Hfaistiwnas said...

Καλημέρα!
Όμορφοι οι φίλοι!!!!
Εκείνος ο αιματοβαμένος απαπαπα αηδιαστικός!
Να ρωτήσω, εκεί το νερό (επειδή είναι έρημος) το πληρώνεται πανάκριβα; Από που παίρνετε νερό;

Ephemeron said...

hug,
Οπως βλεπεις τη φωτογραφια της βεραντας στη δεξια πλευρα σε μια τεραστια γλαστρα εχω "Mexican weeping bamboo" και τριγυρω σε μικροτερες γλαστρες πλατυφυλο βασιλικο, σγουρο βασιλικο, μεντα, ριγανη, φασκομηλο.
Στην αριστερη πλευρα εχω 4 μεγαλες γλαστρες με "Golden Goddess bamboo" 2 μεγαλες γλαστρες με δεντρολιβανο, θυμαρι, και 8 σπαραγκια κρεμασμενα απο την περγκολα. Επανω στους στηλους σκαρφαλωνει μια περικοκλαδα που μεγαλωνει πολυ γρηγορα "Cat's claws"... και θα δουμε τι αλλο στο μελλον...(?)
Ναι εχουμε τα παντα εδω, Ελληνικο καφε, γιαουρτι ΦΑΓΕ, κασερι, ουζο, ελιες, παστουρμα, σχεδον τα παντα...
Καλο σου πρωϊνο!

Ephemeron said...

b|a|s|n\i/a,
γεια σου φιλε μου!
Δεν αλλαζω να ξαναπαω πισω σε μεγαλη πολη ουτε με σφαιρες. Οσο περνανε τα χρονια τοσο και πιο πολυ θελω να ειμαι κοντα στη φυση. Για μενα λειτουργει σαν "φαρμακο" εναντια στην αρωστημενη συγχρονη ζωη.
Καλη σου μερα!

Ephemeron said...

Hfaistiwnas,
Πολυ καλη ερωτηση. Ολη η Νοτια Καλιφορνια εχει νερο που ερχεται απο τον Colorado River. Επισης, εδω στην ερημο εχουμε και αρκετες πηγες με παρα πολυ καλο νερο. Το νερο ειναι αρκετα φθηνο. Παρ ολο οτι εκτος των αλλων εχω και τα ποτισματα στο κηπο, το χειμωνα πληρωνω περιπου 20 ευρω το μηνα και το καλοκαιρι περιπου 30-40 ευρω.

Hfaistiwnas said...

αααα μια χαρά δηλαδή! οκ! Καλύφθηκα! χεχεχε! Θενκς για τις διεκρινήσεις!!!

Athanasios Int said...

αν ειχες αυτη την βεραντα εδω θα ερχομουν συνεχεια να καθομαστε....βαζω την μουσικη βαζεις την βεραντα?!βαζω την διαθεση βαζεις την παρεα?!βαζω τις ωρες βαζεις την παρουσια?!...

the elf at bay said...

Πω πω, χάλια δηλαδή!

Και λοιπόν;E allora? said...

φανταστικές φωτογραφίες ειδικά αυτές με τα αγριοπεριστέρια!!!

aKanonisti said...

Υπέροχο!!!!
Διάβαζα τα σχόλια...και δεν έχει η Αμερική μεγαλύτερη βιοποικιλότητα από την Ευρώπη... απλά οι κατοικίες στα προάστια... δεν έχουν καταστρέψει το περιβάλλον όπως εδώ...

sCaTterBraiN said...

πολύ ωραίες φωτογραφίες και ο κήπος σου υπέροχος. μ' άρεσε και αυτή που το πουλί είναι στη φοινικιά αλλά μοιάζει λες και είναι στα σαγόνια δεινοσαύρου.
καλημέρα!
:-)

ELvA said...

