Thursday, February 27, 2014

Κι ομως, αν προσπαθησουμε, γινεται!

Ενα απο τα πραγματα που ποτε μου δεν μπορεσα να χωνεψω, ειναι το ποσο ευκολα και χωρις καμια τυψη, μερικοι καταστρεφουν το περιβαλλον.
Σκουπιδια, μπουκαλια, χαρτια, αποτσιγαρα, φαγητα, και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις, και καπως ετσι καταπληκτικες τοποθεσιες μετα απο λιγο γινονται κατι σαν χωματερες.
Χωρις δευτερη σκεψη, χωρις καν να σκεφτουν καθολου, πολλοι καταστρεφουν οτι πιο πολυτιμο μπορουν να παραδωσουν στα παιδια τους, και τα παιδια των παιδιων τους.
Βεβαια υπαρχουν και οι "εξυπνοι"... "ελα μωρε τωρα, οτι και να κανουμε, ετσι κι αλλιως ολα χωματερες θα γινουν μια μερα, αφου κανενας δεν ενδιαφερεται"
Κι ομως υπαρχουν αρκετοι που ενδιαφερονται, κι αν προσπαθουσαμε ολοι μαζι ισως τα αποτελεσματα να ηταν ακρως εντυπωσιακα.
Παρακατω μερικες φωτογραφιες απο το ποταμι Elk River στην πολιτεια Oregon.
Μεσα και εξω απ το ποταμι ουτε το παραμικρο ιχνος απο σκουπιδια, παρ ολο οτι οικογενειες και οικογενειες απολαμβανουν καθημερινα το υπεροχο αυτο ποταμι. Τα νερα του ποταμου σαν κρυσταλλο, απιστευτα καθαρα!
Αν προσπαθησουμε πολλα μπορουν να γινουν, πολλες φορες με λιγα λογια και πολλες πραξεις, -ακομα και χωρις προσευχες- γινονται θαυματα!  αρκει να προσπαθησουμε!







Εν τω μεταξυ... οι ψευτο-θρησκευομενοι τον χαβα τους!

Πινακιδα εξω απο "εκκλησια" στο Χαρλεμ της Νεας Υορκης. 


Wednesday, February 26, 2014

Καινουργιοι επισκεπτες!

-Εχουμε καινουργιους επισκεπτες στην αυλη!
-Τι ειδους... επισκεπτες;
-Δρυοκολαπτες!
-Χαζομαρες! δεν υπαρχουν δρυοκολαπτες στην ερημο!
-Κι ομως, ειμαι σιγουρος οτι ειναι δρυοκολαπτες! πας στοιχημα;
Τελικα... κερδισα το στοιχημα! Τελευταια στην αυλη εχουμε επισκεψεις απο μια μικρη ομαδα Gilded Flicker Woodpecker (Colaptes Chrysoides) δρυοκολαπτες που ζουν στην ερημο και φτιαχνουν τις φωλιες τους μεσα στους μεγαλους κακτους Saguaro.



ΥΓ  Ο μονος επισκεπτης που δεν θα ηθελα να δω στην αυλη, ειναι αυτος που ανακοινωσαν οι αρχες να προσεχουμε την περασμενη εβδομαδα, και ο οποιος εθεαθη να κανει βολτα στην περιοχη μας για αλλη μια φορα, ενα λιονταρι του βουνου (puma), αυτον τον επισκεπτη... θα προτιμουσα να μην τον δω στην αυλη, οι δρυοκολαπτες και κατι αλλα μου φτανουν! 

Αριζονα: Το φαρ-γουεστ μαθαινει για gay δικαιωματα με διαφορετικο τροπο!

