Sunday, September 30, 2012

Η γοητεια της σχιζοφρενειας


Δυστυχως πρεπει να παραδεχτω την αληθεια...
Καθε βραδυ στις 8:00  (6:00 το πρωϊ στην Ελλαδα) παρακολουθω ζωντανα μεσω ιντερνετ, ειδησεις απο το καναλι ΣΚΑΙ...
Ναι... ειναι αληθεια...
"Καλα δεν ντρεπεσαι;" με ρωταει η αδερφη μου, "εισαι τελικα φοβερα μαζοχιστης!"
Καπου συμφωνω με την αδερφη μου, αλλα δεν μπορω να αντισταθω στη "γοητεια της σχιζοφρενειας".
Ειδησεις και διαφημισεις που σε ταξιδευουν σε εναν αλλο "απιστευτο" κοσμο!
Διαφημισεις οπως του "Κιτσου και της Τασουλας" που μου θυμιζει αυτο ακριβως που εγραψε η ephee...
" Φαντάσου μια χώρα όπου όλοι οι κάτοικοι είναι timetravelers και σκάσανε στο 2012 κατευθείαν από το 1812, με ένα smartphone στο χέρι..."
Και ειδησεις, φοβερες ειδησεις, που σε κανουν στην κυριολεξια να τρεμεις απο τον φοβο σου.
Αληθεια σας λεω... εγω τις ταινιες τρομου τις εχω "κοψει".
Αντι αυτου τις εχω αντικαταστησει με ειδησεις!
Οπως πχ η παρακατω ειδηση απο το ΣΚΑΙ...
Το ΙΚΑ εδωσε μια εβδομαδα διορια για την απογραφη των συνταξιουχων γιατι δεν εχουν απογραφει.... 140.000 συνταξιουχοι (!!!)

(ή οπως λενε και στην Κινα... "η καλη μερα απο το πρωϊ φαινεται")

Τι να πρωτο-σκεφτει κανεις;
Οτι ολοι πλουτισαν ξαφνικα και δεν τους νοιαζει αν παρουν την συνταξη ή οχι;
Η μηπως σκεφτηκαν... "σιγα μην παω να σκοτωθω και να τρεχω στο ΙΚΑ για να παρω την συνταξη, μονο το ταξί να πληρωσω για να παω στο ΙΚΑ και να γυρισω πισω, παει η συνταξη εφυγε!"
Αν το παραπανω γινοταν στην Αμερικη, αναλογικα με τον πληθυσμο, θα υπηρχαν... 4.200.000 Αμερικανοι που δεν θα τους καιγοταν καρφακι αν παρουν την συνταξη τους ή οχι!
Γι αυτο σας λεω οι Ελληνικες ειδησεις ειναι πραγματικα απο "ενα αλλο κοσμο"
Μου αρεσουν γιατι εχουν αυτη τη... "γοητεια της σχιζοφρενειας"!

ΥΓ  Πριν λιγες μερες ενας γνωστος μας Ελληνας, 67 χρονων, ζει στην Νεα Υορκη και παιρνει συνταξη απο Ελλαδα, πηγε στο Προξενειο για να πιστοποιησουν οτι ειναι ζωντανος, ωστε να συνεχισουν να του στελνουν την συνταξη του. Στο προξενειο ομως, του ειπαν οτι... το προξενειο δεν ειναι αρμοδιο, δεν εχει το δικαιωμα να πιστοποιησει οτι ειναι ζωντανος (!), και ετσι εστειλαν τον Κο Π. στην Ελλαδα, για να παει στο ΙΚΑ και να πιστοποιησει οτι ειναι ζωντανος (!!)
Απ οτι του ειπαν, αν θελει να εξακολουθει να λαμβανει την συνταξη θα πρεπει να πηγαινει ταξιδι στην Ελλαδα καθε χρονο μεχρι να πεθανει, ωστε να πιστοποιει το ΙΚΑ οτι ειναι ζωντανος, (!!!)

