Monday, April 28, 2014

Οι επαναστατες... της τσεπης!

Απ οτι βλεπω εχουν αρχισει και τα Ελληνικα ΜΜΕ να ασχολουνται με την υποθεση του Κλάϊβεν Μπάντυ, αλλα απ οτι εχω καταλαβει μεχρι τωρα, νομιζω οτι καποιοι εν Ελλαδι ασχολουμενοι με την υποθεση, βλεπουν τα πραγματα απο λαθος πλευρα!
Αλλα ας δουμε πρωτα απ ολα, με λιγα λογια, την περιεργη ιστορια του Κου Μπάντυ...
Ο "Κος" Μπάντυ, ράντσερ ή φάρμερ οπως τους λενε εδω, ή επι το Ελληνικοτερον κτηνοτροφος, ζει στην περιοχη Μπάνκερβιλ της πολιτειας Νεβαδα, αφοσιωμενος μορμονος με δωδεκα παιδια, που μπλεχτηκε σε μια ιστορια εναντιον της κυβερνησης, η οποια ιστορια ευθυς εξ αρχης ηταν, και συνεχιζει να ειναι, χρηματικη αλλα εξελιχθηκε σε κατι "λιγακι" πιο περιπλοκο.


Επι χρονια και χρονια τα εκατονταδες και εκατονταδες γελαδια του Μπάντυ βοσκαγαν αμεριμνα και ευτυχισμενα σε βοσκοτοπους που ανηκουν οχι στον Μπάντυ αλλα σε εκτασεις που ανηκουν στην κυβερνηση. Μετα απο καιρο οι κυβερνητικοι αντιπροσωποι του Γραφειου Διαχειρισης Γης εστειλαν μηνυμα στον Μπάντυ οτι επειδη χρησιμοποιουσε κυβερνητικη γη σαν δικα του βοσκοτοπια, χρωστουσε κατι παραπανω απο 1.000.000 δολλαρια στην Αμερικανικη κυβερνηση. 
Ο Μπαντυ γνωριζοντας οτι οι κυβερνητικοι εχουν δικιο, αναγνωρισε οτι χρωστουσε στην κυβερνηση περιπου 300.000 δολλαρια και ουτε σεντς παραπανω, και οι κυβερνητικοι απαντησαν στον Μπάντυ "αφου δεν πληρωνεις, τοτε αναγκαστικα θα κατασχουμε τα κοπαδια σου". Ο Μπάντυ ζητησε βοηθεια απο αλλους κτηνοτροφους, οι οποιοι κατεφθασαν με πιστολια, καραμπινες, αυτοματα, και πολλα αλλα "αξεσουαρ" που επιτρεπει ο νομος να φερουν οι πολιτες... 


...και σκορπιστηκαν στην τριγυρω περιοχη ετοιμοι να αρχισουν μαχη εναντιον των κυβερνητικων. 


Οι κυβερνητικοι εφυγαν για να μην γινει κανενα ασχημο επεισοδιο και χαθουν ζωες, και ξαφνικα ο Μπάντυ γινεται... εθνικος αντιστασιακος ηρωας! 
Ομως ηρωας οχι για ολους, αλλα μονο για τους συντηρητικους θεοσεβουμενους και ακροδεξιους του γνωστου "tea party"! 
Διοτι ο Μπάντυ και τα φιλαρακια του δεν ειναι τιποτα αλλο παρα γνησιοι υποστηρικτες της ιδεολογιας του "tea party". 
Καμια σχεση με πραγματικους επαναστατες ηρωες, αλλα απλα "επανασταση" γιατι δεν θελουμε να πληρωσουμε στην κυβερνηση οσα της χρωσταμε, ή με αλλα λογια "επαναστατες της τσεπης" που διψουν για ελευθερια (-πληρωμων προς την κυβερνηση-) και ανεξαρτησια (-απο φορους και οτιδηποτε αλλες υποχρεωσεις προς το κρατος)! 
Φυσικα οπως σε καθε επανασταση του καθε "κυριαρχου και πανσοφου λαου", παντα βαζει το δαχτυλακι του και ο Θεος, διοτι τι νομισαμε εμεις οι Ελληνες δηλαδη;... οτι ο Θεος βοηθαει μονο τους Ελληνες στους αγωνες τους; οχι βεβαια! βοηθαει και ακροδεξιους Αμερικανους κτηνοτροφους που περιεργως "πεθαινουν της πεινας" παρ ολο οτι, την ιδια στιγμη εχουν... 400+ γελαδια ο καθενας!!!  