Στην διπλανη μας πολιτεια, την καταπληκτικα ομορφη με το δικο της τροπο Αριζονα, την τοσο-μα-τοσο συντηρητικη Αριζονα, οπου ολοι οι συντηρητικοι δεν θελουν ν' ακουσουν ουτε λεξη για gay δικαιωματα, συνεβει το παρακατω...
Στην συντηρητικη λοιπον Αριζονα, που ακομα δεν μπορει να χωνεψει την δευτερη εκλογη του Ομπαμα, και ακομα περισσοτερο δεν μπορει να χωνεψει οτι η ομοσπονδιακη κυβερνηση βοηθησε την gay κοινοτητα της Αμερικης ωστε να εχει ισα δικαιωματα, μερικοι σουπερ συντηρητικοι νομοθετες που εργαζονται για την κυβερνηση της πολιτειας, προσφατα αποφασισαν να περασουν ενα νομο συμφωνα με τον οποιο, οποια εταιρεια θελει εχει το δικαιωμα να κανει διακρισεις εναντιον των ομοφυλοφιλων επειδη... ετσι της αρεσει!
Ελα ομως που οι νομοθετες της Αριζονας ατυχως ξεχασαν οτι δεν ζουμε σε καιρους του φαρ-γουεστ! Οι αντιδρασεις απο παρα πολλους ηταν εντονες, και με λιγα λογια δεν αργησε ο κομπος να φτασει στο χτενι, και ειδικα οταν η εταιρεια Apple ανακοινωσε στην πολιτεια της Αριζονα οτι, δεν ειναι προθυμη να κανει μπιζνες με οσους κανουν διακρισεις, και ετσι αποφασισε οτι ΔΕΝ θα ανοιξει ενα καινουργιο παραρτημα της Apple στην Αριζονα οπως ειχε σχεδιασει, και το οποιο θα ειχε 2.000 θεσεις εργασιας!
Μετα απ αυτο, η υπερ-συντηρητικη κυβερνητης της Αριζονα, σημερα αποφασισε να εμποδισει με βετο τον νομο που εδινε δικαιωμα στις εταιρειες να κανουν δικρισεις μονο εναντιον των ομοφυλοφιλων!!!
Το φαρ-γουεστ μαθαινει για gay δικαιωματα με διαφορετικο τροπο, αλλα τελικα μαθαινει!

Arizona's Governor Jan Brewer’s Speech on Arizona’s Anti-Gay Bill : The New Yorker

Κατάρ ή κατ' αλλους... κατάρα!

Πανω απο 500 εργατες, μεταναστες απο την Ινδια, εχουν πεθανει μεχρι το 2012, πανω απο 300 εργατες απο το Νεπαλ εχασαν την ζωη τους το 2013, και ποιος ξερει ποσοι αλλοι απο αλλες χωρες, ολοι μεταναστες που εργαζονταν κατω απο απανθρωπες και απαραδεκτες συνθηκες στο Κατάρ, το οποιο προετοιμαζεται για το παγκοσμιο κυπελο του 2022.  (πηγη Los Angeles Times)
Ζητω τα πετροδολλαρια! ζητω το παγκοσμιο κυπελο! κι η μηχανη γυριζει... 

Ο μεσος μισθος...

Ο μεσος μισθος των πυροσβεστων που υπηρετουν στο Los Angeles ειναι... 142.000 δολλαρια το χρονο (πηγη Los Angeles Times).
Και ακουγοντας το ισως μερικοι να σκεφτουν οτι ειναι πολυ υψηλος μισθος.
Ομως αν το καλοσκεφτουμε...
Πρωτα θα πρεπει να λαβουμε υπ οψην οτι αυτοι οι πυροσβεστες ρισκαρουν την ζωη τους για την ασφαλεια του κοσμου καθε μερα! (και αρκετοι απο αυτους χανουν την ζωη τους καθε χρονο)
Τωρα, αν απο την αλλη πλευρα επισης λαβουμε υπ οψην, οτι στην Ελληνικη βουλη υπαρχουν πολιτικοι, που οχι μονο δεν ρισκαρουν την ιδια τους τη ζωη, αλλα με τις αποφασεις τους ισως ρισκαρουν τις ζωες εκατομυριων αλλων, και πληρωνονται για να τρελαινουν τον κοσμο με πανω απο 100.000 δολλαρια... ε τοτε... μου φαινεται οτι ο μισθος των πυροσβεστων στο Los Angeles ειναι σχετικα πολυ μικρος!

Ο Βαλλιανατος, η Πιπιλη, οι gay πολιτικοι, και τα gay δικαιωματα στην Ελλαδα.

Παμε για αλλη μια φορα...
Δυστυχως ειτε μας αρεσει ειτε οχι, δικαιωματα χωρις αγωνες δεν γινονται, οπως δεν γινονται και αγωνες μεσα απ την ντουλαπα!
Δεν υπαρχει καμια χωρα σε ολη τη γη, οπου οι ομοφυλοφιλοι απεκτησαν δικαιωματα με αγωνες που εγιναν μεσα απ την ντουλαπα.
Το αντιθετο, τα δικαιωματα αποκτωνται με πραγματικους αγωνες και με θυσιες, και οχι απ αυτους που ψιθυριζουν "φοβαμαι το δρακο γι αυτο κρυβομαι στην ντουλαπα".