Τα χρωματα στις φωτογραφιες ειναι εξαιρετικα, ετσι ειναι, ή βοηθησες και εσυ λιγο στην επεξεργασια;

Να σαι καλα, περιτρυγιρισμενος απο τους φτερωτους φιλους!
(Οι δεκαοχτουρες κανουν ομως μια φασαρια που ειναι δυσκολο μερικες φορες να κοιμηθει κανεις..Ετσι;) ;))

Ephemeron said...

hug,
Αν ποτε ερθεις μια βολτα προς τα εδω, υπαρχει παντα ενα εξτρα δωματιο.
Καποια στιγμη θα τα πουμε και με καφεδακι!
:-)

Ephemeron said...

the elf at bay,
οπως καθε χωρα εχει τα καλα της εχει και τα ασχημα.
Αλλα νομιζω οτι ο κοσμος εδω ειναι περισσοτερο δεμενος με τη φυση απ οτι στην Ελλαδα. Για παραδειγμα η περιοχη που μενω ειναι γεματη ορτυκια και λαγους αλλα δεν τα πειραζει κανεις, και ετσι χοροπηδανε μες τις αυλες του κοσμου.
Ριξε μια ματια σε ενα μικρο βιντεο που εβαλα στο δευτερο blog μου. Σε καποια στιγμη θα δεις οτι καποιος που πιανει καβουρια τα μετραει σε μεγεθος, και επειδη δεν ειναι μεγαλα σε ηλικια και μεγεθος, τα αφηνει να γυρισουν στη θαλασσα οπως οριζει ο νομος.

http://kspsphotos.blogspot.com/2010/06/summer-in-oregon.html

Ephemeron said...

Και λοιπόν;E allora?
Γεια σου φιλη μου! Ακολουθησα τη συμβουλη σου, να βαλω και εγω μερικες φωτο απο την περιοχη τριγυρω. Θα ανεβασω και αλλες και ισως και καποια βιντεο.
Εδω ενα για αρχη...

http://kspsphotos.blogspot.com/2010/06/summer-in-oregon.html

Πολλα φιλια! Καλο ΣΚ!

.......marmarigi....... said...

kalisperes se sena kai stoys yperoxous neous filoys !!!

Ephemeron said...

aKanonisti
Ισως επειδη η χωρα ειναι τεραστια, εχει μεγαλη ποικιλια. Απο τους βαλτους της Φλοριδας και της Λουϊζιανας, στην ερημο της Καλιφορνιας και της Αριζονας, και τα χιονια της Αλασκας. Τα τελευταια χρονια εχουν αρχισει να διασχιζουν τα συνορα και να ερχονται απο το Μεξικο στην Αριζονα καταπληκτικοι-πανεμορφοι Πανθηρες (Jαguars)
Την περασμενη εβδομαδα κατεβηκε απο το βουνο ενα λιονταρι (Puma) και γυριζε μεσα στους δρομους 10 λεπτα μακρια απο εδω που μενω, ετσι για να ταραξει λιγο τους "φιλησυχους πολιτες"... Για να λεμε την αληθεια, εμεις εισβαλουμε στην περιοχη τους, και οχι τα ζωα στη δικη μας περιοχη...
Καλο Σαββατοκυριακο!

Ephemeron said...

sCaTterBraiN,
ο κηπος μού εχει φαει τη ψυχη για να τον φτιαξω, και συνεχιζω σιγα-σιγα... Την περασμενη εβδομαδα φυτεψα τις πρωτες ντοματιες... για να δουμε πως θα πανε... :-)
Καλο Σαββατοκυριακο!

Ephemeron said...

Elva,
Πολλες φορες οι φωτογραφιες χρειαζονται λιγακι φτιαξιμο και ετσι χρησιμοποιω τον "μικρο αδελφο" του Photoshop, το Adobe Photoshop Elements, που ειναι φτηνο, αλλα πολυ καλο προγραμμα για φωτογραφιες.
(μπα... δεν πολυ-κανουν φασαρια οι δεκαοκτουρες, μαλλον το κανουν μόκολα γιατι φοβουνται τα γετρακια... χα-χα...)
Καλο Σαββατοκυριακο!

Ephemeron said...

Photonio,
γεια σου φιλε μου,
εχω και μερικους επισκεπτες που κραταω καποια αποσταση ασφαλειας, οπως η περιφημη αραχνη "Μαυρη χηρα" που την βρισκεις σχεδον παντου στη Νοτια Καλιφορνια. Το δηλητηριο της ειναι πιο τοξικο και απο της κομπρας, και αν σε τσιμπησει το καλυτερο ειναι να σε παει καποιος στο νοσοκομειο και να σου δωσουν μορφινη γιατι ο πονος σε ΟΛΟΥΣ του μυς του σωματος ειναι αβασταχτος...
Επ ευκαιριας, οι τελευταιες φωτογραφιες σου, που ειδα μεσω Buzz, ειναι υπεροχες!
Καλο Σαββατοκυριακο!