Βεβαια σαν μην εφταναν ολα τα παραπανω, ο Μπάντυ αρχισε να μιλαει ολο και πιο πολυ σε διαφορες συνεντευξεις, μεχρι που εφτασε στο σημειο να πει -σαν καλος χριστιανος- οτι... "το καλυτερο πραγμα που θα μπορουσε να συμβει στους μαυρους ειναι να ξαναγινουν σκλαβοι και να ξαναμαζευουν βαμβακι" !!! 
Μετα απ αυτο δικαιολογημενα ο Τζων Στουαρτ παρουσιασε το παρακατω γραφικο στην τηλεοραση... 


Και για να ξαναγυρισω πισω στους καποιους Ελληνες, που απο μακρια βλεπουν στο προσωπο του Μπάντυ τον φοβερο επαναστατη, που τολμησε να τα βαλει με την παντοδυναμη Αμερικανικη κυβερνηση, θα ηθελα να πω ας μην βιαζομαστε να βγαζουμε συμπερασματα τοσο γρηγορα παρακαλω... Γιατι εγω δεν γνωριζω κανενα επαναστατη ηρωα που να τον υποστηριζει  η WallStreetDaily online! Αν καποιος απο εσας γνωριζει κι αλλους τετοιου ειδους επαναστατες που τους υποστηριζει η Wall Street, παρακαλω ειδοποιηστε με με ενα e-mail! 

Wednesday, April 23, 2014

Metathesiophobia

Η πολυ λιγο γνωστη, Αγγλικη λεξη αλλα με Ελληνικες ριζες, "Metathesiophobia", δεν σημαινει "φοβαμαι τις μεταθεσεις" (του Μητσοτακη) αλλα σημαινει "φοβαμαι τις αλλαγες".
Βεβαια αν το καλοσκεφτουμε, νομιζω οτι ο Ελληνικος λαος μπορει να κανει φοβερα μεγαλες και μυστηριες αλλαγες.
Αποδειξη οτι ο Ελληνικος λαος απο επαναστατης και ηρωας, απο εκει που για το ονομα της ελευθεριας ανατιναζε μοναστηρια και πηδουσε σε γκρεμους αγκαλια με τα παιδια του, ο ιδιος αυτος λαος, μετα απο 200 χρονια, εφτασε στο σημειο να ψηφιζει Χρυση Αυγη απο... αντιδραση ή απο... αναγκη!!!
Αν αυτο δε ειναι αλλαγη τοτε τι ειναι;

Friday, April 18, 2014

Μια ευχη επ ευκαιριας των εορτων και των πανηγυριων !

Ευχομαι η Ελλαδα καποτε να αποκτησει δασκαλους, καθηγητες γυμνασιων και λυκειων, καθηγητες πανεπιστημιου, που να μπορουν, να εχουν τη δυναμη και το θαρος, να λενε την αληθεια για καθε ειδους θεματα, οπως το Αγιο Φως, το οποιο οχι μονον δεν εχει ιστορια 2014 ετων, αλλα δεν ειναι ουτε καν βασικο μερος της χριστιανικης θρησκειας, μια που δεν αναφερεται πουθενα, σε κανενα απολυτως εδαφιο της Αγιας Γραφης!
Οταν η χωρα αποκτησει καταληλο διδακτικο προσωπικο, που να διδασκει την αληθεια, και οχι να "κανει πλατες" σε θρησκευτικους urban legends, κατω απο το φοβο της κατακραυγης και της απολυσης, τοτε και μονο τοτε η παιδεια αλλα και η χωρα θα πανε μπροστα!

Wednesday, April 16, 2014

Οι μυθοι και η πραγματικη ζωη...

Μεσα στην καταιγιδα που αρχισαν ολα τα μεσα, τηλεοραση, ραδιοφωνο, ιστοσελιδες, εναντιον του Κου Νικου Δημου επειδη τολμησε να μιλησει για το Αγιο Φως, καπου εκει αναμεσα στην ολη καταιγιδα διαβασα ενα αρθρο που νομιζω ολοι μας θα αξιζε να διαβασουμε.
Και για αλλη μια φορα αναρωτιεμαι μηπως εμεις οι Ελληνες πληρωνουμε ακριβα επειδη απλα θελουμε να ζουμε με τους μυθους μας, αγνοωντας παντελως την πραγματικοτητα...


Μακαρι η πραγματικοτητα να ηταν γεματη ουρανια θαυματα, αλλα δυστυχως δεν νομιζω οτι ειναι.
Αντιθετα η πραγματικοτητα ειναι κατι σαν το παρακατω αρθρο που νομιζω ολοι μας θα επρεπε να ριξουμε μια ματια...
Ολο το αρθρο ΕΔΩ

Φως... οχι! Μαυρη τυφλα και αραχνο σκοταδι... δυστυχως ναι!