Στην Ελλαδα ομως του 2014  πολλοι εχουν εντελως διαφορετικη γνωμη με τα παραπανω.
Ενας απο αυτους απ οτι φαινεται ειναι και η βουλευτης της ΝΔ Φωτεινη Πιπιλη, η οποια ονομασε τον Γρηγορη Βαλλιανατο "επαγγελματια ομοφυλοφιλο" (σε αντιθεση με το..."επαγγελματιας ετεροφυλοφιλος") "καρφι" και "ρουφιανο", επειδη ο Βαλλιανατος κατονομασε ποιοι αλλοι υποψηφιοι δημαρχοι ειναι gay!
Με λιγα λογια... στην Ελλαδα οποιος πει κατι που το ξερουν ακομα και οι πετρες, αυτοματως γινεται "καρφι" και "ρουφιανος"(!), φανταζομαι με μοναδικη δικαιολογια επειδη στην Ελλαδα ακομα ζει και βασιλευει το "καλιο να σου βγει το ματι παρα το ονομα".
Ουτε ενας, ουτε δυο, ουτε τρεις, αλλα περισσοτεροι ειναι οι Ελληνες πολιτικοι που ειναι gay, οι οποιοι... τι ακριβως εχουν κανει υπερ των gay δικαιωματων;
Το οτι τηρουν σιγη ιχθυως για τα gay δικαιωματα;
Το οτι δεν αναφερονται ποτε στους Ελληνες gay, και για αυτους ειναι σαν να μην υπαρχουν gay στην Ελλαδα;
Η το οτι φιλανε τα χερια εκεινων των κληρικων που βγαινουν δημοσια και πετουν με χυδαιο τροπο ολους τους ομοφυλοφιλους μεσα στη λασπη;;;

Ομελετα χωρις σπασμενα αυγα δεν γινεται, και ελπιζω καποτε η Κα Πιπιλη να καταλαβει οτι ο κοσμος εχει ξυπνησει, δεν μπορει να συνεχισει να καταπινει ολοκληρα αυγα, τα "τσοφλια" πειραζουν τον κοσμο στο λαιμο, και πανω απ ολα τα "τσοφλια" δεν προκειται να φερουν ποτε gay δικαιωματα!

Monday, February 24, 2014

Πωλειται εδω και εκει...

Μετα την βιλα του Κωστοπουλου στην Μυκονο, διαβαζω οτι πωλειται και η βιλα Παπανδρεου στο Ψυχικο...
Βρηκα ενα-δυο φωτογραφιες της βιλας Παπανδρεου online...



...που με εκαναν να ψαξω απο περιεργεια για να βρω, τι μπορει να αγορασει καποιος με τα ιδια περιπου χρηματα, στην τριγυρω περιοχη. Στην μικρη λοιπον gay Μεκκα, την πολη Palm Springs, μιαμιση ωρα ανατολικα απ το Los Angeles, τι θα μπορουσε αραγε καποιος να αγορασει, με τη ιδια σχεδον τιμη της βιλα Παπανδρεου...
Δεν χρειαστηκε να ψαξω ουτε πανω απο πεντε λεπτα...
Η Βιλα Παπανδρεου ειναι 320 τμ και η τιμη της ειναι 1.800.000 ευρω ή 2.400.000 δολλαρια.
Η παρακατω βιλα στην διευθυνση 38054 Via Roberta, Palm Springs, CA 92264 ειναι 630 τμ σε οικοπεδο εκτασης 6 στρεματων, και η τιμη πωλησης ειναι 1.997.000 δολλαρια ή με αλλα λογια 400.000 δολλαρια φθηνοτερη απο την βιλα Παπανδρεου...
Αφηνω τα σχολια σε εσας...
























Tuesday, February 18, 2014

CSI Καλαμάτα ή Ελληνικα εγκληματολογικα παραξενα.