Unknown said...

Ζηλεύω. Να έρθω;;;

Ephemeron said...

bear,
Οπωτε θες!
Παντα υπαρχει ενα εξτρα δωματιο!
Καλο ΣΚ!

Athanasios Int said...

ειναι πολυ ακριβο ταξιδι για μενα... θα περιμενω να ερθεις εσυ...εως τοτε μπορει να εχει ερθει ο bear αυτος κανει πιο πολλα ταξιδια απο μενα.

Unknown said...

και επειδή πιστεύω ότι ο καθένας έχει μπροστά του ότι έχει φωνάξει, σου εύχομαι από καρδιάς "συγχαρητήρια".

Διάβασα και τις περιγραφές με την χλωρίδα του κήπου σου και τα καλούδια του ψυγείου σου και, βρε παιδί μου, λαχτάρησα λίγο παραλία και μικρό νησί...

Σα να λέμε έχεις φτιάξει κατάσταση εκεί

suncitizen said...

ωραία. Η έρημος είναι ιδανική για μετάνοια, ενδοσκόπηση, νίψη, ησυχία και επαφή με το Θεό μας...Μακριά από την πολυπραγμοσύνη και τις ζάλες του κόσμου. ;)

Ephemeron said...

hug,
Οποτε θελετε ελατε!
Η καλυτερη εποχη εδω ειναι απο Νοεμβριο μεχρι Απριλη.
μεταξυ Ιουνιου και Οκτωβριου εχει παρα πολυ ζεστη, που μπορει πολυ ευκολα να φτασει τους 47 βαθμους και πανω... (Υπαρχει περιπτωση να κατεβω Αθηνα στο τελος του καλοκαιριου...)

Ephemeron said...

ΑΕΡΙΚΟ,
Εχω φτιαξει μια μικρη φωλιτσα, τποτα το ιδιαιτερο, απλα ενα ζεστο συμπαθητικο σπιτακι.
Αν εχεις καιρο, ελα καμια επισκεψη.
Αξιζει το κοπο να γυρισεις τριγυρω. Η Καλιφορνια ειναι απο τις πιο ωραιες πολιτειες.
Μου αρεσει να μαγειρευω, και τα πιο φρεσκα και πιο νοστημα ερχονται παντα απο τον κηπο και οχι απο το super market. Προσφατα εβαλα μερικες ριζες ντοματες και απ οτι φαινεται πανε μια χαρα. Αν ολα πανε καλα, σχεδιαζω του χρονου να χτισω κατι σαν θερμοκηπιο στη πισω αυλη για να βαλω απο μελιτζανες μεχρι πεπονια. Αν τα φυτεψω απροστατευτα θα εξαφανισθουν σε χρονο ρεκορ γιατι ολη η περιοχη ειναι γεματη αγριολαγους.
Τα Ελληνικα νησια ειναι μοναδικα εχουν το εντελως δικο τους χρωμα.
Η εναλακτικη που εχω, μια και δεν εχω τα Ελληνικα νησια "καπου κοντα", ειναι η Βορεια Καλιφορνια ή Νοτιο Ορεγκον κοντα στη θαλασσα και στα ποταμια.
Παρε μια γευση εδω...

http://kspsphotos.blogspot.com/2010/06/summer-in-oregon.html

Ephemeron said...

suncitizen,
Ενας απο τους λογους που εφυγα απο τις μεγαλες πολεις πριν μερικα χρονια ηταν κατι σαν κι αυτο που λες. Εδω μερικοι λενε οτι η ερημος εχει "θεραπευτικες ιδιοτητες για οσους αρωστησαν απο τη ζωη στη πολη" Αλλοι παλι λενε "δωσε προσοχη στην ερημιά και την απολυτη ησυχια, και θα ερθει η στιγμη που θα ακους τη φωνη τους" ακουγεται πολυ Αγιορειτικο αλλα μου αρεσει...
Βεβαια μην νομισεις οτι ζω στη μεση του πουθενα... 20 λεπτα μακρια απο εδω βρισκεται η περιφημη El Paseo, ενας απο τους πιο "ακριβους" δρομους σε ολη την Αμερικη, με πανακριβα μαγαζια...
Και μιαμιση ωρα δυτικα απο εδω, εχουμε τη πολη τερας, το Los Angeles με 15 εκατομυρια κατοικους... εκει να δεις τρέλλα...

mahler76 said...