"Του ελα να δεις γινεται στην Ουκρανια... και η Ευρωπη προειδοποιησε την Ρωσια να μην παρατραβηξει το σκοινι"
Οχι..., η παραπανω φραση δεν ειναι απο διαλογο καφενειου, ουτε απο προοδευτικη τηλεοπτικη ενημερωτικη εκπομπη, αλλα ειναι απο σοβαρο (!) τηλεοπτικο δελτιο ειδησεων!

"...σε ποιο ονειρο το εχετε δει αυτο; ...στον Αλιμο σε επιρεαζει το κλιμα και η θαλασσα;;;"
Οχι..., και αυτη η φραση επισης δεν ειναι απο συζητηση σε λαϊκη αγορα μεταξυ αγοραστη και πωλητη καρπουζιων, αλλα ειναι απο το στομα υποψηφιου για την Δημαρχια Αθηνων προς δημοσιογραφο!

Μετα απ αυτα, αλλα και πολλα-πολλα αλλα, ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι πολυς κοσμος σκοτωνεται στην τηλεοραση, στο ραδιο, και στις ιστοσελιδες και φωναζει για το Αγιο Φως, και αν το φως ειναι αυτο, κι αν το φως ειναι εκεινο, ή αν ειναι το αλλο.
Δεν καταλαβα ποιο φως;;;
Γιατι εγω, το μονο που βλεπω ειναι... μαυρη τυφλα κι αραχνο σκοταδι!

Sunday, April 13, 2014

Μανα ειναι μονο μια!