Μια ζωη θυμαμαι, απο παιδι, καθε τοσο και λιγακι να διαβαζω για δολοφονιες αρχιμανδριτων, πραγμα που δεν θα επρεπε να φαινεται ιδιαιτερα παραξενο, ομως υπαρχει μια "μικρη" λεπτομερεια που ισως κανει πολλους να απορουν, αλλα καλυτερα να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη... 
Πρωτον οι αρχιμανδριτες ειναι και αυτοι ανθρωποι οπως ολοι οι αλλοι, (-εχουν και αυτοι δυο χερια, δυο ποδια, δυο ματια, απλα τους αρεσει να ντυνονται σε χρωμα που παντα ειναι στη μοδα, δηλαδη το μαυρο-) πολλοι απο αυτους εχουν κι αυτοι χρηματα και ακινητα (-παρ ολο οτι εχουν ορκισθει ακτημοσυνη-) και "φυσικο" ειναι καποιες φορες να γινονται και αυτοι θυματα κλεπτων και δολοφονων. 
Μεχρι εδω ολα ακουγονται "φυσιολογικα", αυτο ομως που διαφερει ριζικα απο αλλα εγκληματα ειναι το οτι συνηθως βρισκουν τους ατυχους δολοφονημενους αρχιμανδριτες, ημιγυμνους, ή μονο με τα εσωρουχα ή και γυμνους.  
Και ετσι ακριβως γεννιουνται μερικες αποριες... 
Γιατι οι αρχιμανδριτες δεν φορουσαν ρουχα την ωρα του εγκληματος;;;  
Τους αρεσε ο γυμνισμος; 
Ειχαν μηπως ολοι τους ψηλη πιεση αλλα δεν επαιρναν τα χαπια τους με αποτελεσμα να ενιωθαν "καψες", και γι αυτο τριγυριζαν μεσα στο σπιτι τους με τα εσωρουχα; 
Μηπως δεν ειχαν χρηματα να πληρωσουν το χαρατσι της ΔΕΗ και τριγυρνουσαν στο σπιτι γυμνοι, μια που δεν ειχαν αιρ-κοντισιον; 
Η μηπως οι εγκληματιες δολοφονουν μεν τον υπολοιπο κοσμο ντυμενο αλλα προτιμουν να δολοφονουν τους αρχιμανδριτες γυμνους; 
Ρωτησα μαλιστα γνωστους μου, οι οποιοι κατεχουν "μεγαλες θεσεις" στο Πανεπιστημιο Αθηνων, το περιφημο αυτο ιδρυμα που δεν απεχει πολυ απο το αλλο πασιγνωστο και καταπληκτικο ιδρυμα το Δρομοκαϊτειο... 


...και μου ειπαν οτι, παρ' ολο οτι εχουν γινει επανειλημμενες εγκληματολογικες ερευνες, δυστυχως μεχρι στιγμης τα αποτελεσματα των ερευνων κρατουνται απορρητα μετα απο εντολη της Τροϊκα(ς) και της Αγγελας Μερκελ!
Τελος, τα πολιτικα κομματα εχουν και αυτα σιωπησει μεχρι στιγμης και εχουν αποφυγει να σχολιασουν το θεμα, αν και... απο καποιο πολιτικο κομμα, εγινε λογος για "ειδικους ψεκασμους", που επηρεαζουν μονο αρχιμανδριτες και τους κανουν να θελουν να κανουν στριπ-τιζ την ωρα που βλεπουν στη τηλεοραση το "Καλημερα με το Γιωργο Αφτια", ενω την ιδια ακριβως στιγμη καποιοι δολοφονοι, τους χτυπανε την πορτα υποκρινομενοι οτι ηρθαν να τους πουν τα καλαντα!

Λυπαμαι αφανταστα καθε φορα που ακουω για τετοια εγκληματα, τα οποια αυτοματως θυμιζουν τα "θεοπνευστα" λογια του "πανσοφου" γεροντα -"η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα"-, και αναρωτιεμαι... ποτε επιτελους η Ελλαδα θα παψει να ειναι ενα τεραστιο Δρομοκαϊτειο;;; 

ΥΓ ...εαν οι ατυχοι αρχιμανδριτες δεν ειχαν σπρωχτει απο την κοινωνια και απο τους υπολοιπους γερονταδες να "ντουλαπιαζονται", δηλαδη να κρυβονται απο ντροπη γι αυτο που η εκκλησια αποκαλει "κουσουρι και κολασμενο αμαρτημα", ισως σημερα ολοι αυτοι οι ατυχοι αρχιμανδριτες να ηταν ζωντανοι. Μονο οταν η κοινωνια αλλαξει, και αφησει πισω της την "λογικη Δρομοκαϊτειου", μονο τοτε θα παψουμε να βλεπουμε τετοια αποτροπαια εγκληματα. Ελπιζω να μην ειμαι ο μονος που σκεπτεται κατ αυτον τον τροπο, αλλα οταν γινονται εγκληματα τετοιου ειδους, ολοι οσοι καταδικαζουν και καταδιωκουν την ομοφυλοφιλια χωρις λογο αλλα με μενος, για μενα μοιαζουν σαν ηθικοι αυτουργοι. Ελπιζω καποτε να ξεκολησουμε απο τον Ελληνο-ορθοδοξο μεσαιωνα και να παμε μπροστα.