η αυλή σου δείχνει τέλειααααα. Πότε κάνεις πάρτι???

Ephemeron said...

mahler76,
Αν ερθεις σου υποσχομαι να "καψουμε την ερημο" δεν θα αφησουμε φοινικια για φοινικια δικε μου! Θα τα κανουμε ολα ρημαδιο για παρτυ σου! Χώρια που φανταζομαι οτι θα σε λατρεψει κανενας εδω και δεν θα σε αφησει να γυρισεις πισω!
Ελα παιδι μου να καψεις μερικες καρδιες!
Και μην ξεχνας... εδω διπλα στο Los Angeles εχουμε και Gustavo Dudamel!
Να ακουσεις να διευθυνει Mahler 5th και να κοψεις τις φλεβες σου κατω απο τις φοινικιες!!!

mahler76 said...

χαχαχα τον Γκουστάβο τον έχουμε σε 2 βδομάδες στο Ηρώδειο. Τι σύμπτωση!!!

Ephemeron said...

mahler76,
Κουκλες!
Θα πας;

mahler76 said...

δεν ξέρω ανάλογα τα κέφια κι αν είμαι και Αθήνα. Μα είναι τόσο καλός? πριν μάθω ότι θα έρθει Αθήνα δεν τον ήξερα είναι η αλήθεια αλλά ακούω πολλά καλά.

Ephemeron said...

mahler76,
Αρκει μονο να σου πω οτι ολοι οι "καπιταλιστες" του Los Angeles εχουν πεσει στα γονατα για τον νεαρο Gustavo απ' την Βενεζουελα!!!
Δες και ακουσε εδω για παραδειγμα...

http://www.youtube.com/watch?v=3vwZAkfLKK8

STELIOS PENTARVANIS said...

μα τι ωραία περιοχή αν και λίγο "αγριεμένη" και εσύ βρε φιλε ephemeron θα γίνεις urban legend με τα ποστ αυτά χαχαχα φιλιά και να περνάς καλά.

Ephemeron said...

the wrong man,
χα-χα-χα...
Τι urban legend μου λες...
εδω μενω με τα τσακάλια και τους αγριολαγους...
Αλλα αν ποτε ερθεις εδω, θα σε παρω στο αγαπημενο μου εστιατοριο στην ερημο...

http://www.levallauris.com/

Και μετα θα κανονισω να νοικιασεις ενα αυτοκινητο για να οδηγησεις μεχρι το "French Laundry"...

Unknown said...

@mahler 76,

Ώστε έτσι Κύριε Mahler?? Εγώ σε καλώ να πάμε στην όπερα στο Σαν Ντιέγκο και εσύ θέλεις να πας για πάρτι με τον Εφήμερο στην έρημο!! Καλά, κάτσε να έρθω στην Αθήνα και θα σε φτιάξω εγώ...Χα! Χα!
Καλό Σαβατοκύριακο!

the elf at bay said...

Δυστυχώς Ephemeron αυτός ο πολιτισμός απέναντι στα ζώα, είναι σπάνιος για να μην πω ανέφικτος. Την βλαχοελλάδα το μόνο που την νοιάζει είναι να έχει γεμάτο στομάχι και παχουλή τσέπη. Πήραν τα @@ μου όμως όλοι, και κλαίνε την μοίρα τους. Αμ πως!

Ephemeron said...

the elf at bay,
"Την βλαχοελλάδα το μόνο που την νοιάζει είναι να έχει γεμάτο στομάχι και παχουλή τσέπη."
... και να αποκοιμιζει τα παιδια της με παραμυθια... δυστυχως...
Ποσες φορες εχω ακουσει, ξανα και ξανα το φοβερο...
"η πραγματικη ζωη ειναι μονο στην Ελλαδα, γιατι μονο οι Ελληνες ξερουν και ζουν"...
Παραμυθια για άμυαλους και μικρα παιδια...

Καλη βδομαδα!