Saturday, September 29, 2012

Ταδε εφη...


"Κάθε τόπος έχει τα δεινά του, η Αγγλία τας ομίχλας της, η Αίγυπτος τας ακρίδας της και η Ελλάς τους Ελληνας"

Εμμανουηλ Ροϊδης

Friday, September 28, 2012

Εδω η λιστα, εκει η λιστα, που ειναι η λιστα;;;

Διαβαζω απο το Πρωτο Θεμα
"Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασε η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για το CD της Κριστίν Λαγκάρντ.
Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, ζήτησε εξηγήσεις για την απώλεια του σημαντικού υλικού, που εμφανίζει 1.991 Έλληνες καταθέτες με κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία. "

Εγω σου εδωσα το CD!
Ναι αλλα εγω το εδωσα στον αλλο!
Εμενα δεν μου εδωσε κανενας το CD!
Αχ... τι θα κανουμε τωρα χωρις CD;;;

Μεγαλο δραμα που λετε... τι να σας πω;;;
Παει χαθηκε το CD της Λαγκαρντ, και τωρα... αστα να πανε... πρεπει να βαλουμε την βουλη και τον εισαγγελεα να κανουν ατελειωτες ερευνες, κλπ κλπ
Και αναρωτιεται κανεις... ας πουμε οτι καποιοι "εκαναν το λαθος" και εχασαν το CD, (φυσικο και λογικο ειναι οταν καποιος εχει χασει το μυαλο του να μπορει πολυ ευκολα να χασει και ενα απλο CD), αλλα η Λαγκαρντ δεν κρατησε καμια κοπια; Η Γαλλικη κυβερνηση; η Αγγλικη κυβερνηση; η Γερμανικη κυβερνηση; η Ιταλικη κυβερνηση; ολες οι κυβερνησεις που τιμωρησαν τους δικους τους φοροφυγαδες μεσω της λιστας ουτε κι αυτες κρατησαν μια κοπια;;;;;
Ομως δεν πειραζει...
Γιατι ακομα και να μην βρεθει καμια κοπια, εγω ειμαι σιγουρος οτι οταν εποπτευθει του θεματος η Ελληνικη βουλη ολα θα πανε μια χαρα!
(ή οπως λεει και ο φιλος μου ο Γιαννης... "ολα θα πανε μια χαρά-δρα!")
( screen capture απο την ιστοσελιδα protothema.gr ) 

Wednesday, September 26, 2012

Και αλλο ενα βραβειο χαζομαρας και ψευτιας!

Αυτη τη φορα, το βραβειο χαζομαρας, ψευτιας και δημαγωγιας, ευτυχως δεν παει σε Ελληνα, παει στον υποψηφιο για την Αμερικανικη προεδρια, Μίτ Γουϊλαρντ Ρόμνι ο οποιος ειπε...

"If you vote for Obama, all you are voting for is the US to go bankrupt like Greece next four years."

Ο "αξιογαπητος" Μιτ Γουϊλαρντ Ρόμνι αποδυκνειει για μια ακομη φορα οτι οι τρεις αδελφουλες, η χαζομαρα, η ψευτια και η δημαγωγια δεν γνωριζουν συνορα!

Αλλη μια Ελληνικη πρωτια! (του αισχους...)

Μπορει μεν η οικονομικη κριση να εχει γονατισει τους Ελληνες, αλλα "το Ελληνικο πνευμα" συνεχιζει ακαθεκτα, δειχνοντας, αυτη τη φορα μεσω του προεδρου της Βουλης (!) οτι κατι σαν την Ελληνικη κουλτουρα δεν υπαρχει πουθενα αλλου στο κοσμο!!!

"Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε επίθεση και στο Νίκο Χατζηνικολάου, εκδότη της εφημερίδας Real News η οποία αποκάλυψε τις καταθέσεις οι οποίες εμπλέκουν τον ίδιο και τους κυρίους Γιώργο Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη. «Αναλαμβάνεις ρε πούσ...  την ευθύνη ότι είναι έτσι όπως τα γράφεις;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής..."