Δεν γνωριζω για τις μανες των αλλων, αλλα για την δικη μου μανα γνωριζω αρκετα!
Και ετσι μπορω να αναφωνησω... "μανα ειναι μονο μια"!
Γιατι για μενα υπαρχει μονο μια, -θα ηταν λογικα αδυνατο να ειχα δυο, και ευτυχως! γιατι αν ειχα...- μια μανα η οποια μπορει να μου σπασει τα νευρα, να τα κανει κοματια σαν θρυματισμενα γυαλια, να τα κοψει κοματακια σαν χυλοπιτες, να τα περασει απο κρεατομηχανη και να τα κανει κιμα!
Τηλεφωνω σημερα το πρωϊ για να ακουσω και να μιλησω στη μαμα, πραγμα που κανω σχεδον καθημερινα, το ιδιο και η αδερφη μου. Γιατι η μαμα αν δεν ακουσει την φωνη των παιδιων της καθε μερα (!) θα χαθει ο κοσμος, θα σκασουν ηφαιστεια -και αυτο της Σαντορινης-, θα γινουν σεισμοι, καταποντισμοι, πλημυρες και καταστροφες, και παει θα χαθουμε ολοι, και ολα αυτα θα γινουν αν δεν μας μιλησει η μαμα καθε μερα!
Σημερα το πρωϊ λοιπον εγινε η παρακατω τηλεφωνικη συζητηση...
"Δεν μπορω Κωστα, δεν κοιμηθηκα ολο το βραδυ!"
"Γιατι μαμα;"
"Σκεφτομαι οτι πλησιαζει 20 Μαϊου και πρεπει να σηκωσω τα χαλιά του σπιτιου, και δεν ξερω τι να κανω"
(τωρα γιατι τα χαλιά πρεπει ντε και καλα να σηκωθουν στις 20 Μαϊου και οχι στις 19 ή στις 21 Μαϊου ή μια ή δυο εβδομαδες πριν ή μετα, μην τολμησετε να ρωτησετε γιατι η απαντηση που θα παρετε μπορει να σας στειλει στον Ευαγγελισμο με εγκεφαλικο!)
"Δεν μπορει να σε βοηθησει με τα χαλιά η Κυρια που ερχεται και σε προσεχει;"
"Οχι αποκλειεται, γιατι εχει προβληματα με τη μεση της"
"Ωραια.. ρωτησε αν καποιος θελει να κανει μερικα λεφτα, και πληρωσε καποιον να σου μαζεψει τα χαλιά, τοσος κοσμος εχει αναγκη απο χρηματα σημερα, σιγουρα καποιος θα ερθει μετα χαρας να σε βοηθησει"
"Δεν μπορω, δεν γινεται!"
"Γιατι;"
"Θα πρεπει πρωτα να πλυθουν, δεν μπορω να τα μαζεψω ετσι!"
"Ε ωραια... δωστα καπου να τα πλυνεις"
"Να τα δωσω σ' αυτο το μαγαζι εδω κοντα που πλενουν χαλιά;;; ...ή να τα δωσω σε κανενα αλλο; δεν ξερω προβληματιζομαι πολυ!'
"Αν περιμενεις να ανεβω στο αεροπλανο και να ερθω απο την Καλιφορνια στην Αθηνα, για να σε βοηθησω να βρεις που θα δωσεις τα χαλιά για να πλυθουν, μην περιμενεις να το δεις πολυ γρηγορα!"
"Αυτα τα κρυα αστεια σου που τα βρισκεις; χα! Αλλα αυτο δεν ειναι το μοναδικο μου προβλημα!"
(..ωχ αμαν!)
"Εχεις και αλλα..."μεγαλα" προβληματα;"
(εδω σηκωνει την φωνη και ακουγεται θυμωμενη...)
"Η Κυρια που με προσεχει, μου εχει σπασει τα νευρα, με εχει κανει εξω φρενων!"
(...και επειδη μου σπανε τα νευρα, τωρα θα σου σπασω κι εγω τα δικα σου, αυτο δεν το ειπε, αλλα ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το σκεφτοταν...)
"Γιατι τι εγινε;"
"Φτιαχνει καφε, και βαζει ζαχαρη (!) και την ανακατευει με ενα κουταλακι (!!)..."
"Ε ωραια! ...ζαχαρη βαζει ο κοσμος στο καφε, δεν βαζει ποντικοφαρμακο, και χρειαζεται και ενα κουταλακι για να την ανακατεψει, πως θα το κανει με το δαχτυλο;"
(...η φωνη μεγαλωνει περισσοτερο και ακουγεται πολυ θυμωμενη!)
"Το κουταλακι! το κουταλακι!!!"
"Το κουταλακι;... το κουταλακι τι;;;"
"Το αφηνει απλυτο στον νεροχυτη! ...αφηνει το κουταλακι απλυτο στον νεροχυτη!!!"
Ξερος εγω! ...αφηνει το κουταλακι απλυτο στο νεροχυτη;;;!!!
Τι κι αν ο κοσμος χανει τα σπιτια του απο σεισμους και πλημυρες, τι κι αν οικογενειες δεν εχουν να περασουν καθε μηνα; τι κι αν χιλιαδες παιδια πεθαινουν απ την πεινα; ολα αυτα... δεν ειναι τιποτα μπροστα στο να σου αφησει καποιος ενα κουταλακι απλυτο στο νεροχυτη!!!
Δεν ξερω για την δικη σας μανα και τι εχετε να πειτε για αυτην, αλλα εγω για την δικη μου μπορω να το πω με σιγουρια!
Η μανα μου ειναι μια και μοναδικη!
Ειναι η μοναδικη μανα, που οχι μονο ετσι απλα σου σπαει τα νευρα χωρις κανενα λογο, αλλα ειναι ικανη να παρει τα νευρα σου, να τα τεντωσει και να τα κανει χορδες σε εγχορδο, για να παιζει απιστευτα "τραγουδακια", που οποιος τα ακουει οχι απλα μαρμαρωνει αλλα γινεται μια μοντερνα καρυατιδα με αινιγματικο χαμογελο, η οποια αισθανεται σαν να της επεσε ολοκληρο μαρμαρινο ταβανι 600 τονων στο κεφαλι!

Tuesday, April 8, 2014

"Spring in Paros"

Sounds of sea waves, sounds of birds in the yard of Panagia Ekatontapiliani, and a simple arpeggio, mixed together for a taste of "Spring in Paros".
All sounds were created using soft synths: (a. ) Steinberg's Padshop Pro, (b.) NI Kontakt 5 with Heavyocity Evolve, (c.) Camel Audio Alchemy.



Sunday, April 6, 2014

Απιστευτη νεοελληνικη σοφια!

"Η καταθλιψη ειναι το μεγαλυτερο φτυσιμο στο Θεο" (!!!) ...το ειπε η Σοφια Βόσσου, η οποια απ οτι φαινεται οχι μονο εχει το ονομα αλλα και την χαρη, ετσι ωστε οταν μιλαει τα λογια της να ειναι γεματα απο... απιστευτη νεοελληνικη σοφια!


ΥΓ ...ευτυχως εκανε χαρη στις οικογενειες και στους φιλους των 5000+ δυστυχων Ελληνων που εχουν αυτοκτονησει τα τελευταια χρονια, μιλησε μεν για την καταθλιψη αλλα δεν μιλησε για αυτοκτονια, γιατι αν ειχε μιλησει και για αυτοκτονια... εκει να δεις τι απιστευτες σοφιες θα ακουγαμε!!!