Monday, February 17, 2014

Οταν ο Θεος δεν βοηθαει, σε τρωει το φιδι...

Πεθανε το Σαββατο ο γνωστος πεντηκοστιανος ιερεας (ποιμενας) Jamie Coots μετα απο δαγκωμα κροταλια κατα την διαρκεια λειτουργιας σε Εκκλησια του Middlesboro της πολιτειας Kentucky.


Ο Jamie Coots, -ο οποιος ανηκει στην κατηγορια των ατομων που πιστευουν οτι με την βοηθεια του Θεου μπορουν να "παιζουν" με φιδια και σκορπιους-,  αρνηθηκε βοηθεια απο ιατρικο συνεργειο που εσπευσε να τον βοηθησει, πιστευοντας οτι αν ηθελε ο Θεος θα τον βοηθουσε να ξεπερασει το δαγκωμα του κροταλια. Απ οτι φαινεται μαλλον ο Θεος δεν ηθελε να βοηθησει, και ετσι ο Jamie Coots αφησε την τελευταια του πνοη στο σπιτι του, μια ωρα μετα αφ οτου ειχε αρνηθει καθε βοηθεια και ειχε στειλει στο καλο το ιατρικο συνεργειο που ειχε ελθει για να βοηθησει.

Sunday, February 16, 2014

Αγιο Ορος... εξαρταται πως το βλεπει ο καθενας.

 Ο Αντωνης Σαμαρας στο Αγιο Ορος. 
Screen capture απο το ΒΗΜΑ online

Ephemeron στο Αγιο Ορος (πριν απο 35 χρονια) 

Οροθετικος ο Γρηγορης Βαλλιανατος.

"Ειμαι οροθετικος αποκαλυπτει ο Γρηγορης Βαλλιανατος" διαβαζω κι εγω, και δεν ταραζομαι, δεν πεφτω απο τα συννεφα, ουτε χαμογελαω ειρωνικα...


Πολλοι εσπευσαν να τον κατηγορησουν λεγοντας οτι η ανακοινωση δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα πολιτικο κολπακι του ειδους "λυπηθητε με και ψηφιστε με", ή αλλοι παλι τον κατηγορουν οτι δεν επρεπε να ανοκοινωσει κατι που θεωρειται ιατρικο απορρητο.
Χαιρομαι και θαυμαζω που ο Κος Βαλλιανατος βρηκε τη δυναμη και αποφασισε να κανει αυτη την ανακοινωση, γιατι πιστευω οτι ΟΛΟΙ οσοι διεκδικουν καποια δημοσια θεση θα πρεπει η ζωη τους να ειναι ενα ανοικτο βιβλιο που να μπορουν να το διαβασουν ολοι, ωστε να ξερουν με ποιον εχουν να κανουν και σε ποιον εμπιστευονται την ποιοτητα της ζωη τους...
Ευχομαστε στον Γρηγορη Βαλλιανατο οτι το καλυτερο.

Thursday, February 13, 2014

Φεβρουαριος 2014, συντομη ματια στην Ελληνικη πραγματικοτητα!


Φεβρουαριος 2014 και να μια συντομη ματια στην Ελληνικη πραγματικοτητα...
Η Χαλυβουργικη θετει σε διαθεσιμοτητα το 95% των εργαζομενων της!
Το 95% των Ελληνων αγροτων δηλωνουν εισοδημα κατω των 10.000 το χρονο!!
Και ο πρωθυπουργος για να.. "φτιαξουν τα πραγματα" παει... στο Αγιο Ορος!!! 
Βοηθεια μας!!!

Wednesday, February 12, 2014

Γρηγορης Βαλλιανατος: Εξω απ την ντουλαπα-μεσα στο γραφειο!

Ο Γρηγορης Βαλλιανατος ανακοινωσε την υποψηφιοτητα του για την δημαρχεια του δημου Αθηναιων στις επερχομενες αυτοδιοικητικες εκλογες!


Δοκιμασαμε το "μεσα στη ντουλαπα και μεσα στο γραφειο", τωρα ισως ηρθε η ωρα για το "εξω απ την ντουλαπα αλλα μεσα στο γραφειο" 
Η Ελλαδα χρειαζεται μεγαλες αλλαγες και οχι βηματα προς τα πισω! 
Καλη τυχη Γρηγορη!