Ετσι κι εγω με τη σειρα μου αναρωτιεμαι...
Αυτη ειναι η Ελληνικη κουλτουρα και το Αθανατο Ελληνικο πνευμα που θα σωσουν την Ελλαδα απο την οικονομικη κριση;
Και τι ειδους κουλτουρα και αθανατο πνευμα ειναι, οταν δεν υπαρχει ιχνος ντροπης ή ανθρωπιας;;;  

Monday, September 24, 2012

Κανενας φοβος! Τα παω μια χαρα!

Σημερα το πρωι ξυπνησα με οχι και τοσο... "μεγαλα κεφια".
Επρεπε να τηλεφωνησω στην (Αιγυπτια) γιατρο μου ωστε να κανονισουμε τις ημερομηνιες για εξετασεις, γιατι υπαρχει περιπτωση να εχω καρκινο του προστατη.
Ξυπνησα στις 6 το πρωϊ, εβγαλα το σκυλο στην αυλη, εφτιαξα καφε, βγηκα εξω για να παρω την εντυπη εφημεριδα που πεταξαν μπροστα απο το σπιτι στις 4 τα χαραματα, αλλα μολις αρχισα να διαβαζω online διαφορα Ελληνικα blogs και Ελληνικες ιστοσελιδες με ειδησεις, τα ξεχασα ολα... ξεχασα και τους γιατρους.... ξεχασα και τις εξετασεις... ξεχασα τα παντα...
Και να τα τρια πραγματα που με εκαναν "να τα χασω," και να ξεχασω παντελως τα προβληματα μου και την κακοκεφιά μου...
1 το γεγονος με τον "γεροντα παστιτσιο"... που δειχνει "ξαστερα" οτι στην σημερινη Ελλαδα ελευθερια του λογου απλα... δεν υπαρχει (!)
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=225181
2 Αυτο που ειπωθηκε απο την συζυγο του αρχηγου της ΧΑ...
"έπρεπε τουλάχιστον να τον βιάσουν"
που δειχνει οτι στην σημερινη Ελλαδα μπορει μεν να μην υπαρχει ελευθερια του λογου, αλλα εαν εισαι η συζυγος φρεσκοεκλεγμενου βουλευτη μπορεις να πετας οτι σκα.. θελεις στη μουρη του κοσμου, αρκει να τα παρουσιασεις σαν "εθνοσωτηρια συνταγη".
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=225187
3 (και φαρμακερο...) αυτο που ειπωθηκε απο την "Κα" (ο Θεος να την κανει "Κα"...) Ν. Θεοτοκάτου (πρόεδρος της Ενωσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου) οτι... "Πενόμενη Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη", το οποιο με αλλα λογια, πιο πατριωτικα, σημαινει... "δωστε τους μισθους που θελουν οι  δικαστικοι γιατι αλλιως οι δικαστικοι θα πουληθουν για τα λεφτα" (!!!!!!!!!)
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63715444
Μπραβο!!!... ευχομαι ολοψυχα και εις κατωτερα!!!  Και πανω απ ολα... μην ξεχασετε να λετε στο κοσμο οτι το να εισαι Δικαστης δεν ειναι επαγγελμα αλλα λειτουργημα!!!
Εαν μετα απο ολα αυτα, το να εισαι Δικαστης ειναι λειτουργημα, τοτε ισως και ο δικος μου καρκινος του προστατη, ισως... ισως...απλα να ειναι μια περαστικη γριππη!!!
Αντε περαστικα μας και... καλα μυαλα!!!

Friday, September 14, 2012

Καλο χειμωνα!


Ενας μηνας χωρις γραψιμο, που τελικα δεν ηταν μηνας ξεκουρασης αλλα μηνας επιπονης εξασκησης και μαθησης.
Διοτι χρειαζεται μεγαλη δουλεια για να μαθει κανεις πως να επιβιωνει απο τις "βομβες" που πεφτουν απο παντου.
"Βομβες" καθε ειδους που πεφτουν ασταματητα και καθημερινα οπως... "Σε δυο χρονια η Ελλαδα θα βγει δυναμικα στις αγορες" ή "Καλυτερα να ειχαμε γινει Αργεντινη"
Και σαν μην εφταναν μονο οι "βομβες" εχουμε και τα φοβερα κλισέ, τα πιο πολλα αντιγραμενα απο τους Αμερικανους, ετσι για να σπασουν οσα νευρα δεν σπασανε απο τις "βομβες"...
"Το φως στην ακρη του τουνελ" ή "Ημασταν τον λαθος χρονο στο λαθος μερος"  και αλλες τετοιες φοβερα "φιλοσοφικες" και απιστευτες σε "βαθος και νοημα" εκφρασεις, που καταντησαν θλιβερο καθημερινο φαινομενο της Ελληνικης πραγματικοτητας, τοσο ωστε ακομα και οι γιδες μολις βλεπουν την Κυρα-Παναγιωτα που παει να τις αρμεξει, αντι να βελαζουν να φωναζουν "Σοκ και δεος".
Και οσο περναει ο χρονος, πεφτουν ολο και πιο πολλες "βομβες", και λεγονται ολο και πιο πολλες χαζομαρες, και δυστυχως επειδη δεν υπαρχουν ειδικα συνορα που να μπορουν να σταματανε την χαζομαρα, εχει παραγινει το πραγμα...
Και μια και ο λογος για χαζομαρες, ας μην μας φανει περιεργο αν ξαφνικα διαφοροι πολιτικοι το παιξουν, -για αλλη μια φορα-, "λατερνα, φτωχια και φιλοτιμο" και "ζητω η φτωχια".
Ετσι ακριβως οπως ειπε και πριν λιγες μερες στο λογο της η Κα Ρομνυ, συζυγος του Μιτ Ρομνυ που αγωνιζεται εναντιον του Ομπαμα για την προεδρια.
"Οταν ημασταν νεοι με τον συζυγο μου, στην αρχη της ζωης μας, ημασταν τοσο φτωχοι ωστε δεν ειχαμε τραπεζι, και ετσι οταν θελαμε να φαμε χρησιμοποιουσαμε την σιδερωστρα για τραπεζι"
Χειροκροτηματα, πανζουρλισμος, με τη διαφορα οτι... η Κυρια Ρομνυ "ξεχασε" να πει στο κοινο οτι, ο πατερας της ηταν Δημαρχος και ο πατερας του συζυγου της ηταν δισεκατομυριουχος!
Απλα το ξεχασε η γυναικα... δεν εγινε και τιποτα φοβερο... παλι καλα που δεν εφτασε στο σημειο να πει κατι σαν... "δεν ειχαμε τραπεζι γιατι δεν μας αφηναν οι gay της γειτονιας μας να το αγορασουμε, γι αυτο εγω και ο συζυγος μου ειμαστε εναντιον των gay δικαιωματων" (!)
Τωρα... αν αναρωτηθει καποιος... "μα καλα, τοσο χαζοι ειναι οι Αμερικανοι; να πιστευουν τετοιες χαζομαρες;" ισως θα επρεπε να θυμηθει και τις αντιστοιχες χαζομαρες που πουλανε στον Ελληνικο λαο! Διοτι πως αλλιως φτασαμε στο σημειο να υπαρχουν "Ελληνες πατριωτες" που απ την μια να κανουν διακοπες στα Ελληνικα νησια αλλα απ την αλλη να εχουν στειλει τους τραπεζικους λογαριασμους τους να κανουν "μονιμα διακοπες" σκι στις βουνοπλαγιες της Ελβετιας!
Προσοχη λοιπον στις "βομβες" και τις "φιλοσοφικες ατακες" και ελπιζω να βγαλουμε κι αυτον το χειμωνα.
Καλο χειμωνα!